Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jante 8J vs Jante 7J pe Feroza

macfero

Postări Recomandate

Re: Jante 8J vs Jante 7J pe Feroza

TOYO L: poate merge si 31 simex dar doar de show. Cand ne mai vedem pe un vf de munte? Tre sa ajung prin Ploiesti, poate ne vedem la o bere :h5

macfero: Cred ca ai sughitat azi dimineata, te-am barfit cu nasu'.. :grin: Sfatul meu prietenesc este ca toate se fac incet si usor.. Daca vrei iti dau rezerva mea de 265/70 anvelopa de strada, ti-o aduce Cristi la Bacau, dai jos anvelopa si o pui la tine si faci o flexare undeva la Casa de asigurari unde bordura e mai inalta. Daca vrei test cu toate 4 vino la Onesti si asa vei vedea si cum trage feroza 31 anv. normale.

Ce dimensiune scrie la tine in carte?

Zoli din brasov. Nu stiu cat costa ca eu am luat mai multe atunci.. dar erau deja super sh si gata intoarse.. nu m-a costat mult. Trebuie sunat.

pai de show degeaba le pui. de vazut vezi ca pregatim ceva noutati si poate participi si tu. noi am facut forum pe ploiesti si nu prea mai postam iesirile pe aici.

• LJ 7O

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

TOYO L: poate merge si 31 simex dar doar de show. Cand ne mai vedem pe un vf de munte? Tre sa ajung prin Ploiesti, poate ne vedem la o bere :h5

macfero: Cred ca ai sughitat azi dimineata, te-am barfit cu nasu'.. :grin: Sfatul meu prietenesc este ca toate se fac incet si usor.. Daca vrei iti dau rezerva mea de 265/70 anvelopa de strada, ti-o aduce Cristi la Bacau, dai jos anvelopa si o pui la tine si faci o flexare undeva la Casa de asigurari unde bordura e mai inalta. Daca vrei test cu toate 4 vino la Onesti si asa vei vedea si cum trage feroza 31 anv. normale.

Ce dimensiune scrie la tine in carte?

Zoli din brasov. Nu stiu cat costa ca eu am luat mai multe atunci.. dar erau deja super sh si gata intoarse.. nu m-a costat mult. Trebuie sunat.

baghy: cine zice de sablat, vrei pe magheru cu ele?? :h5 Le iei sh, le intorci si sanatate la neamuri.. Ale mele sunt ruginite, dar nu se vede din cauza noroiului :ha:

nu stiu.ma uit maine in certificat si in carte si-ti zic.de cema intrebi?

acu am 215/75/15 mt

Link spre comentariu

pai de show degeaba le pui. de vazut vezi ca pregatim ceva noutati si poate participi si tu. noi am facut forum pe ploiesti si nu prea mai postam iesirile pe aici.

Nu-i bai... nici noi :ha: :ha: Va gasesc eu.

macfero, zi ceva!! S-au umplut 6 pag in 3 ore si ne tii din somn :ha: Zi... tragi o fuga la Onesti? Da-le naibii de 8j ca mi-am mai adus aminte de o chestie: anvelopa mai ingusta e mai buna pe noroi si zapada decat una lata, parerea mea. Eu la pajero la capitolul AT am trecut de la 265/70/15 la 235/70/16 si nu vrei sa stii cum trag 180 de cai de ele... :grin:

Link spre comentariu

Nu-i bai... nici noi :ha: :ha: Va gasesc eu.

macfero, zi ceva!! S-au umplut 6 pag in 3 ore si ne tii din somn :ha: Zi... tragi o fuga la Onesti? Da-le naibii de 8j ca mi-am mai adus aminte de o chestie: anvelopa mai ingusta e mai buna pe noroi si zapada decat una lata, parerea mea. Eu la pajero la capitolul AT am trecut de la 265/70/15 la 235/70/16 si nu vrei sa stii cum trag 180 de cai de ele... :grin:

vorbesc maine cu cristi si ne auzim.

oricum mersi frumos.

Link spre comentariu

nu stiu.ma uit maine in certificat si in carte si-ti zic.de cema intrebi?

acu am 215/75/15 mt

Pentru ca oamenii astia care fac masini si investesc multi bani in studii nu prea sunt de acord sa sari calul asa de mult. Cred ca si 255 e mult pt tine... Eu cand am avut freelander am facut un test si am pus in loc de 215/65 niste at-uri 235/70.... dupa 2 zile le-am dat jos ca nu tragea masina. Si asa cred ca ti-ai raspuns singur ca nu ai nevoie de 8j :h5

Mai vb maine daca vrei, ma bag la somn.

Link spre comentariu

Doctore eu faceam o comparatie intre unele noi si unele second intoarse si vopsite.

Iesi mai scump cu cele second.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Si eu sunt de parere ca niste jante mai inguste sunt mai bune pentru ceea ce presupun ca vrei sa faci cu masina.In afara de greutate,ajantajul major este ca poti rula cu presiune mai mica in pneuri,cu risc mai mic de dejantare.

Sper sa nu se supere initiatorul topicului,dar daca tot s-a deschis subiectul si am vazut ca avem si doctori pe aici,ma refer la oameni mai priceputi ca mine,am si eu o curiozitate...De ce la Samurai merge cu roti de 31 si la Feroza nu e bine.Sami are un motor mai mic,nici la cuplu nu sta mai bine,in fine fara sa am posibilitatea de a testa eu,mie sincer i-mi da cu zecimale.

Link spre comentariu

Bai fratilor, eu am 31 , motorul duce fara probleme am si instalatie de gaz , folosesc masina NUMAI pt off road , nu va mai luati dupa cei care-si dau cu parerea ca au vazut sau au auzit....... eu am ...... este ok ( 31 /10,50/15 8j et -20 anvelope m+s ) . Aaaa vrei extrem? cumpara frate ceva cu dif. blocante , baga gramezi de bani , dupa care poti eventual sa faci caterinca de feroza.Daca unul care foloseste aceste dimensiuni la roti va spune ca este OK - SI TOTUSI SE COMENTEAZA- ca nu cred, ca nu se poate, ca motorul nu duce ,ca atinge ca, ca, ca ......DECI, CA SA CONCLUZIONEZ ROTILE DE 31 MERG PERFECT PE FEROZA DACA ARE UN BODY LIFT DE MINIM 4 .:uameni

Link spre comentariu

Bai fratilor, eu am 31 , motorul duce fara probleme am si instalatie de gaz , folosesc masina NUMAI pt off road , nu va mai luati dupa cei care-si dau cu parerea ca au vazut sau au auzit....... eu am ...... este ok ( 31 /10,50/15 8j et -20 anvelope m+s ) . Aaaa vrei extrem? cumpara frate ceva cu dif. blocante , baga gramezi de bani , dupa care poti eventual sa faci caterinca de feroza. DECI, CA SA CONCLUZIONEZ ROTILE DE 31 MERG PERFECT PE FEROZA DACA ARE UN BODY LIFT DE MINIM 4 .:uameni

bravo razvane.:br

baga explicatii pertinente.:h5

Link spre comentariu

Bai fratilor, eu am 31 , motorul duce fara probleme am si instalatie de gaz , folosesc masina NUMAI pt off road , nu va mai luati dupa cei care-si dau cu parerea ca au vazut sau au auzit....... eu am ...... este ok ( 31 /10,50/15 8j et -20 anvelope m+s ) . Aaaa vrei extrem? cumpara frate ceva cu dif. blocante , baga gramezi de bani , dupa care poti eventual sa faci caterinca de feroza.Daca unul care foloseste aceste dimensiuni la roti va spune ca este OK - SI TOTUSI SE COMENTEAZA- ca nu cred, ca nu se poate, ca motorul nu duce ,ca atinge ca, ca, ca ......DECI, CA SA CONCLUZIONEZ ROTILE DE 31 MERG PERFECT PE FEROZA DACA ARE UN BODY LIFT DE MINIM 4 .:uameni

Pentru unul care acum o luna era incepator, mi se pare cam deplasat sa afirmi ca ceilalti isi dau cu parerea... au auzit.. au vazut si COMENTEAZA. Nu te mai agita asa ca nu iei nici un premiu daca mcfero isi pune 31, asa cum nici mie nu-mi da o bere daca isi pune ceva mai mic.. :ha:

Ma bucur ca feroza ta merge cu ele si iti urez multi km... eu nici nu stiu de ce am intrat in discutia asta... dar rezolv acum problema si va las intre voi :grin:

Vezi ca esti offtopic, aici se vb in principiu despre latimea jantei. Aici am dat niste sfaturi.... Cat despre dimens anvelopelor, mi-am dat parerea, NU AM COMENTAT. Ce treaba ai tu cu parerea mea... nu inteleg, eu nu am nici o treaba cu parerea ta si nu trebuie sa sari asa in sus...

Daca m-ai cunoaste mai bine, ai intelege ca prefer sa tin masina cat mai aproape de stok. E parerea mea!

Cand omul asta (macfero) vrea sa puna 31 in conditiile in care lui ii plac drumurile forestiere si prajeste abreiajul, nu ii recomand decat sa le ia pe toate usor si cu rabdare. La asta m-am referit mai sus... dar cine a avut urechi de auzit... a vazut.

Sa sari de la 215 la 265 este ca si cum eu as pune pe mitsu 35 in loc de 31... Cate mitsu ai vazut cu 35?? Eu nu zic ca nu merge, sunt cateva, dar ia intreaba-le cum se simte caseta de directie si articulatiile...

Am avut samurai cu 31 simex. Nu stiu cum merge normal... al meu avea multe modificari si reductile schimbate.

Astea fiind scrise va las intre voi ca fac febra musculara la degete. :ha1

Link spre comentariu

Pentru unul care acum o luna era incepator, mi se pare cam deplasat sa afirmi ca ceilalti isi dau cu parerea... au auzit.. au vazut si COMENTEAZA. Nu te mai agita asa ca nu iei nici un premiu daca mcfero isi pune 31, asa cum nici mie nu-mi da o bere daca isi pune ceva mai mic.. :ha:

Ma bucur ca feroza ta merge cu ele si iti urez multi km... eu nici nu stiu de ce am intrat in discutia asta... dar rezolv acum problema si va las intre voi :grin:

Vezi ca esti offtopic, aici se vb in principiu despre latimea jantei. Aici am dat niste sfaturi.... Cat despre dimens anvelopelor, mi-am dat parerea, NU AM COMENTAT. Ce treaba ai tu cu parerea mea... nu inteleg, eu nu am nici o treaba cu parerea ta si nu trebuie sa sari asa in sus...

Daca m-ai cunoaste mai bine, ai intelege ca prefer sa tin masina cat mai aproape de stok. E parerea mea!

Cand omul asta (macfero) vrea sa puna 31 in conditiile in care lui ii plac drumurile forestiere si prajeste abreiajul, nu ii recomand decat sa le ia pe toate usor si cu rabdare. La asta m-am referit mai sus... dar cine a avut urechi de auzit... a vazut.

Sa sari de la 215 la 265 este ca si cum eu as pune pe mitsu 35 in loc de 31... Cate mitsu ai vazut cu 35?? Eu nu zic ca nu merge, sunt cateva, dar ia intreaba-le cum se simte caseta de directie si articulatiile...

Am avut samurai cu 31 simex. Nu stiu cum merge normal... al meu avea multe modificari si reductile schimbate.

Astea fiind scrise va las intre voi ca fac febra musculara la degete. :ha1

si daca dau o bere cand ne vedem?:2dr

Link spre comentariu

Buna parerea ta doctore. Feroza o sa duca 31 daca vrea sa le puna. Are stock 5.3 in grupuri. La reductor sta mai prost ca are doar 1.7.

Macfero, in primul rand sa te gandesti ce vrei sa faci cu masina. Apoi iti pui gume, jante, suspensii si ce mai vrei tu. Sa te mai gandesti si daca vrei sa ramai la Feroza. Poate peste doua luni vrei un Samurai, un Nissan, o Toyota, un Jeep si asa mai departe.

Banii bagati in masina nu o sa-i mai scoti.

Feroza are avantajele si limitele ei. Important sa fii constient de ele inainte sa te apuci sa modifici ceva.

Cele de mai sus se aplica in cazul in care nu ai facut o pasiune pentru Feroza si atunci nu mai conteaza nimic.

Conteaza latimea jantei mai ales la greutate. Am dat eu niste gume jos de pe jantele originale de tabla si sunt grele cu draci. Cred ca sunt 6j dar au cateva kilograme bune.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Am citit toata discutia!

Asa cum merge cu 235 simex , merge si cu 265 sahara!

Eu am fost convins ca nu atinge nicaieri dar , cele 3 trialuri in care am fost mi-au dat raspunsul. ATINGE!

Atentie o iesire la noroi nu este una si aceiasi treaba cu un circuit contratimp.

Sunt curios care este diferenta intre 235 simex cu 265 sahara in diametru!

Daca este de minim 4 cm (raza) da , se merita! Daca nu ........ nu .

Adica diferenta intre span (la sahara) si urcat lejer pe noroi cu simex este la consum ,protejare motor ,planetare etc.. Parerea mea.

p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig

teamoffroadprahova.RO

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare