Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Toyota Landcruiser HZJ80 - 1996, pregatita pentru 35"-uri

Max

Postări Recomandate

Asa arata acum o Toyota Landcruiser HZJ80 pregatita ca sa primeasca roti de 35x12,5x15 cu jante de 10Jx15 ET - 44

Deocamdata are doar 33-uri.

Masina este din 1996, motor 4200 diesel, troliu mecanic, blocante fata/spate.

Dupa 4 zile de lucru pline (in care s-au rezolvat si niste probleme mecanice mai vechi) masina este intr-o stare excelenta.

A primit o suspensie Old Man Emu HD completa, inclusiv bucsi de corectie caster.

Pt a putea intra 35"-urile fara probleme, am mai montat si un kit body-lift de 5 cm.

Am repozitionat inclusiv bara fata. Bara spate va fi orocum inlocuita cu una custom care va avea inclus si un suport rabatabil pentru roata de rezerva, suport pentru canistra, Hi-lift etc...

Masina este dedicata pentru ture si expeditii.

Urmeaza un portbagaj cu proiectoare si alte accesorii incorporate, un set de praguri HD, etc precum si modificare in autoutilitara.

Am testat masina cu noua suspensie si m-a uns la suflet tinuta pe care o are acum mai ales in teren.

Este o masina excelenta care nu prea are termene de comparatie.

DSCF0766_1024.thumb.jpg.e1dd4921766976ce34a5a222a4327c21.jpgDSCF0765_800.jpg.504ca6608cbeab0ff4cc0dec6cf5b4a3.jpg

Sper ca proprietarul este multumit pana acum. :grin:

Editat de Max
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: O Toyota Landcruiser HZJ80 - 1996, pregatita pentru 35"-uri

Ce mici par 33-urile.

mici dar faine

masina este un vis frumos pentru cei cu bani...

treaba serioasa

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

masina este un vis frumos pentru cei cu bani...

Ai zis bine. Tin foarte bine la pret masinile astea si cam orice Toyota in general.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Sper ca proprietarul este multumit pana acum. :grin:

Max, sunt foarte multumit de masina si iti multumesc pentru ajutorul acordat, pentru rabdarea pe care ai avut-o ca lucrurile sa iasa ca la carte, pentru toate clipele petrecute impreuna in pregatirea masinii.

Dar in primul rand sunt multumit de faptul ca te-am cunoscut !

Iti multumesc pentru tot ! Ovi

Numai bine !
Link spre comentariu

Ovi felicitari pentru modificari ,si inainte era ok.dar acuma e super tare. So folosesti fara evenimente si ne vedem in :cort

Mitsubishi Pajero 2.5

DESCOPERAROMANIA4X4

Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca !

Link spre comentariu

Max, sunt foarte multumit de masina si iti multumesc pentru ajutorul acordat, pentru rabdarea pe care ai avut-o ca lucrurile sa iasa ca la carte, pentru toate clipele petrecute impreuna in pregatirea masinii.

Dar in primul rand sunt multumit de faptul ca te-am cunoscut !

Iti multumesc pentru tot ! Ovi

Ovi, placerea a fost de partea mea. Ma bucur ca te-am cunoscut si imi place ca sa vad oameni care chiar vor sa isi cunoasca masina.

Ai o masina excelenta care sunt convins ca iti va aduce multe satisfactii.

Sa te poarte sanatos!

:h5

Link spre comentariu

Nu, jantele de 15, nu ating in etrieri. Eu am avut unele J10/15 ET -55 si unele J7/15 ET+15. Nici cu unele si nici cu altele nu mi-au atins in etrieri (si am etrieri fata-spate pe masina).

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nu ating rotile pe 15" in etrieri?

Multumesc.

Eu nu am avut pana acum decat 33"-uri pe celelalte masini si nu au atins chiar daca au fost puse fara nici un fel de modificari.

Inainte de a face modificarile de mai sus am intrebat si eu pe cei cu experientati si m-au asigurat ca va fi ok din toate pct. de vedere.

Sunt convins ca va fi ok !

Nu, jantele de 15, nu ating in etrieri. Eu am avut unele J10/15 ET -55 si unele J7/15 ET+15. Nici cu unele si nici cu altele nu mi-au atins in etrieri (si am etrieri fata-spate pe masina).

Yonutz poate ma poti ajuta sau indruma catre cineva la care as putea gasi un set de jante de 10x15 noi. Am avut pana acum oferte dar second ( si alea doar 2).

Chiar nu sunt, poate-mi dai vreo idee.

Mersi ! Ovi

Intradevar, dupa cu spunea Max la inceputul acestui topic, doresc sa ma bucur de masina facand cat mai multe iesiri, expeditii, etc. Pentru a ajunge in faza aia va trebui sa o pun la punct si sa o echipez cu tot ce trebuie pentru a avea o siguranta si fiabilitate cat mai mare.

Ca urmare, rog colegii cu experienta in 80-uri, in expeditii in tara si nu numai, sa-mi impartsaseasca din experienta lor pentru a putea ajunge si eu la nivelul de cunostinte si experienta necesar. Fac precizarea ca sunt la inceput de drum din acest punct de vedere.

Voi intreba orice nu voi sti si voi cere ajutorul vostru acolo unde nu ma voi descuca fiind convins ca ma veti ajuta in masura posibilitatilor voastre, bineneteles.

Sper sa ajung intr-un timp cat mai scurt sa-mi realizez visul de a veda lumea in 80-ul meu.

Editat de Astral
Numai bine !
Link spre comentariu

Re: Toyota Landcruiser HZJ80 - 1996, pregatita pentru 35"-uri

Ovi,

Jantele J10 sunt foarte rare si cand le gasesti sunt foarte scumpe. Si chiar daca gasesti second si nu iti plac dupa o sablare si o vopsire in electrostatic vor fi ca noi.

Am gasit un link aici: http://piese-auto.anunturi-auto.4tuning.ro/jante-aliaj/jante-15-inch/jante-off-road-j12x15-6x139-7-9790913.html

anuntul e vechi ...dar cine stie ... Telefon : 0723114422 - Judet: Bucuresti

Poate iti poate aduce ce vrei ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nu ating rotile pe 15" in etrieri?

Multumesc.

La un ET de -40 nu ating.

Daca ar fi niste jante cu ET 0 atunci cu siguranta freaca in etrieri sau in capetele de bara.

Link spre comentariu

mihaituk,

am primit raspunsul de la Luigi si din pacate acum nu are nimic, iar pe viitor cel mai repede intr-o luna daca va fi sa fie... nu se stie.

asta e, mai incerc, mersi de intentie oricum !

Numai bine !
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

In sfarsit, dupa saptamani de cautari a primit ceea ce merita : 35"-uri

DSC_0054R.jpg.aaac4505c47b8ad8f7f8d6a5d7c1c3b7.jpg DSC_0053R.jpg.6910c3477c77217e6c15aac8fd22410d.jpg

A primit jante 15x10 impreuna cu BFG-uri de 35 KM2.

Sunt foarte multumit de cum arata, cum merge masina si cum se comporta cu noile roti.

Am inteles ca noile BFG-uri KM2 nu sunt la fel ca cele vechi ( sustin cunoscatorii ) dar pentru ceea ce vreau eu cu masina sunt excelente. Am avut acum cativa ani BFG-uri KM si pot afirma cu tarie ca noile modele sunt mult mai silentioase si masina are o stabilitate superioara cu ele pe asfalt.

In concluzie sunt foarte multumit de alegerea facuta.

Am de gand cu masina asta cat mai multe ture si expeditii. Vreau sa incep su muntii nostrii si apoi ( daca toate vor fi bune ) voi iesi si pe la altii cu ea.

Deci vreau sa spun ca mai am multe de pus pe ea. Dar toate lucrurile bune se fac in timp.

Oricum vreau sa va spun de un aspect pe care l-am constatat cand am pus sus rotile de 35". Spun asta acum fiindca probabil cu rotile astea mi-a sarit in ochi problema.

Deci : daca ma uit din spate (din spate se oserva mai bine) toata puntea spate e deplasata in dreapta cam cu aprox. 1 cm.

La inceput, ce sa va spun, am luat ruleta si am masurat la masina tot ce putea masura numai sa-mi dau seama care e problema.

Nu-mi venea sa cred ce vedeam !

M-am tot gandit, si apoi am si intrebat un meserias, care mi-a confirmat ca kit-ul de suspensie a indepartat puntea de sasiu si datorita lungimii fixe a barii transversale, aceasta din urma (bara transversala) a tras puntea inspre dreapta. Mi-a spus ca pot merge asa fara probleme. Intradevar, cum spuneam si mai sus, masina merge bine iar stabilitatea e foarte buna.

Ca urmare intreb : a mai observat cineva asa ceva la motarea unui kit? este in regula sa umblu asa cu ea sau trebuie sa remediez deplasarea si sa aduc puntea la loc? daca trebuie remediata, presupun ca cel mai simplu e sa iau alta bara transversala de dimensiuni potrivite, de unde ia bara transversala? ar trebui sa caut la fabricantul kit-ului?

Astept pareri fiindca e o chestie care-mi sta pe cap.

Mersi !

Editat de Mutu
Numai bine !
Link spre comentariu

Si eu am aceeasi problema, kit suspensie +5 ome si se observa o deplasare a ambelor punti, rotile sunt mai scoase intr-o parte decat in cealalta. Daca ne gandim logic asa se intampla odata cu ridicarea masinii, iar bara panhard ramane la aceeasi lungime.

Daca a rezolvat careva aceasta problema si cum sunt interesat si eu.

Teoretic ar putea fi prelungita bara panhard, dar cu cat la suspension lift +5, si cum, sau se pot pune flanse pe parte ramasa mai interior, dar oare e bine din punct de vedere mecanic, asteptam ceva raspunsuri de la oameni care stiu.

Respect Raul.

TODAY IS A GIFT
Link spre comentariu

Daca puntea s-a deplasat in lateral, atunci ar trebui o bara panhard mai lunga. Cei de la OME spun ca la kit-ul de 5cm nu sunt necesare bari panhard mai lungi.

Oricum, barile respective se pot face reglabile.

Se pot taia, se fileteaza capetele taiate cu filet cu pas marunt si cu sens invers adica un capat cu filet spre dreapta si altul cu filet spre stanga, se construieste o piulita aferenta foarte lata si cu filete in sens invers la capete. In piulita respectiva se infileteaza capete taiate a barii. PRin rotirea piulitei, bara isi mareste sau isi micsoreaza lungimea. Se regleaza pana distantele de la sasiul la roti sunt aceleasi in stanga si in dreapta. Masuratoarea se face cu masina in pozitie normala pe roti nu ridicata pe elevator.

O varianta de bara reglabila:

5222.thumb.jpg.83a48d457f8460c58a91de74191b5741.jpg

O alta varianta de bara reglabila vezi mai jos. Oricum, un strungar bun stie ce are de facut.

panhard_2.jpg.0960dff1700c666a2a79c53b97860b73.jpg panhard_3.jpg.4c604f8a5a25108b2551192bdea71323.jpg panhard_1.jpg.48bdba14407b55269085ee9cf6293815.jpg

Mai e una aici:

Inca una direct pe 80 si cu explicatiile de rigoare:

pencil.png Editat de Max
Link spre comentariu

Mai indicat cu reglajul cit mai aproape de unul din capete , preferabil cel care e mai sus .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Max , m-ai lamurit, acum stiu ce am de facut !

Cos, voi tine cont de sfat.

Voi reveni dupa modificari. Sper sa nu mai gasesc ceva ... :ha:

Mersi !

Editat de Mutu
Numai bine !
Link spre comentariu

Te-am vazut azi prin oras si nu m-am putut abtine sa te felicit, masina arata senzational :br

- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

Este diferenta la mersul ei dupa montarea cauciucurilor?

Nu e nici o diferenta la mers de cand am pus 35"-urile pe masina. Eventual zgomotul facut de cauciucuri este mai mare decat la cauciucurile obisnuite, dar el este mult sub zgomotul produs de modelul vechi de BFG-uri.

La stabilitate nu e nici o diferenta ( nici in curbe, nici la frane bruste ).

Dar trebuie sa spun ca masina are o stabilitate, in mers, mult superioara de cand am montat kit-ul de suspensii. Sunt convins ca are un rol hotarator in ceea ce priveste stabilitatea si tinuta de drum a masinii.

Numai bine !
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare