Mihail Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Salutare. Astazi am observat picaturi de motorina sub masina. In partea din fata. Am verificat si am descoperit ca picura undeva in spatele motorului (aproape de cutia de viteze). Pare sa aiba legatura cu sistemul de alimentare. Piesa de care vorbesc arata, privita de jos, ca un dop imbracat in tabla. Locatia ei este in partea din spate a blocului motor putin mai sus de unde incepe cutia de viteze. Are idee cineva despre ce vorbesc? Orice informatie este binevenita. Multumesc. From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain] Land Rover - Discovery 2 (Largareta) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 (editat) Re: Picaturi combustibil Discovery 2 TD5 Ceva comun la Td5 e sa piarda motorina pe la FPR(fuel pressure regulator) care este in spatele motorului in dreptul ultimului cilindru dupa bujiile incandescente si privit dintr-un anumit unghi ar putea ca partea lui din mijloc sa atrate ca un dop.....de la asta se prelinge peste tot daca curge. Se vede bine aici despre ce-i vorba(daca e asta si nu altceva) http://www.discovery2.co.uk/Fpr.html , din pacate trebuie schimbat si nu e ieftin, eu l-am desfacut si am gasit doua o-ringuri in el dar nu am putut face rost de din astea de niciunde.. vezi aici http://www.landyzone.co.uk/lz/f8/fuel-pressure-regulator-options-120487-2.html ...daca vei ajunge la concluzia ce e de aici nu te lua exact dupa felul cum l-a schimbat tipul ala, eu l-am schimbat folosind doar tubulara cardanica si una flexibila fara sa mai desfac admisia sau sa deranjez alte piese...ce-i drept e destul de inghesuit dar cu indemanare si rabdare se poate......vezi ca sunt doua feluri in functie de tipul de motor(10P sau 15P) Editat Februarie 15, 2011 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Re: Picaturi combustibil Discovery 2 TD5 Cu toate ca vad ca pe colegul Mihail nu-l mai inereseaza subiectul(era interesant sa stim si noi care a fost buba), se face ca printr-o coincidenta, discutand despre asta pe alt forum, am gasit solutia: http://cgi.ebay.co.uk/TD5-Fuel-Pressure-Regulator-Repair-Kit-/280622785195?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item41566be2ab#ht_1437wt_1141 asa ca, cu 7 Lire si max. 2 ore de munca putem scapa de o cheltuiala sarioasa(un FPR bun e vreo 100Lire la englezi)....eu pe la inceput, pe cand nu stiam prea multe, am dat 950Ron pe unul. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mihail Postat Februarie 16, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2011 Re: Picaturi combustibil Discovery 2 TD5 Salutare. Multumesc pentru raspunsuri. Inca nu am desfacut sau reparat. Pana ajunge piesa merg asa. Simptomele si primele impresii confirma problema la FPR. Am comandat deja un FPR. Cred ca o sa ajunga Vineri. Martea viitoare il schimb si o sa spun cum a mers reparatia. Muuuuult mai ieftin sa schimb oringurile...deja am comandat toata piesa. Bine de stiut. From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain] Land Rover - Discovery 2 (Largareta) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Re: Picaturi combustibil Discovery 2 TD5 Nu-i bai, asa o sa ai unul de rezerva cum am si eu acum:grin: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mihail Postat Februarie 25, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Picaturi combustibil Discovery 2 TD5 Am reusit si am schimbat ieri regulatorul. Operatiunea a durat cam 1 ora. Ne-am enervat putin pentru ca de cate ori incercam sa punem garnitura de metal...pica. Pana la urma am pus putin lipici pe garnitura si am reusit sa introducem suruburile. Multumesc pentru informatii. Foarte folositoare. From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain] Land Rover - Discovery 2 (Largareta) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
godwishu Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 Re: Picaturi combustibil Discovery 2 TD5 Sun firme in Romania care au stoc pentru toate dimensiunile de Oring. Se masoara diametrul interior, exterior si grosimea cam rezulta din astea. Ca material la fel sunt si de cauciuc si de viton, etc... Cine are nevoie va dau o firma din Bucuresti care are stocuri. Se cheama Amerotrading si sunt undeva pe Maior Coravu. www.amerotrading.ro Eu asa am rezolvat cooler de motorina si alte acareturi de prin atelier. http://www.baterii-varta.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghitavsl Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: Picaturi combustibil Discovery 2 TD5 Ca proaspat posesor de Disco 2 TD5 ma lovesc si eu de problema FPR. Din cele discutate pe forum nu am inteles daca a folosit cineva efectiv kitul de reparatii mentionat in acest topic. @sierraferry - am vazut ca la un moment dat ai facut aceasta operatie dar nu am inteles daca e FPR de pe masina sau cel pe care l-ai dat jos.. Daca a mai facut cineva aceasta reparatie si poate da mai multe detalii....:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Re: Picaturi combustibil Discovery 2 TD5 la mine nu e pe masina ca apucasem sa cumpar unul nou...din cate am citit pe diverse forumuri se pare ca reparatul FPR cu kitul ala nu prea tine...s-a demonstrat ca in multe cazuri nu din cauza o-ringurilor curge ci din cauza membranelor din interiorul regulatorului in sine care nu se mai poate repara...este acum partea de regulator pe ebay dar nu stiu nici asta cum functioneaza ... dpdv logic asta nu ar trebui sa curga http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-FUEL-PRESSURE-REGULATOR-4-BAR-LAND-ROVER-DISCOVERY-II-2-Td5-DEFENDER-TD5-/280861796624?_trksid=p4340.m185&_trkparms=algo%3DDLSL%252BSIC.NPJS%26its%3DI%26itu%3DUCI%252BUA%26otn%3D10%26pmod%3D280832658296%252B280832658296%26po%3D%26ps%3D63%26clkid%3D8263096779675439783 ...daca te decizi sa iei alt FPR cu totul tine cont ca sunt doua feluri, trebuie sa alegi cel potrivit pentru masina ta...dar parerea mea ca asta de pe ebay ar trebui sa mearga si e totusi mult mai ieftin ca unul complet nou NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghitavsl Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Re: Picaturi combustibil Discovery 2 TD5 Multumesc de info. O sa mai studiez problema. Pot sa apara alte probleme daca mai merg asa cu el? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Re: Picaturi combustibil Discovery 2 TD5 daca e din membrana regulatorului s-ar putea ca la un moment dat sa se strapunga de tot si atunci ar putea aparea disfunctiuni in mersul motorului...sa nu mai aiba putere sau chestii de astea, daca doar curge pe la o-ringuri atunci motorul va merge dar nici asa nu e sanatos ca motorina aia de obicei se prelinge direct pe electromotor si nu-i face bine NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghitavsl Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 Re: Picaturi combustibil Discovery 2 TD5 O sa schimb complet FPR chiar daca e mai scump deoarece nu fac eu reparatia si ma enerveaza sa merg la mecanic de mai multe ori pentru un lucru ce poate fi rezolvat din prima. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate