h.andrei Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Salutare! Ma numesc Andrei,sunt din Urziceni si sunt tare bucuros ca am gasit forumul asta. Am nevoie de un atutoturism cu bena pe care sa-l folosesc pentru a transporta saci cu cereale,lucerna si sa merg la pescuit. Am inteles ca l200 are probleme la chiulasa..sunt si alte variante dar nu stiu nimic despre 4x4 si functionarea lor. In fiecare zi citesc topicuri si incerc sa`mi dau seama de cum sta treaba insa un sfat concret mi-ar fi de mare ajutor. Multumesc anticipat pentru raspunsuri. Daca nu ma gasiti la paine,cautati-ma la oua. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R20 Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Re: Sfaturi L200 din 2002-2004 toyota hilux, model 2002-2005 este o masina fiabila si cu un consum mai mic ca l200 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Re: Sfaturi L200 din 2002-2004 toyota hilux, model 2002-2005 este o masina fiabila si cu un consum mai mic ca l200 No offence, dar daca omul intreaba fix de L200 si nu a intrebat comparativ cu alte marci, ce rost are postarea ta ?!? :uameni REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 Re: Sfaturi L200 din 2002-2004 Cam orice masina are hibele ei. Nu as zice de L200 ca are strict probleme cu chiulasa, deoarece nu prea are. E echipat cu motorul de 2.5 Td (4D56), de unde apar si ceva probleme la chiulasa, doar daca il "stresezi". La modul ca tragi de el mult si fara rost (remorca prea grea, tinut in ture prea mult timp, racire deficitara-namol intre celulele radiatorului, lipsa apei pt racire, etc). De altfel, L200 e oarecum "renumit" pentru faptul ca rupe foile de arc spate si planetarele fata, dar numai atunci cand e supra-folosit, cand se trage de masina ca un cal de povara. Problema foilor de arc spate se poate rezolva prin schimbarea tampoanelor de de cauciuc de supra-sarcina, cu altele mai lungi cu 5-7 cm. Foile de obicei se fisureaza la incarcari mari in bena (cam o tona), urmate de un damb luat in viteza, iar atunci foile se dau peste cap. Atunci ele se fisureaza, urmand ca dupa cateva zile, luni, sa crape de tot si sa pice. Schimband tamponul, acesta nu mai da voie foilor sa se rasuceasca, deci o sa le protejeze si nu vei mai avea probleme frecvente cu ele. De altfel, e si o parte negativa, puntea spate nu va mai incrucisa ca cea stock, dar diferenta e foarte mica. Problema planetarelor, se poate rezolva doar printr-un stil de condus mai "protector", adica sa nu te apuci sa faci offroad extrem cu masina. In rest, masini ok, bune pe asfalt, pe macadam, la carat, confort ok pentru o autoutilitara. Daca iei L200 modelul dupa 2006, vei avea ceva problema la o sonda din pompa de injectie, dar odata schimbata (costa cam 100 E), dispar si problemele frecvente ale motorului. Mai ramane doar "clock spring", o fisa in spatele volanului care face legatura intre airbag, claxon si computer. Se mai rupe din cand in cand, dar nu e de speriat, se poate repara. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
h.andrei Postat Martie 31, 2011 Autor Partajează Postat Martie 31, 2011 Re: Sfaturi L200 din 2002-2004 Multumesc mult pentru raspuns,nu ma asteptam sa-mi raspunda cineva atat de clar incat sa inteleg. Mai mult de 400-500 kg nu voi pune in bena,iar de multe ori o sa car ceva voluminos,nu neaparat foarte greu(baloti de lucerna de exemplu),off-road nu prea am unde sa fac si sunt destul de atent la gropi/damburi atunci cand sunt la volan. In concluzie L200 este raspunsul cerintelor mele. Nu-mi ramane decat sa sper ca reusesc sa vand suficienti iepuri incat sa-mi cumpar unul in vara. Va multumesc mult pentru raspuns. Daca adminul considera ca raspunsul dat de @Klez este unul bun,atunci o sa tin cont de el si se poate inchide topicul multumind,bineinteles,pentru gazduirea sa. Daca nu ma gasiti la paine,cautati-ma la oua. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bitapopescu Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Re: Sfaturi L200 din 2002-2004 sunt posesor de l200 din 2004 ,iti spun ca este singura masina care in 70000 km nu am bagat nici un ban , adevarat nu am folosit-o pe dealuri ,am remorcat cu ea undeva in jur de 50000 km si este extraordinara , parerea mea ca este printre cele mai bune masini Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
h.andrei Postat Aprilie 6, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Re: Sfaturi L200 din 2002-2004 Multumesc pentru raspuns,tot in aceleasi conditii o sa-l folosesc si eu. Nu trece seara sa nu ma uit la anunturi,sa nu citesc forumul asta. Ma rog sa-mi mearga treaba cat mai bine sa ma numar printre posesorii de L200.:pr1 Daca nu ma gasiti la paine,cautati-ma la oua. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 6, 2011 Partajează Postat Aprilie 6, 2011 Re: Sfaturi L200 din 2002-2004 Pe topicurile astea te-ai uitat ? http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48837-sfaturi-L200-2.5-MOTORINA-2000-2004&highlight=L200 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50554-Rog-sfat-L200-2008&highlight=L200 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56348-Sfat-achizitie-L200-din-2003-gt&highlight=L200 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hotea calin Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Re: Sfaturi L200 din 2002-2004 salutare , ma numesc Hotea Calin , sunt din Deva si sunt noul posesor al unui mitsubishi l200 , din 2002 , 2500 tdi , chestia este ca am o problema la masina , nu stiu cat de grav este ... imi intra ulei la apa din radiator ...am anulat racitorul de ulei , l-am pus pe direct , am spalat bine radiatorul de cateva ori si tt gasesc ulei in apa ! am inteles ca dc ar fi garnitura de chiuloasa arsa at trebui sa imi fiarba apa in radiator ceea ce nu se intampla , sau blocul fisurat nu as mai avea caldura , dar toate functioneaza cum trebe ! ma puteti ajuta cu un sfat ? va multumesc ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Re: Sfaturi L200 din 2002-2004 Circuitul de ulei si circuitul lichidului de racire sunt separate. Ele nu trebuie sa se intalneasca sub nici o forma. Daca iti intra ulei in lichidul de racire ....este logic ca undeva se intalnesc. Presiunea superioara a uleiului din motor face ca uleiul sa iti intre in apa si nu apa sa iti intre in ulei . Este foarte plauzibil sa ai garnitura prajita ( cazul fericit ) sau chiulasa fisurata ( cazul mai nefericit ) . Oricare ar fi situatia , trebuie desfacut motorul. No offence , dar trebuia sa casti ochii inainte sa dai banii . :ti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hotea calin Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Re: Sfaturi L200 din 2002-2004 Circuitul de ulei si circuitul lichidului de racire sunt separate. Ele nu trebuie sa se intalneasca sub nici o forma. Daca iti intra ulei in lichidul de racire ....este logic ca undeva se intalnesc. Presiunea superioara a uleiului din motor face ca uleiul sa iti intre in apa si nu apa sa iti intre in ulei . Este foarte plauzibil sa ai garnitura prajita ( cazul fericit ) sau chiulasa fisurata ( cazul mai nefericit ) . Oricare ar fi situatia , trebuie desfacut motorul. No offence , dar trebuia sa casti ochii inainte sa dai banii . :ti ms foarte mult , masina inca nu este platita , am luat-o doar in proba ... am timp pana joi sa ma decid dc da sau nu :3994858278: , am sa o duc la verificat , si dc nu tre sa investesc foarte mult am sa o cumpar . multumesc pt raspuns Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Re: Sfaturi L200 din 2002-2004 La un Grand 3100 td am avut aceiasi problema cu termoflotul. Dupa ce l am anulat si spalat in 5 randuri repetate abia dupa 1 an am reusit sa scap de uleiul din instalatia de racire, a fost efectiv foarte foarte greu de curatat indepartat. Nu stiu daca si cazul tau este la fel. Poti sa schimbi de cateva ori lichidul de racire, daca nivelul de ulei din el incepe si scade inseamna ca sunt doar reziduri care se lasa greu, daca nivelul de ulei din lichidul de racire ramane constant sau da semne sa creasca inseamna ca trebuie sa verifici chiulasa, garnitura, bloc. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hotea calin Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Re: Sfaturi L200 din 2002-2004 La un Grand 3100 td am avut aceiasi problema cu termoflotul. Dupa ce l am anulat si spalat in 5 randuri repetate abia dupa 1 an am reusit sa scap de uleiul din instalatia de racire, a fost efectiv foarte foarte greu de curatat indepartat. Nu stiu daca si cazul tau este la fel. Poti sa schimbi de cateva ori lichidul de racire, daca nivelul de ulei din el incepe si scade inseamna ca sunt doar reziduri care se lasa greu, daca nivelul de ulei din lichidul de racire ramane constant sau da semne sa creasca inseamna ca trebuie sa verifici chiulasa, garnitura, bloc. prefer sa spar radiatorul de 100 de ori in loc sa treb sa schimb chiuloasa sau sa fie blocul ... del uni incep investigatia . multumesc pt sfat ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Demian Florin Postat Martie 8, 2020 Partajează Postat Martie 8, 2020 Buna ziua am un l 200 si nu imi urca apa mai sus de 30 grade am schimbat termostatul si radiatorul ce ar putea sa fie ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate