2.r.egg Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Ma refer la Suzuki Samurai/Vitara/Jimny sau Daihatsu Feroza. Cerintele, in afara de starea de functionare, inmatriculat in tara si volanul pe stanga. Sunt dispus sa achit si diferenta, numai in cazuri speciale si justificate, dupa cum urmeaza: - la Samurai si Feroza, maxim 500 euro; - Vitara, maxim 1000 euro; - Jimny, maxim 2000 euro; Generalitati BMW R100 GS: - capacitate cilindrica: 970 cmc; - 60 cai putere; - motor boxer tip 247 E, doua supape per piston, radiator de ulei; - transmisie cardanica prin bascula monobrat cu sistem paralevel; - jenti durluminiu 21 si 17, cauciucuri tubeless; - cilindrii NiCaSil - nu exista cote de reparatie, se inlocuiesc numai segmentii; - multiple posibilitati de upgrade (desi nu se mai fabrica de ceva ani buni, numerosi fabricanti de componente aftermarket inca mai au in oferta produse pentru acest tip de motocicleta). - manere incalzite; - intretinere ieftina; Ca si puncte slabe ale modelului: - frana spate pe tamburi este destul de inefiecienta la opriri de urgenta; - dupa 110km/h incepe sa te bata vantul (cel putin pe mine care am o inaltime peste medie si nu-mi place sa ma cocosez in spate micii carene centrale). Despre motocicletei mea: - an fabricatie 1989; - r:ulaj: 104.500 km; - rezervor aftermarket Acerbis de 43 (patruzecisitrei) litri; - rezervorul are si buson cu cheie si din cel infiletabil si atat; - adaptor plasare centrala a radiatorului de ulei. Din fabricatie a fost plasat pe crash-bar-ul din dreapta motocicletei, un pic cam expus dupa parerea multora; - amortizor central reglabil White Power. Este un model mai vechi, dar inca in mare forma. Daca vreodata se intampla sa cedeze, este rebuildable; - saua imbracata in piele de ren, foarte rezistenta desi are o varsta... - acum doi ani au fost schimbati segmentii si lantul de distributie. Am efectuat rodaj si am schimbat uleiul si filtrul dupa 500 km; - revizie completa efectuata: uleiuri(motor, cutie, grup), lichid frana, reglaj supape, sincronizare carburatoare; - anvelope duale in buna stare Metzeler Tourance, DOT 2008; - piese de rezerva atasate: electomotor, rotor, levier comanda, filtru aer K&N, o pereche saboti frana, o pompa frana cu tot cu "pahar", ceva garnituri, filtru ulei; - din pacate nu am decat un singur case lateral (dreapta), m-am plictisit sa-l mai vanez pe ebay.de pe cel din stanga la un cost rezonabil, eventual se poate comanda un set din aluminiu pentru ca suportii exista; - joja de ulei cu indicator de temperatura in varf (nemontat, in cutie); - trusa scule cu ceva chei originale; - ITP 2012; Mai putin favorabile la motorul meu: - aspect general "rat": "plasticele" sunt in degrade, rezervorul este tern de la soare/vant/ploi/benzina scursa (producatorul spune ca nu se poate vopsi fiind din polietilena), multiple repere ruginite. Toate se pot rezolva, eu nu mi-am batut capul, imi place mai mult asa ponosita, nu atrage atentia "maselor"... - toba finala este carpita in vreo 3 locuri, se poate inlocui cu una mai noua/usoara, din nou, nu a fost/este o prioritate pentru mine... - pielea de la sa este roasa superficial, dar rezista bine. Saua mai are prostul obicei sa mai iasa din incuietoare la vreo miscare mai speciala, dar nu se pierde pe drum; - capac chiloasa dreapta raschetat (daca se doreste neaparat inlocuit este 43-45 euro); - la ceasul vitezometrului nu mai merge couterul secundar; - lipsa capacel levier choke. Motocicleta poate fi si achizitionata la pretul (foarte) ferm de 2500 euro. Va stau la dispozitie pentru alte lamuriri: PM, two.r.egg@gmail.com sau 0746646077. Suzuki Grand Vitara XL-7 2003 ex-Land Rover Discovery 2 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2.r.egg Posted April 4, 2011 Author Share Posted April 4, 2011 Re: Motocicleta BMW R100 GS vs. 4X4 micut Cateva precizari pe post de „bump”, in legatura cu schimbul/vanzarea. As prefera schimbul deoarece am avut o experienta fericita anul trecut si rezolv astfel doua lucruri concomitent. Totusi, chiar daca ne plac „fiarele” personale, nu prea ma dau in vant dupa evaluarile strict subiective. Am precizat ca in cazuri speciale pot plati diferente, dar tot asa pot sa le si solicit. In legatura cu pretul ferm cerut, 2500 euro, cred ca este unul foarte fair. De ce? piesele atasate depasesc 200 euro; motocicleta are componente aftermarket ale caror preturi „de noi”, dar si second sunt de ordinul sutelor de euro; in Germania rar am vazut de-a lungul timpului pe net oferte sub 2000 euro, iat in Italia sub 2500. De fapt, in acest moment, in Gemania pe mobile sau motoscout24 preturile incep de la 2600 euro, iar pe motot.it de la 3250, la care se adauga costurile de aducere si inmatriculare. De ce fac referire la Germania si Italia? Pai in Romania motorul asta nu prea este deloc popular. Daca o sa dati un search pe net, o sa gasiti un singur R 100 GS de vanzare, in afara de al meu, prin 2007 la 2990 euro. In cazul in care va ganditi ca exista alternative mai bune/ieftine, nu pot decat sa va doresc succes in gasirea enduro-touring-ului potrivit/preferat! Suzuki Grand Vitara XL-7 2003 ex-Land Rover Discovery 2 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2.r.egg Posted April 12, 2011 Author Share Posted April 12, 2011 Re: Motocicleta BMW R100 GS vs. 4X4 micut Inca niste precizari sa fie "tabloul" cat mai complet: - n-am nimic impotriva AWD-urilor mai mari decat cele specificate mai sus, doar ca detin deja un autoturism de familie si nu prea vreau sa renunt la el; - cu masinuta solicitata la schimb as putea merge pe coclauri impreuna cu cel putin un membru al familiei, lucru mai putin posibil cu motocicleta; - daca omologarea la R.A.R. pentru adaugarea unui atas la o motocicleta solo n-ar presupune atatia bani si mai ales batai de cap, anuntul asta n-ar fi existat. Bine, as putea sa-l adaug pur si simplu si sa merg, dar vreau sa ies de placere, nu sa ma feresc de filtre si "organe" ... Suzuki Grand Vitara XL-7 2003 ex-Land Rover Discovery 2 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2.r.egg Posted April 28, 2011 Author Share Posted April 28, 2011 Re: Motocicleta BMW R100 GS vs. 4X4 micut As putea spune multe despre motocicleta asta, dar pentru cei care cunosc genul este redundant, iar pentru cei neineresati este inutil. Pentru ca problema nu este motorul ci faptul ca nu pot sa-l plimb dupa pofta, am facut un calcul rapid cat ma costa anual, in conditiile unor iesiri ocazionale: - impozit: 40 lei; - RCA sase luni la varsta si experienta mea: 95 lei - consumabile (filtru ulei, uleiuri motor-cutie-grup): 150lei; - placerea iesirilor (vorba unui spot publicitar): nepretuita! La banii enumerati mai sus si de trei ori daca-l scot la plimbare, adica o data la doua luni, tot nu mi se pare un cost semnificativ. Dupa cum vedeti, vremea buna mi-a ridicat moralul, dar foarte probabil nici in sezonul toamna-iarna in cazul in care mai este de actualitate, nu o sa modific pretul/evaluarea. Suzuki Grand Vitara XL-7 2003 ex-Land Rover Discovery 2 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2.r.egg Posted May 24, 2011 Author Share Posted May 24, 2011 Re: Motocicleta BMW R100 GS vs. 4X4 micut Alte precizari: nu ma intereseaza accesorii off road(troliu, snorkel, etc), apreciez dar nu sufar dupa modificari gen body lift, jante intoarse, nici hard top-ul nu este obligatoriu (ma rog, la Feroza este ca e din dotarea standard) si nici la estetic nu emit pretentii (doar sa nu bag pumnul prin tabla), ci urmaresc doar o stare de functionare decenta. Anunt de actualitate. Suzuki Grand Vitara XL-7 2003 ex-Land Rover Discovery 2 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2.r.egg Posted June 13, 2011 Author Share Posted June 13, 2011 Re: Motocicleta BMW R100 GS vs. 4X4 micut Ma asigur, semnal stanga, mana´n gaz si depasesc o pagina de anunturi pentru a ajunge temporar in varf. Nu o sa spun sa va grabiti ca trece vara, se poate merge bine si toamna tarziu daca exista dorinta. Anunt de actualitate, aceleasi conditii. Suzuki Grand Vitara XL-7 2003 ex-Land Rover Discovery 2 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2.r.egg Posted July 4, 2011 Author Share Posted July 4, 2011 Re: Motocicleta BMW R100 GS vs. 4X4 micut Spovedanie pe post de ¨up¨: pana sa am dreptul sa public aici acest anunt, dar si putin dupa, ma cam luase febra si am inoportunat cativa colegi care aveau la vanzare masinile pe care le vizam si care nu precizasera nimic contrar vis-a-vis de schimburi, dar ulterior m-am calmat. Exista destula expunere aici, deci cine publica un anunt de vanzare (si nu numai) cred ca-l poate vedea lejer si pe asta daca are interes. Suzuki Grand Vitara XL-7 2003 ex-Land Rover Discovery 2 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2.r.egg Posted July 26, 2011 Author Share Posted July 26, 2011 Re: Motocicleta BMW R100 GS vs. 4X4 micut Daca pana la 15 Septembrie anul curent motocicleta nu se vinde/schimba, retrag oferta si o pastrez. Suzuki Grand Vitara XL-7 2003 ex-Land Rover Discovery 2 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2.r.egg Posted August 16, 2011 Author Share Posted August 16, 2011 Re: Motocicleta BMW R100 GS vs. 4X4 micut Mai putin de o luna pana se trage cortina. Suzuki Grand Vitara XL-7 2003 ex-Land Rover Discovery 2 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2.r.egg Posted August 27, 2011 Author Share Posted August 27, 2011 Re: Motocicleta BMW R100 GS vs. 4X4 micut Poate cam tardiv, mai adaug in lista dezirabila pentru schimb si Kia Sportage, primul model, desigur. Suzuki Grand Vitara XL-7 2003 ex-Land Rover Discovery 2 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2.r.egg Posted September 8, 2011 Author Share Posted September 8, 2011 Re: Motocicleta BMW R100 GS vs. 4X4 micut Ultimul ¨up¨ la acest thread monolog, inca o saptamana si gata! Suzuki Grand Vitara XL-7 2003 ex-Land Rover Discovery 2 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
2.r.egg Posted September 15, 2011 Author Share Posted September 15, 2011 Re: Motocicleta BMW R100 GS vs. 4X4 micut Multumesc pentru gaduire :cl . Se poate inchide, va rog. Suzuki Grand Vitara XL-7 2003 ex-Land Rover Discovery 2 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts