aceace Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Salut. De vreo 2 zile nu se mai deschide usa de la sofer din telecomanda. Toate celelalte usi se deschid ok, iar de inchis se inchid toate, inclusiv cea de la sofer. A mai patit cineva ceva de genul asta ? Am desfacut fata de usa, dar nu pot sa ajung sa vad exact ce se intampla acolo. Ma gandesc poate s-o fi deplasat ceva si poate nu trebuie sa schimb vreun motoras ceva :) Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata http://www.landyzone.co.uk/lz/f9/freelander-central-locking-21669.html Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Aceeasi pb am patit si eu la a mea, ba in plus, nu se deschidea nici din cheie, doar se inchidea si din cheie si telecomanda centralizat. Am desfacut usa, se desface destul de greu, dar se poate si daca ai pe cineva priceput care stie sa desfaca mecanismul, sa-l curete si sa-l greseze la loc, s-ar putea sa ai noroc, cum am avut eu. Din cate am intrebat in stanga si in dreapta, nu se poate cumpara modulul de inchidere centralizata separat, se cumpara toata yala. Sau de la dezmembrari. Numai sa ai grija sa fie de pe o masina cu volanul pe acceasi parte ca al tau. Incearca sa mergi cu masina la un centru de reparat usi, sau la cei ce multiplica chei, unii presteaza si astfel de servicii, iar problema e destul de intalnita la Freelandere. Bafta! :h5 Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Si a mea are acelasi defect,am desfaut,curatat,verificat-merge putin dupa care esuiaza(din cheie merge) in interior se aude ca tacane si chiar se misca putin. Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
slough Postat Aprilie 20, 2011 Partajează Postat Aprilie 20, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Fix aceeasi problema o am si eu : nu se descuie usa soferului, nici macar din cheie. Am in plan sa o demontez in weekend sa-i trag o curatare si gresare inainte sa ma reped sa dau cu banu pe o yala noua. Aveti idee de pe unde pot sa downloadez un manual de service sa nu pierd vremea / faram ceva descoperind singur cum se da jos. Multam anticipat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata cea mai ieftina solutie e sa montati inchidere centralizata noua, d-aia universala Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Aveti idee de pe unde pot sa downloadez un manual de service sa nu pierd vremea / faram ceva descoperind singur cum se da jos. Multam anticipat http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gu_5473 Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Problema este din modulul de inchidere centralizata(care nu se gaseste separat) ...eu am patit acelasi lucru acum la a doua masina ....solutia,o broasca noua,ca eu am luat din dezmembrari si dupa doua luni m-a lasat si aia si am ajuns tot la una noua.Este in jur de 450lei(noua).Sfatul meu e sa nu va incurcati cu dezmembrari pentru ca sunt la fel de obosite ca cele ce le avem noi pe masini.Cat despre montaj inchidere universala...aproape imposibil. Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Daca ajungeti prin Constanta, va ajut eu unde sa mergeti sa va repare centralizata. :h5 gasiti nr. meu de tel. ori la detalii ori prin vre-un anunt de-al meu. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
slough Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Acum vreo 2 sapt am demontat de pe masina latch-ul de la usa soferului. Curatat, probat - osu, tot la fel face, adica incuie dar nu descuie Motorul merge, misca anumite componente dar nu incuie. Nu am avut puterea psihica sa-l fac chiar bucati, si de pe afara nu am reusit sa ma prind de ce nu merge. Nu pare nimic stricat/blocat/lipsa dar cu siguranta n-am privit unde trebuie sau suficient de atent cu toate ca m-am holbat la el vreo 2 ore incercand fel de fel de variante, nefiind un tip atehnic. Concluzie nu m-a taiat capu ce sa-i fac si l-am pus la loc cum era. Singura varianta pe care o vad este sa iau altul nou de pe ebay intrucat prin Constanta nu trec chiar frecvent. Daca aveti experineta cu privire la detaliile modului de functionare al acestui mecanism va rog sa ma ajutati cu un PM - dau o bere:2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
enes Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata La fostul meu Freelander mergea tot la fel de greu, dar dupa mai multe apasari de buton se deschidea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
photoducu Postat Iunie 20, 2011 Partajează Postat Iunie 20, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Am aceeasi problema la Disco2. Acum multe luni a cedat incuietoarea usii din dreapta fata, iar zilele trecute a cedat si cea din stinga, de la sofer. Merg inchise cu telecomanda sau de la butonul de la bord, dar nu se deschid decat de la parghia din interior. Incuietorile astea nu sunt serviceable parts iar o bucata costa cam 80 de euro. In interior au doua motorase, unul pentru lock si celalalt pentru superlock. De cele mai multe ori crapa motorasul de lock-unlock (la mine erau bushite periile, arsura pe-acolo, nimic de recuperat din motoras). Motorasul de superlock isi face treaba, activeaza superlock-ul (deci inchide) sau il dezactiveaza (dar nu deschide usa pentru ca ramane activ lock-ul). Incuietoarea se dezasambleaza destul de migalos, am reusit sa o desfac si sa o si fac la loc cu minime daune (2 urechiuse de plastic rupte si nishte sigurante de ax cam deformate). Motorasele sint de 12 V, ordinare, facute in China sau Hong Kong. Aceleasi motorase se gasesc la multe alte masini: Lexus, Toyota, Honda, Ford, Mazda etc. Am gasit 3 producatori care fac motorasele respective: Johnson Electric - KF-243G-101 Mabuchi - FC-280PC-22125 (cu variante) Once Top - FC-280PA-18200 Se gasesc pe ebay la circa 5 dolari. Problema este melcul de pe axul motorasului, care angreneaza rotile dintate din incuietoare. De-aici incolo nu mai am solutie, n-am gasit nicaieri motorasul in Romania, n-am idee de unde ash putea sa fac rost de melc sau daca ar putea fi facut de cineva. Are cineva vreo idee? Breagh - Disco 2 Td5 din 2002. Neagra si simpatica. Neextrema dar expeditionara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata incearca pe http://www.ebay.com . Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hartabala Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 (editat) Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata In interior au doua motorase, unul pentru lock si celalalt pentru superlock. Nu cred că cele două motoraşe sunt pt lock şi super-lock ci pur şi simplu unul e pt lock iar celălalt pt unlock. Avînd şi eu problema cu descuiatul din telecomandă sau din consola centrală, am desfăcut portiera şi am măsurat dacă, unde şi cînd ajung impulsurile pt lock/unlock. Am găsit că motoraşele sunt comandate (alimentate) prin 3 fire: unul comun de masă, un +12V pt lock şi un +12V pt unlock. Dacă e cineva interesat, pot reveni cu numărul pinilor pt fiecare din aceste semnale. După decuplarea conectorului, dacă motoraşul e OK, se pot măsura aproximatix 30 ohm între pinul de masă şi pinul corespunzător lui. În cazul meu, pulsurile de +12V veneau corect iar unul din motoraşe era nefuncţional (rezistenţă infinită între pinii dedicaţi lui). Probabil mizerie adunată la perii, mi-am zis aşa că am încercat să desfac modulul latch ce conţine cele 2 motoraşe şi restul angrenajului în vederea curăţarii/ungerii. N-am reuşit să-l desfac întrucît este f.f. bine încapsulat, nituit etc şi n-am vrut să risc să stau cu maşina descuiată pînă îmi vine unul nou. Aşa că am pus totul la loc, mulţumit că măcar ştiu care e problema. Aceasta situaţie a mai durat cîteva luni după care problema descuiatului a dispărut de la sine însă o alta mult mai deranjantă i-a luat locul. Acum contactul pt portiera închisă/deschisă nu funcţionează corect (sper eu, la aceeaşi uşă - n-am verificat). Aşa că în timpul mersului becul roşu de portieră deschisă îmi clipoceşte în bord iar alarma e un dezastru - se declanşează singură cînd are chef. Editat August 9, 2011 de Hartabala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Nu cred că cele două motoraşe sunt pt lock şi super-lock ci pur şi simplu unul e pt lock iar celălalt pt unlock. Gresit. 1. Unul e de lock/unlock si functioneaza cu schimbare de polaritate, celalalt pentru superlock 2. Nu au perii sunt cu stator magnetic . 3. Nu poti da comanda de superlock cu usa deschisa ca sa faci masuratori In concluzie nu cred ca pinii de care zici sunt asa cum spui E bine sa faci masuratori dar dupa schema nu la ghiceala...schemele sunt in RAVE de ex. (cele din spate sunt la fel)...doar o frantura relevanta pentru discutia asta NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hartabala Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata E bine sa faci masuratori dar dupa schema nu la ghiceala...schemele sunt in RAVE Desigur că e preferabil să nu faci măsurători la ghiceală. Eu la momentul respectiv nu aveam schema electrică a blocului actuator. Mai apoi am făcut rost de ea şi mi-a confirmat ceea ce dedusesem prin măsurătorile la ghiceală. După cum poţi vedea şi în schema afişată, acolo nu există niciun inversor de polaritate, prin urmare, dacă acesta ar exista totuşi, el ar trebui să fie în CCU (parcă aşa e prescurtat blocul care comandă (şi) actuatoarele uşilor). Însă, masa fiind comună, acest lucru este imposibil fără o sursă adiţională de -12V. Dar chiar presupunînd că această sursă există, eu ar fi trebuit să primesc şi pulsuri negative la pinii actuatorului şi îţi pot garanta că acest lucru nu se întîmplă. N-am idee de ce a folosit producătorul în schemă denumirile "CDL", respectiv "SUPERLOCK", după cum arată schema nu văd cum ar putea funcţiona altfel decît folosind un motor pt LOCK iar celălalt pt UNLOCK. În ce priveşte construcţia internă a motoraşelor, statorul magnetic nu exclude existenţa periilor ci dimpotrivă (periile sunt pentru alimentarea rotorului) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Daca zici tu asa o fi.... numai sa tii cont ca firul comun de la motoare nu e masa.... eu am desfacut asa ceva la D2 si nu cred ca e foarte diferit dpdv functional.... si acolo e asa cum zic eu... iar producatorul a folosit denumirile asa cum sunt... repet, comanda superlock nu are efect cu usa deschisa. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Problema cu incuietoarea a avut si sotia mea pe masina ei acum 3 ani, in urma unui accident, masina fiind lovita in portiera stanga fata. A fost la service-ul unde si-a montat alarma (legata pe imobilizarea masinii, nu separat) si acolo i-au adaptat in motoras auxiliar pentru lock/unlock cu alimentare trasa din circuitul existent, cu actionarea directa pe parghia de la clapeta de pe exteriorul portierei. Singurul inconvenient era ca nu putea sa deschida usa din interior daca erau usile blocate din butonul aflat pe consola de sub aeroterma. In rest, a functionat perfect normal. Anul trecut a fost lovita in parcare tot in aceeasi portiera (prinderea balamalei inferioare indoita) si am schimbat toate portierele cu unele de pe un KV6 cu volan pe dreapta. In momentul de fata functioneaza normal dar are o alta cheie pentru portiera. Mai trebuie sa schimb si butucul de la incuietoare si va fi totul perfect. Si ar mai fi un aspect, depinde cum este setata inchiderea centralizata a masinii, sa deblocheze toate portierele odata sau sa deblocheze portiera de la sofer la prima comanda de unlock si restul la a 2-a comanda de unlock. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LandFun Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Nu cred că cele două motoraşe sunt pt lock şi super-lock ci pur şi simplu unul e pt lock iar celălalt pt unlock. Avînd şi eu problema cu descuiatul din telecomandă sau din consola centrală, am desfăcut portiera şi am măsurat dacă, unde şi cînd ajung impulsurile pt lock/unlock. Am găsit că motoraşele sunt comandate (alimentate) prin 3 fire: unul comun de masă, un +12V pt lock şi un +12V pt unlock. Dacă e cineva interesat, pot reveni cu numărul pinilor pt fiecare din aceste semnale. După decuplarea conectorului, dacă motoraşul e OK, se pot măsura aproximatix 30 ohm între pinul de masă şi pinul corespunzător lui. În cazul meu, pulsurile de +12V veneau corect iar unul din motoraşe era nefuncţional (rezistenţă infinită între pinii dedicaţi lui). Probabil mizerie adunată la perii, mi-am zis aşa că am încercat să desfac modulul latch ce conţine cele 2 motoraşe şi restul angrenajului în vederea curăţarii/ungerii. N-am reuşit să-l desfac întrucît este f.f. bine încapsulat, nituit etc şi n-am vrut să risc să stau cu maşina descuiată pînă îmi vine unul nou. Aşa că am pus totul la loc, mulţumit că măcar ştiu care e problema. Aceasta situaţie a mai durat cîteva luni după care problema descuiatului a dispărut de la sine însă o alta mult mai deranjantă i-a luat locul. Acum contactul pt portiera închisă/deschisă nu funcţionează corect (sper eu, la aceeaşi uşă - n-am verificat). Aşa că în timpul mersului becul roşu de portieră deschisă îmi clipoceşte în bord iar alarma e un dezastru - se declanşează singură cînd are chef. Salut , Te rog sa ma ajuti cu pinii Am aceeasi problema si cu usa spate : nu am deschis-o niciodata din cheie si mai nou nu se mai descuie deloc - e aceeasi problema ? sau e din cabluri Multumesc mult ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Salut , Am aceeasi problema si cu usa spate : nu am deschis-o niciodata din cheie si mai nou nu se mai descuie deloc - e aceeasi problema ? sau e din cabluri Dar luneta coboara cei 2-3 cm cand apesi pe clapeta de la portiera? Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Salut , Te rog sa ma ajuti cu pinii Am aceeasi problema si cu usa spate : nu am deschis-o niciodata din cheie si mai nou nu se mai descuie deloc - e aceeasi problema ? sau e din cabluri Multumesc mult ! Rugaminte Inainte de orice te rog citeste regulamentul si fa-ti o prezentare aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=731816#post731816 Multumesc Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LandFun Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Nu coboara luneta . Astazi a functionat dupa ce am actionat de mai multe ori butonul de coborare luneta ... maine probabil nu . Pare o problema de contact ( poate cabluri ) . Am desfacut de vreo 2 ori usa din spate dar nu parea nimic in neregula ... asta e cel mai rau - ca nu reusesc sa depistez unde e problema . Multumesc pentru interes si raspunsuri dragi colegi de suferinta :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Este de vina motorasul de la macara, are periile contactoare duse. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LandFun Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Se poate depana sau e necesar sa-l inlocuiesc ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata Se poate depana, dar e cu migaleala multa. Trebuie sa dai luneta si macaraua jos. Cu ocazia asta poti sa verifici si contactul din manerul portierei, si de la ala poate sa faca figuri. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate