gusteru Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice de fapt cred ca era trotineta de uz zilnic, l-am intilnit in benzinarie, omul probabil ca-si facea aprovizionarea ca in spate era plin cu cutii de la ICA -alimentara nationala in suedia- si canistre cu benzina. altfel pentru nevoile zilnice au snowmobile, unul chiar a venit cu sania cu cîini, l-am localizat dupa harmalaia facuta de incaierarea potailor. dar astia-s mai rar, cîinii sint folositi acum pentru turisti, si scot bani buni cu ei. de ce dracu n-or face si romanii asa nu pricep, ca s-ar mai gasi unde Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice Bine ai revenit si sa ai Sarbatori fericite! Imaginile sunt extraordinare. http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice multam de urari.as mai fi stat dar de unul singur si cu frica de elani am zis ca-i mai bine sa ma intorc incet si cu rezerva de timp. oi mai pune-o odata in viitor.sper. scuze de calitatea pozelor dar asta-i toata lumina care-o ai acolo si daca nu esti expert asta-i tot ce iese. un tip care s-a intepenit si el pe acolo a reusit sa forografieze si Northern Lights, eu am degerat cu camera in mina si n-a iesit nimic. oricum spectacolul a meritat efortul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice Poti sa ne spui te rog traseul pe care l-ai facut, locuirle de cazare, cheltuieli(benzina, mancare, poduri etc.). http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice Poti sa ne spui te rog traseul pe care l-ai facut, locuirle de cazare, cheltuieli(benzina, mancare, poduri etc.). am plecat din olanda, puttgardencu bacul in DK, tot cu bacul din DK in sweden. bacurile retur masina si 1 pers 204€ . in puttgarden poti sa iei bilet complet, e mai simplu si mai ieftin asa. am stat o noapte (de fapt 2, si la intors) in jonkoping la F1 hotel 45€ camera de 2 pers inclusiv dejun 39€ fara. in Ostersund am stat la Scandic, 990Koroane, se poate si la campingul de alaturi la juma' de pret daca le dai telefon din timp, altfel pupi usa. in Jokkmokk am luat un bungalow cu camerra de zi cu bucatarie tv baie si un dormitor cu 2 paturi cu 55€ benzina e cea mai scumpa 9,85 koroane, motorina 10,64, deci ceva in jur de 1,10€. de mincat drept sa spun nu m-am omorit, micul dejun de la hotel si ceva cirnati bine rumeniti care-i gasesti la orice benzinarie mi-au ajuns. in Jokkmokk m-am dus la ICA- alimentara tipic suedeza- pentru ce mi-a trebuit, dar am cam venit cu mincarea acasa. u n total nu am facut ca nu stau prea bine cu inima dar n-a fost o avere daca scad topoare, piei, ture cu cîinii si alte cacaturi care de fapt le arunci in garaj cind ajungi acasa ca traseu am urmat in general E45 pina la Jokkmokk, dupa cum vezi in poze e destul de salbatic(pe drum inapoi, pe primii 370 km am numarat precis 25 masini, e drept, era si 25 dec), dar am luat si mici drumuri paralele direct prin rezervatii. singur fiind si lipsa semnalului la telefon, nu prea am avut tupeu sa-mi fac de cap.in mai multi as incerca sa urmaresc calea ferata ce duce spre nord oricum am avut destule de vazut si-asa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice mai baga poze ...... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice tre' sa le descarc si sa le micsorez intîi, oricum n-am prea facut, de obicei asta-i treaba sotiei. mai am ceva cu reni traversind drumul, cu peisajele mai greu din cauza luminii. oricum special pentru matale ca pescar(sper ca nu gresesc) ultima poza atasata e de fapt un lac inghetat, am dat o tura pe el cu sania cu cîini si tre' sa spun ca erau ceva capiati - temperatura fiind intre -18 si - 25 - care stateau cu o mulineta si un betisor cam de 30cm sperind sa ia ceva. personal am prins un somon frumusel la pravalia din sat care fript la fata locului a facut toti banii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice Foarte interesante fotografiile....Mai vrem :ypu :h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice Foarte interesante fotografiile....Mai vrem :ypu :h5 la cererea spectatorilor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice si gata ca va ajunge...daca vedeti prea multe data viitoare iar ma duc singur Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice Superfain.Care este rostul acelui cort indian ( parca wigwam se cheama ) ? 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice sint folosite de crescatorii de reni si in ultimul timp de capiati ca mine care fug de acasa iarna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice sint folosite de crescatorii de reni si in ultimul timp de capiati ca mine care fug de acasa iarna :ha: Sa nu spui ca ai dormit intr-un cort din acela ! 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice sint folosite de crescatorii de reni si in ultimul timp de capiati ca mine care fug de acasa iarna :ha: Sa nu spui ca ai dormit intr-un cort din acela ! nu cu ocazia asta, dar se doarme perfect, cu un foc la mijloc. de altfel dupa ce am dormit prima oara intr-unul mi-am luat si eu ceva asemanator cel din pozele de mai jos e scula personala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 Re: expeditie in tarile nordice pescuitul la copca are un farmec aparte ... i-ti poate oferii si capturi deosebite aseara(duminica seara) pe BUSSINES TRAVEL .... pe canalul' the money channel' a fost un reportaj despre laponia ... aveam topicul tau deschis si urechile la prezentatoare ... ... cred ca e o tzara care merita vizitata cu prioritate .!!! cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 Re: expeditie in tarile nordice felicitari pentru iesire...imi pare nespus de rau ca nu am putut sa vin "probleme de familie" m-au retinut (adica dorinta de a nu ma inveli cu presul de la catel... :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: cred ca in primavara o sa ma manince talpile... zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SJ77SEB Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: expeditie in tarile nordice am urmarit cu interes acest topic. Tatal meu a fost prin 1999 la Lyngdal Cup, cu o echipa de juniori pe care o antrena la vremea respectiva. A adus o cupa si peste 1000 de poze facute de localnici si prietenii nostrii de acolo. De atunci eu visez la Norvegia sau Suedia. Sotia mea nu prea e deacord preferand zonele mai calde de catre ecuator. Tocmai ieri cand urmaream forumul, a fost pe la noi pe la birou AaseMarit, o prietena mai veche din Norvegia. E din zona Christiansand din sud. E "profa" de soferie adica invata pe altii sa se plimbe pe gheata si zapada, inclusiv cu motocicletele si ATVurile. Am povestit multe cu ea, si intr-o mica concluzie: tre sa apelezi obligatoriu la ferry, cel mai ieftin fiind aici: http://colorline.no/ insa tre sa bughesti un pic din limbajul lor (daca stii germana, engleza si maghiara COMBINAT :grin: te poti descurca basic). e frumoasa zona din sud, insa daca vrei sa vezi ceva spectaculos gen luminile nordului merita sa urci pana peste Cercul Polar. sunt vreo 2500-2600 km, onroad. Ea spunea ca programeaza aceste expeditii pe parcursul a 12-14 zile. noua ne mai ia ceva pana sa ajungem la Oslo. Important de stiut mai e si faptul ca daca te dai jos de pe drumul amenajat, esti automat amendat de politie. Mai spunea ca daca vrei sa ai o sedere placuta dai 100 de euro pe zi cel putin (asta pt standardele lor!!) noi suntem mai putin pretentiosi cred. Daca vrei sa stai la vreun IceHotel decartezi banet nu gluma. Benzina e 1,5 euro litrul (merita si asta pus la calcule). Iar mijlocul verii nu-i cel mai recomandat pt nord, mai bine primavara tarzie sau toamna devreme; prinz din farmecul frigului de nord fara sa ingheti bocna. Peste olalata, tarile nordice sunt foarte frumoase, curate, ultra civilizate, putin reci dar mai ales FOARTE FOARTE SCUMPE!!! Deocamdata m-am mai linistit, nu am banii necesari, dar ideea ramane inca puternic intiparita si sunt convins ca odata, am sa ajung si eu la AURORA BOREALIS! cu stima Sebastian din Zalau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Re: expeditie in tarile nordice daca esti cuminte peste o saptamina doua iti pun poze proaspetesa te mai linistesti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Re: expeditie in tarile nordice nene Gustere, cam sta degeaba in parcare un ditamai Iveco daily 2 mixt, 8 locuri plus cargo, km putini facuti de mine (masina e ca noua), ABS, EBD, etc. Deja se muta scaune, are paturi, incalzire, etc... M-as cam baga un pic la o privire de aureole boreale, crezi ca s-ar potrivi masina asta? Putem dormi in el doua cupluri regeste. Nu ma sperii ca este diesel, stiu ce sa-i fac sa mearga pe rece. Ai mai vazut asa masini pe acolo iarna? LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Re: expeditie in tarile nordice acum ce -am intrat pe usa. asta-i de luni, sper ca s-a atasat poza traditionala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Re: expeditie in tarile nordice nene Gustere, cam sta degeaba in parcare un ditamai Iveco daily 2 mixt, 8 locuri plus cargo, km putini facuti de mine (masina e ca noua), ABS, EBD, etc. Deja se muta scaune, are paturi, incalzire, etc... M-as cam baga un pic la o privire de aureole boreale, crezi ca s-ar potrivi masina asta? Putem dormi in el doua cupluri regeste. Nu ma sperii ca este diesel, stiu ce sa-i fac sa mearga pe rece. Ai mai vazut asa masini pe acolo iarna? cred ca se preteaza. de data asta nu am avut asa frig, pina la -22 noaptea, ziua a fost parfum, ceva in jur de -15. daca-i tragi un webastoai aranjat-o, desi dupa mintea mea daca as avea asa ceva i-as trage pur si simplu o soba cu lemne, am vazut niste jucarii de pus in cort nu mai mari de 2 canistre puse una peste alta. pina una alta eu car un generator dupa mine si o aeroterma de 1300 w care nu-i mai mare decit un caiet comunist ded 200 file si-i facut special de incalzit masini. ai sa vezi tot felul de nebuni pe acolo, multi fugiti de acasa cu vechi vw dube. acum cu piata lapona au fost ceva rulote si chiar autobuze cu trei usi cum erau odata la noi si nici unul nu era mai nou de 30-35 ani. nu stiu insa cum va functiona electronica, mie mi s-a alarmat de citeva ori abs-ul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Re: expeditie in tarile nordice deci nu este panica ca nu-i 4x4....de asta ma temeam. de frig nu-i problema, se rezolva cu scirocco si back-up cu aeroterma cu motorina + electric. LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Re: expeditie in tarile nordice uite aici ce se intimpla cu tot 4x4 si traction control. asta pe drum normal, si cum nu prea e populat pe acolo si semnal la telefon nu-i chiar peste tot( si oricum la cine suni) las la latitudinea matale sa decizi cum e cu 4x4. ar mai fi posibilitatea de a planta cuie-n roti , cam toate garajese se ocupa cu astea daca ai cel putin 10mm profil, sau sa tii soseaua principala, dar atunci de ce ai plecat de acasa?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Re: expeditie in tarile nordice Nene Gustere :grin: daca-ti trece cumva prin cap sa bagi niste somn cind noi salivan dupa poze......:uameni Deci, da drumul la conducta cu poze frate....sa vaza si ochiul nostru ce pierde.... Cit ai stat? Arata tot...tot....:grin: Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 (editat) ia-ma-ncet, ca spun tot, dar abia am ajuns azi pe la 11 acasa si trag de volan de vineri de dimineata, asa ca mai dureaza. sint plecat saptamina trecuta de vineri dar n-am ajuns decit duminica noaptea la coliba. in rest ce sa spun, zapada, tractorul la sant, inchiriat snowmobil pina pe joi, multe animale de vazut, piata anuala traditionala a laponilor unde se aduna ultimii vinatori cu capcane din europa, tura cu ciini, pacat ca a fost innourat si de data asta n-am vazut luminile nordului. da'las'ca vine ea iarna viitoare... sa-i dam drumu inca vreo citeva Editat Februarie 6, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate