Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Utilitatea pragurilor la utilajele noastre 4X4

Anjin_san

Postări Recomandate

Salut,

Ma macina intrebarrea asta si m-ar ajuta parerea voastra.

Sunt sau nu utile pragurile/tevile sudate de sasiu?Le-am vazut folosite pe post de scrita de acces in masina, dar nu le vad alta utilitate.

In functie de cum sunt prinse /sudate este posibil sa protjeze caroseria cand ramai suspendat?Ce alta utilitate au?

La fostul Samurai, am reusit sa le rup de cateva ori dupa care au ramaas nemontate.

Are sens sa cresc greutatea Patrolului cu doua ''bare'' de 20 kg?

Multumesc,

Razvan

Off road student on Patrol 260.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Utilitatea pragurilor la utilajele noastre 4X4

Salut.

Razvane,

Pragurile metalice sunt foarte utile intrucat protejeaza atat pragul masinii cand si stalpul/stalpii precum si partea de jos a portierelor.

Iti recomand sa le faci din teava groasa rotunda sau rectangulara la care sa le faci 2 sau 3 suporti cu prindere de sasiu in suruburi nu in suduri. De ce in suruburi? Sa le poti detasa ori de cate ori trebuie sa le revopsesti sau ajustezi (fiind practic pe "burta masinii" vor fi expuse la lovituri). Pragurile te mai ajuta la proptirile laterale pe diverse obstacole.

Se recomanda amplasarea lor in asa fel incat extremitatea laterala sa fie cu 1-2 cm in afara gabaritului caroseriei (a nu se confunda cu gabaritul masinii).

Lucrarea te poate costa de la cateva sute de ron - materialele (executata in regie proprie) pana la cateva sute de euro - o lucrare complexa ...cu proiectat, sudat, sablat, vopsit electrostatic, montat pe masina.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Pentru o ridicare cu Hi-lift-ul, de exemplu ca sa nu varzesti pragul de la masina, la trecerile laterale pe langa diferite obiecte ce ar deteriora pragul original, in general de protectie a acestuia (pragul original al vehiculului). Asta presupune ca este un prag serios facut si nu unul nichelat cu o gosime de tablita. Si apoi mai este si partea estetica a problemei, confera agresivitate monstruletului.

S-auzim de bine

L.E. Scuze @Yonutz cred ca am scris in acelas timp

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

@cristeaandm

Nu e problema ...Posturile se completeaza. De partea cu Hi-liftul am uitat! In cazul lui Razvan (masina inalta) se poate folosi in varianta cu praguri atat Hi-liftul mic de 48 cat si cel mare de 60. :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

utile sunt atunci cand sunt lipite de pragul masinii sau cat mai aproape de acesta .cum ti le montezi depinde doar de tine sau de cine face operatiunea.pragurile prea departate de caroserie sunt incomode si chiat nu le vad utilitatea decat de poza sau chiat pe post de scara daca et=ste mult ridicata caroseria fata de sasiu.

In cazul meu am urat paragurile si nu mi-am montat accesoriul asta dar un bolvan destul de incapatinat mi-a dovedit pragul pana la urma si asa m-am hotarat s-mi pun si eu praguri.Se zice ca nevoia te imvata dar si experienta altora. acum zic cu toata inima PUNE PRAGURI .

Cine nu are loc de mine, sa se inghesuiasca ! Ford Maverick -W.W.O.C.-RM.VALCEA

:jp1:rsp :rsp

Crazy Wolf->0740130543

Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

Din proprie experienta as sugera o prindere in 3 puncte. Pentru ca la inceput am facut numai in 2 (ca si cum am avut la Samurai)dar nu am luat in calcul diferenta de gabarit...si la prima ridicare pe hi-lift....mumu.

Link spre comentariu

Daca sunt bune construite, pot avea si rol de sanie. Nu tarasti masina pe caroserie cand ramane pe burta, ci pe praguri...! Eu asa le am facute si da roade ideea...!

Link spre comentariu

Sunt SFINTE! De multe ori daca nu erau pragurile puse, nu mai aveam praguri la masina, sau, ar fi trebuit sa deschid geamu ca sa ies din masinuta. Te protejeaza enorm chiar daca de multe ori agati cu ele crengi sau altele si le tarasti dupa tine.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Daca sunt bune construite, pot avea si rol de sanie. Nu tarasti masina pe caroserie cand ramane pe burta, ci pe praguri...! Eu asa le am facute si da roade ideea...!

merge si un scut dintr-o bucata pe toata burta masinii ... doar ca-i greu cu nabadai si foarte dificil de manipulat

asa am acum la v-shasele din dotare si tot asa vreau sa fac si viitorul patrol

Mitsubishi Pajero Sport:ypu
Link spre comentariu

merge si un scut dintr-o bucata pe toata burta masinii ... doar ca-i greu cu nabadai si foarte dificil de manipulat

asa am acum la v-shasele din dotare si tot asa vreau sa fac si viitorul patrol

I-auzi ?!? Cum vine chestia asta ??? Ai vazut tu undeva asa ceva ??? Arata-ne si noua !!!

PS - Te rog frumos fa o vizita si pe topicurile mai jos, pana una-alta .... :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?53876-gt-gt-Regulament-Forum&p=592098

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare