Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cum se umbla in reductor?

suzimm

Postări Recomandate

probabil ca s-a mai discutat acest aspect,,,,dar as vrea o mica lamurire....din cate am citit si am auzit se poate ''umbla'' in reductor pt ca micutul samurai sa poata trage muult mai lejer de rotile cu care il incaltam....ce presupune acest ''umblat'' in reductor?multumesc

ps,,,va scadea si consumul de combustibil in urma acestei manopere?

audi a4b8
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: cum se umbla in reductor?

Se schimba pinioanele din reductor (de pilda cu cele de la SJ410) astfel incat raportul de transmisie sa fie cat mai mare. Rezulta o putere mult mai mare la viteza mica dar si o limitare la viteza mare (daca se poate vorbi de viteza mare la Sam :D) Sunt si kit-uri specializate pentru asa ceva, gata de montat.

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

Daca se inlocuiesc pinioanele cu cu cele de SJ 410, atunci se inocuieste doar pinionul de LOW(scuze de cum am spus).Si asta ca sa nu pierzi din viteza cind mergi in HI.Oricum rotile mai mari, fiind si mai grele aduc un consum mai ridicat.Daca ai pus rotile mari doar ca sa dea masina bine, poti sa umbli la reductor.Daca vrei sa te dai cu ea tare in teren, atunci ar fi bine sa schimbi raportul(pinioanele) din grupuri.Pentru ca daca ai un raport mai bun in reductor, atunci toata tensinea se duce pe grupuri si cardane.

Link spre comentariu

probabil ca s-a mai discutat acest aspect,,,,dar as vrea o mica lamurire....din cate am citit si am auzit se poate ''umbla'' in reductor pt ca micutul samurai sa poata trage muult mai lejer de rotile cu care il incaltam....ce presupune acest ''umblat'' in reductor?multumesc

ps,,,va scadea si consumul de combustibil in urma acestei manopere?

rapoartele in punti te coafeaza mai bine decat rapoarte in tranfer,uite aici

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?62322-vand-2-seturi-reductii-suzuki-samurai

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

Eu cred ca trebuie tinut cont de 2 factori: regimul de utilizare si dimensiunea rotilor.

Pentru roti pana in 31" cu regim de utilizare offroad d'asta de care facem noi te poti rezuma fie la modificari in CT fie in grupuri.

La exztrema cealalta, pentru roti mai mari de 31" si o masina utilizata in regim de concurs am vazut ca se merge cu modificari in grupuri si CT pentru a distribui probabil tensiunile. Partea proasta e ca de la 31 in sus doar modificarile astea oricum nu sunt de ajuns. Mai trebuie planetare HD, cardane HD... sau poate mai degraba alte punti.

Ei, daca ajungi pana la schimbarea puntilor, ghici ce altceva trebuie sa mai schimbi totusi? Exact, rapoartele in CT :ha::ha:

Asta e si motivul pentru care s-au fabricat multe kituri de rapoarte pentru CT Samurai. Este un CT foarte uzitat, poate nu cel mai fiabil, dar usor, simplu si de aceea folosit in multe aplicatii.

Va salut !

Link spre comentariu

eu am roti resapate 195 /80/15 de teren....nu fac offroad competitional,,,e mai mult masina utilitara fiind medic veterinar de teren,,,imi doresc doar un pic mai multa putere pt ca simt ca motorasul trage mai greu de rotile astea decat de cele de asfalt bridgestone dueler...de aceea m-ar interesa cea mai buna si ieftina modificare pentru a indeplini cele 2 deziderate...1.sa pot folosi in continuare gumele de noroi pe care le am..2 sa imi scada cu un pic consumul

audi a4b8
Link spre comentariu

Pui rapoarte in punti de vitara

Asta n-o aflasem inca. Foarte tare!

Ai idee ce marime de cauciucuri pot invarti rapoartele de vitara in puntile de samurai?

Va salut !

Link spre comentariu

Asta n-o aflasem inca. Foarte tare!

Ai idee ce marime de cauciucuri pot invarti rapoartele de vitara in puntile de samurai?

Ideea am furat-o de la alex44. Cu un calculator online (nu stiu exact care) cu roti pe 31 ai nevoie de raport 4.56 parca la samurai. Cu 5.12 nu stiu pana unde poti sa mergi, dar trebuie sa te gandesti la planetare.

Si nu toate rapoartele de pe vitara sunt de 5.12. Doar de la cele de 1.6 in 8 valve.

Si eu vreau sa imi schimb rapoartele cat de curand. Voi face un topic nou atunci.

Discutam pe PM mai multe detalii daca vrei

Go big or go home.
Link spre comentariu

si eu la randul meu "am furat" ideea de la Florin - @yknot

asta e calulatorul http://www.lepayne.com/gears.html

si aici un topic mai vechi http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41871-raport-in-punti/page4&highlight=raport+punti

la reductorul meu mi-a iesit ca pentru roti de 31 ar trebui sa am rapoarte de 4,56...si daca tin bine minte la reductorul normal de sj413, cu rapoarte in punti de 5,12 ar tb sa fie super ok.

bafta!

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

nu mai dezvolta nimeni subiectul rapoartelor ? ma intereseaza si pe mine un schimb in grup cu raport 5,12. mai multe detali daca se poate. ce implica aceasta miscare! plusuri si minusuri. multumesc

Link spre comentariu

intai trebuie sa te hotarasti ce marime la cauciucuri pui pe masina , in functie de ele iti calculezi raportul necesar , sa pui 5,12 si sa ramai pe aceleasi roti o sa obtii un tractoras dragut.

Link spre comentariu

daca nu ai schimbat nimic in reductor e\cred ca es super ok cel de 5,12.

Eu am pus de 4,625 cu raport in reducotr pe low de 1:4...acum sa c\vedem ca termin de schimbat si pe fata si dupa ce il scot in teren, pe ud sa vedem ce zice si masina...oricum una peste alta am recastigat s\treapta 5 de viteze.

Succes la modificari!!!

Link spre comentariu

dupa cate am inteles.... suntem impartiti in doua grupuri, adica -uni imi spun ca se monteaza direct in locul celui de samy iar alti, ca ar trebui si ceva adaptari pt a putea fi montat (ma refer la coroana si pinionul de vitara). astept idei si propuneri :tk

Link spre comentariu

dupa cate am inteles.... suntem impartiti in doua grupuri, adica -uni imi spun ca se monteaza direct in locul celui de samy iar alti, ca ar trebui si ceva adaptari pt a putea fi montat (ma refer la coroana si pinionul de vitara). astept idei si propuneri :tk

salut,

urmareste postarea mea din topicul de mai jos care s-ar putea sa raspunda la intrearile tale:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?63730-Samurai-diferenta-dintre-SJ410-vs.SJ413&p=703417&viewfull=1#post703417

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare