Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Montare intercooler pe 2.8 y60

costakala

Postări Recomandate

Re: Montare intercooler pe 2.8 y60

1.ar fi indicat sa nu obturezi radiatorul de apa

2.plasarea in fata a intercoolerului conduce la o tubulatura lunga si intortocheata, cu pierderi gazodinamice semnificative, pierderi care iti anuleaza in mare parte castigul oferit de upgrade-ul cu intercooler.

solutia "in fata" e dedicata masinilor de viteza, respectiv autoturismelor. La 4x4, cam toate intercoolerele de fabrica sunt orizontale, sus si au racire fortata.

Ca sugestie ........ vezi poza. E o lucrare profi pe un motor de 2,8td , intercooler+blowoff+turbina cu geometrie variabila + injectie apa. Rezulta un motoras ce da in jur de 180CP

IMG00006.JPG.6e4cca44f14013b189ff60f5349fcec2.JPG

IMG00005.JPG.e1938c57208f19a562b41d040b2286d1.JPG

• Like 1

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

2.plasarea in fata a intercoolerului conduce la o tubulatura lunga si intortocheata, cu pierderi gazodinamice semnificative, pierderi care iti anuleaza in mare parte castigul oferit de upgrade-ul cu intercooler.

solutia "in fata" e dedicata masinilor de viteza, respectiv autoturismelor. La 4x4, cam toate intercoolerele de fabrica sunt orizontale, sus si au racire fortata.

Ca sugestie ........ vezi poza. E o lucrare profi pe un motor de 2,8td , intercooler+blowoff+turbina cu geometrie variabila + injectie apa. Rezulta un motoras ce da in jur de 180CP

Corect maestre .......aceasta lucrare e de pe masina lui MIHAI facut de un profesionist ( nu dau nume) care intr-e timp a abandonat acest proiect cum de altfel am facut-o si eu ........... cat de profi ar fi nu se compara cu fiabilitate 4200cmc + un kit de turbo si etc intercoolere ..............

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Omul solicita sugestii despre intercooler pt 2800Td. Comentariul l-am facut strict tehnic, in conditiile in care, recunosc , nu am observat ca lucrarea matali ar fi pe un 4,2 ......... dar oricum asta nu e semnificativ, vis-a-vis de necesitatile omului.....

Totusi, si la Y61 4.2 Td, echipare de fabrica ......... intercoolerul e tot sus, din sus mentionatele considerente.......

:rsp

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Multumesc de informatii,ideea cu intercoolerul deasupara..treb modificat la capota ca nu prea incape ,iar eu ma gandeam sa-l montez undeav in dreapta radiatorului de apa(cum te uiti din fata la masina),ca ar fi distanta scurta pana la turbina si nu prea multe coturi,+ ca ar ajuta si ventilatorul(termocupla) pentru racirea intercoolerului nu-i nevoie de speed,oricum frumoase amandoua lucrari...am tema acasa...

Nissan patrol gr,y60 2.8 tubular
Link spre comentariu

Depinde de marime , poate fi montat linga galerie , la 30-40 cm deasupra turbinei . Spatiu este , mai avantajos ar fi un intercooler mai inalt in sectiune , inca mai ramine inaltime si pentru un electroventilator .Aerul de ventilare care trece prin intercooler poate fi condus cu un deflector catre turbina si galerie .

Traseele sint scurte , am folosit racorduri de Iveco ( scumpe , dar mari in diametru , si se pot mufa prin suprapunere -au la un capat diamertul mai mare ).

Singurul dezavantaj e ca va trebui sa gasesti un IC cu iesiri in lateral . Eu n-am gasit si am modificat un IC de Ford , la care am facut capace custom din aluminiu .

In 90% din cazuri va trebui sa dezvirginezi capota , pentru Y60 , cu IC montat peste motor . Restul de solutii implica capotaje interioare de conducere a aerului de racire care sint voluminoase si greoi de pus in practica , si poate ca si grile de aripa ( branhii ) , precum si alte complicatii . O alta solutie de captare a aerului este cea de la Pajero , care conduce aerul de racire prin capota fata , fara priza de capota - capteaza aerul din grila si il conduce printr-o dublura a capotei fata ..

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 8 ani mai târziu...

Salut! Stiu ca e destul de vechi postul, insa m-ar interesa si pe mine asa ceva. Cam cat costa aproximativ o astfel de lucratura? Merci!

Editat de LLR4x4
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare