dans Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Buna la toata lumea. Am niste nelamuriri si sper sa ma ajutati sa le clarific. Locuiesc in Elvetia se vreo doi ani si mi-am adus cu mine Nissanul Patrol Y61 lung din Romania. Problema este ca ultima oara cand am iesit di Elvetia m-au oprit la vama si cum am domiciliul in Lausanne m-au obligat sa inmatriculez masina la ei. Zis si facut. Doar ca la controlul tehnic(asta dupa ce toata hartogaraia a fost facuta) mi-au spus ca nu tocmai sunt compatibile modificarile Patrolului meu cu legislatia lor. Asa ca trebuie sa scot masina din tara cat de repede. Am dus patrolul in Franta unde e in siguranta si am inceput sa ma interesez de alta masina. Am dat un search pe net sa caut ceva masina de cumparat si am dat peste un Chevrolet Tahoe din 1997 cu 3 usi, varianta sport si cu motorul de 6.5 TD. Cutie automata. Masina are 220000 km si are recent schimbata popa de injectie. Are si ceva kit de powerboost deja pus (pana la 250 cp).Planul meu este sa cumpar Chevroletul si sa umblu cu el cat mai stau in Elvetia si apoi sa fac un transplat pe Nissan Patrol.Am mai citit eu pe forumuri in Australia despre motoarele astea dar doar asa cu titlu informativ. Si acuma intrebarile: 1.Stie cineva ceva de motoarele aste chevy de 6.5 TD? - eu tot ce am gasit pe net este ca is cu pompa Diesel electronica si ca au tot felul de probleme 2. In ideia ca este bun motorul se poate face transplantul lui pe Nissanul Patrol Y61? 3. Daca se poate face transplantul, ce piese suplimentare implica asta? a) Se pune cutia de transfer de chevy sau trebuie alta? b) am vazut ca are schimbatorul pe volan. Cum se poate modifica astfel incat sa se potriveasca pe Patrol? c) fiind numai turbo diesel se poate adauga si un intercooler motorului de chevy? Cam atat deocamdata pana imi mai organizez un pic intrebarile. PS. Urgent ar fii mai intai de raspuns la intrebarea cu cat de buna este motorul de 6.5 TD de chevy di 1997 si daca merita cumparata masina pentru ca sunt un pic presat si ar trebui sa ma decid daca o iau sau nu saptamana asta. Va multumesc Nissan Patrol Y60 proto de concurs, Nissan patrol Y61 LWB de raid, Toyota LJ 73 3.0 TD, Peugeot 206 RC, BMW F800GS motor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Re: 1997 Chevy Tahoe 6.5 TD 1. Conform pasionatilor de modificari diesel din SUA, 6.5-ul nu este extrem de rezistent daca incepi sa-l modifici serios. Nu stiu ce sa zic despre el in varianta standard sau "chip-uita" 2. Cu suficienti bani si/ sau timp si cunostiinte se poate face orice. Din punctul meu de vedere electronica e problema principala. 3. Ar fi de preferat sa fie transplantat cu tot cu cutie si reductor. Atunci iti ramane problema pozitiei grupurilor si raman de facut cardane la lungimile corecte. Cel mai probabil ca se poate schimba si pozitia schimbatorului. Va depinde putin si de tipul de cutie. Se poate adauga intercooler pe orice turbo diesel. Am mai discutat asta de cel putin 2 ori prin diferite sectiune. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Re: 1997 Chevy Tahoe 6.5 TD Buna seara ! Intr-adevar, 6.5 Detroit nu e chiar cel mai renumit diesel american. Si la aceasta generatie are electronica pe motor & pompa. Are probleme tipice legate suportii cuzinetilor, precum si de arbore cotit, din motive de uzura a amortizorului armonic (de vibratii), care va induce dezechilibru. La un eventual swap pe Nissan, va trebui luat intregul ansamblu motor+cutie+reductor, daca vrei sa scapi de probleme de alt fel. De alt fel decat suportii motor, lungime si pozitie cardane, etc. Montarea intercooler-ului e ceva ce nu implica inconvenienturi, iar schimbatoarele americane comanda cutiile automate de obicei prin cablu. Deci, daca vrei schimbatorul pe tavan, se poate, daca gasesti pe unde sa pozezi un cablu mai lung... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dans Postat Martie 6, 2011 Autor Partajează Postat Martie 6, 2011 Re: 1997 Chevy Tahoe 6.5 TD Multumesc Dragos pentru informatii. Tu ce ma sfatuiesti? Merita sa cumpar chevroletul sau modelul asta de TD 6.5 nu e un motor fiabil. Din ce am citit in Australia se practica transplantul de tipul asta pe Patrol. Doar ca nu stiu ce varianta de 6.5 chevy se foloseste. Nissan Patrol Y60 proto de concurs, Nissan patrol Y61 LWB de raid, Toyota LJ 73 3.0 TD, Peugeot 206 RC, BMW F800GS motor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Re: 1997 Chevy Tahoe 6.5 TD Salut, dans ! In ultima instanta, totul deprinde de pretul Tahoe-ului. Motoarele Detroit 6.5 TD nu sunt rele, dar care motor nu are chichitele lui si problemele lui tipice ? Ideea este sa stii care sunt acestea si cum/daca se pot rezolva cu un efort decent. Si cand zic efort, pe langa know-how mai socotesc si partea financiara. Daca estimezi ca pretul e OK, si apoi te tine sa faci swap-ul aferent rezolvand si problemele impuse de acesta, baga-te. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Re: 1997 Chevy Tahoe 6.5 TD Multumesc Dragos pentru informatii. Tu ce ma sfatuiesti? Merita sa cumpar chevroletul sau modelul asta de TD 6.5 nu e un motor fiabil. Din ce am citit in Australia se practica transplantul de tipul asta pe Patrol. Doar ca nu stiu ce varianta de 6.5 chevy se foloseste. Eu am montat asa ceva pe Patrol. Nu e complicat. Trebuie sa verif insa ce cutie de viteze si reductor are masina pe care o cumperi. Asta pt ca pt Y61 RD28T rapoartele 4.625 sunt cam reduse si masina nu mai sare de 100km/h. Mai con venabile 4.37 de pe ZD30. Eu am trecut la 4.11. Varianta folosita de mine avea TH700R4 si reductor NP208-29 spline. Mai ai varianta cutiei manuale SM445 cu reductor NP208 sau, mai tzeapan, NP205 reductor cu 2 manete pe pinioane. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Re: 1997 Chevy Tahoe 6.5 TD Undeva mai sus, in primul sau post, omul nostru zice ca Chevy ala are automata si pompa de injectie schimbata. Poate are noroc sa ia masina la un pret bun, si sa faca transferul de tehnica pe Nissan fara probleme prea mari. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dans Postat Martie 7, 2011 Autor Partajează Postat Martie 7, 2011 Re: 1997 Chevy Tahoe 6.5 TD http://www.autoscout24.ch/as24web/Detail.aspx?from=list&wl=1&lng=fra&id=6894309&adtype=&qs=from%3dSearch%26zipcountry%3dCH%26make%3d19%26cur%3dCHF%26ccmfrom%3d5000%26fuel%3d2%26sort%3dtopl%26total%3d3%26eftotal%3d3&page=1&row=3 Asta e link-ul pentru masina care e pe http://www.autoscout24.ch Nissan Patrol Y60 proto de concurs, Nissan patrol Y61 LWB de raid, Toyota LJ 73 3.0 TD, Peugeot 206 RC, BMW F800GS motor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Re: 1997 Chevy Tahoe 6.5 TD Daca e adevarat ce scrie acolo, e pacat sa-i iei tehnica si s-o muti pe Nissan. Ca asa Nissan-ul oricum nu va deveni "conform" normelor elvetiene, pe cand Chevy e OK asa cum e. Depinde in functie de ce planuri ai cu Nissan-ul de fapt, adica pe unde si cum vrei sa mergi cu el, ca daca e modificat extrem, nu va fi conform cu nici o legislatie, si vei deveni o "tinta vie" pentru cei care fac controale. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dans Postat Martie 7, 2011 Autor Partajează Postat Martie 7, 2011 Re: 1997 Chevy Tahoe 6.5 TD Ai dreptate. Chestia e ca eu m-am gandit sa las nissanul asa cum e si sa umblu cu chevy-ul prin elvetia cat mai stau pe aici. Nu stiu cat o sa ma stau dar prefer sa am chevy-ul asta decat sa mai iau alta masina (mica)numai ca am nevoie de mijloc de locomotie . asa impusc doi iepuri. Si apoi cand ma intorc in tara daca ma intorc am sa fac transplantul. Nissan Patrol Y60 proto de concurs, Nissan patrol Y61 LWB de raid, Toyota LJ 73 3.0 TD, Peugeot 206 RC, BMW F800GS motor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Re: 1997 Chevy Tahoe 6.5 TD Da, asa mai merge, e gandire cu bataie lunga. Tine-ne la curent cu evenimentele, masina/motorizarea sunt in regula, si la o adica, daca simti ca merge OK si muti tehnica dincolo, pe Nissan, restul s-ar putea valorifica, astfel incat pierderea sa nu fie prea mare. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate