zaza Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 salut oameni buni ! am achizitionat un cherokee 1999,motor vm 2.5 d problema majora nu la motor ,motor e ko! am probleme la simering motor ax principal ! cand am cumparat masina era cu problema ,picura uleiul la motor -transmisie ! meseriasul se uita si demonteaza masina in bucati si am cumparat cel mai scump simering posibil 95 ron cu teflon >dra cum sa si pus 10 minute si sa rupt interiorul simeringullui find mai rigid (teflon). iar demontat masina (motor +transmisie ) si sa cumparat una de 75 ron cu interior arc spirala ce strance mai bina axul ! 7 zile tot picura uleiul! AJUTOR ! CU MASINA TRAG REMORCA DE 500 KG SI LUCREZ (fac painea de zi de zi),si asa a stat masina 5 zile ! intrebarea mea la cunoscatori ? e ceva bolnavire la jeep cu simeringul asta ? ca am mai vazut jeep uri cu pata ulei sub ele ? ce fel de simering e cel mai bun ! adus din america ? masina e cu motor vm alfa romeo 150000,trage bine ,si problema majora cred e acel simering ! nu vreau so vand ,pentru prob .asta help!!!!!! cu stima zaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Probleme semering palier Cherokee 2.5TD Buna seara ! Nu stiu sa existe o probleme tipica de uzura a semeringului de palier la motorul 2.5TD VM. Dar poate au patit-o altii si te pot ajuta ei. mai asteptam... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD Buna dimineata. Am studiat cauzele care pot duce la scurgerile de ulei dintre motor si cutie. Exclud din start varianta unei montari gresite a semeringului.Sfatul meu este -urmareste de unde provine scurgerea.Este posibil ca scurgerea sa provina printre blocul motor si flansa intermediara ptr,ca acea flansa ,de aluminiu,etanseaza partea din spate a axului cu came cu un O-ring.in mod normal ar trebui,in acest caz,ca scurgerea sa apara in fata flansei spre bloc ,nu intre flansa si carcasa ambreiajului. in acest caz trebuie demontat cutia ,volanta si acea flansa si inlocuirea O-ringului si etansare foarte buna a zonei. -Inca un sfat ar fi sa speli foarte bine toata zona ptr. a repera scurgerea si apoi sa incepi demontarea ................. SUCCES Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zaza Postat Aprilie 14, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD buna !da ! poate aveti dreptate !meserisul spunea ceva de un O- ring ,intre ceva doua lucruri!cred ca flansa aia ! dar nu a gasit o ring la dealeri ,e din cauciuc?a pus din marterial ala rosu etans ,daca nu ma insel! am programat inca o data -la serviz-si se uita inca o data! o sa spun la meserias sa uite la o -ringul ala! O -RING E UN CAUCIUC ROTUND ,NU? orICUM multumesc ca ati fost de ajutor! acu am cumparat masina de o luna si vrea sa o tin ! daca cineva are idei la ce trebuie avut grija ,la o asemenea masina ,1999,2.5 d,vm-motor,(oare am dat in bara cu motorul VM). ceva smecherii la consum ? ca mananca 15 l la oras! cu coditia ca conduc 4 km ,opresc la treaba -30min-alta 3-5 km iar opresc,pun remorca la treaba ,trag si iar opresc dupa 3 km ,si asa acasa la mancare 5km,iar opresc 1ora ! 10 km la clienti! si asa ect!!! asa consum e normal? scuze la ortografie-nu vorbesc perfect romana. :tk:tk:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zaza Postat Aprilie 14, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD da !tot eu va deranjez > si ceva idei ,ca cum se poate face modificari verificari -la consum? sa fie mai bun?asa nu scoate fum masina nici un gram!trage bine dar consuma cum ama spus 15 l la oras 10 la lung cu turatie max 3000-ce am folosit- mersi! :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD Consumul cam ala e si la mine. Poate o idee mai putin pentru ca nu circul incarcat cu el si nu trag cu el. Consum exact i-am facut doar cand l-am adus in tara apoi am preferat sa nu tin evidenta :ha: O-ringul (inel de cauciuc) respectiv poti sa-l gasesti la orice atelier bun care se ocupa de hidraulica. Eu am gasit de cumparat O-ring de la suportul de filtru de ulei. M-am dus cu cel vechi si am plecat cu altul nou. Lista de lucruri la care trebuie sa fii atent ar fi asta: - Inainte sa opresti motorul, il lasi la relanti 2-3 minute dupa ce ai tras de el. - Pana cand temperatura la ulei si apa nu e ok o lasi mai moale cu pedala din dreapta - Schimburi de ulei la intervalele care trebuie - Sistemul de racire permanent in stare buna si antigel putin in plus peste nivelul de maxim. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zaza Postat Aprilie 14, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD MERSI SSRLI! SI ALIEN JEEP! SUNT O FABRICATIE DE 1978 SI AM AVUT IN VIATA MEA 10 FELURI DE MASINI -DACIA -VW II -DACIA ALB -DACIA ALBASTRU -VOLVO 440-( in 650 000 km- consum 15 l medium) -LADA -MATIZ 2 ANI -SEAT LEON 3 ANI -RE NAULT TWINGO 1 7 ZILE SI ACU JEEP CHEROKEE IN FAMILIE AVEM ( 4X4 SOCRU) SUZUKI JIMNY (bijuterie),dar cu jeep ul si la munti si la lucru vrea sa utilizez . -dacia 1400 a mancat si el 13 in oras cred ca merita sa consume 15 l motorina si fac banuti cu el.si arata bine >si trage 4x4 acu 2 zile a nins l;a noi -blocaj la hargita trecere -eu cu 4x4 lejer si remorca 500 kg am trecut . toata lumea se uita la mine !!!!! masina arata bine ,si vreau so tin ,de aia va deranjam, mersi si drum fARA ACCIDENTE LA TOTA LUMEA BUNA :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD BUNA DIMINEATA. Pe mine niciodata nu m-a deranjat consumul.Sfatul meu este sa nu mai tot calculezi cat consuma deoarece consumul este influentat de multi factori.La ce folosesti tu masina nu cred ca 1 sau 2 litri de motorina + sau- este cel mai important. Daca ai luat o masina cat de cat buna o sa o folosesti mult si bine. Piese gasesti la GREU-preturi acceptabile MARE ATENTIE LA SUPRAINCALZIRE = OBLIGATORIU CATEVA MINUTE DE MERS IN GOL LA TURATIE MICA INAINTE DE OPRIREA MOTORULUI -DUPA CHINURI. S-O FOLOSESTI SANATOS............... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zaza Postat Aprilie 15, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD buna alien jeep. nici pe mine nu mar deranja consumul ,dar stii,criza asta financiara la firme mici si la privati ,se duce la calculul de -!!!!-cat consuma<><> ca 2l/100=tot anu =150 de ori pun motorina la tanc= -si- asta insemna 300 l motorina =1500 ron ,cu asta fac revizia anuala !da ma-m aventurat ! stiu ca daca ai cumparat masina si mai ales 4x4 trebuie sz ai la buzunar ceva in plus . mersi pentru sfat !de incalzire la motor . oare supraincalzire =peste 100 de grade sau supraincalzire =peste 90 de garade pina la 100 de grade ? ca si azi am facut 100 de km dus intors la treaba cu remorca si am tras tare -peste 2500 turatia pana in 3000.-sti sa ma intorc mai repede acasa la familie . la motoare diesel supraincalzirea se incepe de la ?90 peste ? -------------daca te plictiseti poti sa scrii orice si la motor si la accesori?!:tk da ,,,,,,cred ca supraincalzire se incepe la vara ?!!?ca la temeraturie de ce a fost azi la noi 3 grade mirecurea ciuc ,nu se poate supraincazi un motor la turatie de 3000 si 90 km la ora ?!? mersi . o sera buna la toata lumea cine e om si bun . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Aprilie 15, 2011 Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD si eu am aceeasi problema dar difera doar preturile,de la capitala ploua cu bunastare peste noi. mie pt acel simering la un service mi-sa dat un pret de 248ron iar la celalalt 160ron ambele preturi fara manopera care la unii este 450ron la altii 500ron. si acum ca tot zice alin-jeep ca sunt piese girla si acceptabile astazi am descoperit ca cablajul de la bujii este copt si crapat,rampa alimentare bujii,si am avut o surpriza asa ca de pasti,cit crede domniile voastre ca mi-sa cerut pt aceasta piesa care o voi improviza pt ca costa 1680 ron,da,da ati inteles bine un cablu cu o mufa si 4 pipe de bujii 1680 ron. la preturile aste "acceptabile" deja incep sa pregatesc masina de vinzare,este buna dar cind vine vb de piese si service iti trec toate fanteziile sa mai detii o astfel de masina. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zaza Postat Aprilie 15, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD da ! dar un cuvant de seara > cand am cumparat seat leonul in 2008- pima si prima fost ca am schimbat sonda lambda -600 -ron in 2008-ca nu mergea deloc ,deci efectiv masina de 6200 e uro in anul 2008 era 0. ca dupa aia am xscimbat 2500 ron tot .rulment ,buji,apa pompa ,transmisie ,ect ca la 150000 de km ,se uzura tot si ???????????acu 2011 am dat cu 4000 euro.dar am cump.jeep cheroke 4500 eu si bag 500 eu la scurgeri ulei,si ect ,ce probleme am ------------------dar important sa avem cu ce sa cheltuim si coopii si familia sa aiba tot!de mancare .sanatate ,ect defapt masinile(iubirea noastra )e defatp o bucata de metal ,ce consuma motorina ,si uitati IN JAPONIA tsunamiul a sters tot !!!!!!!!!!!!! toata economia de vita, ca haideti la unpahar de vin si sz ne bucuram ce avem de romania asta ce avem > toate cele bune. scuze la filosofie non -producator byby:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD BUna dimineata . -Hdragos-ai dreptate ,in magazine piesele sunt rare -la motor - si scumpe eu ma refeream mai mult la piese SH si la masina in general. -zaza, SUPRAINCALZIRE-spunem in cazurile de OFF ROAD in conditii de exploatre spre limite, nu la mers pe strada ,unde motorul se raceste SI de la curentul de aer generat de viteza. -acestea sunt parerile mele si nu am pretentii ca si voi ceilalti sa fiti de acord cu ele, FORUMUL ,eu il vad ca un schimb de experiente. PE CURAND. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Aprilie 16, 2011 Partajează Postat Aprilie 16, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD -acestea sunt parerile mele si nu am pretentii ca si voi ceilalti sa fiti de acord cu ele, FORUMUL ,eu il vad ca un schimb de experiente. PE CURAND. perfect de acord cu tine,fiecare percepe in mod diferit anumite lucruri printre care si preturile. eu am intimpinat probleme in gasirea pieselor SH adica practic nu am gasit sau cind sa intimplat acest lucru pretul era cu 30% mai ieftin decit nou. ex.recent,am nevoie de oglinda stinga(electrica+incalzire)nu am gasit nicaieri modelul meu si cind am dat peste ea costa 280ron cind ea noua la hodea costa 320-360ron nu mai retin exact. injectorul nr.1 cel putin la mine pare a fi ceva ce nu sa inventat inca(foarte greu de gasit)acelasi lucru cind in sfarsit dai de el costa de te rupe si oricum il pierd pt ca nu am banii pregatiti. si lista mai poate continua cu vas expansiune,intrerupatoare incalzire scaune,rampa alimentare bujii,etc. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanbt Postat Aprilie 30, 2011 Partajează Postat Aprilie 30, 2011 (editat) Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD Aceeasi problema o am si eu la Cherokee 2.5 TD fabr 2000, imi trebuie semering palier, Oring si semering priza. Unde as putea gasi piesele astea? Editat Mai 23, 2013 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zaza Postat Mai 1, 2011 Autor Partajează Postat Mai 1, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD Va salut. se poate comanda orice de la firm aia din covasna ,eu acu am comandat de la firma aia din covasna 4x4 FACTORY . Dar mare grija la explicarea la comanda -ca am patit,sa interpretat gresit si sa adus unul nepotrivit . un o-ring original se aduce din sua ,si ia 10 zile pana vine aici . bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Mai 1, 2011 Partajează Postat Mai 1, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD Va salut. se poate comanda orice de la firm aia din covasna ,eu acu am comandat de la firma aia din covasna 4x4 FACTORY . Dar mare grija la explicarea la comanda -ca am patit,sa interpretat gresit si sa adus unul nepotrivit . un o-ring original se aduce din sua ,si ia 10 zile pana vine aici . bafta intradevar ai dreptate doar ca si ei ca multi altii au prea putine piese pt diesel,iar piesele pt diesel nu vin din america ci de la 2 pasi de noi adica din italia VM motori este undeva intre bologna si padova mai precis ferrara,cei de linga granita de vest pleaca dimineata si seara sunt inapoi cu piesele luate direct de la ei. nu iteleg nici eu dece dar la cherokee diesel este un total dezinteres din partea vinzatorilor de piese. iar marea majoritate nu sunt magazine de piese jeep(chiar daca unii si-au insusit aceasta titulatura) ci mai mult reprezentata a 2-3 marci care produc piese si pt jeep in special piese pt upgrade nici decum service si reparatii,nu gasesti un O-ring in schimb iti ofera un nr infinit de arcuri,amortizoare,overfendere,etc. nu gasim o piesa banala pt o masina aproape la fel de banala in schimb avem magazine de unde putem cumpara tot ce tine de parteciparea la paris-dakar. totul made in romanica Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 1, 2011 Partajează Postat Mai 1, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD Buna seara ! Referitor la O-ring-uri, ssrli a postat acum ceva vreme de unde si cum se pot organiza aceste repere. Trebuia doar citit atent si bagat la cap. Deasemenea, tot in astfel de ateliere la indemana se pot crea furtune sertizate la lungimea si cu tipul de niplu filetat dorit. Tot asa, conducte de frana cu niplurile aferente, la lungimea si diametrul dedicat pe aplicatia necesara... Incercati sa dati frau liber imaginatiei. In mod cert, nimeni nu vine sa-ti puna in brate exact ceea ce ai nevoie, atunci cand ai nevoie, si la un pret sa-ti convina... Exista internet, exista forumuri, trebuie doar cautata informatia, ca e acolo, disponibila. Eu imi aduc in momentul de fata direct din USA un set de O-ringuri pentru jantele din doua bucati de Hummer H1, precum si o baie de ulei pentru motorul masinii mele de weekend. Tot via internet... Cineva destept al carui nume l-am uitat, a zis odata asa, probabil nu cautand o-ringuri: "Oricine cere, primeste si cine cauta, gaseste." Deci, actionati in consecinta... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanbt Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD Cu tot respectul, chiar asta facem...cerem si cautam...dar nu toata lumea stie engleza (banuiesc ca tre sa stii engleza la un nivel oarecum ridicat ca sa gasesti unele piese pe site-urile americane, nu cred ca te descurci doar cu google translate) si nu toti suntem mecanici sau avem cunostinte solide de mecanica, iar de tepari sau papagali, atat printre furnizorii de piese cat si printre mecanici, eu unul sunt satul... Uite, eu am cautat piesele astea pe ebay si n-am reusit sa le gasesc (n-am stiut cum sa caut semering palier in engleza sau italiana)...am intrat pe forum si imediat l-am gasit pe hodea...nu stiam de el sau de magazinul lui. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Mai 8, 2011 Partajează Postat Mai 8, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD pina la urma cit costa semeringul si O-ringul,si daca se poate niste foto sa stim si noi astia mai nepriceputi despre ce este vb. multumesc Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD cine stie unde pot gasii si eu cotele semeringului de palier dinsre cutia de viteze si ale O-ringului,pt ca magazinele de piese se par ca nu le stiu iar preturile sunt foarte diferite si doresc sa fiu sigur ce cumpar pt ca nu intotdeauna ce e scump este si bun. am primit oferte de la 260ron pina la 25 ron posibil cel la 25ron sa nu fie cel de care am eu nevoie,cu toate ca de la magazin(unul de la care tot cumpar si mereu am fost multumit) m-au asigurat ca piese este buna iar la 260ron este intradevar exagerat. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD Cred ca a 3-a oara se scrie: O-ring gasesti la magazinele de hidraulica, 99% sigur mai ieftin si mai bun decat ce gasesti prin magazinele de piese auto. Singurul discomfort e ca trebuie sa mergi cu cel vechi pe post de model. Iar pentru semeringul de palier...cauta link-ul ce l-am pus mai demult cu sursa de piese pentru VM din Anglia. Rear main seal se numeste piesa. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Rebel_Boy Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD Pierderi de ulei pe la simering la palier au mai majoritatea.. si la Cherokee XJ cu 2.1TD am problema asta dar cu o simpla plimbare pana la un magazin de piese care are programul original de Jeep gasesti fara probleme cam orice piesa .. asta in cazul in care nu te descurci sa aduci de pe net.. De partea cu consumul eu unul am scapat, tine cu casa 2.1TD :grin: http://www.rescue4x4.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zaza Postat Mai 26, 2011 Autor Partajează Postat Mai 26, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD BUNA ! spneti ca nu sunt simgurul care sufera de simeringul asta !E a doua oara ca o scimb si tot mai am pierderi de ulei ,se vede dedesupt cum picura pe asfalt . Si cum sa si spus exista si de 35 de ron si mai scump! si nu de simering e vorba ca ar scimba si in fiecare an!Problema e la manopera ,ca trebuie demontata tot transmisia! daca stie cineva ceva smecherie mare la simeringul asta ,o astept cu drag. ca de fapt si uleiul ce se scurge din motor e scump.Si nu e ecologic!!! Smecherie in sensul ca un fel de simereing e sigur ca nu pierde ulei,langa . Ca la mine e cum un fel ce are src spirala in interior ,ca sa stranga mai bine la ax ,dar vad ca nu rezolva marea problema,numai o ajuta putin ca nu picura atat de mult. De o doi saptamini folosesc ,si cu cateva zile incoa -sa linistit-nu se mai picura ca am folosit in oras,dar ieri am fost la sighisoara,am tras de el si tot incepe figura > o zi buna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zaza Postat Iunie 10, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD Buna ziua ! si e o zi bina ! ca credeam ca nu mai scap de problema asta simering,o-ring. Eram prea stresant,cu problema asta.Cum am povestit eu sunt care a schimbat de doua ori simeringul palier ,dar ultima data cand am luat de la service -omul mia spus :UITE,o sa mai picura jos acolo ca mai ramane ceva acolo in interior(ulei),dar dupa un timp nu o sa mai picura . si nu am crezut .acuma ca sa schimbat cu piese originale si la bucata trei -simering ,o-ring mic ,o-ring mare -ca doua feluri de o-ring sunt acolo de schimbat ,nu mai picura . Mai picura cand am luat de la service ,si eram diperat,dar acuma nu mai picuraaaa!!! o zi buna :ap Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 Re: Probleme semering palier Cherokee 1999 2.5TD poti sa ne spui si noua cit a costat,eventual dimensiunea si ce marca este daca tot ai zis ca e original. daca vrei sa imi spui pe PM si de unde l-ai cumparat. multumesc am gasit atitea variante,preturi si producatori incit nu stiu ce sa cumpar,pt ca toti spun ca ala este semeringul dar nu sunt 2 magazine cu acelasi semering iar de O-ring nu stie nimeni nimic si nici in programe si cataloage nu apar. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate