rommy20005 Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 (editat) 100% utilitar...bun la orice [video=youtube;CxdX0au-BNA] http://img30.imageshack.us/img30/343/overloadedunimog.jpg Uploaded with ImageShack.us Editat Februarie 15, 2011 de rommy20005 zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan30 Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! Ai vazut vreodata rampele si poligonul de incercari de la Timisul de Jos al fabricii de camioane de la Brasov?Imagineaza-ti ca si romanii faceau masini care treceau teste ca-n poligonul pe unde merge Unimogul doar ca-s in munte pe piatra ,nu nisip iar rampa la 45 e din busteni bagati pe jumate de sectiune in pamant ,nu scari de ciment.Totusi Unimog ramane un camion fabricat de Mercedes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! 3-jzY3gDgIY z6WlMVmoGyM&feature yBn-eBgUg2Y&featur :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat Februarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2011 (editat) Re: Unimog.....o legenda vie ! Imagineaza-ti ca si romanii faceau masini care treceau teste ca-n poligonul pe unde merge Unimogul .Totusi Unimog ramane un camion fabricat de Mercedes Sunt convins ca faceau si altii, nu doar romanii dar problema e ca dupa 40 de ani de exploatare a acestor Unimoguri inca mai trec pe acele poligoane fara nici cea mai mica problema. Problema lucrurilor romanesti e ca dupa 30 de ani de facut acelasi tip de masina cu acelasi tip de motor inca mai trebuia sa sufli in jiglere, sa stai cu prosoape pe la usi ca ploua inauntru si sa faci aerisirea cu o palnie de un metru ca altfel iti fierbea motorul. S-au facut si lucruri bune in tara asta dar la capitolul masini am fost praf. Dupa ce treceau camioanele romanesti de poligoanele alea trebuiau bagate in R.C :grin: Nu inteleg ce a patit, in filmuletul 3 (min 2.25), roata aia si ce era rupt la punte. Se observa sub masina, chiar inainte sa se auda claxonul ala ca scapa o presiune masiva de aer, dar cred ca e supapa de la butelia de aer (regulatorul de presiune) ca doar nu o fi vreo perna de aer... O exista Unimog si pe perna de aer in loc de arc? Editat Februarie 17, 2011 de rommy20005 zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! Conform spuselor unor militari care se dau cu ele zilnic (dotarea armatei germane), sunt foarte "bune" Unimog-urile la tocat bani pe intretinere si unele modele la tocat ambreiaje. Si mie imi plac...dar doar ca spectator. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan30 Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! Sunt convins ca faceau si altii, nu doar romanii dar problema e ca dupa 40 de ani de exploatare a acestor Unimoguri inca mai trec pe acele poligoane fara nici cea mai mica problema. Problema lucrurilor romanesti e ca dupa 30 de ani de facut acelasi tip de masina cu acelasi tip de motor inca mai trebuia sa sufli in jiglere, sa stai cu prosoape pe la usi ca ploua inauntru si sa faci aerisirea cu o palnie de un metru ca altfel iti fierbea motorul. S-au facut si lucruri bune in tara asta dar la capitolul masini am fost praf. Dupa ce treceau camioanele romanesti de poligoanele alea trebuiau bagate in R.C :grin: Ai dreptate ,dar in anii aia ,cu resursele,conceptiile vechi si idiotenia sefilor ,faceau romanii din cacat bici chiar daca plesnea doar de cateva ori.:ha: Nu inteleg ce a patit, in filmuletul 3 (min 2.25), roata aia si ce era rupt la punte. Se observa sub masina, chiar inainte sa se auda claxonul ala ca scapa o presiune masiva de aer, dar cred ca e supapa de la butelia de aer (regulatorul de presiune) ca doar nu o fi vreo perna de aer... O exista Unimog si pe perna de aer in loc de arc? Sistemul ala de punte cum au si utilitarele alea de la Volvo nucred ca suporta perne ca altfel le inventau scandinavii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! Pernele de aer se pot pune exact ca si elicoidalele pe portale. Daca aplicatia o cere. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat Februarie 18, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! Conform spuselor unor militari care se dau cu ele zilnic (dotarea armatei germane), sunt foarte "bune" Unimog-urile la tocat bani pe intretinere si unele modele la tocat ambreiaje. Si mie imi plac...dar doar ca spectator. Military Apart from the German Bundeswehr, Unimogs have been used by many different militaries, including the Argentinian, British, Belgian, Danish, Dutch, French, Irish, Portuguese, Finnish, Estonian, Greek, Swiss, Chilean, Bolivian Naval Force, Mexican, Pakistani, Rhodesian and Singaporean armed forces. They are also used extensively by the Brazilian Marine Corps, South African National Defence Force, the New Zealand Army, the Turkish Army and the Australian Army. The Unimogs are used as troop carriers, ambulances, and mobile command centers equipped with radios (radio boxes). The United States Marine Corps use an engineer version, while the United States Army uses Unimog vehicles to access remote installations. Este copiat din Wikipedia Unimog. Astea sunt tzarile care le folosesc pt armata. Sa nu mai spunem ca toate orasele lumii, exceptand foarte putine, au ca dotare pt administrare aceste Unimoguri. Dupa cum vezi le detin si tari mai bogate financiar si foarte sarace... Nu cred ca aveau asa mare succes daca erau stricacioase si costisitoare la intretiinere fiind una dintre cele mai scumpe utilitare la achizitie. zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 (editat) Re: Unimog.....o legenda vie ! Faptul ca o tara "saraca" le foloseste nu inseamna neaparat ca sunt ieftine. Uita-te la Romania, cica suntem saraci, dar ne permitem sa facem cele mai scumpe drumuri din lume :grin: Eu vorbeam din ce mi-au relatat cunoscuti ce lucreaza pe ele. Si prin intretinere scumpa nu vreau sa spun ca sunt stricacioase. Imi plac, dar, repet, ca spectator :) Editat Februarie 18, 2011 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Februarie 18, 2011 Partajează Postat Februarie 18, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! Dupa parerea mea Unimogul a castigat prin lipsa concurentei, eu personal nu cunosc alta masina care sa fie pretabila cam la orice, iar concurenta din care stiu eu, nu a venit decat de cativa ani din partea celor de la Iveco cand au scos Daily 4x4 care incearca sa faca cam ceea ce face Unimog. Nu stiu cat de mult reuseste. De aici pretul de achizitie al Unimogului, este o masina cu o concuretnta slaba in fata ei, fiabilitatea nemteasca isi spune cuvantul si mai poate fi folosita oricunde. Dupa parerea mea Unimogul nu poate fi catalogat masina, ci mai degraba un utilaj cu cabina. Nu ma pot pronunta vis-a-vis de costurile de intretinere pentru ca nu stiu dar cred ca sunt pe masura fiabilitatii, o piesa care se schimba la 20 de ani, nu cred ca are tocmai un pret mic. Oricum sunt fieratanii demne de aprecierea mea. Bafta tuturor Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan30 Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! Exista un model de Volvo,Mirciulica. E mai vechi ,patratos si e tot vehicul militar ca Unimogul .Nu prea ma pricep eu cu internetul .ca iti trimiteam link-ul de pe youtube Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan30 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! E vorba de Volvo C 303.Dupa ce-l vedeti pe YouTube sa-mi spuneti cum vi se pare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! Sa inteleg ca despre asa ceva se discuta: LVZcGrX4zyU&feature 42P93B_GzGA&feature :banana:banana:banana S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! Nu deviati topicul spre Volvo.......asta are un titlu dedicat doar Unimog-ului si nu comparatiei cu alte marci ! Despicati firul in patru aici pt Unimog si eventual faceti alt topic pt comparatii...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! Exista un model de Volvo,Mirciulica. E mai vechi ,patratos si e tot vehicul militar ca Unimogul .Nu prea ma pricep eu cu internetul .ca iti trimiteam link-ul de pe youtube Este comparabil pe jumate, este un vehicol militar volvo asta, Unimogul este cu totul altceva. Acestui volvo, i se pot schimba rotile cu unele de tren pentru a muta vagoanele de pe o linie pe alta? Are cumva tiranti pe fata sau spate astfel fiind folosit si la agricultura( in lipsa de altceva )? Are prize de putere si pe fata si pe spate? Poate fi folosit exact ca unimogul?? Nu cred! Promit sa ma documentez, poate gresesc. Scuze nene Astral pentru continuarea discutiei. Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fastervw Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! dap, foarte multe pareri si idei, eu pot sa va spun ca am si condus asa ceva si pe strada si off-road , vreau sa va spun ca nu cred ca exista ceva ce sa nu poata faca un Unimog , iar ca rezistenta si putere cel putin motoarele Turbo sint super. Au o singura problema dc le intepenesti e nasol , trebuie un escavator sa le scoti. Poti face fel si fel de munci cu el doar sa ai dispozitivele adecvate, iar ca greutati tractate eu nu am crezut ca poate face asa ceva un vehicul de 4 tone greutate proprie, dc doresti un vehicul si pt distractie si munca nu exista altceva ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan30 Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! 1.Eu am inceput ,comparand sistemul de punti rigide de la cele 2 modele de camioane iar de la voi am aflat ca suporta si perne de aer si arcuri. 2.Unimog ca si Volvo c303 a fost conceput ca vehicul militar si nu pt. depouri sau agricultura ,prize de putere si alte accesorii se pot adapta pe oricare din ele , eu ma refeream ca sunt doua masini pleccate de la acelasi proiect de baza .N-a inventat Mercedes apa calda. Scuze ASTRAL am inchis discutia despre :tkVolvo. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! 1.Eu am inceput ,comparand sistemul de punti rigide de la cele 2 modele de camioane iar de la voi am aflat ca suporta si perne de aer si arcuri. 2.Unimog ca si Volvo c303 a fost conceput ca vehicul militar si nu pt. depouri sau agricultura ,prize de putere si alte accesorii se pot adapta pe oricare din ele , eu ma refeream ca sunt doua masini pleccate de la acelasi proiect de baza .N-a inventat Mercedes apa calda. Scuze ASTRAL am inchis discutia despre :tkVolvo. N-am stiut ca au plecat de la acelasi proiect, am mai invatat ceva! :h5:h5 merci Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tinelos Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! Fratilor si-a luat un prieten un unimog de vreo 30.000 euro ... e nebunie , cand il prind ii fac poza sa vi-l arat ... frumos.... Cum e sa cazi in sus ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat Aprilie 5, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2011 (editat) Re: Unimog.....o legenda vie ! http://www.youtube.com/watch?v=_VmwbdDqQJ4http://www.youtube.com/watch?v=trvy1GIrQXg Editat Aprilie 6, 2011 de rommy20005 zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dann Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! Felicitari posesorilor de unimog ! Este un utilaj de incredere ,cu adevarat pentru Off Road Sanatate tuturor ! dfhnf1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
armycargobull Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! Unimogul este un 4x4 brutal dar numai ce sa fabricat pina in 1992:old ,modele mai noi sint umplute cu prea multa electronica, care nu te ajuta cu nimic iti da numai durerei de cap. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rommy20005 Postat Aprilie 7, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! Unimogul este un 4x4 brutal dar numai ce sa fabricat pina in 1992:old ,modele mai noi sint umplute cu prea multa electronica, care nu te ajuta cu nimic iti da numai durerei de cap. ...ca de altfel orice lucru nou si si cu prea multa electronica...inclusiv Mercedes-urile mai noi au probleme mari cu electronica si nu numai. Chiar azi am auzit de la un prieten ca i s-a rupt vibrochenul la un Sprinter din 2010 la 45000 de Km...:uameni. zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spartana Postat Aprilie 9, 2011 Partajează Postat Aprilie 9, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! :lrUnimogurile sunt ,,utilaje,, foarte tari.Acelea vechi imi plac care au in instrmentalul de bord 3 ceasuri si 5 butoane fara vreo urma de electronica:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sommelier Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 Re: Unimog.....o legenda vie ! prototipul aniversar de 60 ani... Daca Jeep Rubicon este eroul atunci G Wagen este legenda! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate