RaduCampina Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Buna seara baieti, am o nelamurire si inainte sa incerc mai bine intreb. Am luat masinuta asta Vitara si fostul proprietar spune ca atunci candn schimb din 2x4 in 4x4 sau invers trebuie sa apas ambreiajul. Mie din cate cunosc mi se pare ciudat, ce legatura are ambreiajul cu tractiunea, dar mai bine intreb e mai intelept, deci se foloseste sau nu ambreiajul? mutumesc frumos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4 4x4 Cel mai bine e sa schimbi cand esti cu masina oprita si sa calci ambreajul. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Aprilie 4, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4 4x4 Salut baghy te cred ca e asa dar spune-mi sa inteleg si eu de ce adica daca schimb in mers ce se forteaza ce se poate strica si de ce trebuie neaparat sa calc ambreiajul? are ambreiaj si pe tractiune? multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4 4x4 Ai incercat sa schimbi in mers? Cand cuplezi de le 4*2 pe 4*4 e ca si cum ai schimba o viteza doar ca operatiunea se intampla in cutia de transfer nu in cutia de viteze. E mult mai simplu si mai sanatos sa cuplezi doua pinioane pe liber decat cu forte aplicate. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4 4x4 In primul rand ce MRL-ri ai? Automate, Manuale sau fixe? De aici pleaca totul 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Aprilie 16, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara MRL-urile cred ca sunt automate, pentru ca schimb totul din masina :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara Daca ai automate, atunci, de fiecare data cand misti maneta mica trebuie sa stai pe loc. Apasa si ambreiajul, doar daca ai cuplata vreo viteza. Daca esti in N poti sa nu calci ambreiajul. Mare atentie cand cuplezi ow, sa fi 100% pe loc. Cand decuplezi 4x4 in 4x2, da cu spatele cativa metri sa decuplezi mrl-le, oricum iti recomand sa faci un service al mrl-lor 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Aprilie 16, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara iti multumesc roly, m-ai ajutat mult, am sa tin cont de sfaturile tale Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara Cand iti alegi tractiunea trebuie sa stai pe loc ! Reductorul e tot o cutie de viteze, dar nu este sincronizata ca si cutia de viteze principala. E bine sa mai calci si ambreiajul fiindca se mai aseaza pinioanele pe acolo, cateodata intra mai greu adica cu un mic clik-uit , altadata foarte usor, depinde cum sunt asezate pinioanele in momentul selectarii tipului de tractiune. PS: Am un vecin cu o vitara JX, care da un metru in spate atunci cand schimba din 4x4L pe 2X4H, oare de ce ? Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SamuraiBZ Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara Pai a explicat Roly mai sus, daca are mrl-uri automate sa fac decuplarea lor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad.ioan Postat Aprilie 18, 2011 Partajează Postat Aprilie 18, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara eu am MRL automate am incercat sa bag 4x4 in mers cu ambreiaj calcat, nu merge caraie :)) te asigur din 4x4 am bagat 4x2 tot in mers ambreiaj calcat, chiar aseara, a mers fara proleme. interesanta faza cu mersul cu spatele:) dar daca nu mergi cu spatele nu se decupleaza? eu chiar acum cateva zile am cuplat 4x4 de pe loc si am dat cu spatele....o cerea situatia si am auzit si atunci un click. In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara zaharel sincer, nu as vrea sa cumpar vreo masina de la tine. De ce dracu faceti experimente de genul asta cand stiti ca nu este ok? Si dupa aia mai auzi pe cate unul, n am fost multumit de vitara, mi au plesnit mrl-le alea de rahat, planetare, s a rupt lantul in cutia de transfer... No comment 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Aprilie 19, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara Roly cred ca Zaharel e in primul an de condus, incearca si el, cred ca e la prima masina, nu te supara pe el, mai bine il ajutam multam Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad.ioan Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara da sunt la prima masina,dar e al II -lea an de condus (mare diferenta nu e...am condus o dacie si o jetta, deci experianta 4x4 nu am), nu am stricat chiar nimic, merge foarte bine in orice tip de tractiune. plus de asta, la momentul respectiv nu stiam cum se procedeaza, omu cat traieste invata, altii fac prostii si mai mari si repet...nu am stricat nimic In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara Salut aveti in linkul de mai jos foarte multe informatii legate de schimbare 4x2/4x4 si mrl-uri. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48323-cuplare-4X4 Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
spy07 Postat Aprilie 19, 2011 Partajează Postat Aprilie 19, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara daca ai MRL-uri manuale si sunt cuplate sau permanente poti schimba in 4x4 din 4x2 si invers si in mers dar totusi e bine sa calci pedala de ambreiaj OFF-ROAD Club 4x4 CUGIR VITARA 99 :lr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduCampina Postat Aprilie 20, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara baieti vreau sa ma lamuresc si eu sincer m-am incurcat, m-am uitat pe lincul dat de Caphonne si nu mai stiu ce sa cred, deci cum vad ce MRLuri am, cum trebuie sa fie si cum e bine sa merg, deci pe scurt: am inteles ca este bine in toate situatiile sa stau pe loc si sa calc ambreiajul cand schimb tractiunea asta e cel mai sigur, nu-mi mai bat capul. dar acuma cu chestiile alea ca se cupleaza 4x4 si nu trag toate rotile parca nu mai stiu ce e clar si ce nu, si nu cred ca sunt atat de prost, hai sa ma lamuriti va rog, deci cum e sa cuplezi si totusi sa nu traga toate 4 ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara Pai daca cuplezi 4x4 din habitaclu si nu cuplezi si MRL-urile, o sa iti traga tot spatele. Daca ai MRL-uri automate, atunci cand cuplezi 4x4 iti cupleaza si MRL-urile singure fara sa te mai dai jos din masina si sa invarti de fluturasi. E mai OK cu MRL-uri manuale pentru ca la alea automate, daca nu cupleaza/decupleaza cand trebuie atunci se invart planetarele chiar daca esti pe 2x4 si se uzeaza aiurea...ma rog aici nu prea pricep nici eu cum sta treaba si nu ma bag in amanunte. Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SamuraiBZ Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara Uite, ai aici ditamai topicul pe tema mrl-urilor. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59066-Mrl-uri-Suzuki-Vitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad.ioan Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara mai vreau lamuriri. ce am mai facut odata: am tractat pe cineva (din rampa) cu 4x4greu cuplat credeam ca asa e mai bine , viteza maxima 30 kmph cu asfaltul uscat. sa inteleg ca nu trebuie sa mai fac asta niciodata? In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara Tu ai impresia ca aici toata lumea sta sa astepte intrebarile tale apoi sa iti raspunda?! De ce nu te documetezi si tu un pic on-line? http://4x4abc.com/4WD101/abc1.html Fa bine si citeste aici, iti explica exact ce vrei sa sti de la A-Z. Tu ai 4wd part time, iti spun ca sa nu iti pierzi vremea.:uameni 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad.ioan Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 (editat) Re: schimbare tractiune 2x4, 4x4 la Vitara nu am nici o impresie, am mai pus o intrebare asa cum multa lume pune intrebari. da stiu ca nu m-am documentat, dar totusi, era un topic deschis pe tema asta. eu iti multumesc si chiar te apreciez, chiar daca ma iei la ture, tot ma ajuti :D e si uite ca m-am si lamurit cu ce mi-ai aratat tu, nu am voie deloc sa merg in 4x4 pe uscat, decat daca avem diferential central, dar nu avem. Editat Mai 3, 2011 de vlad.ioan In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate