Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jante cu ET+45 pentru Lada Niva

Ninja

Postări Recomandate

Dupa multe, multe, cautari am reusit sa gasesc niste jante pe 15 pentru Niva, cu un ET + suficient de mare ca sa nu creeze probleme chiar cu cauciucuri mai late.

Jantele sunt facute de Dotz, special pentru offroad - seria Survival si se numesc "Pharao". ET-ul este +45. Le-am pus pe masina cu niste cauciucuri BF Goodrich MT de 215, inlocuind niste Lerma Gomme de 205, cu profil Simex cu care nu puteam circula pe strada. Combinatia merge excelent, singurul dezavantaj major fiind pretul. Fac precizarea ca masina este inaltata, cu arcuri de Chevy Niva pe fata si cu aripile decupate binisor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 9 luni mai târziu...

Re: Jante cu ET+45 pentru Lada Niva

Si eu vreau sa trec pe jante de 15 si nu gasesc pt niva... da arata super le-am gasit si eu pe astea Dotz Pharo cu 6 J si ET +45 dar mai e un model tot de la Dotz Dakar 6J si ET 0

Eu am gume 195/80-15 profil simex... care din cele doua modele de jante, credeti ca merge cel mai bine pe niva?

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Eu vreau sa fac urmatoarea modificare:

Vreau sa shimb jantele cu anvelopele originale pe 16,pe care le folosesc decat iarna si sa trec pe niste jante pe 15,care sa aiba et negativ(parca) mai mare,astfel incat sa scap de problema estetica cu care ma confrunt, din cauza ornamentelor de la pasajele rotilor.

Cea mai ieftina varianta, ar fi sa montez niste jante de Aro 244,de la dezmembrari(daca or mai exista). Sper sa fie o diferenta destul de semnificativa.

Cei care le au deja montate, poate ma pot lamuri:tk

Link spre comentariu

mda...sunt mai urate decat jr-urile de aro, si nu au et.negativ cat imi trebuie mie.

oricum,in martie,cand o sa schimb rotile cu cele de vara, o sa le vand si dupa o sa-mi cumpar alt set pe 15,poate chiar tot de aliaj, daca gasesc ceva convenabil:tk

Link spre comentariu

Am impresia ca la noul model de Niva 1.7i nu se pot monta jante pe 15 din cauza dimensiunii etrierilor.

Etrierii sunt mari si ocupa aproape toata distanta pana in janta la 16".

Daca nu e asa va rog sa ma contraziceti insa optic asa pare.

Link spre comentariu

Jantele de aro pe care vreau sa le pun,au et negativ si la mine oricum nu se pune problema, pt ca am modelul vechi.Pana la a face modificari la modelul nou,mai avem de vorbit despre ale noastre:wink:

Link spre comentariu

cea de aro ti rupe mana , mai bine pui o anvelopa mau grea putin decat o janta care nici gaurile la prezoane nu sunt standard niva !sunt mai mari si trebuie sa facu seibi conice sau noi piulite,dar vezi ca am mai dezbatut subiectul asta ,ia da o cautare pe jenti niva sus in dreapta :h5

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Ma tot gandesc ca daca transmisia e firava ... de ce trebuie sa o mai incarc eu cu inca ceva?

Adica tin la aspect si nu tin la fiabilitate, pana la urma ce e mai important?

Oricum uratenia Nivei vinde din simplitate, din eficienta si asa si-a castigat simpatia, vezi ca peste tot pe glob dai de cluburi de niva.

Personal as schimba rotile cu ceva mai usor daca se poate si daca schimbi ET-ul e bine sa vezi cat permite sa poti ajusta corect geometria astfel incat sa calce corect pe roti.

Link spre comentariu

Eu am jante de alaiaj cu et-negativ destul de mare,dar n-a fost cazul sa umblu la geometrie.n-are nicio problema,s-au tocit uniform si s-a imbunatatit mai mult decat simtitor stabilitatea,mai alea sin viraje.daia intentionez sa schimb si rotile de iarna.

Link spre comentariu

Eu nu vorbesc despre ce simti la volan si ce observi, chiar daca este Lada aparatele trebuiesc folosite si ai sa vezi ca este si mai bine decat ai simtit dupa asta.

Conteaza mult sa folosim stiinta chiar la masina asta. Vreau sa-ti spun ca si consumul este influentat de geometrie..., la puterea data performantele pot fi penalizate... 3-4 km/h la viteza maxima intre o geometrie bunicica si una perfecta.

Link spre comentariu

Geometria e facuta de rusi si nu o sa umblu la ea,pana nu o sa schimb capetele de bara.am avut destule probleme cu geometria la peugeot,facuta de firma de top cica,din bucuresti si am aruncat anvelope noi dupa doar 1 an de utilizare in conditii decente si km putini:uameni

Link spre comentariu

Da te cred insa parerea mea este ca trebuie facut ca la carte.

Iti recomand AUTOSOFT din Bucuresti pentru geometrie si in special statia de la Fundeni.

In mod cert iti pot face asa cum trebuie si-ti dau fisa corecta.

Sigur poti sa faci ce vrei nimeni nu te obliga eu incercam sa-ti ofer o parere, dar daca consideri ca nu este avizata poti sa o ignori.

Link spre comentariu

Exact la ei am facut unghiul de fuga la Peugeot,dar n-am vrut sa spun numele pt a nu face reclama de niciun fel.Mi-au dat hartie,da,dar tot am schimbat anvelopele dupa 1 an.Si hartia e valabila o luna din ce stiu eu,iar uzura nu se vede in intervalul asta,decat daca dai in ceva gropi sau borduri.....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare