Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ulei in turbina ???

cristanx

Postări Recomandate

Salutare. Am zis sa nu mai deschid alt topic ca sa mai incarc forum-ul asa ca l-am editat pe asta.

Problema este urmatoarea: Ieri dupa ce am umblat mai toata ziua cu masina, i-am facut o mica cosmetizare la semi aripa pe care este asezata bateria si am observat ca am ulei la garnitura de la conducta care duce la turbo. Am citit, ca ceva ulei se mai gaseste pe tubul acela, ca ar mai trece cand se dilata-contracta materialele in functie de temperatura. In fine...la mine e mult, parerea mea. Pun niste poze, si va rog frumos sa va dati cateva pareri, cei mai avizati :D Multam' inc'odata.

http://img403.imageshack.us/img403/5138/imagine0652.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img607.imageshack.us/img607/5606/imagine0653.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Editat de cristanx

Toyota LC KZJ 90

Toyota LC LJ 73

Fiat Stilo 1.6 16v

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Am lasat-o singura si era abatuta...as ca i-am luat un fratior mai mic :))

Cred ca n-am facut bine ca am editat topicul, pt ca nu l-a vazut nimeni. Daca se poate, rog un moderator sa il mute. Multumesc

Editat de cristanx

Toyota LC KZJ 90

Toyota LC LJ 73

Fiat Stilo 1.6 16v

Link spre comentariu

Re: Ulei in turbina ???

Si la motorul meu mai "prelinge" pe acolo, intr-o prima faza verifca daca sunt stranse bine colierele, eu as verifica "empiric" daca masina scoate fum albastru exagerat pe evacuare.

Ai reusit sa faci un consum de ulei la 1000 de km, cat ar fi in medie?

In cel mi rau caz este posibil ca segmentii de la turbina sa nu mai etanseze, dar pentru o masna de mai bine de zece ani nu ar trebui sa fie o problema uzura in zona respectiva. Mai pot fi gazele din carter care ajung in traseul de admisie prin epurator, sau ceva semerignguri de la supape...

De luat in calcul si modul de exploatare daca ai luat masna de curand ai anulat tobe prin tubulatura de evacuare si te dai cu ea la greu este posibil sa se supraincalzeasca ca urmare a suprasarcinii, ceea ce nu este tocmai de bine.

Ca idee eu am supraicalzit motorul acum doi ani pe o urcare lunga cu tr a II-a pe greu, am p

oprit, am lasat motorul sa mearga pana cand temperatura a scazut si nu au mai fost probleme.

@Landcruiser
Link spre comentariu

Verifica colierul acela sa fie strans cum trebuie, sau eventual inlocuiestel cu unul calumea.

Ulei in admisie am si eu, dar nu se prelinge afara... eventual se duce in motor :D

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Salve! Nu stiu ce raspuns sa-ti dau si nici o solutie nu am in cap. Si mie mi se intampla acelasi lucru... Deodata am observat ca se lasa in jos uleiul pe joja. Scotand furtunul de la turbina am observat ca avea ulei de motor pe el, iar in turbina erau urme proaspete si groase de ulei. Mecanicul mi-a spus ca sunt semeringurile de la supape in prima faza si incepusem sa ma pregatesc de un set de garnituri, pt ca apoi sa-mi dea sub centura spunandu-mi ca am nevoie de turbina. Asa ca acum caut o turbina.:fr2

TOYOTA LJ 70

BMW 528I

Pieptul sus, privirea in fata (in4) si mergem tot inainte! :jp1

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare