gusteru Postat Septembrie 27, 2008 Partajează Postat Septembrie 27, 2008 Re: expeditie in tarile nordice la un traseu asa lung merg si eu poate organizeaza max ceva... :h5 daca te bazezi pe campinguri n-ai nevioe de organizare, te sui in tractor si pleci. iarna e mai dificil dar nu imposibil. in unele parcari, mai cu seama in nord, au locuri de foc cu lemne si chiar un fel de colibe unde poti sa inoptezi de-a moaca ( la birourile turistice gasesti chiar o harta cu locurile astea). daca iesi de pe drumurile mari, mai ales unde sint lacuri de pescuit gasesti asa ceva peste tot . iarna asta plec tot asa la plesneala, nu iau cort doar un sac bun un topor si un fierastrau. iarna trecuta a fost mai frig in germania decit in mijlocul suediei. in plus 2 piei de ren care le gasesti cam peste tot de la ostersund in sus fac minuni. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: expeditie in tarile nordice nu cred ca ma bag singur...... zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Re: expeditie in tarile nordice Am fost anul trecut,in iulie, pe un traseu RO-H-SK-CZ-DE-DK-S-NORWAY dar in special prin orase ,autostrazi si cu familia(copil de un an jumate) in New Beetle-ul nevestei. Cel mai aproape de aventura a fost drumul dintre Oslo si Bergen prin munti si pe la altitudine de cca.1500 m unde inca mai era zapada pe marginea drumului.Era un traseu cam ca si Transfagarasan-ul ce avea infipte niste prajini de 3-4 metri pe marginea drumului(ca sa gasesti drumul iarna, cind se pune zapada...).Aici erau 40 de grade acolo erau 11, si noroc ca luasem ceva haine groase din Danemarca. Pe drumul ala doresc sa merg cit mai curind mai ales ca acum am Discovery, si pot sa ies de pe asfalt. Ma bate gindul sa merg anul asta pina in Laponia dar nu prea stie copilu meu ce e ala Mos Craciun dar eu am inceput pregatirile si investitiile in masina. Oricum Scandinavia merita vizitata si modul de viata spartana la cort si in jeep e cel mai potrivit in tara vikingilor mai ales daca inchiriezi si o cabana pe malul unui fiord si ai si o barcuta sa te plimbi pe acolo. Preturile la motorina si benzina sint mari,la cazare la fel,la mincare potrivite si totul era cu 30-40% mai scump ca si in Suedia.Parcarea in Oslo m-a costat pentru 2 zile aproape cit cazarea pe o zi. Ma gindesc si pina in Suedia tot ajung eu cumva... Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Octombrie 6, 2008 Partajează Postat Octombrie 6, 2008 Re: expeditie in tarile nordice nu cred ca ma bag singur...... N-ai de ce sa te sperii. asigura-te insa ca telefonul iti merge acolo (eu am vodafone prepaid si nu merge oriunde (exceptind 112), cel cu abonament nu-i o problema. cel mai bine e sa iei o cartela locala. in rest, chiar daca te lasa fierul in drum, opresc oamenii si fara sa le faci tu semn mai ales in nord unde traficul e mai rar. eu sint la a 2a tura singur - nu numai o masina dar si singur in masina- si trebuie sa spun ca mai bine de atit nici nu se poate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 6, 2008 Partajează Postat Octombrie 6, 2008 Re: expeditie in tarile nordice cum spuneam ceva posturi mai devreme dupa 20 dec. o iau spre nord. se mai baga cineva? as fi interesat dar te rog mai spune ceva detalii cum ar fi un timp aproximativ al traseului,daca e ceva stabilit inainte sau mergem unde vedem si experimentam locuri noi, si alt lucru destul de important ar fi acela de stabilire a unui buget estimativ,si un numar aproximativ de kilometri,daca se poate merge cu un catzel...ca nu am unde sa-l las zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Octombrie 7, 2008 Partajează Postat Octombrie 7, 2008 Re: expeditie in tarile nordice cum spuneam ceva posturi mai devreme dupa 20 dec. o iau spre nord. se mai baga cineva? as fi interesat dar te rog mai spune ceva detalii cum ar fi un timp aproximativ al traseului,daca e ceva stabilit inainte sau mergem unde vedem si experimentam locuri noi, si alt lucru destul de important ar fi acela de stabilire a unui buget estimativ,si un numar aproximativ de kilometri,daca se poate merge cu un catzel...ca nu am unde sa-l las eu in principiu sint liber de pe 20 dec. pina pe 4 ian. de la puttgarden unde se trece cu bacul pina la cercul polar ar fi cam 1500km deci 3000 dus-intors habar nu am unde dorm deci nu prea pot spune de un buget decit ca bacul in vara era178 euro ptr. un lr si 2 persoane si podul la malmoin jur de 50. o noapte am de gind sa ma opresc la un hotel formula 1 in jonkonping sa-mi incarc bateriile deci cam 40 e. iar restul o cint dupa ureche. pretul la benzina nu-l stiu deocamdata- in vara am fost cu dieselul- dar dau de el zilele astea. in concluzie mi-as face bugetul calculind consumul la in jur de 1,5 euro la benzina si ceva mai mult la diesel + vreo 500 la cazare. cu catelul se poate merge dar iti trebuie ceva vaccinari si o analiza a singelui. le gasesti pe net, daca nu da un semn si intreb eu la veterinarul meu aici. de obicei nu te intreaba nimeni, dar daca te-ntreaba si nu le ai ramii fara urecheat cel putin o luna plus amenda Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 11, 2008 Partajează Postat Octombrie 11, 2008 Re: expeditie in tarile nordice si pina la tine cit am din bucuresti? in principiu as vrea sa merg mai ramine 50% sa conving nevasta :grin: zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Octombrie 11, 2008 Partajează Postat Octombrie 11, 2008 Re: expeditie in tarile nordice nu stiu de unde vii, dar pitesti haarlem sint cam 2200km. daca vrei sa stai citeva zile-n olanda( macar ca in afara de curve, hasis si apa nu prea ai ce vedea)poti s-o lungesti putin altfel cred ca-i mult mai scurt sa te duci direct la bac, de la mine mai sint vreo 700km care tre' sa-i lipesti la aia 2200. daca vrei sa treci pe aici o saltea si o bere se mai gaseste, nici o problema Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 11, 2008 Partajează Postat Octombrie 11, 2008 Re: expeditie in tarile nordice daca vrei sa stai citeva zile-n olanda( macar ca in afara de curve, hasis si apa nu prea ai ce vedea) daca ai hasis si curve ma intreb ce ALTCEVA poti sa mai vrei sa vezi.... mai ca as veni si eu... forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Octombrie 11, 2008 Partajează Postat Octombrie 11, 2008 Re: expeditie in tarile nordice Si io ! :h5 :ypu 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Octombrie 11, 2008 Partajează Postat Octombrie 11, 2008 Re: expeditie in tarile nordice nu am eu personal, dar se gaseste-n cafenea si e legal atita timp cit fumezi acolo si nu ai mai mult de o tigare. ai depasit portia, te-ai aranjat de un sejur prelungit in spatiul schengen. cit priveste curvele, e interesant la inceput dar dupa j'de ani p-aici ti se ia Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Octombrie 11, 2008 Partajează Postat Octombrie 11, 2008 Re: expeditie in tarile nordice Stiu , eu am fost de cateva ori la Amsterdam.Si nu le mai zice la fetele alea "curve" ! :ha: Uite ce am vazut scris pe o statuie care reprezenta o prostituata in cartierul lampioanelor rosii ! DSC00070.JPG[/attachment:29ujny82] Le zice " sexworkers" :ha: 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 Re: expeditie in tarile nordice cum spuneam ceva posturi mai devreme dupa 20 dec. o iau spre nord. se mai baga cineva? ai un traseu in minte? lucrez la convingere... :banana ca masina ai ? eu am nissan d 22 (navara model japonez) zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 Re: expeditie in tarile nordice in principiu jonkonping-mora- ostersund-jokkmokk. la o recalculare imi ies de la puttgarden (D ) pina la cercul polar ceva peste 2000Km numai dus. de mers as merge cu nivaca-i mai cald si-i benzina, dar daca iau in calcul ca e cam mult de dormit in masina parca as lua batrinul meu LR 109. inca nu stiu sigur, depinde si cum va fi vremea, iarna trecuta n-a fost asa frig, am dormit fara probleme in masina. sa traim pina atunci si mai vedem. p.s. stie prietena ta ce o asteapta, sau i-ai povestit numai de hoteluri cu sauna suedeza? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 Re: expeditie in tarile nordice stie.... e obisnuita....mai ca as lua o rulota... zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 Re: expeditie in tarile nordice In Olanda sunt ieftine rulotele acum la sfarsit de sezon si in RO, o poti vinde cu profit ! 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 Re: expeditie in tarile nordice In Olanda sunt ieftine rulotele acum la sfarsit de sezon si in RO, o poti vinde cu profit ! cunosti ceva? vii si tu? zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 Re: expeditie in tarile nordice Eu mi-am luat o rulota in mai si am facut vara asta un mic tur al Europei de vreo 8200 km prin 12 tari in 6 saptamani !Poti sa vezi pe unde am fost la : http://www.clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=4&t=2097 Am vandut rulota ( la noi sunt preturi foarte mari , am iesit fara sa vreau in profit! ) si la primavara vreau sa iau alta.Un coleg rulotist a fost vara asta prin Scandinavia si mi-a facut pofta! Dar pana la vara nu am cum sa plec ( copii la scoala)! La vara vreau sa plec vreo 6 saptamani din nou si sa vizitez Scandinavia pe-ndelete , de aceea urmaresc acest topic , ca sa mai invat cate ceva.Si chiar am vazut lucruri interesante aici la topicul asta! 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2008 Partajează Postat Noiembrie 1, 2008 Re: expeditie in tarile nordice Deci pana la urma se mai doreste plecarea in aceasta expeditie,sau e doar un alt topic care se indreapta spre.......... ? Cati sunt pana la urma doritorii hotarati ? Care este data aproximativa a plecarii ? Nu de alta,dar eu sunt hotarat 1000% Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Noiembrie 1, 2008 Partajează Postat Noiembrie 1, 2008 Re: expeditie in tarile nordice Deci pana la urma se mai doreste plecarea in aceasta expeditie,sau e doar un alt topic care se indreapta spre.......... ? Cati sunt pana la urma doritorii hotarati ? Care este data aproximativa a plecarii ? Nu de alta,dar eu sunt hotarat 1000% Multumesc. daca reusesc sa ma invirt de inca vreo 2 zile, simbata 20 dec. in jur de 7:00 sint la bac la puttgarden. daca nu joi 25 dec. in acelasi loc, aceeasi ora. tre' sa vad saptamina viitoare cum mai stau cu zilele de concediu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice desi nu meritati ca m-ati lasat singur sa ma manince lupii si receptionerele de la hotel, ceva poze din laponia, tocmai ce am ajuns acasa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice Ho ho ho ! Bine ai revenit si sarbatori fericite ! 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice hai sa mai pun vreo 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice Asa arata la ei tramvaiul ? :ha: Sau troleul ? :ha: 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Re: expeditie in tarile nordice fara cuvinte Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate