Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

zgomot ciudat cand aprind halogenele la Ford Maverik

popik_50

Postări Recomandate

Am un Ford Maverik din 98 cu motor de 2700 diesel. De cand l-am cumparat are o problema cu "halogenele" mai precis cand le aprind fac un zgomot ciudat care continua asa pana le sting(scartie si face un zgomot care ma deranjeaza ft mult). Daca ati mai avut astfel de probleme si cum s-au rezolvat va rog sa ma sfatuiti si pe mine. :tk
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: zgomot ciudat cand aprind halogenele la Ford Maverik

Daca incerci sa spui ca se aude un "scartait" in plus din zona motorului atunci e de la alternator, care isi schimba usor "tonalitatea" in momentul in care alimentezi un consumator in plus (circa 10A in plus la consum). Merita verificata instalatia (acumulator,incarcare, perii si rulmenti alternator).

Daca se aude in habitaclu sau sub capota in zona releelor - daca sunt comandate prin releu s-ar putea ca acesta sa fie pe duca. Verifica si blocul de sigurante, sa nu se supraincalzeasca.

Daca "scartaie" halogenu' , ar trebui sa se vada si o oscilatie a intensitatii luminoase - ai un contact imperfect, dar grija mare, se poate incalzi/aprinde izolatia si e naspa.

Apropo, vorbim de halogenele originale din bara sau altele montate? Cele care sunt montate in bara primesc atat + cat si - pe fir, nu sunt legate direct la masa. La fel si semnalizarile.

PS>..

Ford Maverick - pana in 2004 daca nu ma insel - e identic cu Nissan Terrano II, Fordul fiind fabricat in aceeasi uzina in care Nissan fabrica Terrano II. Sunt doar cateva detalii marunte care le diferentiaza, asta ca sa nu fie compatibilitatea 100%.

Deci merita sa urmaresti si topicurile de Nissan Terrano, vei gasi si acolo informatii utile!

Editat de bigdaddy

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

Zgomotul nu e din alternator . De asta sunt sigur. Scartiitul se aude direct pe faruri .Cel de la care am luat masina zice ca nici el nu-si explica de ce fac zgomotul asta.Au fost montate de el ca are toate actele la ele. Probabil au nevoie de mai mult curent ... nu stiu ce sa zic. Crede ca am sa merg la un service bun si sa consult un electrician bun .

Poate fi si varianta unui contact imperfect . Sper sa nu patesc ceva grav:h5

Link spre comentariu

In seara asta am ascultat mai atent si am observat ca se aude doar la un far si daca tineam cu mana de o mufa sau cum se numeste am vazut ca nu mai facea zgomotul ala bizar si deranjant.Deci cred ca e ceva legat de mufare (blasturi).Ma bucur ca nu e ceva mai serios ca deja intrasem la ganduri

Va multumesc ptr sfaturi.Acum am sa vad ce pot sa fac ptr a remedia problema.

Link spre comentariu

Balasturi? Pai ai xenoane? Ca la inceput spuneai ceva de "halogene"!

Daca e vorba de "halogene" s-ar putea sa fie de la motorasul care regleaza farul (daca are asa ceva)si poate merge continuu.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Re: zgomot ciudat cand aprind farurile(xenon) la Ford Maverik

Vai de capul meu ce am scris . :hw:hwIo am gresit. Era vorba de xenoane nu de halogene. Doar la un far face un zgomot ciudat dar am observat ca daca tii mufa aia intro anumita pozitie nu mai face niciun zgomot. Sper sa il rezolv cat mai repede. Va multumesc ptr atentionare si ptr sfaturi :tk

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare