Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Reglementari/sfaturi pentru LR Defender

shark

Postări Recomandate

Buna! Sunt membru de cateva luni pe acest forum si intre timp am tot citit ici colo lucruri care mai de care mai interesante, acum a venit si timpul primului topic.

Asa cum spuneam in minuscula auto-prezentare, doresc sa devin proprietarul unui LR Defender 110. (cred ca asta nu se va intampla chiar in viitorul imediat, dar ... asta e alta problema). Pana una alta, acum sunt la stadiul de calcule.

De ce Land Rover? Pentru ca imi place nespus sa imi intretin SINGUR masinile proprii (deja fac asta cu 2 BMWuri) iar firma (fosta) britanica mi se potriveste ca o manusa: documentatii garla, piese de schimb numeroase si accesibile, oameni care sa ofere sfaturi la nevoie multi si priceputi).

De ce Defender? Pt ca vreau un off-roader. Punct.

De ce 110? Pentru ca nu ma intereseaza competitiile off-road (ampatament mic) ci libertatea si pt mine si pt familie (spatiu mai mult decat generos)

Ce motor? Intrebari d-astea grele ... :wink: 300tdi. Nu altul! De ce? Pai cele mai vechi sunt way underpowered (in afara de 200tdi) iar celalalt, mai nou (Td5-ul) a iesit din schema cand am vazut cat costa un injector si o pompa de motorina. In plus, am destula electronica pe BMWuri, prefer simplitatea tdiului. Puma? Care puma, ce-i aia puma? (sa ma ierte colegii cu tdci-uri dar stiti de la ce vine FORD? Fix Or Repair Daily) :ha:

Deci ramane 300tdi.

Boooon, acum dupa aceasta bogata introducere, vin si nelamuririle. Pentru ca va spuneam de calcule, am doua variante: de adus de afara si de cumparat de aici. Ca o mica paranteza, de cand supraveghez piata auto din Ro (cam de 5 luni) nu am vazut NICI UN 300tdi la vanzare. Numai td5-uri cam obosite si tdciuri avioane (de jdemii de euro). Colegii de forum sunt exclusi din afirmatiile anterioare :grin:.

Acum problema mea se pune asa: pentru cine stie exact (sau chiar are un 300tdi) la ce norma euro e incadrat? Stiu ca td5-ul este in 2 variante, Euro2 (199-2002) si Euro3 (2003-2006). Din pacate in listele Euro3 de la RAR nici macar nu se regaseste modelul.

Pe de alta parte stiu ca cei de la RAR fac si multe golanii, E30-ul meu de pilda ('89) care este in brief Euro1 e incadrat la non-euro ca asa au vrut ei.

Cum sta treaba cu 300tdi? E tot non euro sau am sanse la mai mult?

Deocamdata cam atat, continuarea calculelor o voi face mai incolo pt ca se bazeaza pe raspunsul vostru (pt care multumesc in avans!)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare