Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata

aceace

Postări Recomandate

Re: Freelander 1.8 benzina probleme inchidere centralizata

Am facut deja de 2 ori manopera asta ... cu luneta si macaraua jos :) contactul la maner e in regula . Atunci incercam sa vad de ce nu de descuie din cheie ( am crezut ca-i problema de contact ) ... dar nu am aflat inca

A rezolvat cineva problema asta ?

Thx

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am facut deja de 2 ori manopera asta ... cu luneta si macaraua jos :) contactul la maner e in regula . Atunci incercam sa vad de ce nu de descuie din cheie ( am crezut ca-i problema de contact ) ... dar nu am aflat inca

A rezolvat cineva problema asta ?

Thx

Cand deschizi din clapeta de pe portiera descuie dar nu coboara geamul?

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Sunt doua probleme la portiera spate (usa portbagaj):

1 . defect intermitent : uneori ramane blocata usa portbagajului ( nu se deschide indiferent cum o actionez ) ieri am reusit s-o deschid comutand de mai multe ori butonul de coborare geam.

Daca nu e blocata , functioneaza corect ( coboara si geamul)

2 . defect permanent : usa portbagajului nu se descuie din cheie ( asa am luat-o )

Link spre comentariu

Sunt doua probleme la portiera spate (usa portbagaj):

1 . defect intermitent : uneori ramane blocata usa portbagajului ( nu se deschide indiferent cum o actionez ) ieri am reusit s-o deschid comutand de mai multe ori butonul de coborare geam.

Daca nu e blocata , functioneaza corect ( coboara si geamul)

2 . defect permanent : usa portbagajului nu se descuie din cheie ( asa am luat-o )

Fire intrerupte, contacte imperfecte, ia la puricat electrica din portiera. De regula apar probleme de la motorasul macaralei, daca nu primeste comanda sa gliseze geamul acei 2-3 cm, nu prea te lasa sa deschizi portiera ca sa nu spargi luneta. Comanda de glisare lucreaza in tandem cu comanda de deblocare a portierei. Verifica si contactele + incuietoarea portierei.

Link spre comentariu

Contactul pentru cheie este de fapt in incuietoare, nu in butucul propriu-zis in care bagi cheia.

Link spre comentariu

Probabil contactul electric e problema. Butucul cheii este separat (doar daca nu cumva ai varianta cu contactul direct in butucul cheii), pentru a putea fi inlocuit in caz de nevoie. Verifica totusi sa nu ai fire intrerupte.

Link spre comentariu

Stiam ca la freelander trebui actionat de 2 ori la rand telecomanda(pe descuiat) ptr a se deschide porbagajul.

depinde de setarea inchiderii centralizate/telecomenzii. Personal, pe masina mea (3 usi) apesi de 2 ori pt a debloca usa din dreapta si portbagajul. Pe a sotiei (5 usi) apesi o singura data si le deblocheaza pe toate. Pe KV6 (3 usi) apesi 1 data si le deschide pe toate...

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...

Problema cu incuietoarea a avut si sotia mea pe masina ei acum 3 ani, in urma unui accident, masina fiind lovita in portiera stanga fata. A fost la service-ul unde si-a montat alarma (legata pe imobilizarea masinii, nu separat) si acolo i-au adaptat in motoras auxiliar pentru lock/unlock cu alimentare trasa din circuitul existent, cu actionarea directa pe parghia de la clapeta de pe exteriorul portierei.

deci merge pus un motoras de inchidere centralizata peste butucul actual, ca sa faca butoiasul sa iasa sus din usa?

eu am la 3 usi problema. face lock. dar la unlock nu sare siguranta aia in sus din usa si nu poate fi deschis de afara. merge doar din interior.

http://www.motorvip.ro/uploads/photo/image/1056/thumb_MOTORAS_20INCHIDERE_20CENTRALIZATA_2019_20LEI.jpg

http://s4.postimage.org/4weayw3nw/poza3.jpg

Editat de christi
Link spre comentariu

La fel ca cele din poza arata si motorasul suplimentar de pe masina sotiei. Se monteaza undeva in partea de jos a portierei (sa nu fie in calea geamului) si cu o tija suplimentara legata de tija de actionare a incuietorii de pe portiera. Alimentarea se da direct din firele de alimentare ale motorasului defect din incuietoare.

Link spre comentariu

daca se poate, unde anume i-ai facut modificarea (service)?

m-as baga si eu, dar cred ca trebuie curbata nitel tija aia, adica necesita oarece exercitiu. si firele trebe taiate si prinse cu niste papuci sa fie safe. de aia as prefera sa o fac la un service. necesita si gaurele in tabla, adica bormasina langa masina...

vad ca merge cam la 20lei motorasul ala si vad ca in uk sa vinde ca fix ptr freelander.

Link spre comentariu

Modificarea a fost facuta la un service care monteaza alarme auto. Practic, orice service specializat pe electrica poate executa montajul.

Editat de DKW

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

am luat si eu un kit de actuatoare din alea de 2 lei bucata dar cred ca le-am luat degeaba.

am desfacut panoul la usa si am vazut ca tija aia care iese sus in usa..iese printr-o gaurice cat o moneda. deci nici o sansa sa ma leg pe ea pe dinafara usii ci trebuie pe interior unde nu am acces. ea nu sare in sus, actuatorul ei fiind mort. dar beleaua e ca tragand de ea in sus fortat nu actioneaza nimic. doar din cablul de la manerul interior al usii poate fi ridicata tija aia in sus..la prima tragere. la a 2-a se deschide usa.

in capul meu era ca leg actuatorul chinezesc de tija aia si tragand-o in sus, ridica piedica in broasca, dar nu merge. cred ca trebuie dat jos toata broasca si vazut de ce trebuie tras acolo. nu merge decat daca tija e in sus, adica usa deja deschisa...daca o impingi in jos, blocheaza broasca. dar tragand de jos in sus nu mai merge. deci e unidirectionala treaba.

am ramas in pana. :ang3

idei?

uite o modificare in care motorasul se prinde de cablul de la manerul interior al usii.

qqqq.jpg.9638939408dcb1b1bd778fc22fb80af8.jpg

Editat de christi
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

ea nu sare in sus, actuatorul ei fiind mort. dar beleaua e ca tragand de ea in sus fortat nu actioneaza nimic. doar din cablul de la manerul interior al usii poate fi ridicata tija aia in sus..la prima tragere. la a 2-a se deschide usa.

Ce ai facut pana la urma?

Ca am vazut si eu ca chiar daca as trage manual de tamburusul ala in sus e ceva in interior (ca si cum ar fi un magnet) care nu sare de pe pozitia de inchis pe cea de deschis si care sa deblocheze usa.

Adica chiar daca as pune un actuator suplimentar, tija aia sa zicem ca ar sari in sus, dar nu va debloca si usa.

Din butonul de la bord, dupa o apasare ceva mai lunga sare tamburusul ala in sus, dar din telecomanda nu vrea.

Asadar, cum ai zis si tu, practic noul actuator ar trebui sa traga de tija de la manerul interior de deschidere al usii.

Inchiderea nu ma intereseaza pentru ca merge din telecomanda.

Intrebare importanta: trebuie sa cumpar actuator cu 2 fire sau 5 fire?

Link spre comentariu

n-am mai facut nimic. am luat 4 actuatoare d-alea dar m-am lasat pagubas. o deschid cu cheia :grin:

cu 2 fire trebuie. practic depistezi firele ce alimenta motorasul ce e defect si le legi la asta nou. daca reusesti sa adaptezi partea mecanica. mie mi s-a parut dificil. practic chiar daca tragi de cablul manerului interior cred ca se va misca si manerul. nu stiu daca e fezabila treaba.

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Unde este creierul inchiderii centralizate la Freelander 2001? Banuiesc ca in panoul de sigurante de sub volan. Geamurile am vazut ca au modul separat, imobilizatorul este tot separat(le-am vazut practic cu bordul dat jos) dar nu gasesc ,,central door locking,,. Am cautat prin ,,Rave,, dar nu-mi da localizarea la fiecare componenta. Sau nu stiu eu sa-l folosesc corespunzator.

Multumesc.

Link spre comentariu

Unde este creierul inchiderii centralizate la Freelander 2001? Banuiesc ca in panoul de sigurante de sub volan. Geamurile am vazut ca au modul separat, imobilizatorul este tot separat(le-am vazut practic cu bordul dat jos) dar nu gasesc ,,central door locking,,. Am cautat prin ,,Rave,, dar nu-mi da localizarea la fiecare componenta. Sau nu stiu eu sa-l folosesc corespunzator.

Multumesc.

In spatele panoului cu sigurante gasesti CCU (Central Control Unit) care comunica direct cu panoul de sigurante.

Link spre comentariu

Am priceput. Asta comunica spate in spate cu panoul de sigurante iar cel de geamuri este situat dupa panou dar prins de stalpul caroseriei.

Multumesc.

Editat de cocofree
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare