Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme motor reloaded

apostolioanradu

Postări Recomandate

Tu'i mama ei, ca face in continuare ultima buba. Am crezut ca am rezolvat-o dar nu era de la excitatia alternatorului. Simptome: Din cand in cand (aleator) da foarte scurt eroarea din bord cu pompa si da putin in nas, iar alteori (cateodata cu eroarea anterioara, alteori fara) pierd toata puterea (calc pedala la maxim, dar nu pleaca de pe loc, turatia scade iar viteza scade ca si cum ar fi scoasa din treapta. mentionez ca motorul nu moare dar ramane la turatie scazuta. aceasta problema tine intre 5 si 20 sec, dar e nasol sa apara in intersectie semaforizata sau depasire). Ajutati-ma si pe mine cu niste idei cu ce sa incep, va rog. La service nu au mufa de diagnosticare pentru frontera A.

:al

Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme motor reloaded

din ce stiu, becul check engine sepoate aprinde doar de la injectie s-au sonda lambda (la modelul A)...

frontera A 2.0 sport - de off road :tr_____________:jp1

frontera B 2.2 16v sport - de plimbare

Link spre comentariu

Salut,

Ce motor ai pe masina? C20NE? Trebuie verificat ce tip de injectie este montata Bosch Motronic 4.1(model vechi-ECU doua randuri de pini)- sunt slabe sanse- sau Motronic 1.5 (ECU 3 randuri de pin, 55 buci)

Indiferent de tipul de injectie poti efectua testul "cu agrafa" pe mufa ALDL in caz ca nu te descurci da un semn si te ajut.

Fiind printre primele generatii de inj. electronica sunt mari sanse ca defectul raportat sa nu fie "izolat" corespunzator de catre ECU.

Intr-o prima faza iti recomand sa verifici fiecare mufa din instalatia electrica a motorului, un spray contact face minuni daca sunt ceva cleme oxidate, cauta fire "roase" rupte izolatii artizanale urmare a unor interventii neautorizate...

Verifica sa nu fie desfacut capacul la debitmetrul de aer de regula mai umbla "baietii" sa-l regleze dupa ureche.

Cauta urme de supraincalzire a releului care "cupleaza" pompa de benzina si ECU.

@Landcruiser
Link spre comentariu

dupa mine ,pe langa cele de mai sus mai fa urmatoarele masoara presiunea de benzina in rampa,trebe sa fie minim 3 bari,sa nu scada nici in ture sub 3 bari,si schimba sonda de apa,e in jur de 25ron,teoretic trebuie sa ai doua,skimbo pe cea de la calculator nu cea ce iti arata in bord,bafta

Link spre comentariu

Motorizarea este c20ne (2.0 benzina). Nu am idee ce tip de injectie are. Capacul la debitmetru este montat bine, iar acesta a fost recent schimbat (cam acum 8 luni). Unde pot gasi mufa de conectare pentru a face testul agrafa ? Nu este prima oara cand aud de el si mi-ar fi util. La service mi se tot spune ca nu au mufa de conectare pentru opel sub anul 2000. De izolatii roase am verificat si nu am gasit.

Cum pot verifica presiunea din rampa?

Mentionez ca in afara de atunci cand intervin problemele acestea, masina merge ceas si se duce fara probleme in 140/150 km/h (mai mult imi e frica sa ii dau pentru ca am gume proaste)

Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu

slab noroc ai avut la masina asta.

eu zic cel mai bine so duci la un mecanic bun sai rezolve toate bubele ca altfel nui dai de cap prea curand......bafta

AB16NIK...AB23NIK
Link spre comentariu

Am fost cu ea la 3 mecanici autorizati si au dat din umeri. Mi-au recomandat sa gasesc pe cineva cu diagnoza, dar se pare ca nimeni nu mai are program/mufa conectare pentru frontera a1. Am avut ghinion, ce-i drept, dar acum ca am luat-o atat la mana, si cu problema aceasta rezolvata, as avea mai multa incredere in ea, decat intr-o frontera b din 2000 la care nu ii stiu istoricul.

Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu

Foloseste un motor de cautare sunt documente explicite("test agrafa"), in caz ca nu te descurci poti sa ma suni ne uitam amandoi la ea poate ii dam de cap.

@Landcruiser
Link spre comentariu

Pe bord scria 135.000, dar imi e greu sa cred. Tot asa scria ca este fabricata in '97, dar aparent este modelul de pana in '95 (c20ne, foi arc si tamburi spate). Se pare ca a fost recarosata, seriile caroseriei si sasiului se potrivesc (am facut cateva verificari ca am fost speriat).

Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu

la 135000 trebuia sa mearga brici, a fost doctorita de jmecheri... a mea are 334000 si o am de vreo 3 ani cand am luato avea 283000 de atunci iam schimbat doar ulei motor, filtre, cauciucuri si placutele de frana

AB16NIK...AB23NIK
Link spre comentariu

Poimaine ii pun gpl. Sa vad daca face si pe gaz asa. Daca nu, imi usureaza cautarea bubei. De asemenea as reverifica mufa la debitmetrul de aer. Nici senzorul care dirijeaza scanteia nu ar fi rau de verificat. Bobina e verificata si merge ok. Ii dau eu de cap ca doar nu e dupa ea. Oricum, e o fata buna si nu ma lasa in drum. Mai trebuie sa-i dau si nume :))

Daca mai are cineva idei, rog sa ma anunte. Voi posta aici daca rezolv ceva.

Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu

Am luat toate contactele, inclusiv injectoarele si debitmetrul in parte, am mai izolat ce mi s-a parut dubios, am pus si gpl-ul (injectie multipunct). Astazi am facut 70 km (din care 32 pe benzina) si nu mi-a facut probleme. Sper nici sa nu imi mai faca. Revin pe post daca mai apar bube la subiectul acesta.

Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu

Du-te la maiandrei,are tech 2 si spune tot..Mie mi l-a pus pe masina,si e 97.Il gasesti tu.Daca nu,iti dau nr de la service pe privat.

Si ca fapt divers,ce ai tu s-ar putea sa fie de la pana pinionului de pe vibrochen.Posibil sa fi prins joc,si cand vrea merge,iar cand se duce in pozitia "nasoala"citeste senzorul aiurea si "PA" turatie.plus ca te sparge la consum.

Zic si io...

0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

Mai stiu pe cineva (tatal meu) care a avut buba asemanatoare si apoi i-a picat senzorul de turatie vibrochen. Intai am sa iau senzorul de pe a lui ca are acelasi cod si vad daca mai face buba, apoi daca va fi cazul sa nu mearga, am sa rog pentru numarul de la service. Multumesc de idee. Macar stiu de unde sa incep cautarile, daca nici asta nu merge.

Defapt mai bine incerc la diagnoza intai. Dati-mi si mie numarul, rog mult. Cam cat costa sa imi faca o diagnoza ?

Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare