Gil Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Incep acest topic spunandu-va ca nu are decat titlu informativ. Nu e reclama mascata, nu vreau sa prejudiciez cu ceva pe cei care vand piese. Arcurile de pe masina mea erau cam lasate, zic eu "la limita". Nu am avut bani sa cumpar arcuri facute de o firma renumita iar operatiunea de "springuire" mi s-a parut un pic riscanta neexistand o garantie a calitatii lucrarii. Si uite-as, m-am apucat sa caut pe e-bay.... Am gasit o firma din Germania care vinde arcuri de Sam la un pret foarte bun. Ca sa n-o lungesc, am comandat arcurile, au sosit in buna regula, le-am montat si dupa 1000 de km facuti cu ele ma declar multumit. Ce mi-a placut: - o foaie suplimentara la fiecare arc. Arcurile de Sam au 2 foi lungi si una foarte scurta. Foaia suplimantara este intre acestea. - fata de pozitia originala a masinii se obtine un lifting de 2-3 cm, fapt care nu afecteaza geometria directiei (am verificat asta). Daca ar fi fost mai mult sunt sigur ca trebuia un brat Pitman mai lung, amortizoare cu cursa mai lunga, etc. Deci este un suspension-lift fara modificari dar la limita. Ce nu e ok: - foile nu au intre ele acele elemente din plastic care reduc frecarea si elimina scartaiturile. Concluzie: trebuie intervenit mai des cu vaselina intre foi. - vopseaua de pe ele mi s-a parut cam proasta. Adica sare la lovituri. Dar altfel, acolo unde nu au fost atinse, e ok cu sigla firmei cu tot. Acum mai concret: setul complet de arcuri a costat 1350 lei, cu tot cu posta. A ajuns cam in 8 zile lucratoare la oficiul postal, in buna regula, cu facturi cu tot. Oricum, m-au bodoganit aia de la Posta ca "ce naiba am in pachetele alea de-s asa de grele" :grin: Arcurile sunt produse in India de o firma care produce arcuri lamelare de mai mult de 20 de ani. Specializarea lor este pe camioane dar produc si pentru masini de offroad. Sunt de acord ca un kit adevarat de arcuri este cea mai buna afacere. Dar pentru cei cu buzunarul stramtorat, cred ca e o solutie. Nu le-am pus prea tare la munca dar urmeaza sa ies pe munte cum vine un pic de vreme buna si atunci voi da mai multe detalii daca sunt oameni interesati. Daca moderatorii de pe forum imi dau permisiunea am sa postez si link-ul de e-bay. Daca e cineva interesat, pot sa postez fotografii cu masina echipata cu aceste arcuri. Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
samurai Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Re: Arcuri noi pe Samurai Si eu sunt intr-o faza asemanatoare dar arcuri la un pret ok inca n-am gasit.Am facut intre timp un shackle reversal kit ,home made,dar nu e pus inca sus.As fi curios cum sta masina ta cu arcurile astea. Pune niste poze si da-mi niste detalii in cifre.Merci. Dacia 500 Lastun(Pt showuri TV) Mercedes-Benz B200 CDI(Pentru nevasta) Nissan Patrol Y60 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady_petre Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Re: Arcuri noi pe Samurai pune poze sa vedem cum arata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Februarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2011 (editat) Re: Arcuri noi pe Samurai Cer scuze, mi-a fost lene sa scot masina din parcare :grin: Eu zic ca fata de pozitia originala (din fabrica), masina s-a ridicat vreo 4 cm. Dar totodata nu am cum sa apreciez corect ca n-am cumparat-o de noua. Fata de pozitia pe care o avea cu arcurile pleostite, acum am castigat in jur de 7-8 cm ceea ce e bine zic eu. Cauciucurile din poza nu pot fi un reper deoarece nu sunt stock, sunt 225/70R15 deci mai late si putin mai inalte. Ca sa le montez, acum un an jumate a trebuit sa tai din bara fata putin. https://picasaweb.google.com/lh/photo/h5a3MY-h_SU_UOXOOyw64A?feat=directlink Arcurile sunt produse de UMC: http://www.umcauto.com/ Link-ul spre vanzatorul de pe e-bay este: http://cgi.ebay.de/Blattfeder-Suzuki-Samurai-Santana-hinten-Blattfedern-/250682038099?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item3a5dd05753 [/img] Editat Februarie 24, 2011 de f_zoltan Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yuk Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Re: Arcuri noi pe Samurai Cer scuze, mi-a fost lene sa scot masina din parcare :grin: Eu zic ca fata de pozitia originala (din fabrica), masina s-a ridicat vreo 4 cm. Dar totodata nu am cum sa apreciez corect ca n-am cumparat-o de noua. Fata de pozitia pe care o avea cu arcurile pleostite, acum am castigat in jur de 7-8 cm ceea ce e bine zic eu. Cauciucurile din poza nu pot fi un reper deoarece nu sunt stock, sunt 225/70R15 deci mai late si putin mai inalte. Ca sa le montez, acum un an jumate a trebuit sa tai din bara fata putin. https://picasaweb.google.com/lh/photo/h5a3MY-h_SU_UOXOOyw64A?feat=directlink Arcurile sunt produse de UMC: http://www.umcauto.com/ Link-ul spre vanzatorul de pe e-bay este: http://cgi.ebay.de/Blattfeder-Suzuki-Samurai-Santana-hinten-Blattfedern-/250682038099?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item3a5dd05753 arcurile vechi sunt de vanzare? ma intereseaza o foaie de pe spate Cum ai facut pragurile alea de tabla de aluminiu? Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33 Cine minte si fura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Februarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2011 Re: Arcuri noi pe Samurai Arcurile vechi sunt de vanzare dar numai toate 4. Daca esti interesat, da-mi PM si vorbim sau cauta-le pe forum la sectiunea de vanzari. Pragurile de aluminiu au fost pe masina de cand am cumparat-o. De fapt, nu sunt decat niste table de aluminiu prinse cu nituri pop de pragurile originale, pentru protectie. Vara trecuta cand am reconditionat masina am avut surpriza placuta, dandu-le jos, sa constat ca nu era pic de rugina sub ele desi toata lumea era cam sceptica. Le-am pus la loc dupa ce am mai dat un strat de Protecta 3in1. Dupa parerea mea, in loc sa strice, chiar ajuta la protectia pragurilor. Dar numai pe exterior. Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate