Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

LSD ,nu trage roata stanga spate RR p38

calaretul4x4

Postări Recomandate

AM un range rover p38 ( 1997), zilele trecute am depistat ca nu imi tragea roata stanga spate in diverse circumstante ramanea pe loc, fiind cuplat reductorul , am incercat si tractand dupa mine ceva la deal, si fara,in diverse denivelari, pe zapada etc.

Inainte in asemenea situatii trageau toate 4 simultan fara sa decupleze, dar acum imi trageau ambele roti pe fata simultan si doar dreapta spate, pe cand stanga statea pe loc.

cand are aderenta puntea spate trag ambele roti, dar in pierderea de aderenta a uneia din ele o decupleaza pe cealalta precum la orice banala tractiune spate de autoturism..:((

am citit pe undeva ca RR are LSD( limited slip diffenrential) ,dar nu toate.

sa fie cauza oare ca sa dus discul care impinge si tine ambele roti blocate pe punte?

stiu ca e ulei LSD special, dar nu l-am pierdut totusi o sa il schimb.

A mai patit cineva? banuiala vro cauza?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: LSD ,diferentiale cu patinare limitata pe RR p38 ?

LSD-ul nu e un blocant......

Cand una din roti isi pierde aderenta si se invarte in gol, cealalta nu va trage decat daca ai blocant........sau poate n-am inteles eu bine situatia descrisa de tine.........

Link spre comentariu

Re: LSD ,nu trage roata stanga spate RR p38

LSD-ul impinge ca un disc de ambreaj prin frictiunea uleiului care se dilata .de aia ii zice cu patinaj limitat, ca patineaza un pic si gata blocheaza puntea,cat de blocant o fi lsd-ul asta nu pot spune cu certidudine.

cert e ca masina nu facea inainte asta. si am incercato in tot felu de pozitii, cu spatele cu fata pe laterae inclinata pe un damb si tot asa aceeasi roata decupla si nu tragea. pe fata nici nu clintea ambele trag simultan, asa facea si inainte si spatele..

o sa-i schimb uleiu LSD poate si-a pierdut proprietatile

Link spre comentariu

poate vorbesc aiurea, dar din cate stiu eu p38 nu are lsd din fabrica. mi se pare ca are traction control.

Land Rover Discovery 2 TD5 '99

Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare

Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

M-am convins nu am nici lsd nici nimic.

LSD s-a pus pe unele la comanda cateva.

Toate rangeroverele au doar blocant central iar puntile fata spate trag normal chioare ,daca o roata patineaza ailalta sta pe loc.

si gata. sa fac ceva pe ea de masina ca e buna doar pe sosea iarna, cei drept iarna cu gume de iarna face furori cata stabilitate are pe zapada si polei cu ajutoru la pernele de aer.

dar in rest nu e buna de nimic decat de frumusete.

sunt suparat negru creeam ca are autoblocante...

Ii caut ARB-uri dar am inteles ca pt rangerover ARB nu facbrica blocante .

deci in cloncluzie pot sa dau masina la concurs cu Duster..

Link spre comentariu

Exista blocant spate sau fata ARB pentru P38 are indicativul RD57 si se mai foloseste si Disco 2 dupa 2002.

Din acela o sa-mi pun si eu in curind. Cauta pe google si vei gasi manualul pentru el. Este prea mare pentru a fi postat aici.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Cei drept calculatorul de la cutia de transfer l-am scos afara ca era enervant. nu puteam sa o cuplez pe reductor din buton si uneori mi-o scotea pe neutru masina.

mi-am tras fire de la motorasul de al reductor si alimentez cand am nevoie de reductor. practic inversez alimentarile, el impinge pana la maxim sau trage tija .

Dar abs functioneaza dar nu mai am calculator de TC,dar daca l-as fi avut sa inteleg ca roata care prindea o rotatie mai mare decat cealalta (respectiv pierdea aderenta) o infrana prin abs sa o opreasca apoio decupla?

Voi pune totusi calculatorul de TC la loc ,am defapt vro 2 . o sa incerc sa intrerup comunicarea cu BECM intre TC, ca sa nu mi-l zapaceasca .

Dar eram curios de principiul de functionare al TC prin abs.

Editat de calaretul4x4
Link spre comentariu

Exista blocant spate sau fata ARB pentru P38 are indicativul RD57 si se mai foloseste si Disco 2 dupa 2002.

Din acela o sa-mi pun si eu in curind. Cauta pe google si vei gasi manualul pentru el. Este prea mare pentru a fi postat aici.

mersi,ai un link de unde pot cumpara pe RD57 ? Am inteles ca trebuie reglat grupul pe un banc dupa montajul blocantului .

Link spre comentariu

Poti cumpara ARB de la oricare din magazinele de pe forumul nostru, sau de pe net. Cu montarea ti-as indica sa te adresei numai unor persoane care au mai facut aceasta operatie.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare