Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Idee pentru montare troliu

cretu

Postări Recomandate

Avand in vedere ultimele iesiri la care am ramas suspendat sau nu am putut sa urc anumite coclauri, si pentru ca m-am saturat ca toti cu care ies (au Toyote, Nisanuri, Samuraie) sa ma frece la melodie sa vand rusoaica si sa imi iau altceva mai "potent", ma bate gandu sa imi dotez natasa cu un troliu. Dar, asi vrea sa nu il montez in botu la masina, ci inauntru prin renuntarea la bancheta spate.

Am vazut la un moment dat pe net (dar nu mai gasesc acum nici sa ma tai in doua) un troliu montat central in masina (in Niva), iar cablul era tras pana in fata - nu am prea inteles cum pt ca nu era si o schema e montare. Acu vre-o 2 ani, am prins la TAT o masina cu troliu montat in interior, iar cablul iesea prin plafonul masinii( si nu "plafoniera" asa cum am postat initial incat am deranjat profesorii) (impropriu spus pt ca nu avea) incat putea fi folosit atat fata, spate cat si lateral. Era foarte interesant.

Oare, merita facut efortul asta? SI se poate?

Editat de cretu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Idee pentru montare troliu

Prin plafoniera zici?:pr

Omu a spus ce a vazut la TAT dar tu ai ramas doar cu plafoniera iar pictograma pusa de tine poate fi interpretata in multe feluri :uameni

On topic.......Cred ca in bot ar fi totusi cea mai buna alegere.Mai putine modificari si mai putina bataie de cap.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Avand in vedere ultimele iesiri la care am ramas suspendat sau nu am putut sa urc anumite coclauri, si pentru ca m-am saturat ca toti cu care ies (au Toyote, Nisanuri, Samuraie) sa ma frece la melodie sa vand rusoaica si sa imi iau altceva mai "potent", ma bate gandu sa imi dotez natasa cu un troliu. Dar, asi vrea sa nu il montez in botu la masina, ci inauntru prin renuntarea la bancheta spate.

Am vazut la un moment dat pe net (dar nu mai gasesc acum nici sa ma tai in doua) un troliu montat central in masina (in Niva), iar cablul era tras pana in fata - nu am prea inteles cum pt ca nu era si o schema e montare. Acu vre-o 2 ani, am prins la TAT o masina cu troliu montat in interior, iar cablul iesea prin plafoniera (impropriu spus pt ca nu avea) incat putea fi folosit atat fata, spate cat si lateral. Era foarte interesant.

Oare, merita facut efortul asta? SI se poate?

Exista intradevar un mod de montaj al troliului in mijlocul masini sau usor spre spate la care cablul iese zisa prin plafoniera :wink:...de fapt acele masini au si o structura tubulara foarte teapana [rolcage] si de obiceci nu exista plafon deasupra troliului....se foloseste mai mult la trecerile pe inclinati laterale mari sau daca este nevoie sa se trolieze in spate !

pentru troliere in fata sunt dotate cu inca un troliu montat in spatele scaunului copilotului ...la care plasma sau cablul iese pe sub scaun ,prin compartimentul motor pana in fata printr-o teava cu evazari la capete [trompete] !

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

Am gresit cand am postat "plafoniera". Intentia mea a fost sa spun - plafonul masinii. Cine a vrut sa inteleaga, o inteles, dar, asa mi's eu mai prostovan si ma exprim mai greu in limba romana. Imi cer scuze ca am deranjat cu greseala mea.

In ceea ce priveste rolcage-ul, sau structura tubulara de siguranta, e in proiect sa manufacturez asa ceva.

Chestia cu montarea unui troliu in spatele scaunului copilotului e buna, dar, sa vad pe unde anume poate trece teava cu evazari prin compartimentul motor pt ca nu e prea mult loc p'acolo. Are cineva o schema pt asa ceva?

Link spre comentariu

Bre colegi, eu nu am vrut sa jignesc pe nimeni:sr, ma refeream la cei ce deja au ceva montat in masina. Cum dracu sa stai linistit cand se infasoara sufa pe mosorul ala din spatele tau, eventual pe niste scripeti din cupola masinii fie ea si rigidizata. Sunt singurul care realizeaza ca :bidaca plesneste sufa sau se rupe vreun suport de la troliu se face multa mizerie in masina, in ultimul caz la ce forte si mase avem, e posibil ca troliu sa scoata afara soferul sau pasagerul (o bucata, nu tot) ?

Nu inteleg, daca se poate monta in bot sau in spate de ce or vrea unii sa-si complice inutil viata? Daca se vrea adrenalina se poate monta un scaun in exterior pe cupola.:ih

Editat de danutlupu
Link spre comentariu

La fel de bine poti sa-ti rupi degetele in tastatura.... si cand fugi la doctor sa te loveasca o masina , sa pici pe trepte sau sa dai nas in nas cu mama Omida etc....oauuu....cata mizerie !!!

Acum..... va rog sa nu mai postati daca nu aveti idee despre subiect ....aici este vorba de soluti tehnice care se practica de ani de zile cu succes !!!

cu respect

kato

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

Problema este ca Samuraiul are sasiu asstfel incat prinderea troliului este la indemana. NIva, nu poseda asa ceva. Dar, mai cautam variante.

Ideea mea de montare a troliului in interior o aparut pt ca:

- in botul masinii va trebuii pusa alta bara decat cea de fabrica;

- troliu, cablu, placa si altele, duc la o ingreunare excesiva din punctul meu de vedere a botului masinii aspecte ce duc in mod automat la late modificari;

- protejarea troliului de noroi, apa si lovituri directe cand te izbesti ca prostu (asa cum mi se mai intampla) de tot felu de obstacole prin padure;

- si nu in ultimul rand, datorita doritorilor de chilipiruri metalice care imi pot vitregii masinuta de jucarie.

Link spre comentariu

cretu ,da jos bara aia fatza ca ai vazut ca te incurca rau,despre troliu nu ai cum sa pui unul central daca nu ai macar un rolcage.Troliu daca vrei sa il bagi in interior se poate pune cred,povestim Duminica la ora 9 la intersectie.:h5

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare