Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jeep Wrangler - arc rupt

Vizitator lacikam69

Postări Recomandate

Vizitator lacikam69

Buna ziua tuturor sint Laszlo am 42 ani mi am cumparat un jeep wrangler 1995 .mi sa rupt arcul din spate dreapte,vreau sa achizitionez una noua ma intreaba furnizori citi inch are ridicarea masini ,hopa nu stiu :( daca ma poate ajuta cineva ,cum se masoara ,mas bucura enorm

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Jeep Wrangler - arc rupt

Buna seara !

Arcurile nu trebuie schimbate neaparat in pereche...

Daca arcurile sunt de doi ani pe masina si faci praf unul, ar fi culmea sa le schimbi pe ambele... Poate doar daca ai prea multi bani...

Se cauta in primul rand o masina stock. Preferabil, din acelasi an sau la diferente mici, pentru ca "oboseala" din arcuri sa fie relativ la fel.

Apoi pentru ca liftarile sunt de tot felul, te asiguri ca masina ta are brida mobila la fel de lunga cu cea a masinii stock.

Se masoara/compara distantele dintre punte si sasiu, si se ajunge la un rezultat clar.

La o comparatie precum cea de mai sus, nu conteaza dimensiunea rotilor, asta ar trebuie sa fie clar pentru toata lumea, sper.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Probabil ca si rulajul are influenta, nu numai vechimea. Sa gaseasca un arc nou, cu foile la fel de elastice,chiar si la acelasi producator, ar fi minunat. Ne legat de bani dar de meserie, eu asa stiam , le schimbi pereche. Restul se cheama improvizatie, sau gaselnita, sau carpeala sau mai trist, cum s-a impamantenit, treaba romaneasca.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Si eu consider ca arcurile, indiferent daca sunt cu foi sau elicoidale, trebuie schimbate in pereche.

Nu gasesti Wrangler-e la dezmembrari pe toata gardurile incat sa ai luxul de a cauta o masina la fel si cu aceeasi vechime.

Link spre comentariu

Buna seara !

Nu era vorba de a cauta prin dezmembrari alt Wrangler, ci doar de a gasi unul stock si de a face masuratorile pe el, pentru a avea termen de comparatie.

Si cand am mentionat anul de fabricatie, ma refeream clar la rulaj si conditiile in care s-a facut acesta, pentru ca un arc "oboseste" lucrand, nu stand.

Cat despre a schimba doar un singur arc, nu e nici improvizatie, nici altceva. E pur si simplu treaba ce trebuie facuta pentru a te putea folosi de masina.

Pe de alta parte, cate arcuri se vor schimba e strict treaba initiatorului acestui topic. Intrebarea sa era cum se masoara liftul pe care-l are masina, pentru a sti ce urmeaza sa comande.

Ar fi interesant daca aveti idei in acest sens, nu in altul...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

N-ar strica niste poze cu masina. Ideal ar fi si cateva poze de sub masina in zona suspensiilor. Poate se poate identifica din ele cam ce inaltare are masina fata de standard.

Link spre comentariu

Am cerut poze acum vreo sase ore, cand m-a contactat omul pe PM.

Pe langa lift, zicea ca merge pe 31".

Vedem cand apar pozele cam despre ce e vorba. Poate sunt arcurile stock si bride mai lungi, poate si una si alta, sau poate doar arcuri mai inalte.

Asteptam imagini...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Cand am schimbat arcurile la YJ, am dat doar cotele arcurilor de pe masina, latime, nr. de foi.Nu s-a pus problema cu cat este inaltata masina. Luand cotele arcului bun ,nu-i este suficient ?

Ce a fost cel mai important de stiut , a fost pozitia urechilor arcului, daca sunt peste arc sau sub el. Si un aspect foarte important, sa comanzi si bucsile la acelasi furnizor.

Sa masori pe sub masini nu prea e indicat deoarece sunt modele de kituri foarte diferite, cu forme diferite si te poti pacali. Cota cea mai apropiata de a afla de cat este kitul ti-o da amortizorul cu conditia sa stii datele celui stok.

Editat de pitonul
Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Buna ziua !

Cotele arcului bun sunt si nu sunt suficiente.

Ar fi, daca esti sigur ca e stock. Oficial, atunci nici nu trebuie sa masori. Comanzi arcul/arcurile noi si gata.

Pentru ca nu este cazul, omul nostru nestiind sigur ce are pe masina, ar trebui facute masuratorile aferente si intre masina sa si una stock, si direct intre cele doua arcuri (al lui, cel intreg, si cel de pe masina stock).

Daca in urma masuratorii vezi ca arcurile sunt la fel, te-ai scos. Daca nu, trebuie identificat liftul/producatorul arcului si actionat in consecinta, pentru ca la magazinul din colt sigur nu gasesti arc de-al lui Skyjacker sau Rubicon Express...

Referitor la bucsi, unele arcuri vin cu bucsi cu tot. Daca nu e cazul si bucsile de pe arcul rupt sunt bune, se pot folosi acelea.

Daca la liftarea (poate modesta) a masinii nu s-au folosit alte telescoape (pentru acel lift), ci doar inaltatoare/prelungitoare, nici aceasta masuratoare nu este concludenta.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Buna ziua !

Au venit ceva poze pe PM, le urc eu aici:

Avem asa:

http://i52.tinypic.com/bf5e7b.jpg

http://i52.tinypic.com/315h7c3.jpg

http://i54.tinypic.com/r1frwi.jpg

http://i54.tinypic.com/2ef11s7.jpg

http://i55.tinypic.com/121gagw.jpg

La prima vedere, arcurile par stock, poate brida mobila este alta, mai lunga.

Sa auzim pareri si raportat la cat pare masina de inalta vazuta intreaga.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Daca foaia principala nu este rupta, poti merge cu amandoua arcurile la brasov pe centura, este o firma care springuieste arcuri si inlocuiesc foile cu probleme, asa o sa fie amandoua in regula.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?51319-Springuit-arcuri-foi

Link spre comentariu

La majoritatea liftarilor (modeste), arcurile au cotele celor stok, cu mentiunea pozitiilor urechilor de prindere. Foarte important este producatorul prin calitatea otelului si al dimensiunilor. Am avut arcuri de la Crown care erau cu 2mm pe foaie mai groase si bridele stok nu faceau fata ,iar diametrul urechilor mai mare fata de bucsile ce le aveam. Varianta data de Flow este cea mai avantajoasa, fiind si aproape de casa .

PS. Si daca respecti masina si nu esti in criza financiara, umbla la toate arcurile, fata-spate.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Vizitator lacikam69
Cand am schimbat arcurile la YJ, am dat doar cotele arcurilor de pe masina, latime, nr. de foi.Nu s-a pus problema cu cat este inaltata masina. Luand cotele arcului bun ,nu-i este suficient ?

Ce a fost cel mai important de stiut , a fost pozitia urechilor arcului, daca sunt peste arc sau sub el. Si un aspect foarte important, sa comanzi si bucsile la acelasi furnizor.

Sa masori pe sub masini nu prea e indicat deoarece sunt modele de kituri foarte diferite, cu forme diferite si te poti pacali. Cota cea mai apropiata de a afla de cat este kitul ti-o da amortizorul cu conditia sa stii datele celui stok.

buna ziua

problema este ca nu stiu nici una nici alta dar ma tot orientez sper sa reusesc cit mai repede,

cu respect

Daca foaia principala nu este rupta, poti merge cu amandoua arcurile la brasov pe centura, este o firma care springuieste arcuri si inlocuiesc foile cu probleme, asa o sa fie amandoua in regula.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?51319-Springuit-arcuri-foi

buna

sau rupt toti 4

Editat de Astral
Link spre comentariu

Vizitator lacikam69

@lacikam69, mergi pe centura Brasovului si sfatuieste-te cu mesterul de acolo ce poti face.

arcurile sint rupte nu se poate deplasa cu masina ,fara masina degeaba maduc la brasov .

salut

laszlo

Link spre comentariu

BUNA,ptr.cei interesati,la noi la JIBOU este o firma specializata in confectionarea de arcuri -ARC GRUP srl. Eu mi-am facut toate arcurile la CJ-ul meu .Daca esti interesat de unul folosit -PM

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

numarul de telefon de la atelierul din brasov 0722790836 eu am rezolvat citeva perechi de arcui de nissan patrol k 160 260 poti sa le demontezi pe amindoua si sa mergi la brasov ar fi bine sai suni inainte

Patrol 3,3L
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare