Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Garajul meu.

icXu

Postări Recomandate

Propun acest topic pentru a face schimb de experienta referitor la sculele si accesoriile care ne ajuta la intretinerea si repararea masinilor noastre.

Incep eu cu trusa de scule de la Yato de care sunt multumit, un roport calitate pret ok,tinand cont ca a fost 300ron si nu am reusit sa stric vre-o piesa pana acum.

http://i1106.photobucket.com/albums/h367/icXu/S6302472.jpg

Am mai luat de curand niste capre la 30 ron si un cric crocodil la 70ron

http://i1106.photobucket.com/albums/h367/icXu/S6302473.jpg

http://i1106.photobucket.com/albums/h367/icXu/S6302475.jpg

Iar pt clesti, chei fixe surubelnite am luat o cutie de la OBI la 250ron(parca)care este ok in afara de faptul ca nu este inalta.

http://i1106.photobucket.com/albums/h367/icXu/S6302466.jpg

Mai am un compresor de 50 l cu accesorii, un aparat de sudura no-name,flexuri,bormasina,etc.

Ca de curand vreau sa iau un pistol de sablat de genul asta

661111323_pistol-pt-sablat-cu-rezervor-metalic-1l-yato-yt-237613715326.jpg.951883c07515d42ec57404867313ee33.jpg

O sa revin cu impresii despre el.

A... si nu in ultimul rand garajul pe care l-am contruit pt a avea cat mai multa lumina pe timp de zi (il mai folosesc la vopsit).

http://i1106.photobucket.com/albums/h367/icXu/2010-12-01151725.jpg

Va astept cu impresii despe sculele si accesoriile pe care le considerati necesare intr-un garaj hobby.:h5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Garajul meu.

Mda, am si in garajel o micuta dotare...

Elevator 3.2 tone, recuperator ulei, macara motoare, cric CV, cric crocodil, 2 "capre" metalice, compresor + accesorii, tun caldura electric, aparat de sudura de rahat, aparate electrice de bazar dar care merg dupa ani de folosire. Ca si scule de mana, folosesc foarte mult o trusa asemanatoare ca dotari cu a ta (Yota), numai ca asta e Topex. In rest, o gramada de rahaturi tipice garaj-mini service. Dar, incetul cu incetul vreau sa adun de toate. Vara asta vreau sa ma pun pe cumparat si invatat testere si diagnoze computerizate. La anul poate ma apuc de navete spatiale si tot asa :ha:

Pentru ciori, am si sistem de alarma perimetrala + supreveghere video + 2 ciobanesti :br:banana

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu

Stati bine mai...eu ma laud cu o sai zic trusa de scule deaia cu 100 lei din baumax...hi-lift...ceva scule de mana (bormasina,rotopercutor etc)...si cam atat...a si sa nu uit sculele si mecanicii de la nevastamea de la lucru...(reprezentanta auto...de unde imprumut orice nu am...asa ca intre surate japoneze wtf...:ha::ha::ha:)

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Eu folosesc scule tot de amatori(insa de calitate zic eu). O trusa de tubulare cu clichet Manesman rosu, trusa de surubelnite si biti aceeasi marca, trusa de imbusuri si torx pentru clichet Yato, bormasina cu acumulatori Skil de 18v, 2 cricuri hidraulice, chei fixe/inelare/combinate majoritatea cr/v(sau asemanator), Momentan am acces la o hala de 1400 mp intr-o fosta intreprindere(proprietar un prieten), unde am ramas fara curent si nu mai pot beneficia de restul sculelor ce functionau la 380/220 v. Pe viitor sper sa achizitionez o trusa asemanatoare cu cea a initiatorului topicului(mult mai complexa decat a mea), niste tubulare de impact cr/mo (momentan nu am decat de 19), un mic generator si un compresor micut pentru hobi(vopsit piese fara importanta, umflat roti, demontat anumite suruburi cu rapiditate etc).

Hyundai Terracan 2.9crdi
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Am cumparat pistolul de care scriam mai sus, este ok, dar nu ma juta compresorul...sablez doar cate 30 sec :ha:

Un filmultet :

Salut.

imi poti spune cat a costat pistolul ? si ce material (nisip) sau ce folosesti la el?

multumesc.

si on, eu am garaj destul de mare zic eu in care imi tin Hilux-ul,V-estrom-ul si Linhai-ul insa nu am cinestie ce scule, compresor 50 l ,polizor fix, si muuulte scule chinezarii dar vb colegului de mai sus merg dupa multi ani si munca cu ele :grin:

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Link spre comentariu

nu butelia e problema .....debitul

trebuie un compresor mai mare , si au am o instalatie de sablat in garaj in cutie noua nouta nici macar nu am testat-o fiind constient ca nu are rost cu compresoarele astea hobby.

Link spre comentariu

Pistolul a costat 47 ron si folosesc nisip obisnuit pe care il cern cu o sita de 1mm.

Desi consumul pistolului este specificat ca fiind de 160l/min iar debitul compresorului 250l/min,sculele nu sunt compatibile. Adevarul este ca nu m-am jucat mai mult de 5 min si poate nu am descoperit eu procedeul optim de utilizare.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Sincer visez la o utilare hobby(strictul necesar) dar cu truse Proxon...si of course ca visez la momentul in care o sa am garaj ...:)

da... Proxon sculeee ! destul de scumpicele dar fac banii... pe http://www.louis.de poti gasi originale proxon...

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

mai pun citeva poze cu pistolul de sablat,merge foarte bine,dar necesita un compresor cu debit mare de aer undeva la 400l pe minut si conteaza si calitatea nisipului de sablat.Nu e chinezarie e de la rodcraft made germania.Pretul a fost undeva la 750 ron cu transport cu tot.

DSC00017.jpg.c86fe67cf513e55e267ac9f821907b83.jpgDSC00018.jpg.42e526181f993e66471eb2782126420d.jpg

GAZ 69
Link spre comentariu

iti pun fisa lui unde sunt toti parametri,fabricat in austria,foarte precis poti lucra si productie de serie pe el

Distanţa între vârfuri

940 mm

Înălţimea materialului de prelucrat

165 mm

Diametrul maxim de prelucrat

330 mm

Înălţimea vârfurilor până la patul cu scobitură*

450 mm

Înălţimea vârfurilor până la cruce

190 mm

Alezajul din arboreal principal

38 mm

Cap anterior al arborelui principal

DIN 55029, D1 - 4

Domeniu de turaţie

(18) 65 - 1810 rpm

Avans longitudinal

(40) 0,053 - 1,291 mm/rev.

Avans transversal

(40) 0,011 - 0,276 mm/rev.

Filet metric

(32) 0,4 - 7,0 mm

Filet măsurat în inch

(36) 4 - 60 Gg/1“

Cursa papusei mobile

100 mm

axul păpuşii mobile

MT 3

Puterea motorului S1 100%

1,1 kW / 400 V

Puterea motorului S6 40%

1,5 kW / 400 V

Dimensiunile maşinii (W x D x H)

1710 x 650 x 1320 mm

Greutate aproximativa

460 kg

*prelungire cadru : 230 mm

Maşină uşor de folosit cu şurub de acţionare şi ax al avansurilor

Pod demontabil pentru piese de diametre mari

Ghidajul prismatic al cadrului este echipat cu nervuri (flanşe) puternice pentru a minimaliza vibraţiile

Ajustarea vitezelor şi avansului este uşor de folosit şi precisă

Cadru strungului este solid

Păpuşă mobilă ajustabilă +/- 5 mm pentru strunjire conică

locaş de lagăr cu 2 cuzineţi precişi ajustabili

Cap cu o singură prindere pentru păpuşă mobilă

Ghidare ajustabilă datorită penelor de fixare

Suportul de deasupra poate fi înclinat la +/- 45A°

Accesorii standard:

• universal cu 3 bacuri 160 mm
  • universal independent 200 mm
  • Lunetă fixă
  • Lunetă mobilă
  • Plansaiba 250 mm
  • stand pentru scule cu 4 direcţii
  • cutie
  • apărătoare contra stropirii
  • 2 Vârfuri ale păpuşii mobile
  • filet
  • lumina halogen
  • schimbător de viteze
  • Stand
  • Scule

DSC00682.thumb.jpg.904c1bd61e92801966c7bd3a5f929d60.jpg

GAZ 69
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am mai luat o jucarie , multumesc:clpt bannerul cu reclama la situl de unde am putut cumpara aparat de indoit teava.:grin:

Si am mai luat si un cilindru hidro-pneumatic pentru girafa de 8t din care vreau sa fac un banc de lucru pliabil peste care sa intru cu masina in garaj, ceva in sitlul asta:

20120111_103958.thumb.jpg.a0a1e30a95ef2e57154de7d4a052574f.jpg

Link spre comentariu

Am mai luat o jucarie , multumesc:clpt bannerul cu reclama la situl de unde am putut cumpara aparat de indoit teava.:grin:

imi spui si mie de unde ai luat aparatul si cat a costat?

Too much of a good thing can be wonderful.
Link spre comentariu

da... Proxon sculeee ! destul de scumpicele dar fac banii... pe www.louis.de poti gasi originale proxon...[/quote

eu folosesc proxxon de multi ani si multe truse am ''consumat''

parerea mea ca trusele celelalte care le folosesc''no name''

fac mai bine treaba in raport pret calitate decat proxxon

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare