bogdanm Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 (editat) Vitara, 1.6 benzina, 1991. De ceva timp am constatat un zgomot ciudat in fata, nu-mi dau seama daca este central sau spre roata dreapta (zgomotul apare in mers normal cu tractiunea spate doar, mai des atunci cand decelereaza masina,) (un zgomot de piesa metalica in miscare parand a fi un fier pe fier , destul de puternic la auz, care apare pe drum bun, fara gropi, trece de la sine in 1-5 secunde ). Frecventa nu are o regula: pot merge 3 km si se aude de 2 ori, pot merge 9 km si nu se aude niciodata. Oricum pare a se indesi cu timpul. Am incercat cativa km si in 4 x4 si nu l-am auzit. Partea nasoala este ca ma streseaza si simt ca nu are rezolvare deoarece: La primul service unde am fost am indepartat noroiul de sub caroserie si mi s-a eliberat din forta o roata spate (era putin infranata din cauza cablului de la frana de mana). Altceva nu s-a constatat la masina. Am sperat ca gata dar tot a aparut. La al doilea service mi s-au inlocuit 2 bucse fata stg + dreapta, si 2 semeringuri. Erau 99 % ca zgomotul e de la o bucsa. Am plecat si la o zi se aude din nou. Concluzie: timp pierdut, bani dusi.... Oare are cineva vreo idee? Editat Septembrie 18, 2013 de Astral VREUN / VREO....fara cratima ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Verifica suportii la cutie si la motor. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
e_mishu Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata ce bucsi ti-au schimbat? 2slow and 2 furious Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serban28 Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata salut Un zgomot asemanator se aude si la mine in momentul cand merg pe 4x2 , am studiat zgomotul mergand pe langa masina si cred ca provine de la MRL care ramane semicuplat , la mine se aude pe roata stanga ( cel pe dreapta ramane cumplat tot timpu ) . Pe 4x4 nu se aude niciodata , o sa desfac MRL in weekend si o sa revin cu detalii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanm Postat Martie 1, 2011 Autor Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata ce bucsi ti-au schimbat? O bucsa la roata dreapta si una la roata stanga fata. Aspectul lor de cilindru metalic, seamana ca o camasa metalica cam 3 cm lungime, si au diametrul de 2,3 cm aproximativ. Domnul de la service le-a numit bucse. Iar acel semering de care am pomenit, e o piesa metalica care vine langa aceasta bucsa si protejeaza de noroi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanm Postat Martie 1, 2011 Autor Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Verifica suportii la cutie si la motor. Pot sa fac eu chestia asta , adica sa vad daca e prinsa bine cutia, sa nu joace? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanm Postat Martie 1, 2011 Autor Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata salut Un zgomot asemanator se aude si la mine in momentul cand merg pe 4x2 , am studiat zgomotul mergand pe langa masina si cred ca provine de la MRL care ramane semicuplat , la mine se aude pe roata stanga ( cel pe dreapta ramane cumplat tot timpu ) . Pe 4x4 nu se aude niciodata , o sa desfac MRL in weekend si o sa revin cu detalii. Va rog sa ma credeti ca nu am cunostinte de masini, dar este singurul lucru pe care-l pot banui. Pentru ca am mrl manuale iar carcasa exterioara celui de la roata dreapta este 50 % sparta. Iar zgomotul pare a fi central fata spre dreapta. Oricum sunt nerabdator sa aud ce a-ti constatat. Daca ar fi sa fie asa.... oare ce se intampla mecanic? Sa fie zgomot cand da sa se cupleze, generat de starea asta de semicuplare si :dintii: lui daca are (nu stiu cum arata un mrl pe interior) sa frece capul de planetara, iar planetara sa se invarta putin, si respectiv sa invarta cardanul in gol.... Asta s-ar putea intampla? Cei drept putin am mers pe 4 x 4 de atunci, dar nu am auzit zgomotul in acest mod 4 x 4. O zi buna. Spor la treaba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Daca mrl-ul isi face treaba si e pus pe 4*2 nu ar trebui sa infulenteze in niciun fel diferentialul fata. Planetara nu se mai invarte deloc si nici diferentialul. Daca partea din fata este decuplata atunci poate sa fie diferentialul spate, cutia de transfer, cutia de viteze, rulmenti, suporti... Sunt multe de verificat. Primul lucru e stabilirea zgomotului. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanm Postat Martie 2, 2011 Autor Partajează Postat Martie 2, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Ieri am mers o distanta considerabila in modul 4x4 hi si nu am auzit zgomotul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata rulmentii fata verifica,nu o sa iti dai seama exact de unde vine sunetul pentru ca te inseala fiind doar piese metalice vibratiile se transmit mai departe si9 vei avea impresia ca suna in dreapta si pe cand colo este stanga suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serban28 Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 (editat) Re: Zgomot ciudat vitara fata Asa cum am spus am desfacut mrl , cel de pe partea dreapta blocat complet pe cuplat si lipsa piese in el (asa e cu mecanicii de tot felul ) , cel de pe stanga functioneaza perfect . Dupa ce am stat si mi-am stors creierii consider ca sursa zgomotului provenea de pe partea stanga , in modul 4x2 roata fata dreapta ramanea cuplata permanent datorita mrl blocat si imi antrena planetara dreapta , care o data cu cresterea vitezei incepea sa antreneze si planetara stanga , in acest moment mrl de pe partea stanga incerca sa cupleze roata stanga care se afla in miscare astfel ( turatia rotii si cea a planetarei erau diferite ) nu se putea efectua cuplarea . Daca gresesc cumva ii rog pe cei ceare se pricep mai bine sa ma corecteze . Editat Martie 7, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanm Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Multumesc. Sper sa fie si la mine de vina mrl-urile. Banuiesc ca tu ai automate. Desi am o indoiala ca eu am manuale , si pe rampa se vedea ca nu se invarte planetara, deci stateau decuplate. Sper sa fie totusi de la el , ma gandesc ca in mers da sa se cupleze cel dreapta deoarece merge f fff usor la mana, iar cel stanga se invarte ff greu. De cateva zile (cel putin 5) merg cu ele cuplate , doar cu tractiunea spate si n-am auzit niciodata zgomotul. Sper sa nu dauneze metoda mea de mers, dar momentan asta e solutia. O zi buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
meserye Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Te rog sa ne lamuresti cum ai rezolvat problema pana la urma...E posibil sa am si eu aceeasi problema. Mersi. Suzuki Vitara '96 1.6 16V. Invata din greselile altora, viata e prea scurta pentru a le face tu insuti pe toate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serban28 Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Daca este cel automat stergel bine de vaselina si apasa pe piesa care este impinsa de acel arc dupa care vei vedea o siguranta elastica foarte subtire in interior , iti trebuie 2 surubelnite mici si putina indemanare si tine minte ordinea de demontare a pieselor pt ca sunt cam multe . Succes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iacob andrei Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Serban cam cat timp ti-a luat sa desfaci acel mrl?ca la mine cred ca e aceeasi problema,doar ca la mine zgomotul se aude doar pe 4x4.multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata La MRL-ul automat nu trebuie desfacut nimic. Degresat bine(spray de frane), uscat si gresat la loc, cu vaselina coloidala, 2 lingurite. Si gata Daca le cureti regulat poti sa pui orice vaselina sau lubrefiant ce adera acolo. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serban28 Postat Martie 24, 2011 Partajează Postat Martie 24, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Daca mrl este ruginit ca si al meu obligatoriu este nevoie sa fie desfacut deoarece rugina nu se lua nici la peria de sarma . Ca si timp mai mult de 20 de minute nu iti ia sa il desfaci cureti si gresezi asta dupa ce prinzi spilul cu scosul primei sigurante. Bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Martie 25, 2011 Partajează Postat Martie 25, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Daca este ruginit asa cum este cel din poza deja este extrem:ha: Arata ca si Vitara, pardon Rusty lui PaulSB.:ha: Asa un MRL nu este de ieri de azi fara lubrefiere adecvata, iar in halul ala il simti din prima clipa.:old 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iacob andrei Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Serban spune-mi te rog cum ai reusit sa desfaci acel mrl,ma refer daca a trebuit sa dai roata jos;eu am incercat sa scot mrl fara sa scot roata dar nu am reusit pentru ca nu intra nici un fel de cheie la acele suruburi cu care este fixat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serban28 Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Serban spune-mi te rog cum ai reusit sa desfaci acel mrl,ma refer daca a trebuit sa dai roata jos;eu am incercat sa scot mrl fara sa scot roata dar nu am reusit pentru ca nu intra nici un fel de cheie la acele suruburi cu care este fixat Eu am jante de aliaj si am fost obligat sa dau roata jos , nu stiu cum este la cele de tabla . Dupa ce demontezi roata ai nevoie de un imbus de 6 in forma de L , se desfac cele 6 suruburi si gata , ai grija la montaj ca mrl nu intra decat intr-o singura pozitie are o catare pe care trebuie potrivit . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iacob andrei Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Multumesc,sper sa ma descurc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iacob andrei Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Am reusit sa desfac unul din ele si am observat ca arata destul de "uns" prin interior si nu are nici rugina,dar intrebarea este:sterg bine prin interior cu ceva fara sa mai scot toate piesele(nu de alta da la cate cunostinte de mecanica am sigur le incurc),si apoi cum pun acea vaselina?pun in interiorul mrl-ului? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deerut Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata trebuie verificata si fuzeta :dr3 vitara 98 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanm Postat Iulie 18, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Te rog sa ne lamuresti cum ai rezolvat problema pana la urma...E posibil sa am si eu aceeasi problema. Mersi. Crede-ma ca de atunci merg cu ele cuplate, dar cu reductorul pe tractiune spate doar am peste 3500 km de atunci si nu am auzit niciodata zgomotul. Cum decuplez mrlurile cum se aude zgomotul. In concluzie nu am rezolvat nimic. Dar va trebui ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanm Postat Septembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Re: Zgomot ciudat vitara fata Nu-mi vine a crede. Probleba era siguranta de la planetara care nu era la locul ei. Adio zgomot. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate