Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cuplare fata Pajero 2,5 scurt 91

dan_r

Postări Recomandate

Salut, am de putin timp un Pajero 1, 2,5 TD 4M40 fabricat in 90 si inscris in 91 in Austria. Pana acum nu am mers cu el in conditii prea grele. Am trecut pe camp cu zapada de 20 -25 cm mai afanata, prin cateva balti, am urcat pante cu iarba sau teren inghetat cu el in pozitia 4L. Dar am ramas pe o panta cu iarba si noroi argilos. Ce am constatat este ca nu se invarteau decat rotile spate. Cauciucurile sunt BF Goodrich All Terian si se cam incarcasera cu pamant. Masina nu are dif Blocabil dar totusi ma asteptam ca ceva sa treaca si catre puntea fata. Am tot cautat ceva lamuriri dar nu am gasit ceva concret. Ma puteti lamuri daca este o problema la grupul fata?. Nu am avut unde sa suspend masina sa vad daca in 4H sau 4L se invart toate rotile. Multumesc

Mitsubishi Pajero 2,5 TD

Suzuki SX4 1,6

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cuplare fata Pajero 2,5 scurt 91

Mai mult ca sigur are MRL-uri automate care "se futu`". Singura solutie, schimbarea sau repararea acestora. De obicei, au o "pana" mica pe interiorul mrl-ului catre centru, in partea superioara. Acea pana se roade si atunci nu mai cupleaza deloc. Se poate desface cercul interior al mrl-ului, e prin presare, apoi incarcat electric acea pana (cotele se iau de pe santul butucului), si frezata sudura sa iasa la dimensiune. Mai pica si arcurile din ele, dar de obicei bazaie, caraie, etc. La grup nu prea are ce sa pice, cele mai stricacioase sunt aceste mrl-uri....

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Asa este am uitat sa spun ca pe butuc fata scrie AUTO FREE HUB.

@Klez stii cumva un pret la aceste MRL-uri? tinand cont ca masina este din 91 ma gandesc ca sunt cam uzate.

Mitsubishi Pajero 2,5 TD

Suzuki SX4 1,6

Link spre comentariu

Poti pune o poza cu o roata fata?...caci la Mk 1 cuplaj automat nu am auzit...poate ma insel...eu dupa 3 ani pe mk2 nu am probleme cu ''automatele''dar le ung la 6 luni...si nu..nu scrie nici un auto free hub.....

Link spre comentariu

Poti pune o poza cu o roata fata?...caci la Mk 1 cuplaj automat nu am auzit...poate ma insel...eu dupa 3 ani pe mk2 nu am probleme cu ''automatele''dar le ung la 6 luni...si nu..nu scrie nici un auto free hub.....

Pe aici,prin zona noastra,am vazut prea multe cu MRL-uri automate,pe capac scrie AUTO FREE WHEEL HUB.

Din ce an e Mitzu tau?

Link spre comentariu

Capacul MRL-ului e cu filet sau prins in suruburi?

Are vreo importanta ? Daca e auto free hub, e clar ca e automat, indiferent de cate suruburi are sau n-are.

@Dan-R : Gasesti pe forum cateva persoane care vand MRL-uri manuale sh. Pretul lor variaza intre 100 si 300 ron /buc. Personal, mai mult de 150 de ron/buc eu n-as da, avand in vedere durata lor de viata.

De altfel, gasesti MRL-uri manuale AVM pentru Pajero (se potrivesc si de la pajero 2) pe la vreo 150-200 E care nu mai au moarte. Sau, poti incerca varianta cealalta, in loc de MRL sa pui capace pe planetara, dar astfel iti va invarti planetara chit ca e cuplata fata sau nu, lucru care contribuie la uzura planetarei in timp (indelungat) si la un consum putin mai mare.

Fa un mic test pe lumina:

Cupleaza 4x4 Hi (prima treapta), si incet deplaseazate cu masina in fata, in timp ce cineva sta in fata masinii (putin mai departe sa nu-l calci), si se uita la planetare. Daca se invarte macar o planetara, atunci e MRL-ul de vina. Daca stau amandoua pe loc, problema e posibil sa fie din cutia de transfer. De altfel, baga un ochi pe dupa roata/fuzeta si vezi daca planetara este bagata in MRL. Siguranta de pe capul planetarei poate sari si mai apoi planetara sa iasa de pe caneluri. Aceleasi simptome sunt.

LE: @Gnok, e Pajero mk 1, si cam toate din fabrica, vin echipe cu MRL automat, nu cu capace ca la mk 2.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Are vreo importanta ? Daca e auto free hub, e clar ca e automat, indiferent de cate suruburi are sau n-are.

Are o mare importanta! Pentru ca sunt 2 tipuri de MRL-uri auto (aici e treaba delicata) si 1 tip de MRL manual (AISIN) la Mitzu.

Link spre comentariu

Eu zic ca este un singur tip (nu firma producatoare) de MRL automat, si acela e de rahat, dovedit stiintific. Ca e de pe dotarea Mitsubishi si ca e din metal, sau ca e din dotarea Galloper si e din plastic, oricum ai lu-o, tot de rahat sunt si te lasa cand ai nevoie ce mai tare.

MRL manual nu face numai Aisin, e si AVM si multe altele mai chinezesti decat astea.

Cele cu suruburi pe capac sunt indeosebi cele manuale. Suruburile tin cheita mrl-ului, unde la automate capacul e simplu, fara cheita, deci doar prin infiletare, pentru a proteja interiorul de praf/apa, etc.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Eu zic ca este un singur tip (nu firma producatoare) de MRL automat, si acela e de rahat, dovedit stiintific. Ca e de pe dotarea Mitsubishi si ca e din metal, sau ca e din dotarea Galloper si e din plastic, oricum ai lu-o, tot de rahat sunt si te lasa cand ai nevoie ce mai tare.

MRL manual nu face numai Aisin, e si AVM si multe altele mai chinezesti decat astea.

AISIN nu e China. Firma asta a facut cutii de transfer pentru Mitsubishi prin 83'-86'. (parca si pentru Toyota dar nu mai tin minte anii). MRL-uri manuale inca fac si nu numai pentru Mitzu. E o firma japoneza de o calitate exceptionala.

Cat despre cele automate,nu e aceeasi Marie cu alta palarie. Scoatem din discutie cele de pe Galloper,cu piesa din plastic.

http://www.aisinaftermarket.com/English/products/Free_Wheel_Hub.php

The Aisin manual hubs on the Toyota 4-wheel drive trucks are regarded as the best hubs going, and they are a great swap for those with automatic hubs or ADD flanges. With some basic maintenance, these hubs will remain watertight, and they will provide years of reliable service.

http://www.4x4wire.com/toyota/maintenance/front_end/hub_rebuild/

So I decided to replace the auto hubs on my 1989 4dr Montero with manual hubs. After a bit of research, I found my only two options were to buy a set of new Superwinch hubs or find a set of used Aisin hubs. The excellent reputation of the Aisin hubs and the hope that I could find a set for less than half the price of the Superwinch justified a trip to the junkyard. I had success on my second junkyard expedition and the donor vehicle was a 1986 2-door Montero. And the price was right - $50 for the set.

http://www.4x4wire.com/mitsubishi/tech/aisin_hubs/

Editat de Sefulik
Link spre comentariu

140320111460.thumb.jpg.d290de7b227f813b45dd7c03896d7c2a.jpg

Pe Butuc scrie "AUTO FREE HUB". Masina este fabricata in 90 si inscrisa in 91 in Austria. Capacul de la butuc cel cu scrisul, este zimtat pe margine si banuiesc ca este prin infiletare. Inainte de a desface ceva trebuie sa spal masina ... ca vine dupa camp.

Editat de dan_r
Si poze

Mitsubishi Pajero 2,5 TD

Suzuki SX4 1,6

Link spre comentariu

Atunci, e grupul fata. Cu toate ca nu prea am vazut sa se strice pana acuma grupurile, dar tot ce e posibil, nu-s lifetime warranty ca si placutele de RAM de pe calculator.

Da-l jos, vezi ce are/ce nu are si daca e cazul ca ai nevoie de piese (satelit, pinion, etc,) te pot ajuta cu ceva maruntisuri. Pana nu-l desfaci, nu poti sti ce-i defect in el.

Da jos scutul fata, apoi capacul grupului (din partea fata) si cu maneta de reductor pe neutru, poti roti cardanul in timp ce vizionezi interiorul grupului.

Sa ai si 1 litru de ulei de transmisie pregatit.

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Multumesc @Klez, saptamana asta sper sa ajung la mecanic, sa dau scutul jos si sa o bag pe rampa sa putem vedea mai bine ce se intampla. Voi apela cu siguranta pentru piese.

Mitsubishi Pajero 2,5 TD

Suzuki SX4 1,6

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Revin la problema. Masina a fost pe la un atelier dar nu am rezolvat nimic. Omul mi-a sudat MRL-urile si nu a tinut decat 3 zile. Pun poza cu acestea

DSC_0119.thumb.jpg.071b74e99b136345a556535b61ca349a.jpg DSC_0120.thumb.jpg.57d3a905336e4f7660c2591c3e3c07bf.jpg DSC_0121.thumb.jpg.73dd6447e0a9c2f1ae602ad245d01482.jpg

cam asa arata dupa sudura care nu a tinut. Ma poate ajuta cineva sa gasesc un set de MRL-uri. De asemenea mai am nevoie de un radiator.

Multumesc

pencil.png

Editat de Astral

Mitsubishi Pajero 2,5 TD

Suzuki SX4 1,6

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Revin la problema. Masina a fost pe la un atelier dar nu am rezolvat nimic. Omul mi-a sudat MRL-urile si nu a tinut decat 3 zile. Pun poza cu acestea

[ATTACH=CONFIG]133372[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]133373[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]133374[/ATTACH]

cam asa arata dupa sudura care nu a tinut. Ma poate ajuta cineva sa gasesc un set de MRL-uri. De asemenea mai am nevoie de un radiator.

Multumesc

pencil.png

salut,

se pare ca avem acelasi tip de masina si exact aceeasi problema.

si eu am incercat chestia cu sudura dar n-a tinut prea mult ,in plus mie mi s-a dus si capul de planetara...

Si apropo ai rezolvat pana la urma problema,ai facut rost de MRL-uri?

Link spre comentariu

Ionutz, intra te rog in "prezentarea membrilor" si fa-ti o prezentare, citeste regulamentul ca sa nu mai calci gresit, nu uita sa-ti completezi si varsta la profil, dupa care asteptam un topic la rubrica Pajero MK1 cu prezentarea masinii tale, unde daca ai probleme poti cere sfatul si suportul colegilor. Multumesc.

Editat de Tavi D.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

salut,

se pare ca avem acelasi tip de masina si exact aceeasi problema.

si eu am incercat chestia cu sudura dar n-a tinut prea mult ,in plus mie mi s-a dus si capul de planetara...

Si apropo ai rezolvat pana la urma problema,ai facut rost de MRL-uri?

Da am pus MRL manuale (AVM) - tot de pe forum am luat linkul, parca au costat 170 euro. Dar ieri am primit un mesaj de pe forum de la un membru care are o pereche automate. Daca te intereseaza da-mi un mesaj privat

Mitsubishi Pajero 2,5 TD

Suzuki SX4 1,6

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare