Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Distanta prezoane jante Grand cherokee

Claudiu Jeep

Postări Recomandate

Re: Distanta prezoane jante Grand cherokee

Buna seara !

Ce vrea sa insemna asta: 50,8-17x7,6J ?

- 50.8 mm este offset-ul (ET)

- 17x7,6J habar n-am. 17" diametru ? 7,6" latime intre flancuri ?

Si acum, surpriza: Care Grand Cherokee si care Wrangler le ai tu in vedere ?

Grand-ul exista cu 5x4.5" (1992-1998), offset mediu (undeva pe la 32mm pozitiv), dar si cu 5x5" bolt pattern (1998-2011), offset pozitiv mai mare (50.8 in cazul tau).

Wrangler exista cu 5x4.5" (1987-2008 sau 2009), offset mediu (tot 32mm pozitiv), iar dupa 2008-2009 s-a trecut la 5x5", dar cu acelasi offset de 32mm.

Gaura de centrare din discul de frana era de 72mm, daca te ajuta la ceva, deci tot cam asa ar trebui sa aiba si jantele...

Dupa cum vezi, ai de unde alege...

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

domnul heavy d, toata stima pentru cele stiute de dumneavoastra, eu vreau doar sa imi schimb jantele de 17 pe care le am pe un grand din 2003 cu altele de 16 sau 15. habar nu am ce sunt valorile astea.

vreau doar sa stiu de la ce modele s-ar potrivi. cat mai simplu ca sa nu ne batem capul. multumesc!

Link spre comentariu

Buna seara !

Pai ai toate datele necesare ca sa faci calculele de care ai nevoie. Si matematica asta trebuie s-o faci tu, eu nu am de unde sa stiu ce fel de jante vei lua.

O observatie: sunt mari sanse sa nu incapa jante de 15" din motive de etriere, care pot deranja la interiorul jantei, si datorita diametrului prea mic ales, si datorita adancimii de presare (offset) necorespunzatoare. Adica poate freca etrierul de janta, sau sa nici nu poti monta janta pe masina...

In principiu, la un Grand din 2003, ar merge jante de Wrangler de dupa 2008-2009, dar ma indoiesc ca in acei ani Wrangler-urile se mai faceau cu jante de 15" sau 16". Si in al doilea rand, nu cred ca proprietarul Wrangler-ului se va desparti chiar de bunavoie de ele.

Poti totusi sa ma lamuresti la o chestie: de ce vrei sa faci acest schimb ? Doar gume pe 17" se gasesc de toate dimensiunile, si ca diametru, si ca latime...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

salutare! singurul motiv pentru care vreau jante mai mici dacat 17 e ca vreau sa imi pun cauciucuri mai inalte ca dau cam des prin gropile astea din iasi, de fapt si de drept nici nu ai ce ocoli, si sa nu stric jantele. si daca tot pun cauciucuri macar sa pun ceva mai de offroad, ca pe 16 sunt tot inainte si am de unde alege.

oricum nu ma intereseaza daca sunt de tabla sau aliaj. jante bune sa fie

multumesc!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare