icXu Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Propun acest topic pentru a face schimb de experienta referitor la sculele si accesoriile care ne ajuta la intretinerea si repararea masinilor noastre. Incep eu cu trusa de scule de la Yato de care sunt multumit, un roport calitate pret ok,tinand cont ca a fost 300ron si nu am reusit sa stric vre-o piesa pana acum. http://i1106.photobucket.com/albums/h367/icXu/S6302472.jpg Am mai luat de curand niste capre la 30 ron si un cric crocodil la 70ron http://i1106.photobucket.com/albums/h367/icXu/S6302473.jpg http://i1106.photobucket.com/albums/h367/icXu/S6302475.jpg Iar pt clesti, chei fixe surubelnite am luat o cutie de la OBI la 250ron(parca)care este ok in afara de faptul ca nu este inalta. http://i1106.photobucket.com/albums/h367/icXu/S6302466.jpg Mai am un compresor de 50 l cu accesorii, un aparat de sudura no-name,flexuri,bormasina,etc. Ca de curand vreau sa iau un pistol de sablat de genul asta O sa revin cu impresii despre el. A... si nu in ultimul rand garajul pe care l-am contruit pt a avea cat mai multa lumina pe timp de zi (il mai folosesc la vopsit). http://i1106.photobucket.com/albums/h367/icXu/2010-12-01151725.jpg Va astept cu impresii despe sculele si accesoriile pe care le considerati necesare intr-un garaj hobby.:h5 My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Martie 26, 2011 Partajează Postat Martie 26, 2011 Re: Garajul meu. Mda, am si in garajel o micuta dotare... Elevator 3.2 tone, recuperator ulei, macara motoare, cric CV, cric crocodil, 2 "capre" metalice, compresor + accesorii, tun caldura electric, aparat de sudura de rahat, aparate electrice de bazar dar care merg dupa ani de folosire. Ca si scule de mana, folosesc foarte mult o trusa asemanatoare ca dotari cu a ta (Yota), numai ca asta e Topex. In rest, o gramada de rahaturi tipice garaj-mini service. Dar, incetul cu incetul vreau sa adun de toate. Vara asta vreau sa ma pun pe cumparat si invatat testere si diagnoze computerizate. La anul poate ma apuc de navete spatiale si tot asa :ha: Pentru ciori, am si sistem de alarma perimetrala + supreveghere video + 2 ciobanesti :br:banana OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Martie 27, 2011 Partajează Postat Martie 27, 2011 Re: Garajul meu. Stati bine mai...eu ma laud cu o sai zic trusa de scule deaia cu 100 lei din baumax...hi-lift...ceva scule de mana (bormasina,rotopercutor etc)...si cam atat...a si sa nu uit sculele si mecanicii de la nevastamea de la lucru...(reprezentanta auto...de unde imprumut orice nu am...asa ca intre surate japoneze wtf...:ha::ha::ha:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutt daniel Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Re: Garajul meu. Eu folosesc scule tot de amatori(insa de calitate zic eu). O trusa de tubulare cu clichet Manesman rosu, trusa de surubelnite si biti aceeasi marca, trusa de imbusuri si torx pentru clichet Yato, bormasina cu acumulatori Skil de 18v, 2 cricuri hidraulice, chei fixe/inelare/combinate majoritatea cr/v(sau asemanator), Momentan am acces la o hala de 1400 mp intr-o fosta intreprindere(proprietar un prieten), unde am ramas fara curent si nu mai pot beneficia de restul sculelor ce functionau la 380/220 v. Pe viitor sper sa achizitionez o trusa asemanatoare cu cea a initiatorului topicului(mult mai complexa decat a mea), niste tubulare de impact cr/mo (momentan nu am decat de 19), un mic generator si un compresor micut pentru hobi(vopsit piese fara importanta, umflat roti, demontat anumite suruburi cu rapiditate etc). Hyundai Terracan 2.9crdi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Re: Garajul meu. Sincer visez la o utilare hobby(strictul necesar) dar cu truse Proxon...si of course ca visez la momentul in care o sa am garaj ...:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Iunie 20, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2011 Re: Garajul meu. Am cumparat pistolul de care scriam mai sus, este ok, dar nu ma juta compresorul...sablez doar cate 30 sec :ha: Un filmultet : [video=youtube;ppfg-bxe4WQ] My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 Re: Garajul meu. :off Eu n-am garaj iar scule nu-mi trebuiesc. Fac totul dupa ureche cu degetele si cu dintii.:ha: Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 Re: Garajul meu. Am cumparat pistolul de care scriam mai sus, este ok, dar nu ma juta compresorul...sablez doar cate 30 sec :ha: Un filmultet : Salut. imi poti spune cat a costat pistolul ? si ce material (nisip) sau ce folosesti la el? multumesc. si on, eu am garaj destul de mare zic eu in care imi tin Hilux-ul,V-estrom-ul si Linhai-ul insa nu am cinestie ce scule, compresor 50 l ,polizor fix, si muuulte scule chinezarii dar vb colegului de mai sus merg dupa multi ani si munca cu ele :grin: Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
woodoo Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 Re: Garajul meu. Incearca sa iei o butelie mai mare la compresor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 Re: Garajul meu. nu butelia e problema .....debitul trebuie un compresor mai mare , si au am o instalatie de sablat in garaj in cutie noua nouta nici macar nu am testat-o fiind constient ca nu are rost cu compresoarele astea hobby. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Iunie 21, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2011 Re: Garajul meu. Pistolul a costat 47 ron si folosesc nisip obisnuit pe care il cern cu o sita de 1mm. Desi consumul pistolului este specificat ca fiind de 160l/min iar debitul compresorului 250l/min,sculele nu sunt compatibile. Adevarul este ca nu m-am jucat mai mult de 5 min si poate nu am descoperit eu procedeul optim de utilizare. My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shreck Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 Re: Garajul meu. Sincer visez la o utilare hobby(strictul necesar) dar cu truse Proxon...si of course ca visez la momentul in care o sa am garaj ...:) da... Proxon sculeee ! destul de scumpicele dar fac banii... pe http://www.louis.de poti gasi originale proxon... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Re: Garajul meu. Ai mai testat pistolul de sablat? Cum se comporta, un feedback ceva. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florinpp Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Re: Garajul meu. hai sa pun si eu niste scule din garajul meu un pistol de sablat cu rezervor pentru nisip GAZ 69 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florinpp Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Re: Garajul meu. inca citeva GAZ 69 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Re: Garajul meu. hai sa pun si eu niste scule din garajul meu un pistol de sablat cu rezervor pentru nisip Cateva detalii te rog macar pe PM daca nu se poate aici. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radum Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Re: Garajul meu. Salut, Niste detalii despre strung se poate, te rog? Radu. inca citeva [ATTACH=CONFIG]124703[/ATTACH] Radu Mitroi Jeep Cherokee XJ 2.5i - 1995 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florinpp Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Re: Garajul meu. mai pun citeva poze cu pistolul de sablat,merge foarte bine,dar necesita un compresor cu debit mare de aer undeva la 400l pe minut si conteaza si calitatea nisipului de sablat.Nu e chinezarie e de la rodcraft made germania.Pretul a fost undeva la 750 ron cu transport cu tot. GAZ 69 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florinpp Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Re: Garajul meu. iti pun fisa lui unde sunt toti parametri,fabricat in austria,foarte precis poti lucra si productie de serie pe el Distanţa între vârfuri 940 mm Înălţimea materialului de prelucrat 165 mm Diametrul maxim de prelucrat 330 mm Înălţimea vârfurilor până la patul cu scobitură* 450 mm Înălţimea vârfurilor până la cruce 190 mm Alezajul din arboreal principal 38 mm Cap anterior al arborelui principal DIN 55029, D1 - 4 Domeniu de turaţie (18) 65 - 1810 rpm Avans longitudinal (40) 0,053 - 1,291 mm/rev. Avans transversal (40) 0,011 - 0,276 mm/rev. Filet metric (32) 0,4 - 7,0 mm Filet măsurat în inch (36) 4 - 60 Gg/1“ Cursa papusei mobile 100 mm axul păpuşii mobile MT 3 Puterea motorului S1 100% 1,1 kW / 400 V Puterea motorului S6 40% 1,5 kW / 400 V Dimensiunile maşinii (W x D x H) 1710 x 650 x 1320 mm Greutate aproximativa 460 kg *prelungire cadru : 230 mm Maşină uşor de folosit cu şurub de acţionare şi ax al avansurilor Pod demontabil pentru piese de diametre mari Ghidajul prismatic al cadrului este echipat cu nervuri (flanşe) puternice pentru a minimaliza vibraţiile Ajustarea vitezelor şi avansului este uşor de folosit şi precisă Cadru strungului este solid Păpuşă mobilă ajustabilă +/- 5 mm pentru strunjire conică locaş de lagăr cu 2 cuzineţi precişi ajustabili Cap cu o singură prindere pentru păpuşă mobilă Ghidare ajustabilă datorită penelor de fixare Suportul de deasupra poate fi înclinat la +/- 45A° Accesorii standard: universal cu 3 bacuri 160 mm universal independent 200 mm Lunetă fixă Lunetă mobilă Plansaiba 250 mm stand pentru scule cu 4 direcţii cutie apărătoare contra stropirii 2 Vârfuri ale păpuşii mobile filet lumina halogen schimbător de viteze Stand Scule GAZ 69 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radum Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Re: Garajul meu. @florinpp: Multumesc pentru detalii. :tk Radu Mitroi Jeep Cherokee XJ 2.5i - 1995 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florinpp Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Re: Garajul meu. @florinpp: Multumesc pentru detalii. :tk daca mai ai intrebari oricind cu placere. GAZ 69 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Ianuarie 8, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Re: Garajul meu. inca citeva [ATTACH=CONFIG]124703[/ATTACH] Norocosule ! :br La mine a venit Mosul cu un aparat de sudura in argon & plasma cutter Luat de aici: http://www.stahlwerk-schweissgeraete.de/en/ct-535-kombigeraet/ct-535-wig-mma-plasma-komplettset.html My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Ianuarie 30, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Re: Garajul meu. Am mai luat o jucarie , multumesc:clpt bannerul cu reclama la situl de unde am putut cumpara aparat de indoit teava.:grin: Si am mai luat si un cilindru hidro-pneumatic pentru girafa de 8t din care vreau sa fac un banc de lucru pliabil peste care sa intru cu masina in garaj, ceva in sitlul asta: My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Re: Garajul meu. Am mai luat o jucarie , multumesc:clpt bannerul cu reclama la situl de unde am putut cumpara aparat de indoit teava.:grin: imi spui si mie de unde ai luat aparatul si cat a costat? Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raresbazu Postat Ianuarie 30, 2012 Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Re: Garajul meu. da... Proxon sculeee ! destul de scumpicele dar fac banii... pe www.louis.de poti gasi originale proxon...[/quote eu folosesc proxxon de multi ani si multe truse am ''consumat'' parerea mea ca trusele celelalte care le folosesc''no name'' fac mai bine treaba in raport pret calitate decat proxxon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate