Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Amortizoare Feroza

macfero

Postări Recomandate

Re: Amortizoare Feroza

Sal,

Stii tu pe cineva care a pus amortizoare de aro pe feroza sau vii doar cu ideea...Exista cineva care a inlocuit amortizoarele de Feroza cu altele de la alte marci ..si s-au potrivit?

Pana la urma am pus de Dacia Papuc spate(aceeasi dimensiune cu cele de aro spate), diferenta este enorma(in bine) fata de cele originale...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pana la urma am pus de Dacia Papuc spate(aceeasi dimensiune cu cele de aro spate), diferenta este enorma(in bine) fata de cele originale...

Da-mi mai multe detalii te rog. De la ce model? Trebuie modificat ceva?

Cat costa?

Mersi.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Da-mi mai multe detalii te rog. De la ce model? Trebuie modificat ceva?

Cat costa?

Mersi.

Amortizoarele sunt Bilstein eu am dat pe ele aprox 300 Ron si sunt pe ulei. Nu cred ca modelul de papuc conteaza parerea mea ca sunt aceleasi, au 540mm deschis si 310mm inchis. Ca si modificare se micsoreaza putin diametrul tijei placii de sustinere a arcului foi(circa 1mm), care intra in bucsa telescopului, deoarece bucsa clar nu se poate modifica este un material f dur in ea. La partea superioara se confectioneaza un profil U cu surub, ca la telescoapele de aro fata. Pentru alte nelamuriri nu ezita sa ma contactezi.

Link spre comentariu

300 Ron o bucata sau ambele bucati? Profilul in U cine ti l-a facut?

Pe fata nu le-ai schimbat?

:tk

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Salutare imi dati si mie o idee legat de amortizoare.As vrea sa le schimb avand in vedere ca pe masina sunt alea priginale cu reglaj care din cate am observat ultima oara mai functioneaza.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Salutare imi dati si mie o idee legat de amortizoare.As vrea sa le schimb avand in vedere ca pe masina sunt alea priginale cu reglaj care din cate am observat ultima oara mai functioneaza.

Cand am avut Feroza am pus KYB. Uita-te la inceputul topicului.

Stima

Link spre comentariu

Am vazut.Baghy si-a pus unele Monroe 4x4 ma intreb daca au ceva in plus fata de celelalte.Treaba e ca eu nu am gasit.Sa dau de el si sa-l trag de limba.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Eu am folosit Feroza nu numai la plimbari soft, ci am bagat-o prin toate rapele si ravenele si am fost multumit de cum se comportau amortizoarele. Iar in curbe erau ok.

Stima

Link spre comentariu

Am vazut.Baghy si-a pus unele Monroe 4x4 ma intreb daca au ceva in plus fata de celelalte.Treaba e ca eu nu am gasit.Sa dau de el si sa-l trag de limba.

cod monroe pe fata MOD8465 e in jur de 220 ron

cel de spate MOD4442 250 ron aprox.Sigur gasesti la furnizori de gen unix bardi intercars etc.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Codurile alea sunt trecute pe cutii sau de unde le ai? Nu prea seamana cu nimic si nici nu a rezultat ceva din cautarea in programele de piese.

Eu am preferat sa pastrez varianta originala cu reglaj si am investit in refacerea celor vechi.

1833592891_rebuildskockabsorbersdaihatsurocky88.thumb.jpg.af304377860aeeb182b8a5a7de0ea1dd.jpgC

Editat de Ignis
:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

Noi la Daihatsu Rocky am schimbat amortizoarele de pe spate care erau tot electrice si am pus de Toyota KZJ95 de fata cu mici modificari. Cele originale s-au rupt pur si simplu de la bucsa de jos...

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Codurile alea sunt trecute pe cutii sau de unde le ai? Nu prea seamana cu nimic si nici nu a rezultat ceva din cautarea in programele de piese.

Eu am preferat sa pastrez varianta originala cu reglaj si am investit in refacerea celor vechi.

[ATTACH=CONFIG]153406[/ATTACH]C

In ce a constat refacerea celor vechi.A costat mult unde le-ai facut?

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

S-au demontat, s-au schimbat o-ringurile s-au reincarcat cu gaz si ulei de amortizor si s-au refacut protectiile de praf. Ulterior am prelucrat bucsele de poliuretan ...costuri vreo 1000 ron si multa munca.

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

Jacko parts peste Kayaba :) Sa fim seriosi, pai cand facea Kayaba amortizoare Jackoparts nu exista. Amortizoarele OEM Daihatsu sunt Kayaba

Link spre comentariu

Eu am pus Monroe adventure fata si spate la recomandarea lui Tzuparu/Costin Fantana.Din ce am vazut se gasesc mai greu.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Daa o plimbare pe langa Bucuresti cand facem ca sunteti cativa pe aici cam rari la vedere?Sunt off stiu.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare