ADP246 Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Am si eu o intrebare! Ce roti de iarna as putea pune pe RRS-ul meu,dat fiind faptul ca as putea obtine un pret bun acuma ca tot s-a terminat iarna? Vreau sa ma pregatesc de pe acum,nu ca disperatu' dau banii carca in miez de iarna! Masina va merge pe la munte,drumuri destul de lungi,combinat,autostrada,drumuri RO(asta traversand toata Europa de la W la E,incluzand si Austria) si mai ales noroi,zapada topita si cred ca gheata! Stiu ca nu exista cauciucuri care sa cuprinda toate categoriile mentionate mai sus,insa stiut este faptul ca este doar un SUV si nu o sa ma 'avantur' in miez de off-road;dar vreau siguranta maxima! As aprecia daca cei/cel care mi-ar da un raspuns,ar si argumenta putin,ca ,na sunt si eu la inceput de drum cu 4x4. Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wrv Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport fff bun deschis topicul ;) poate putem pune si ce jenti merg pt iarna :D off topic da.mi buzz pe mess Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 (editat) Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Hai sa-ti scriu eu ca sunt inca entuziasmat de Goodyear Wrangler Duratrac. In primul rind eu ti-as recomanda sa schimb jentile de 20" pe cit mai putin. Daca reusesti sa ajungi la 16"'este super. Dar cred ca te vei opri la 18". Pune jante de tabla cu ET cit mai mic chiar negativ daca gasesti. Astfel rotile vor iesi mai inafara si iti vor da o mai mare stabilitate. Tabla este buna ca nu plangi dupa ea si este ieftina. Eu mi-am cumparat aceste cauciucuri printr-un dealer din Romania care le-a luat de la un depozit din Olanda. Super incantat de ele pe gheata, zapada tare, moale, noroi amestecat cu zapada, etc. Super tractiune la 3 tone cit am eu. Sper sa te fi lamurit cit de cit. Bafta P.s. Exista pe aici un calculator de anvelope cu modificarile care se fac. Editat Martie 22, 2011 de mariusg Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wrv Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport nu prea ma pricep dar exista jante de table pe 18 sau 19 ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Uite aici si mai mari: http://www.silverlinewheels-tyres.com/wheelsandtyres/specialoffers.htm Astia sunt specializati pe LR/RR. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Eu te sfatuies sa-ti cumperi o anvelopa de iarna. Nu all-sezon. Cel mai bine iti dai seama dupa profil care este special pentru iarna. Cauciucul are multe taieturi mici in care se baga zapada si sporeste aderenta. Conteaza apoi si cauciucul din care e facuta guma. Trebuie sa fie cat mai moale si sa nu se intareasca la frig. Daca au si siliciu in compozitie cu atat mai bine. Iti dau un exemplu concret. Mi-am cumparat de iarna niste Insa turbo winter grip. Sunt ele resapate dar au profilul copiat dupa ceva guma de iarna si cauciucul nu se intareste la frig. S-au comportat foarte bine si pe zapada si pe gheata si in apa si in noroi. Pentru vara mi-am luat niste Bfg At pe care e scris m+s si in plus au si fulguletul de zapada dar cauciucul la frig se intareste si nu mai are aceasi aderenta. Ca si producatori din ce am citit pe forum multa lume lauda Nokian Hakkapelita care cred ca au si o linie de iarna pentru Suv-uri sau Brigestone Blizzak. Depinde si cum e legislatia in Belgia si ce masuri ai trecute in talon. Poti sa gasesti o guma cum vrei dar sa nu fie masura permisa. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADP246 Postat Martie 22, 2011 Autor Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Hai sa-ti scriu eu ca sunt inca entuziasmat de Goodyear Wrangler Duratrac. In primul rind eu ti-as recomanda sa schimb jentile de 20" pe cit mai putin. Daca reusesti sa ajungi la 16"'este super. Dar cred ca te vei opri la 18". Pune jante de tabla cu ET cit mai mic chiar negativ daca gasesti. Astfel rotile vor iesi mai inafara si iti vor da o mai mare stabilitate. Tabla este buna ca nu plangi dupa ea si este ieftina. Eu mi-am cumparat aceste cauciucuri printr-un dealer din Romania care le-a luat de la un depozit din Olanda. Super incantat de ele pe gheata, zapada tare, moale, noroi amestecat cu zapada, etc. Super tractiune la 3 tone cit am eu. Sper sa te fi lamurit cit de cit. Bafta P.s. Exista pe aici un calculator de anvelope cu modificarile care se fac. Da,m-ai lamurit! Cred ca o sa optez pt jantele de 16",cele mai mici;si link-ul trimis de tine ma face sa uit notiunea timpului:tk Am ceva de pierdut daca le i-au pe cele mai mici,in afara faptului ca arata mai urat? Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thx Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Aprob Nokian pt iarna . Am avut pe o Octavie Hakkapelita 2 dar din pacate nu se mai fac de 3 ani. Ca atare pe Avensis am luat de iarna Nokian WR G2. Sunt superioare fata de Haka 2. Mai agresive si mai putin galagioase. In continuare voi merge ca anvelopa de iarna tot pe Nokian. LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADP246 Postat Martie 22, 2011 Autor Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Eu te sfatuies sa-ti cumperi o anvelopa de iarna. Nu all-sezon. Cel mai bine iti dai seama dupa profil care este special pentru iarna. Cauciucul are multe taieturi mici in care se baga zapada si sporeste aderenta. Conteaza apoi si cauciucul din care e facuta guma. Trebuie sa fie cat mai moale si sa nu se intareasca la frig. Daca au si siliciu in compozitie cu atat mai bine. Iti dau un exemplu concret. Mi-am cumparat de iarna niste Insa turbo winter grip. Sunt ele resapate dar au profilul copiat dupa ceva guma de iarna si cauciucul nu se intareste la frig. S-au comportat foarte bine si pe zapada si pe gheata si in apa si in noroi. Pentru vara mi-am luat niste Bfg At pe care e scris m+s si in plus au si fulguletul de zapada dar cauciucul la frig se intareste si nu mai are aceasi aderenta. Ca si producatori din ce am citit pe forum multa lume lauda Nokian Hakkapelita care cred ca au si o linie de iarna pentru Suv-uri sau Brigestone Blizzak. Depinde si cum e legislatia in Belgia si ce masuri ai trecute in talon. Poti sa gasesti o guma cum vrei dar sa nu fie masura permisa. Pai legile aici nu se discuta;de exp,ai facut accident si nu ai gumele care trebuie,platesti;si inca gras ;) Deci oricum,pe masinile pe care le am/avut,nu cred ca am avut vreodata pneuri mixte;ma rog...all-sezon;acestea din urma nu au proprietatile necesare fiecarui anotimp! Am pt fiecare masina,roti de iarna si de vara;asta vreau sa fac si cu ultima achizitie ;)am sa caut producatorii enumerati de tine sa vad ce i-au;multumesc mult de sfat tuturor! Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Duratrac sunt speciale de iarna. Jantele pe 16" vezi mai intii daca intra din cauza etrierilor. S-ar putea sa nu. Din cite vad aici mai jos de 17" nu prea... http://rangerovers.net/outfitting/tires/sporttires.html Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADP246 Postat Martie 22, 2011 Autor Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Duratrac sunt speciale de iarna. Jantele pe 16" vezi mai intii daca intra din cauza etrierilor. S-ar putea sa nu. Din cite vad aici mai jos de 17" nu prea... http://rangerovers.net/outfitting/tires/sporttires.html Dap,asa pare...ma conformez,oricum;) si caut IT-ul cel mai mic,chiar si negativ;am inteles ;) Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan ionescu Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport salutare ma bag in seama si eu cu o parere. in ultimii ani am avut ocazia sa merg cam cu toate marcile de cauciucuri de iarna existente la noi pe piata. toate pe masini noi , cu fiecare masina am mers cel putin cateva sute de km. sunt mai multe marci acolo in top, practic nu prea poti gresi daca iei o marca cunoscuta. pentru stilul meu ( agresiv, si viteze f mari indiferent de vreme) cel mai mult m-au impresionat Good year ultra grip performance 2. sunt incredibil de stabile si aderente pe orice tip de suprafata in conditiile in care zgomotul la rulare este extrem de mic. am luat iarna asta 2 seturi pentru masinile mele si sunt convins ca am facut o alegere buna. bafta la alegere! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADP246 Postat Martie 22, 2011 Autor Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Am sa tin cont de parerile fiecaruia,oricum am timp si banii nu dau pe langa:ha: Am avut in trecut cauciucuri Yokohama,de iarna pe un turism;asta era prin '99;nu cred ca am avut vreodata ceva sa le egaleze;bineinteles vb de turisme! Acuma cu 4x4,cu atatea firme concurente,si cu atatea alternative...cu siguranta ca am de unde alege :)) Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Eu ziceam despre masuri si nu despre tipul gumelor. Poate alegi un model si nu are masura care o ai trecuta pe talon. Vezi ce poti pune si intra pe site-urile care vand gume ca sa-ti faci o idee. Din cate vad eu si din ce am citit slabe sanse sa se mai ieftineasca cauciucurile. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADP246 Postat Martie 22, 2011 Autor Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Eu ziceam despre masuri si nu despre tipul gumelor. Poate alegi un model si nu are masura care o ai trecuta pe talon. Vezi ce poti pune si intra pe site-urile care vand gume ca sa-ti faci o idee. Din cate vad eu si din ce am citit slabe sanse sa se mai ieftineasca cauciucurile. Apoi ca si off-topic;slabe sanse sa se mai ieftineasca ceva!in conditiile astea de criza si cu problemele globale care nu inceteaza a aparea zi de zi! On-topic;sunt situatii aici in Be,cand dupa un sezon,sa se lichideze stok-ul de marfa din diverse depozide de pneuri/jante si elemente de profil;acuma,daca am sansa,poate prind ceva;mai ales ca sunt si romani la sortat in diverse firme! Eu pe asta m-as baza;macar sa stiu ce sa comand;) Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Chiar nu scrie in carte masura gumelor de iarna? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADP246 Postat Martie 22, 2011 Autor Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Chiar nu scrie in carte masura gumelor de iarna? Sigur ca scrie,insa nu mi-este la indemana! Dealtfel a postat si mariusg o lista cu tipurile de roti(dimensiuni) care intra! Insa in thread-ul asta as vrea sa stiu pareri despre jante,pneuri,marci si toate avantajele si dezavantajele pe care le stiti voi;cei mai vechi si experimentati pe forum! Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADP246 Postat Martie 22, 2011 Autor Partajează Postat Martie 22, 2011 (editat) Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Sigur ca scrie,insa nu mi-este la indemana! Dealtfel a postat si mariusg o lista cu tipurile de roti(dimensiuni) care intra! Insa in thread-ul asta as vrea sa stiu pareri despre jante,pneuri,marci si toate avantajele si dezavantajele pe care le stiti voi;cei mai vechi si experimentati pe forum! Dimensiunile maxime si minime sunt scrise si undeva pe stalpul sau usa din stanga;dar nu dimensiunile de strada ma intereseaza in mod deosebit;cred ca sunt si alea care 'pica' pe dimensiunile potrivite dar cu un IT special!zic si eu... Editat Aprilie 15, 2011 de ADP246 Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Cand ai timp baga ochii si la sectiunea anvelope. Gasesti pareri de te saturi fara sa mai deschizi topicuri noi. Timp sa ai. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADP246 Postat Martie 22, 2011 Autor Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Cand ai timp baga ochii si la sectiunea anvelope. Gasesti pareri de te saturi fara sa mai deschizi topicuri noi. Timp sa ai. Da,baghi,acuma am deschis ochii si am vazut ce ziceai mai sus de gumele alea resapate...si cu profilul,etc;stiu si eu ca prin asta se diferentiaza gumele de vara/iarna ;unele la frig devin ca plasticul,altele la caldura,ca ...radiera... O sa te ascult si bag o 'geana' la 'anvelope'!La LR-RRS,nu era nimic despre anvelope,de aceeia am deschis thread nou! Multumesc tare mult,oricum!;) Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
codufiscal Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Toate cauciucurile de iarna dedicate sunt bune. Numai ca unele sunt mai bune sau mult mai bune decat altele. Depinde foarte mult de ce masina ai si de ce vrei sa faci cu masina respectiva. S-a vorbit pe aici despre Nokian. Nu am mers decat cu Hakkapeliitta (cateva zeci de mii bune de km). Sunt, dupa parerea mea, cele mai bune cauciucuri de iarna, insa pentru zapada, gheata si alte conditii de iarna. Nici nu-ti imaginezi ce poti sa faci cu ele prin zapada. Cand ai trecut cu ele pe asfalt, s-a terminat distractia si incepe aventura. Sunt zgomotoase, destul de inconfortabile, directie imprecisa la viteze mari, distante de franare lungi si plicticoase. Pe ud cauciucurile astea sunt definitia acvaplanarii. Anul asta, pe un SUV (Mazda Cx7), negasind altceva (la noi a fost greu de cauciucuri mari), am pus Pirelli Scorpion pe jante de 17 (nu-mi amintesc exact dimensiunile). Mi s-a parut un cauciuc bun, care face cate un pic din toate si la un pret bun. Din ce am mai avut, impresie buna mi-au mai lasat Kumho, Continental, Fulda. Nu am mers niciodata cu Bridgestone de iarna (am pe o masina Dueler, insa sunt AT). Cele mai bune cauciucuri (atat de vara, cat si de iarna) mi s-au parut Michelin, si de care imi pun intotdeauna cand gasesc. Ai confort, stabilitate la viteza, franare si durabilitate (spre exemplu, cu un set de Michelin de vara am mers 80 k km cu un BMW 530d). S-a mai discutat pe aici despre Good Year, care mie personal nu mi-au prea placut, poate e doar o parere subiectiva. O impresie mai dezagreabila mi-au lasat Dunlop, insa, la fel, poate e doar o parere subiectiva. Uita-te si pe testele din revistele de specialitate de afara pe care eu le consider de bun simt si corecte, insa tine cont ca unele sunt comandate si poate chiar sponsorizate de o anumita marca. Pe la noi au aparut la un moment dat niste teste ale caror rezultate au fost chiar comice. Toate marcile despre care am vorbit le-am testat personal cateva mii de km pe masinile personale sau pe care le folosesc. Marea majoritate a cauciucurilor au fost noi, exceptie facand doar cele de pe masinile SH, si acelea nefiind foarte rulate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deadnoise Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport sincer, nu am probat iarna BFG AT (abia acum 2 sapt le-am montat pe un Mitsubishi Outlander) dar tind sa cred dupa ce am citit ca ar fi foarte bune pentru ceea ce iti doresti tu. si faza cu intaritul la frig este adevarata, dar dupa cativa km banuiesc ca se incalezesc. sa nu uitam ca omul a mentionat si norori, zapada topita. Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Salut. Jantele de 16" sunt putin cam mici,parerea mea, si sigur vei simtii diferenta in comportamentul masinii pe viraje. Eu pe Discovery am jantele de 17 originale Land Rover cu anvelope de iarna 235/70R17. Poti sa iti iei aceste jante impreuna cu anvelopele de la ei daca vrei, sau poti merge mai sus si poti lua unele pe 18. Am avut in trecut Continental 4x4 WinterContact de care am fost f multumit, au avut durata de viata lunga ( 4 ierni si multi km, am prins inclusiv temperaturi de peste 18 grade cu ele ). Dupa cum ai spus si tu vei merge multi km la drum lung si repet 16 mi se par mici. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ADP246 Postat Aprilie 15, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport Salut. Jantele de 16" sunt putin cam mici,parerea mea, si sigur vei simtii diferenta in comportamentul masinii pe viraje. Eu pe Discovery am jantele de 17 originale Land Rover cu anvelope de iarna 235/70R17. Poti sa iti iei aceste jante impreuna cu anvelopele de la ei daca vrei, sau poti merge mai sus si poti lua unele pe 18. Am avut in trecut Continental 4x4 WinterContact de care am fost f multumit, au avut durata de viata lunga ( 4 ierni si multi km, am prins inclusiv temperaturi de peste 18 grade cu ele ). Dupa cum ai spus si tu vei merge multi km la drum lung si repet 16 mi se par mici. Ai dreptate in legatura cu dimensiunea;) Minimum pot sa pun pe 17" As vrea ca cineva sa poata sa-mi de-a clar niste dimensiuni precise cu IT-uri,minime chiar negative;deci cam ce trebuie sa caut? De exp 210/65/17 IT -88,etc,pt ca nu ma pricep;scuze ca va 'sacai' atat! Ajung la site-utri cu pneuri/jante ,iar cand ma vad acolo,nu stiu ce naiba imi trebuie:ha: Multumesc anticipat! Range Rover Sport TDV6 Fiat 500,2012 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Re: Roti de iarna,Range Rover Sport It adica Et? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate