bogdanstanescu Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 hello am tot observat ca in mers daca ajung intre 3500-4000 ture motorul da in nas daca trec de 4000 e ok pe loc nu face asa ci urca fff frumos si in plaja aceea merge normal ce o fi? Mitsubishi ASX; Discovery II & Kia Sportage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 17, 2011 Partajează Postat Februarie 17, 2011 (editat) Re: motorul da rateu la 3500-4000 ce o fi? Pot fi diverse motive...cum stai cu uleiul in mufa rosie de la ECU? , am mai vazut pe forumurile englezesti asa numitul fenomen "turbo overboost" pe care eu nu-l prea pricep, verifica cu mana daca nu ai vreun joc in senzorul pedalei de acceleratie(throttle position sensor) Cel mai sigur e sa te cuplezi la un tester si daca nu arata coduri atunci urmarit "live data" in momentul ala. Din pacate la chestiile astea de "engine management" nu-s destul de clare cartile pe care le am eu si nu am putut sa inteleg in profunzime. Apropo...EGR-ul il mai ai functional?... ca si asta ar putea sa faca figura Editat Februarie 17, 2011 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanstanescu Postat Februarie 17, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2011 Re: motorul da rateu la 3500-4000 ce o fi? Pot fi diverse motive...cum stai cu uleiul in mufa rosie de la ECU? , am mai vazut pe forumurile englezesti asa numitul fenomen "turbo overboost" pe care eu nu-l prea pricep, verifica cu mana daca nu ai vreun joc in senzorul pedalei de acceleratie(throttle position sensor) Cel mai sigur e sa te cuplezi la un tester si daca nu arata coduri atunci urmarit "live data" in momentul ala. Din pacate la chestiile astea de "engine management" nu-s destul de clare cartile pe care le am eu si nu am putut sa inteleg in profunzime. Apropo...EGR-ul il mai ai functional?... ca si asta ar putea sa faca figura egr ul este scos o sa verific ce mi ai scris merci! :) Mitsubishi ASX; Discovery II & Kia Sportage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanstanescu Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 Re: motorul da rateu la 3500-4000 ce o fi? am gasit ulei pe fire pana la calculator nu mult dar oricum si cred ca o sa schimb si overboosterul ala, am gasit ceva pe un forum englez cu aceiasi simptomatologie dau semn daca a trecut Mitsubishi ASX; Discovery II & Kia Sportage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Re: motorul da rateu la 3500-4000 ce o fi? Salut Bogdan, eu am schimbat cablajul injectoarelor (injector harness) acum 2 ani parca, pentru ca asta e cauza uleiul la computer. Am desfacut si curatat si placa computerului ca ajunsese ulei si acolo. Am facut asta pentru ca dadea in nas, dar mult mai jos pe la 2500-3000 si numai cand accelerai brusc. Incearca sa demontezi computerul si sa cureti mufele cu spray de contacte si vezi daca mai face, iar daca mai ajunge ulei acolo, treaba e simpla si costa putin. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanstanescu Postat Martie 3, 2011 Autor Partajează Postat Martie 3, 2011 Re: motorul da rateu la 3500-4000 ce o fi? Salut Bogdan, eu am schimbat cablajul injectoarelor (injector harness) acum 2 ani parca, pentru ca asta e cauza uleiul la computer. Am desfacut si curatat si placa computerului ca ajunsese ulei si acolo. Am facut asta pentru ca dadea in nas, dar mult mai jos pe la 2500-3000 si numai cand accelerai brusc. Incearca sa demontezi computerul si sa cureti mufele cu spray de contacte si vezi daca mai face, iar daca mai ajunge ulei acolo, treaba e simpla si costa putin. asta vreau sa fac in we pt ca am apucat asa groso modo sa curat uleiul din priza apoi sa comand origurile si saibele pt pasul 2 ma gandeam sa schimb si cablurile dar nu am gasit inca reperul am tinut minte ca si tu ai facut asta si de aceea m am uitat acolo merci :grin: Mitsubishi ASX; Discovery II & Kia Sportage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanstanescu Postat Martie 5, 2011 Autor Partajează Postat Martie 5, 2011 Re: motorul da rateu la 3500-4000 ce o fi? deci :grin: dupa o opretiune de rutina de curatat superficial priza de ulei ( cea portocalie inferioara) a inceput sa repete figura la turatie mai mare 4000-4500 si mult mai discret deci nu cred ca mai este cazul sa schimb overboosterul de la turbo azi am scos calculatorul si l am desfacut, prezenta putin ulei pe marginea inferioara, nu era deloc pe circuit astept sa se mai scurga ce este pe fir si o sa dau si cu spary sa il scot din mufa ce se poate face sa nu mai ajunga ulei acolo????:hl Mitsubishi ASX; Discovery II & Kia Sportage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Re: motorul da rateu la 3500-4000 ce o fi? Nu ai ce face decat sa inlocuiesti din nou cablajul injectoarelor, treaba de jumatate de ora. Mi se pare totusi ciudat ca a tinut asa de putin cablajul nou. E adevarat ca a fost parca ceva mai ieftin decat pretul pietei. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanstanescu Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 Re: motorul da rateu la 3500-4000 ce o fi? Nu ai ce face decat sa inlocuiesti din nou cablajul injectoarelor, treaba de jumatate de ora. Mi se pare totusi ciudat ca a tinut asa de putin cablajul nou. E adevarat ca a fost parca ceva mai ieftin decat pretul pietei. nu era mult, pacat ca nu am facut poze oricum suficient cat sa fie si in ECU un pic din cate am vazut in discutia deschisa si de bogdan the bat observ ca nu exista o solutie 100% garantata si ramane sa verific la un intervat de timp sa vad ce mai ajunge acum are un pic de rateu in sarcina pe la 4000 si ceva de ture cea ce mi se pare acceptabil Mitsubishi ASX; Discovery II & Kia Sportage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Re: motorul da rateu la 3500-4000 ce o fi? Cablajul de la injectoare e OK, eu am aceeasi marca (parca Bearmach era) si nu am nici o problema de 2 ani.Cele originale au tinut peste 150-200 mii,nu cred ca e problema de acolo. La turatia aia e normal sa fie putin la limita motorului; s-ar putea sa intre in over-boost. Trebuie mers cu un tester pus, si apoi sa vezi ce cod scoate. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate