Theo Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 (editat) Salut, Stie cineva ceva despre izvoarele Cernei ? Cazare, drum ? Am inteles ca e o zona superba... Editat Aprilie 1, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Aprilie 1, 2011 Partajează Postat Aprilie 1, 2011 Re: Izvoarele Cernei Daca mergi dinspre Uricani, ai asfalt vreo 20 km, apoi forestiera inca vreo 10. Daca mergi dinspre Herculane, ai asfalt bun pana la un punct, apoi beton rupt pana la baraj, apoi forestiera pana la izvoare, dar risti sa nu poti trece pe la surpatura de pe malul barajului. Daca vii dinspre Tismana, ar trebui sa fie practicabil, cred. Cazare acolo nu ai, nu am vazut nimic de soiul asta. Cele mai apropiate posibilitati de cazare ar trebui sa fie la Cerna-sat, era ceva pensiune acolo pe malul unui lac amenajat pentru barci. Zona izvoarelor este rezervatia naturala Domogled-Cerna, si maluil lacului e si zona de protectie sanitara, deci nici camparea nu e permisa. Erau afisata amenzi de pana la 5000 lei. De campat am vazut loc si la intrarea in cheile Corcoaia. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Theo Postat Aprilie 2, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Re: Izvoarele Cernei Care este drumul cand vii dinspre Tismana, pe la Valea Mare ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Re: Izvoarele Cernei Este o zona deosebita.Merita sa ajungi sa vezi apa iesind din munte.Si drumul pina acolo mi-a placut dar nu stiu sa iti mai dau puncte de reper decit stiu ca m-am invirtit pe linga un baraj si un lac de acumulare. Am inteles ca sunt mai multe izvoare.:banana Zona merita:dr2 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Re: Izvoarele Cernei Care este drumul cand vii dinspre Tismana, pe la Valea Mare ? E un drum de la Pades pe la Valea Mare (671) apoi forestier care te scoate chiar la coada lacului Valea lui Iovan. Acolo intrebi de izvoarele Cernei si mergi pe jos pana la ele (ca nu-s chiar in drum). O varianta mai lunga este drumul superb de la Baia de Arama pana in Valea Cernei. De acolo faci dreapta chiar pe firul apei si ajungi in Cerna Sat. La iesire din sat ai o poiana mare la intrare in Cheile Corcoaia unde se putea campa anul trecut. Mergi inainte si dai de Baraj. Ocolesti tot Lacul Valea lui Iovan (intrebi inainte localnici daca poti trece de locul surpat) si ai ajuns la coada lacului. O alta varianta este din Petrosani. Prin Vulcan, Lupeni, Uricani, Campul lui Neag, pasul Jiu-Cerna. Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Re: Izvoarele Cernei La obiect Alex. Nu mai e loc de completari :) Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Theo Postat Aprilie 4, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Re: Izvoarele Cernei OK Multumesc mult. Cred ca de 1Mai "muncitoresc" o sa incerc sa ajung pe acolo. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate