ADP246 Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 (editat) Re: Reportaj ProTv despre teierile ilegale de lemn La Borsa este tot la fel de dramatic in paduri iar marele sef al padurilor este din umbra Nastase cu psd-istii lui,deci din pacate padurile sunt decimate de toate culorile politice si de toate etniile PS si aceste defrisari isi dau concursul la betele in roti puse noua cu privire la intrarea noastra in padure ,noi avand posibilitatea de a intra mai adanc in padure sigur "deranjam" din activitatea de furt a padurilor Si la Viseu,respectiv Valea Wasserului,e la fel; Unii stau in umbra,altii deschid firme de expluatare a lemnului! Se fac sute de angajari (pt pulime,sa le astupe gura)se fac acte care mai de care legale(pt a fi acoperiti de eventualele controale,cu care sunt oricum,mana in mana),apoi se umple buzunarele...Tuturor,dar nu a celui plin de rumegus in cap si noroi in c....r! Editat Martie 1, 2011 de ADP246 Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 (editat) Re: Reportaj ProTv despre teierile ilegale de lemn "DIVIDE ET IMPERA" - Cred ca asta e tactica dragilor nostri alesi. Daca ne claxoneaza cineva in trafic suntem in stare sa-l omoram (cum s-au si intamplat cazuri), daca se fura vapoare, se face trafic "legal" cu armament, se fura voturi in fata camerelor video, suntem transformati in sclavi prin noua lege a muncii, suntem calcati in picioare si fu...ti pe toate partile, le fura viitorul copiilor nostri, nu facem nimic. Pai... nu ne meritam oare soarta asta nenorocita? Totusi traiesc cu speranta ca ceva se va intampla. Si in final cateva versuri din 'Noi vrem pamant' de Cosbuc "Cand nu vom mai putea rabda, Cand foamea ne va rascula, Hristosi sa fiti, nu veti scapa Nici in mormant! " Pe care poate le va pune vreo scarba inaripata cu nume de mezel pe ritmuri orientale ca doar asa ar putea ajunge la urechile majoritatii. S-ar ridica stramosii din morminte daca ar sti in ce hal s-a ales praful de tara asta. L.E. Nu sunt rasist, n-am nimic cu nimeni care traieste in tara asta, isi vede de treba si respecta pe cat posibil legea. Am simtit nevoia sa fac acest comentariu, pentru ca din cate stiu Regulamentul nu permite discriminarea rasiala. Editat Februarie 28, 2011 de wolfman "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Re: Reportaj ProTv despre taierile ilegale de lemn Proprietarii privati isi taie ilegal padurile de parca copiii lor nu ar trebui sa traiasca. Proprietarii privati fricosi tocmasc mercenari cu drujbe care sa taie padurile "fara stirea lor". Proprietarii privati se trezesc ca pana sa apuce sa ajunga la parcela lor, asta e deja gata rasa. Padurile tarii au ajuns pe mana transnationalelor, bisericii, smecherilor si praful se va alege si de cele care mai sunt. Calitatea scenariilor depinde doar de fantezia faptuitorilor, dar noi avem interzis pe forestiere pentru ca stricam natura. Pacat e ca reportajul in cauza e doar o bucatica din adevar, si la cat s-a defrisat e normal ca apa sa vina in fiecare primavara si sa mai rada de pe fata pamantului cate un sat-doua. Nimic nu e mai bine facut decat lucrul facut cu mana ta. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DRAKUS Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Re: Reportaj ProTv despre taierile ilegale de lemn Trist dar adevarat,in zona Campulungului avem ce ati vazut mai sus dar la o scara un pic mai mica,paradoxal mi se pare ca niste indivizi analfabeti(nu toti) da da anaffabeti au ajuns sa aiba miliarde in conturi din taieri la ras,am vazut paduri taiate cam la 1m inaltime adica baietii nu s-au mai aplecat cu drujba pana jos ci au taiat unde le-a venit mai la indemana.... In zona treaba sta cam in felul urmator:SMECHERUL(al numesc asa pe cel ce exploateaza cu sau fara firma) cumpara de la proprietar dreptul de a exploata padure ,doar verbal ,fara nici un inscris si plateste cash cam 50 60 milioane per ha.Taie la ras imediat toata parcela,itrsv-ul se sesizeaza si da proprietarului o amenda pe care smecherul o platete imediat uneori proprietarul(de regula oameni varstnici)nici nu stie ca a luat amenda.In final smecherul are un profit de 100 150 mil la hectar si 0 riscuri pentru ca nu e nici o dovade scrisa ca el a taiat acolo,la un eventual control ulterior tot proprietarul pica prost ,trebuie sa reinpadureasca...etc.Mentionez ca de regula proprietarii din zona sunt oameni in varsta ce nu au posibilitati sa exploatee ei sau sa plateasca paza la ocolul privat. :cl Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi.:grin::grin::grin: 2xToyota lj73,bmw320,honda fireblade,honda quad 140cp home made,barca quicksilver 410sl ,husqwarna 450. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adryan Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Reportaj ProTv despre taierile ilegale de lemn unde esti tu Tepes Doamne???... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Poe79 Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Reportaj ProTv despre taierile ilegale de lemn Lucrez in domeniu,am un gater la Campina.Vreau sa va spun ca doar 5% din lemnul nostru ajunge la firmele mici ce comercializeaza pe plan local...Noi nu ne permitem sa cumparam diametre mici(tineret)pt ca nu avem randament si pierdem si la calitate.Datorita chinezilor si austriecilor sunt pe punctul de a inchide afacerea pt ca ei cumpara orice fel de diametre,orice calitate si platesc mai mult decat noi..Firmele care exploateaza nu vor sa ne mai vanda noua.Problema s-ar rezolva foarte usor daca s-ar interzice exportul de bustean si comercializarea de tineret..Referitor la organele de control sa stiti ca functioneaza,dar numai pt unii.Pe noi,cei mici ne rupe cu controalele si incearca sa ne gaseasca nod in papura pt a ne amenda,pt ca au de raportat mai sus ca si-au facut treaba.Trebuie sa intelegeti ca padurea trebuie exploatata.O padure neexploatata se distruge singura in timp.Problema e ca trebuie exploatata cu cap... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sclipici Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Reportaj ProTv despre taierile ilegale de lemn In plimbarile nostre prin munti, sunt sigur ca ati vazut ce se intampla cu padurile...! In zona Plaiul Foii am ramas inmarmurit vazand numai cioate pe munte...! Sa punem poze, filme, comentati, dati nume si locatii privind ce-a mai ramas din padurile nostre...! Poate s-o trezi un romanul, vazand si citind pe aici... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADP246 Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Reportaj ProTv despre taierile ilegale de lemn In plimbarile nostre prin munti, sunt sigur ca ati vazut ce se intampla cu padurile...! In zona Plaiul Foii am ramas inmarmurit vazand numai cioate pe munte...! Sa punem poze, filme, comentati, dati nume si locatii privind ce-a mai ramas din padurile nostre...! Poate s-o trezi un romanul, vazand si citind pe aici... Ma indoiesc;doarme cam de mult si cam adanc! Vorba colegului de mai sus: "...unde esti tu Tepes Doamne ca punand mana pe ei... Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abrudila Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Reportaj ProTv despre taierile ilegale de lemn vreau sa stiu o companie de exploatare forestiera, care a facut si o plantare masiva de puiet intr-una din zonele exploatate ....!!!! :ha: ce tampenii cer si eu .... si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADP246 Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Reportaj ProTv despre taierile ilegale de lemn vreau sa stiu o companie de exploatare forestiera, care a facut si o plantare masiva de puiet intr-una din zonele exploatate ....!!!! :ha: ce tampenii cer si eu .... Tu ai zis-o! N-ai sa vezi prea curand; poate tipul ala de a zis ca a plantat pomisori din aia cat degetul,de nu a miscat ceva;:ha: Cred ca nu ia iesit nici lui,de aia s-a dat la fuuuund:ha: ...de companii care sa si investeasca insa... Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Reportaj ProTv despre taierile ilegale de lemn vreau sa stiu o companie de exploatare forestiera, care a facut si o plantare masiva de puiet intr-una din zonele exploatate ....!!!! Pai se cheama de "exploatare", nu de "caritate forestiera", cum naiba sa si planteze ? :ha::ha::ha:............Traim in RO, bagati-va mintile in cap cu actele astea benevole de caritate fata de natura..........:ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornelia Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 (editat) Re: Reportaj ProTv despre taierile ilegale de lemn Sau poate noi suntem mai fraieri ..... Am plantat anul trecut 10.000 de puieti... Si ne pregatim si anul asta... 29-30 aprilie 2011 - Maramures - Editia a doua a campaniei "Conteaza ce respiri" :h5 Editat Martie 1, 2011 de Cornelia Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie. http://www.maramuresguide.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Reportaj ProTv despre taierile ilegale de lemn Salutam! Cornelia , e de laudat initiativa voastra , pasul urmator daca intradevar va pasa de ce se intimpla cu natura in zona voastra este sa faceti o fundatie care poate accesa fonduri europene si care poate derula proiecte in directia asta ( protectia mediului cu tot ce inseamna asta) . Uite ce se intimpla la noi ' Asociatia Ecologica si de Turism Nasipiste'. Cred cu tarie ca societatea civila este cea care poate lupta cu abuzurile in domeniul protectiei mediului fie si numai semnalind si publicind in media cazurile descoperite. Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADP246 Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Reportaj ProTv despre taierile ilegale de lemn Sau poate noi suntem mai fraieri ..... Am plantat anul trecut 10.000 de puieti... Si ne pregatim si anul asta... 29-30 aprilie 2011 - Maramures - Editia a doua a companiei "Conteaza ce respiri" :h5 Uite ca cineva 'totusi' face ceva! Bravo voua! Voi sunteti cei din Barsana,Maramures,cu poarta aia minunata maramuresana? In drum spre Ocna Sugatag,mereu admiram ce aveti/faceti acolo!!!! Bravo! Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Reportaj ProTv despre taierile ilegale de lemn Sau poate noi suntem mai fraieri ..... Am plantat anul trecut 10.000 de puieti... Si ne pregatim si anul asta... 29-30 aprilie 2011 - Maramures - Editia a doua a companiei "Conteaza ce respiri" :h5 Cand am spus cele de mai sus, nici intr-un caz nu m-am referit la oamenii ca voi.....m-am referit strict la autoritatile acestui stat mafiot care sunt mana-in-mana cu infractorii si care se comporta ca "lupul paznic la oi"......... :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornelia Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Reportaj ProTv despre taierile ilegale de lemn Am mai spus-o si anul trecut, dupa campanie. Am fost foarte placut surpinsi de reactia tinerilor, de cum au raspuns invitatiei noastre. S-au adunat in 2 zile peste 200 de voluntari care au pus osul la treaba. Si mai cred ca nu e totul pierdut..... Ce este grav, dupa parerea mea, este ca "genocidul" se intampla pe proprietati private mai mult decat pe proprietatea statului. Pe principiul "fac ce vreau cu padurea mea", proprietarii vand lemnul cui da mai mult. Si cum e foame de bani, judecati si voi... "Codrul frate cu romanul" este deja istorie. Dupa cum bine se observa, ne vindem si fratii. Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie. http://www.maramuresguide.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate