florum Postat Ianuarie 29, 2008 Partajează Postat Ianuarie 29, 2008 la achizitia de marfuri din comunitate, de la firma la firma, se mai plateste TVA? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Ianuarie 29, 2008 Partajează Postat Ianuarie 29, 2008 Da si nu. Cum te intelegi cu omu'. Eu cumpar vopsele din Italia, si le iau fara TVA. Cand cumpar cate un Breitling (2 sau chiar 3 odata) din Austria, le iau cu TVA, pe care-l deduc in tara. Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Ianuarie 29, 2008 Partajează Postat Ianuarie 29, 2008 se plateste TVA in tara ,in termen de 30 de zile de la efectuarea importului ,asta daca ai factura externa fara TVA , Este buna pentru importurile din tari care au cota TVA mai mare ca in Ro ( de ex polonia are 22%) daca importi din Germania TVA 19% ca la noi nu este decat o amanare a platii , dar daca vinzi repede iei banii de la client Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vbh Postat Ianuarie 29, 2008 Partajează Postat Ianuarie 29, 2008 @Miron&Gepetto Electrocutati-va contabilii!!!!!!! Si luati-va banii inapoi!!!!! Potrivit Codului fiscal, livrarea intracomunitara de bunuri este scutita de TVA.Daca ceri o factura externa furnizorul tau trebuie sa te verifice daca ai un cod fiscal valabil. http://ec.europa.eu/taxation_customs/vi ... anguage=EN Daca va amintiti voi prin 2006 am trecut de la R la RO la platitorii de TVA. In baza acestei facturi fara tva, tu vei plati TVA la tina in tara dar doar in momentul in care vinzi marfa/emiti factura de vinzare (mai precis luna viitoare in 25). Altfel stau lucrurile marfurile de provenienta non UE, unde platesti TVA+vama la intrarea marfii in tara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Ianuarie 29, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2008 In baza acestei facturi fara tva, tu vei plati TVA la tina in tara dar doar in momentul in care vinzi marfa/emiti factura de vinzare (mai precis luna viitoare in 25). multumesc Dl Bruno dar daca eu nu vreau sa vand marfa ci sa o folosesc pt bunul mers al societatii? :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vbh Postat Ianuarie 29, 2008 Partajează Postat Ianuarie 29, 2008 In baza acestei facturi fara tva, tu vei plati TVA la tina in tara dar doar in momentul in care vinzi marfa/emiti factura de vinzare (mai precis luna viitoare in 25). multumesc Dl Bruno dar daca eu nu vreau sa vand marfa ci sa o folosesc pt bunul mers al societatii? :grin: Daca ma mai domnesti atita ma enervez!!!! :twisted: Daca e consum pt firma asta este, nu mai platesti nici un fel de TVA nimanui. Asta este avantajul achizitiei intracomunitare, faptul ca nu platesti TVA decit in momentul in care il emiti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Ianuarie 29, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2008 multumesc :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
paulbratu Postat Ianuarie 29, 2008 Partajează Postat Ianuarie 29, 2008 VBH are drepate fornizorul trebuie sa verifice la organul fiscal din tzara lui codul fiscal al firmei din ro si de obicei rezulta ca poate sa iti factureze bunurile fara tva cand cumperi mai semnezi un fel de declaratie prin care te angajezi ca bunul respectiv nu va fi vandut tot in acea tara pt a nu frauda in acest fel statul respectiv. Astfel la suma respectiva nu platesti tva in tara furnizorului dar oricum platesti in ro Eu unul asa am facut pt achizitii din Germania si Olanda si nu au fost probleme. It`s not that WHERE you go....it`s WHICH way you get there! Auto: TOYOTA 4Runner Moto: BMW K 100 RS, BMW K 1100 RS NU FURA!.....GUVERNUL URASTE COMPETITIA! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vbh Postat Ianuarie 30, 2008 Partajează Postat Ianuarie 30, 2008 Asa e Paul, dar trebuie subliniat faptul ca vei avea de plata TVA doar in momentul in care emiti factura.Deci daca am luat din Eu marfa in august si o vind in decembrie, doar in ianuarie voi plati TVA aferent acelei facturi.Pe cind daca iau de la un furnizor din Ro, automat platesc TVA-ul cind ii platesc factura.Si curva asta de stat de taxe si impozite iti haleste banii inainte sa-i incasezi :ang4 , adica daca eu imi incasez un client in 60 zile, la stat platesc taxele in 25 a lunii urmatoare.Pai e corect??? Si daca nu platesc curg plicurile cu amenintari de executare silita! Pai sa nu le futi muma-n cur??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacer82 Postat Ianuarie 30, 2008 Partajează Postat Ianuarie 30, 2008 un forum cu combinatii contabile unde gasim si noi? :lol: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate