Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jante 8J vs Jante 7J pe Feroza

macfero

Postări Recomandate

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Jante 8J vs Jante 7J pe Feroza

bravo asa te vreau(nu te intreaba toti "'cunoscatorii'" vai dar nu sunt grele? nu rupi brate si alte acareturi ?sau nu tragi mai greu de volan?)m-am saturat de cei care : dupa parerea mea........................... Bravo tie , cat mai multe iesiri.

din pacate nu cred ca le are pe feroza, 'rotile'

• LJ 7O

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

citeste si aici si la pagina 4 sunt filmulete din trial cu feroza cu 235 si daca asculti cu atentie o sa auzi cum ating rotile.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54635-simex-pe-feroza&highlight=simex+feroza

crezi ca dupa un bodylift de 4 ar mai atinge?

Link spre comentariu

crezi ca dupa un bodylift de 4 ar mai atinge?

pai si a lui davema este inaltata. daca ai citit cu atentie scria baghy ca a pus 235 pe langa cauciucul lui si era enorm . parerea mea sa o inalti si sa incercisi cu 235 si cu 31 si vezi daca atinge. oricum trebuie inaltata ca ai mai putine sanse sa ramai suspendat.

• LJ 7O

Link spre comentariu

pai si a lui davema este inaltata. daca ai citit cu atentie scria baghy ca a pus 235 pe langa cauciucul lui si era enorm . parerea mea sa o inalti si sa incercisi cu 235 si cu 31 si vezi daca atinge. oricum trebuie inaltata ca ai mai putine sanse sa ramai suspendat.

multam fain.

Link spre comentariu

de ce te ataci asa tare ?

eu nu atac de loc dar te-ai bucurat cand a scris cyborgul2000 ca are 32 x12.5 pe jante j7 si eu ti-am spus ca nu cred ca pe feroza. atat. sa ne vedem sanatosi in teren !

• LJ 7O

Link spre comentariu

eu nu atac de loc dar te-ai bucurat cand a scris cyborgul2000 ca are 32 x12.5 pe jante j7 si eu ti-am spus ca nu cred ca pe feroza. Atat

am vazut ca nu pe" jafuri de feroza" ca doar nu-s tampit (sau asa cred) hai ca incepem sa ne aberam. Sa fii sanatos.

Link spre comentariu

am vazut ca nu pe" jafuri de feroza" ca doar nu-s tampit (sau asa cred) hai ca incepem sa ne aberam. Sa fii sanatos.

bai fratilor nu va mai certati.

1.am cerut in primul rand parerea celor care au o feroza.

2.oricum o voi inalta cu 4 cm bodylift si voi pune 31/10.5/15

3.daca voi vedea ca atinge atunci o sa decupez si din aripi.

ps: acus o sa va ia vreun moderator de ''urechi'':ha:

Link spre comentariu

poate nu ai fost atent dar un ne-am certat; colegul mi-a urat sa fiu sanatos si eu sa ne vedem cu bine in teren. daia e forum sa ne impartasim parerile si nu pot fi toate la fel, mai sunt si contradictorii. cine citeste si cere o parere ia din discutii ce crede ca este mai bine pentru el. discutiile in contradictoriu pot fi constructive!

si nu te-am intrebat, vrei sa pui simex pe 31 ?

• LJ 7O

Link spre comentariu

poate nu ai fost atent dar un ne-am certat; colegul mi-a urat sa fiu sanatos si eu sa ne vedem cu bine in teren. Daia e forum sa ne impartasim parerile si nu pot fi toate la fel, mai sunt si contradictorii. Cine citeste si cere o parere ia din discutii ce crede ca este mai bine pentru el. Discutiile in contradictoriu pot fi constructive!

gura pacatosului adevar graieste

Link spre comentariu

poate nu ai fost atent dar un ne-am certat; colegul mi-a urat sa fiu sanatos si eu sa ne vedem cu bine in teren. daia e forum sa ne impartasim parerile si nu pot fi toate la fel, mai sunt si contradictorii. cine citeste si cere o parere ia din discutii ce crede ca este mai bine pentru el. discutiile in contradictoriu pot fi constructive!

si nu te-am intrebat, vrei sa pui simex pe 31 ?

nu pun simex.

daca voi pune simex va fi oricum o marima mai mica(maxim 235)

Link spre comentariu

Bre, nu va aprindeti.Eu am spus ca am gume cu 12.5 latime pe jante cu 7jj pentru ca cineva mai sus isi facea griji ca nu ar merge gume de 10.5 pe jante cu 7j.Intradevar nu feroza trage de gumele 33x12.5 ci o toyota 60.

Link spre comentariu

nu pun simex.

daca voi pune simex va fi oricum o marima mai mica(maxim 235)

daca nu pui simex s-ar putea sa mearga. sa-ti dau un exemplu: am avut 33x12.5 at pe toyota si nu-mi atingea nici la incrucisari, am pus 33x12.5 simex si nu puteam sa iau nici stanga-dreapta de volan fara sa atinga. pana nu probezi nu vezi !

• LJ 7O

Link spre comentariu

Numai ca nu prea poti sa probezi ca nu toti au prieteni cu masini de off-road de unde sa alegi gume pentru teste.

Revenind la gume. Alea 255 erau de strada, astea 235 sunt at-uri. Singura problema apare la sleaurile din asfalt lasate de tiruri vara. Acolo zici ca danseaza masina cand ai gume late.

Cauciucul 235/75/15 Simex de la Insa l-am comparat cu un 205/70/15 de strada parca dar oricum era foarte mare.

Daca nu e ridicata din bari poti sa o ridici si astfel poate nu o sa mai tai din aripi.

Inca o chestie. Gumele astea de off-road au benzile laterale mai tari ca cele destinate turismelor. De ex 235 ce am pus eu cand l-a montat pe roata nu a vrut nicium sa se aseze cum trebuie. Daca era janta de 6 j imediat se monta.

Asa a trebuit lucrat putin ca sa le puna pe jante.

Dupa atata gargara eu zic ca 7j sunt bune.

Nu te gandi prea tare la et ca nu are probleme de stabilitate Feroza.

De obicei jantele cu et negativ se pun la masinile inaltate mult. Vorbim de 15*20 de centimetri ca sa compenseze inaltarea.

La 4 centimetri cat o ridici tu nu sunt probleme chiar daca au et 0 sau -12.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Numai ca nu prea poti sa probezi ca nu toti au prieteni cu masini de off-road de unde sa alegi gume pentru teste.

Revenind la gume. Alea 255 erau de strada, astea 235 sunt at-uri. Singura problema apare la sleaurile din asfalt lasate de tiruri vara. Acolo zici ca danseaza masina cand ai gume late.

Cauciucul 235/75/15 Simex de la Insa l-am comparat cu un 205/70/15 de strada parca dar oricum era foarte mare.

Daca nu e ridicata din bari poti sa o ridici si astfel poate nu o sa mai tai din aripi.

Inca o chestie. Gumele astea de off-road au benzile laterale mai tari ca cele destinate turismelor. De ex 235 ce am pus eu cand l-a montat pe roata nu a vrut nicium sa se aseze cum trebuie. Daca era janta de 6 j imediat se monta.

Asa a trebuit lucrat putin ca sa le puna pe jante.

Dupa atata gargara eu zic ca 7j sunt bune.

Nu te gandi prea tare la et ca nu are probleme de stabilitate Feroza.

De obicei jantele cu et negativ se pun la masinile inaltate mult. Vorbim de 15*20 de centimetri ca sa compenseze inaltarea.

La 4 centimetri cat o ridici tu nu sunt probleme chiar daca au et 0 sau -12.

multam fain.

caut sa pun jante cu et negativ mai mare(-20/-25)

Link spre comentariu

Ce va mai place cearta... :ha:

Nu se pune doar problema de dimensiuni, rotile alea mai trebuie sa le si descarci.. Eu am 7j si anvelope pe 31 boggere.. tot un drac cu simexul. Doar anvelopa cantareste exact 23 kg. Janta de 8j e mai grea decat 7j. Fa si tu un calcul si tinand cont ca ai 1,6 benzina nu o sa mai urci nicio panta, iar nasu Chiscop o sa traga de tine ca de un caine mort :ha:. Cu asta sper ca te-ai lamurit definitiv ca 31 simex la tine nu se merita.

Daca vrei 31 adica 255-265 de altceva... asta e alta problema in care nu ma bag.

Tu nu stii ce sa alegi intre 7j si 8j. Pune 7 j sfatul meu pt ca este un pic mai usoara, dar in primul rand protejezi mai bine imbinarea dintre anvelopa si janta. La 8j eu zic ca e prea expusa acea zona si iti va intra azi o crenguta...maine niste pamant... pana o sa te saturi sa tot gasesti rotile desumflate. In plus dejantezi mai usor cu 8j, mai ales daca il asculti pe nasul Chiscop si mergi cu 1,0 in teren

Link spre comentariu

Ma gandesc ca si la tine e un compromis ca la toata lumea intre ce gasesti la momentul achizitiei si numarul banilor disponibili.

Vezi ca merge orice janta de Samurai, Vitara sau Aro.

Asta daca vrei ceva uzat. Cele noi de tabla cu et -12 sunt cam 55 de euro bucata si cele de -30 cam 85.

Uite aici un link http://shop.traction4x4.it/category.php~idx~~~132~~DAIHATSU~.html

Daca observi o sa vezi ca cele de 7j au maxim -12. Cele 8j ajung pana la -30 et. Chestie normala pentru ca si latimea jantei e mai mare.

Link spre comentariu

Nu se pune doar problema de dimensiuni, rotile alea mai trebuie sa le si descarci.. Eu am 7j si anvelope pe 31 boggere.. tot un drac cu simexul. Doar anvelopa cantareste exact 23 kg. Janta de 8j e mai grea decat 7j. Fa si tu un calcul si tinand cont ca ai 1,6 benzina nu o sa mai urci nicio panta, iar nasu Chiscop o sa traga de tine ca de un caine mort :ha:. Cu asta sper ca te-ai lamurit definitiv ca 31 simex la tine nu se merita.

Daca vrei 31 adica 255-265 de altceva... asta e alta problema in care nu ma bag.

Tu nu stii ce sa alegi intre 7j si 8j. Pune 7 j sfatul meu pt ca este un pic mai usoara, dar in primul rand protejezi mai bine imbinarea dintre anvelopa si janta. La 8j eu zic ca e prea expusa acea zona si iti va intra azi o crenguta...maine niste pamant... pana o sa te saturi sa tot gasesti rotile desumflate. In plus dejantezi mai usor cu 8j, mai ales daca il asculti pe nasul Chiscop si mergi cu 1,0 in teren

asta spuneam si eu: jantele 8j sunt mai grele decat 7j si rotile de 31 nu le duce, adica nu le descarca.

• LJ 7O

Link spre comentariu

Ma gandesc ca si la tine e un compromis ca la toata lumea intre ce gasesti la momentul achizitiei si numarul banilor disponibili.

Vezi ca merge orice janta de Samurai, Vitara sau Aro.

Asta daca vrei ceva uzat. Cele noi de tabla cu et -12 sunt cam 55 de euro bucata si cele de -30 cam 85.

Uite aici un link http://shop.traction4x4.it/category.php~idx~~~132~~DAIHATSU~.html

Daca observi o sa vezi ca cele de 7j au maxim -12. Cele 8j ajung pana la -30 et. Chestie normala pentru ca si latimea jantei e mai mare.

am vazut la altii ca au jante pe 7j cu et -28.e posibil sa fie aluminiu sau crom?

Link spre comentariu

multam fain.

pe 7j pun si pun mt-uri.

ps: poate iesi si tu cu noi odata la o dezmorteala in natura.:ca

Link spre comentariu

Da' date=' dar jantele de tabla le mai poti modifica. Ale mele sunt modificate 7j si am -30 :h5 Sunt destui pe forum care fac asta...[/quote']

recomanda-mi pe cineva in apropiere.si cam cat ar dura si cat m-ar costa?

Link spre comentariu

Nu merita sa le modifici. Am primit o oferta si intors plus sablat costa cat o janta noua.

Singurul avantaj e ca nu gasesti noi cu et asa negativ ca la cele intoarse.

Link spre comentariu

TOYO L: poate merge si 31 simex dar doar de show. Cand ne mai vedem pe un vf de munte? Tre sa ajung prin Ploiesti, poate ne vedem la o bere :h5

macfero: Cred ca ai sughitat azi dimineata, te-am barfit cu nasu'.. :grin: Sfatul meu prietenesc este ca toate se fac incet si usor.. Daca vrei iti dau rezerva mea de 265/70 anvelopa de strada, ti-o aduce Cristi la Bacau, dai jos anvelopa si o pui la tine si faci o flexare undeva la Casa de asigurari unde bordura e mai inalta. Daca vrei test cu toate 4 vino la Onesti si asa vei vedea si cum trage feroza 31 anv. normale.

Ce dimensiune scrie la tine in carte?

Zoli din brasov. Nu stiu cat costa ca eu am luat mai multe atunci.. dar erau deja super sh si gata intoarse.. nu m-a costat mult. Trebuie sunat.

baghy: cine zice de sablat, vrei pe magheru cu ele?? :h5 Le iei sh, le intorci si sanatate la neamuri.. Ale mele sunt ruginite, dar nu se vede din cauza noroiului :ha:

Editat de doctoru'
comletare la mesaj
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare