Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Senzor pentru mers inapoi (marsarier)

Dorin_Z

Postări Recomandate

Buna seara oameni buni!

Am o problema cu senzorul de marsarier la Suzuki Vitara 1.6 8V.

Cand cuplez marsarierul nu stau luminile aprinse doar daca tin maneta trasa catre inapoi.

Ma poate lamuri cineva care ar fi modul de rezolvare sau trebuie schimbat? Ma gandesc ca este un contact. :hl

Chiar nu stie nimeni nimic legat de senzorul de marsarier?

Am sesizat ca nu stau aprinse luminile doar cand este cutia de viteze si motorul cald. La rece stau luminile aprinse fara sa fie necesar sa ti de schimbatorul de viteze tras inapoi,

Editat de Astral
Suzuki Vitara my offroader!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Senzor pentru mers inapoi (marsarier)

Uite ca sa te ajute!

Eu cred ca este un contact inperfect in cutie, senzorul care iti este actionat de trenul mobil cand bagi in marsarier. De obicei, dimineata e rece, ulei gros, posibil sa ramana pe blocat inchis, cand se incalzeste, trebuie tinut cu mana. Ai atasat cateva poze din manualul Vitara. Acolo o sa gasesti explicat cum sa faci chiar o verificare a cablului de kilometraj, plus a luminilor de mers inapoi. Daca ai dificultati, in diagnoza sau a gasi senzorul, posteaza in continuare. Eventual lasa adresa de email sa iti trimit manualul masinii.

Succese!

transmision4.thumb.jpg.51e8b331dabe09a8c1fb751683ae9ea8.jpg

transmision3.thumb.jpg.9122ab23ca798d0e3c8103f67960dbbe.jpgtransmision2.thumb.jpg.a898cef5e4b71616d11ce084616a1e33.jpgtransmision0.thumb.jpg.8706ab7952a9919c8b953f2c180a421f.jpgtransmision1.thumb.jpg.ba03af335a8936525ee8d7777240e1b5.jpg

pencil.png

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Probabil ai un fir (aproape) rupt la sonda de pe cutie.

Localizarea... cum deschizi capota si te uiti la cutie, undeva la ora 11, chiar la capatul tunelului median. (ia-te dupa un cablu electric care merge acolo).

Desfaci cablul si desurubezi sonda.

Pe urma, cu sonda in mana, o legi din nou la cablu si vezi daca merg becurile cand apesi pe bila aia din mijloc (tre` sa ai contactul pus). Daca merg becurile, inseamna ca sonda e buna. Daca nu merg, ori o repari ori pui alta. Grija insa cand o insurubezi la loc sa nu rupi cablurile, trebuie sa invarti si de cablu sa nu se rasuceasca. Sfatul meu e ca, in locul de unde iasa cablul din sonda respectiva sa-i faci o camasa din plastic topit (cu pistol de-ala cu baghete de plastic).

Iti pun si o poza sa vezi cum arata sonda.

1647306898_sonda(2).JPG.10f21b62a51b2903ed5a00ecc87d7dfa.JPG

Link spre comentariu

Multumesc frumos pentru informatii sambata am sa ma ocup de problema sa vad ce poate avea de face pe nebuna!

Link spre comentariu

sal am si eu aceasta problema in sensul ca daca alimentez sonda imediat cand cuplez narsarierul imi da afara dein relee ,cred ca e in scurt nu am masurato dar asa cred ca e semnalul pe carel da ,mar interesa o astfel de sonda de pe unde so iay\u .va salut:al

Link spre comentariu

Am fost la primul magazin de piese auto si am comandat sonda 61lei de la Unix. Deci orice magazin de piese auto este OK, daca nu au iti aduc pe comanda.

Link spre comentariu

Senzorul a fost schimbat cu unul nou. Cel vechi nu era strans (ocazie cu care am vazut pe unde pierdeam ulei din cutie :grin:) si plin de ulei. L-am curatat era functional dar avand unul nou a fost inlocuit.

Multumesc tuturor pentru sprijin.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare