stanley Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 In site-ul de accesorii al lui mitsubishi-motors-romania, pe langa accesoriile originale Mitsubishi, exista mai nou un capitol "Accesorii parteneri" in care sunt prezentate o serie de trolii fabricate in America de diverse puteri si doua placi suport de troli pentru L200 si pentru Pajero BK (adica V80, ultima varianta). Placile sunt preluate de la un producator local, ma gandesc, si permit montarea troliului in cadrul barei originale. Avantajul ar fi ca nu s-ar mai impune schimbarea suspensiei ca si in cazul montarii unei bare ARB, de exemplu, plus diferenta de pret. Pe piata ar mai fi varianta de la Taubenreuther.de, valabila pentru V60 si V80, destul de scumpa si care nu permite decat montarea unui troliu de cca 2,2 to iar sistemul de montare este complicat. Mai exista si varianta oferita de ASFIR pentru montarea troliului in bara, care este masiva si extrem de complicata Persoana de la Mitsubishi Accesorii spunea ca nu se ofera poze sau detalii de montaj,montarea urmand a se face la service impreuna cu troliu (daca intri pe site-ul Taubenreuther.de de exemoplu, gasesti fisierul cu toate detaliile, poze complete, de la montarea kit-ului!). Adica daca esti dispus sa dai un ban, macar sa vezi cum va arata tot sistemul montat. Oricum, placa pare simpla, dar cine stie ce maruntisuri mai sunt pe langa ea. Persoana spunea la telefon ca s-au montat pe L200 si ca sistemul este OK Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Martie 28, 2011 Partajează Postat Martie 28, 2011 Re: Placa troliu la Pajero V80 Ai observat la Taubenreuther greutatea placii de troliu pentru V60 / V80? Are 28.2 Kg. Pentru V60 am montat la GTC suport de la Taubenreuther si a venit o cutie plina cu table, bride si suruburi. Nu m-am uitat cu atentie ce contine dar am remarcat atunci ca mai bine ca nu ne-am bagat sa o construim noi. Capetele de lonjeroane fata sunt slabe la V60/ V80 si am primit in kit si niste piese de ranforsare lonjeroane. De aceea Taubenreuther recomanda troliu de 6000 lbs (adica 2700 Kg) deoarece sunt reglementarile din Germania si nu risca. De exemplu Warn M8000 are aceeasi greutate cu M6000 deci se poate monta fara probleme. Noi am montat Warn de 9000 si a fost OK. Asta nu inseamna ca nu se poate face... GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Martie 29, 2011 Autor Partajează Postat Martie 29, 2011 Re: Placa troliu la Pajero V80 Ai observat la Taubenreuther greutatea placii de troliu pentru V60 / V80? Are 28.2 Kg. Pentru V60 am montat la GTC suport de la Taubenreuther si a venit o cutie plina cu table, bride si suruburi. Nu m-am uitat cu atentie ce contine dar am remarcat atunci ca mai bine ca nu ne-am bagat sa o construim noi. Capetele de lonjeroane fata sunt slabe la V60/ V80 si am primit in kit si niste piese de ranforsare lonjeroane. De aceea Taubenreuther recomanda troliu de 6000 lbs (adica 2700 Kg) deoarece sunt reglementarile din Germania si nu risca. De exemplu Warn M8000 are aceeasi greutate cu M6000 deci se poate monta fara probleme. Noi am montat Warn de 9000 si a fost OK. Asta nu inseamna ca nu se poate face... Da, am gresit eu, troliul CE-M6000 are 2,7to. nu 2,2to. Ma tot gandeam de ce Taubenreuther limiteaza la troliu M6000 cand de fapt la greutatea de peste 2000kg la un Pajero ar trebui un troliu de cca 4000kg. O intrebare: daca la Pajero s-ar monta placa suport de la Taubenreuther care cu accesorii are 28,2kg + troliuM8000 (sau chiar 9000!), se mai pune problema de schimbat suspensia pe fata? Ca asta ar fi avantajul daca nu pui bara ARB, de la greutate mai mica la total, ca la pret placa costa 1211,27euro + troliu iar o bara ARB Sahara 1275,17 euro + troliu. Dar placile astea de la Mitsubishi care sunt pe site-ul lor de accesorii (de la care am pus eu poza) cine crezi ca le face? Nu ti se pare ca sunt prea simple? (sau vorba ta, pe langa ea mai vine inca o lada cu maruntisuri!) Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Martie 29, 2011 Partajează Postat Martie 29, 2011 Re: Placa troliu la Pajero V80 Atentie, pretul de la bara Sahara este pentru bara propriuzisa la care trebuie sa-i mai pui tampoane de cauciuc cu sau fara gauri si bara centrala de Aluminiu. La pret mai pui 5% diferenta de TVA ( e 19% in Germania). La greutate iesi cel mai bine cu suport si troliu cu plasma: 28+ 25, caz in care poti sa lasu suspensia masinii dar sa pui un inel distantier sub arcurile fata. GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Re: Placa troliu la Pajero V80 Eu am primit acum ceva vreme pt. suport de troliu oferta asta de la cineva de pe forum, mai precis userul sxn din Bucuresti: "AFN fabricat in Portugalia, pt bara originala, otel-carbon 6mm, sudura laser, omologat CE, pret 285 EUR TVA inclus http://www.afn.pt/v3/print.php?referencia=4295 " Sau ar mai fi pentru masina mea solutia completa troliu+suport aici: http://shop.traction4x4.it/product.php~idx~~~351~~datasetpointer~~~6~~KIT+MONTAGGIO+MITSUBISHI+V60~.html Nu stiu in schimb daca solutiile astea sunt disponibile si pentru V80... dar suportul ala de troliu de care zici tu e enorm de scump... [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Martie 30, 2011 Autor Partajează Postat Martie 30, 2011 Re: Placa troliu la Pajero V80 Eu am primit acum ceva vreme pt. suport de troliu oferta asta de la cineva de pe forum, mai precis userul sxn din Bucuresti: "AFN fabricat in Portugalia, pt bara originala, otel-carbon 6mm, sudura laser, omologat CE, pret 285 EUR TVA inclus http://www.afn.pt/v3/print.php?referencia=4295 " Sau ar mai fi pentru masina mea solutia completa troliu+suport aici: http://shop.traction4x4.it/product.php~idx~~~351~~datasetpointer~~~6~~KIT+MONTAGGIO+MITSUBISHI+V60~.html Nu stiu in schimb daca solutiile astea sunt disponibile si pentru V80... dar suportul ala de troliu de care zici tu e enorm de scump... Tavi !! Ultima varianta oferita de italieni de care spui este de fapt varianta Taubenreuther (o gasesti in taubenreuther.de), doar ca italienii zic ca merge pe suport si trolii mai mari decat M 600 de 2,7 to asa cum limiteaza nemtii. Dar in pretul lor +TVA intra doar suportul, fara troliu, dea aceea pretul este foarte mare. De fapt si Razvan a zis mai sus ca se poate pune troliu mai mare de M 6000 (adica capacitate 2,7 to). Cred ca daca nu ai de gand sa ridici masina (adica implicit sa umbli atunci la suspensie) cea mai buna varianta este troliu cu placa suport (dar una mai ieftina), dar daca tot vei umbla la suspensie, atunci mai bine iti pui o bara ARB + troliu decat suportul de la taubenreuther de 1100 si ceva euro, oricat de bine gandit nemteste ar fi el ! Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Re: Placa troliu la Pajero V80 Manopera nemteasca este oricum mai scumpa... Pe de alta parte ei ai TUV la toate produsele pe care le fac si asta costa. Varianta ieftina si proasta din Romania cred ca este mai paguboasa decat o cheltuiala mai mare dar garantata. Daca am avea proiectul suportului sunt convins ca multi l-am putea face mult mai ieftin. GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Martie 30, 2011 Autor Partajează Postat Martie 30, 2011 Re: Placa troliu la Pajero V80 Manopera nemteasca este oricum mai scumpa... Pe de alta parte ei ai TUV la toate produsele pe care le fac si asta costa. Varianta ieftina si proasta din Romania cred ca este mai paguboasa decat o cheltuiala mai mare dar garantata. Daca am avea proiectul suportului sunt convins ca multi l-am putea face mult mai ieftin. Dar fisierul pe care-l prezinta taubenreuther la kitul de suport la V60 (valabil si la V80) are poze asa de clare la fiecare faza de montaj plus necesarul de piese in detaliu cu tabel incat daca cineva ar avea interesul, impreuna cu masina demontata, cred ca l-ar putea repeta. Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Re: Placa troliu la Pajero V80 Si eu sunt de acord ca "dai un ban dar stii ca nu-l mai ai"... asa ca eu zic ca un lucru de calitate isi merita banii... de asta eu prefel de exemplu sa-mi pun kit de inaltare de la AWAK (Delfino) chiar daca costa mai mult decat cele "comerciale", ca sa zic asa. In schimb nu sunt de acord cu inelele distantiere puse sub arcuri pentru a compensa garda la sol micsorata prin comprimarea arcului sub greutatea suplimentara a ansamblului troliu+suport. Noi mai mergem cu masinile si pe strada, si pe autostrada chiar, la viteze la care avem nevoie de o suspensie care sa lucreze asa cum trebuie, fara compromisuri. La o masina care merge numai in weekend la distractie poti face cate compromisuri vrei, dar la una de zi cu zi, si masina de familie pe deasupra, daca faci modificari sunt de parere sa fie corect executate, sa imbunatateasca comportamentul masinii, chiar daca si costurile sunt pe masura. Ee zic ca cel mai bine e tot o bara sanatoasa, si un kit de suspensie +5cm. Dane, treci in zilele urmatoare pe la Delfino ca ar trebui sa fie gata bara de Terrano, si daca el (nu tu) zice ca e ok, ne putem gandi si noi sa ne facem, ca daca el e multumit o sa inceapa sa produca pentru mai multe modele de masini, si-mi zicea ca vrea sa adauge bara custom ca si accesoriu la el pe site... acolo unde o face el putem duce desenul unei bare originale si una din masinile noastre sa le foloseasca de model. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Re: Placa troliu la Pajero V80 Esti pe aproape de subiect dar totusi da-mi voie sa te contrazic. Nu vorbim de inaltarea masinii prin ridicarea cu distantiere sub arcuri ci corectia cu un inel de 5 mm care sa contracareze greutatea troliului si suportului. Exista si la OME trim packere (diatantiere) de 5 sau 10 mm care fac exact asta: corectarea tinutei masinii; se pot pune si numai pe o roata daca masina e lasata in acea parte, etc... Arcul oricum este inmuiat fata de cand era el tanar asa ca acest compromis este minim. Daca esti de acord numai cu solutiile destepte si corecte tehnic atunci cum garantezi calitatea unui produs custom made: ca iti place cum arata?... ca e baiat bun cel care le face?... ca a mai facut si pentru alti?... ca e ieftin?... ''Eu zic ca cel mai bine e tot o bara sanatoasa, si un kit de suspensie +5cm.'' Eu zic ca este si mai bine sa pui o bara certificata si garantata la deschiderea airbag-urilor cand a calculat producatorul masinii, in cazul vostru Mitsubishi. O intrebare la care te rog sa-mi raspunzi: cand se deschid airbag-urile in caz de accident daca ai bara fata facuta (cea mai bine facuta bara fata pe care o gasesti in Romania) ? Mai devreme....mai tarziu ....vreodata ....niciodata...? Cine iti garanteaza asta? sunt crash-test-uri facute? Tocmai ca mergeti pe sosea cu familia este de preferat sa puneti o bara ARB sau un troliu in bara masinii astfel incat sa nu periclitati viata nimanui. In off-road cu o vechitura de Pajero nu mai conteaza airbag-urile dar la V80 cred ca da. Capeetele de lonjeroane sunt destul de slabe si la orice lovitura , chiar usoara, daca ai o bara ''sanatoasa'' vei stramba sasiul, in loc sa se deformeze intai suporti de fixare a barei pe sasiu, apoi bara si eventual lonjeroanele. Fugim toti de lucrurile nemtesti dar de obicei la final platim dublu si ne distram jumate... GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Re: Placa troliu la Pajero V80 Sincer la airbaguri nu m-am gandit, dar poate pentru ca nici nu sunt adeptul lor, prefer masinile vechi si solide fara airbaguri celor mai noi pline de plasticuri si cu o gramada de airbaguri, la care s-au vazut multe cazuri de functionare defectuoasa in caz de accident. Si in conditiile in care unii producatori recomanda schimbarea lor dupa 10 ani, as vrea sa stiu si eu cati dintre noi respecta termenul asta... Cand ma refeream la o bara sanatoasa vroiam sa zic acelasi lucru ca si tine, adica o bara ARB sau orice alta firma, dar certificata si omologata. Bara custom de care vorbeam se face intr-o fabrica producatoare de boturi de tren de mare viteza. Daca va fi ceva ce merita luat in seama o sa va dau mai multe detalii in timp. Eu am vazut si am studiat de aproape bari facute de colegi de forum care arata super la exterior, pentru masini destul de noi, dar la nivel de robustete si fixare pe masina au probleme foarte grave. Cine vrea detalii legate de asta dau pe pm. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Re: Placa troliu la Pajero V80 La asta ma refeream si eu. Am renuntat la a face bari pentru masini de strada acum cativa ani cand am vazut o masina cu bara custom dupa o lovitura frontala la 100 KM/ora. Este o responsabilitate pe care nu vreau sa mi-o asum pentru a castiga niste banuti. Sa nu mai zic si de bara de la masina mea de concurs care a cedat la o lovitura la 60 km/h intr-un copac si s-a deplasat pana a lovit roata fata dreapta, soc ce a determinat rotirea instantanee peste cap a volanului si, din deplasarea corpului in fata(intrucat centurile nu erau bine stranse- aviz amatorilor:rules) mana stanga a fost lovita de volan si am avut incheietura rupta in 4 locuri. Tocmai ce m-am operat a doua oara din cauza asta. Bara era facuta de noi la GTC dar compromisul pe care l-am facut si-l recunosc a fost ca in acelasi an am lovit rau bara in acelasi loc la Sighisoara si am reparat-o; daca o inlocuiam complet azi aveam o mana intreaga. Nu urmaresc sa pun la punct pe nimeni dar cred ca incurajarea compromisului in materie de siguranta trebuie penalizata. Haide-ti sa avem rollcage corect facut la masina de concurs si bara omologata la masina de strada/ plimbare. GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moartea Postat Aprilie 8, 2011 Partajează Postat Aprilie 8, 2011 Re: Placa troliu la Pajero V80 deci concluzia din tot ceea ce sa discutat pe aici ar fi ca la v60 daca as vrea sa ii pun un troliu( pe care probabil o sa il folosesc de 2 ori pe an) ori sa astept sa imi mai creasca muschii ori sa ma las pagubas! Eu unul chiar aveam degand sa iau un troliu chinezesc de 13000 si sa vb cu colegii de pe forum care se lauda ca fac montaje cu placa lor si sa il bag in bara originala fara sa umblu la suspensie sau arcuri! chiar se lasa asa mult? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate