Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Echipament protectie ATV

cristeaandm

Postări Recomandate

Deschid acest thread in ideea de a ne exprima parerile cu privire la echipamentul de protectie ce trebuie purtat de un ATV-ist si cam ce a incercat fiecare dintre noi pe parcursul timpului.

Eu folosesc pentru moment un combinezon din doua piese, geaca Nitro N90 si pantalon NP21, de care sunt foarte multumit. Sunt un fel de all season deoarece atat geaca cat si pantalonul vine cu o captusala groasa pentru iarna. au protectii complete si fiind de la acelas brand au si un fermoar la spate pentru prinderea gecii de pantalon.

347839395_Nitro-NP21pantalon.jpg.b97974817e5a4d4531c14e40b1aaea85.jpg1977675119_geacanitroN90.jpg.057f0b5f0de332343f7d593fe615e4b6.jpg

Cizme Nitro NB 101 cu inchidere pe interior cu fermoar si arici, cu protectie foarte ok pentru glezne si laba piciorului.:wink:

1287406745_575_Nitro-NB-101cizma.jpg.b282dc871d7f052e424bc34a7152eb06.jpg

Manusi dupa cum bine ati intuit :grin: Nitro NG 101, putin cam rigide.

1317605927_575_Nitro-NG1011manusi.jpg.73dc3572fa47b403698f88d168495c3e.jpg

Casca, e aici e un No Name care inca nu ma satisface, dar o port cu plcarere, si rezista bine deocamdata la zgarieturile crengilor de copaci de prin padurile zonei.Casca este ca cele de scuter, fara barbie, insa aici am niste dileme in a-mi cumpara una de tip atv sau enduro, parca nu ma atrage partea din fata alungita.

Voi ce tip de casca purtati?

In dotare mai intra si o cagula subtire pentru vara si una din polar pentru sezonul rece.

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Echipament protectie ATV

la casca ti-as recomanda una open face e mult mai practica, poti merge complet izolat sau fara mandibula acolo unde nu e necesar protectie completa

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Link spre comentariu

Eu am inceput pe quad-uri acum cativa ani si am invatat urmatoarele:

- cizmele de "motor" sunt incredibil de rigide,miscari limitate. Sincer prefer incaltamintea lejera,ghete de lucru cu un nr mai mare decat ce port (uneori si adidasi :banana )

- casca tip enduro - e jale mare daca te duci la noroieli,tot noroiul iti intra in gura,urechi,nas etc nu mai zic de praf. O casca normala,cu bot normal (nu open face), cu vizor e perfecta.

- protectiile tip body armor motocross sunt cel mai bun compromis,nici nu mori de cald si nici nu te julesti,rupi daca e sa cazi. Pana la urma urmei poti sa ai cel mai scump echipament de protectie, "sasiul" conteaza.

In final,sa fie ceva mai ieftine. Gandeste-te ca o sa le bagi prin crengi,noroaie si alte elemente ale naturii unde mai mult ca sigur se vor deteriora,sa nu-ti para rau.

Link spre comentariu

Ca si casca ma gandeam la una dintracea in care se ridica si viziera si mandibula dar am vazut ca sunt mai grele.

Costumatia e ok pentru acum, insa la vara ca si in verile trecute cand nu erau curenti puternici si viteza de rulaj era mica ma cam coceam. Echipamentul are o parte detasabila dar tot parca e calduta treaba. Voi folositi ceva mai naked, de genul un material mai subtire dar cu protectiile adecvate.

S-auzim de bine

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Ca si casca ma gandeam la una dintracea in care se ridica si viziera si mandibula dar am vazut ca sunt mai grele.

C

cand am zis open face la asta care se ridica si viziera si mandibula ma refeam, eu asa stiu ca-i spune. Da poate e mai grea nu cu mult dar eu zic ca merita, parerea mea.

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Link spre comentariu

La ce am prezentat eu geaca si pantalonii sunt vreo 800 lei, casca e ca si cado, parca 100 lei dadr nu o recomand, si eu vreau s-o schimb, iar cizmele vreo 400 lei

Acum si eu astept pareri si modele de echipament de la alti utilizatori de ATV care binenteles si folosesc.:grin:

S-auzim de bine

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

cand am zis open face la asta care se ridica si viziera si mandibula ma refeam, eu asa stiu ca-i spune. Da poate e mai grea nu cu mult dar eu zic ca merita, parerea mea.

M-am interesat si nu se numeste "open face"

1402908996_cascaopenface.jpg.1c8e057e526e104392b85463c5cadbf7.jpg

cea care zic eu cu posibilitatea de a se deschide atat viziera cat si mandibula se numeste "Flip-up"

460166394_cascaflip-up.jpg.9b19cf7d40a35b033df841abc8923414.jpg

Acesta din imagine ar fi chiar ok si are urmatoarele caracteristici:

Caberg Sintesi - casca moto flip-up

Culori disponibile: argintiu, gri-antracit sau negru mat.

Material: termopastic, constructie in doua marimi.

Greutate: cca. 1700 grame.

Viziera: clara, tratata anti-zgariere si anti-aburire; ochelari de soare incorporati, fumurii.

Aerisiri: barbie si frunte, cu evacuari reglabile la spate.

Interior: material Sanitized complet detasabil, cu canale pentru ochelari de vedere.

Inchidere: banda dintata.

Omologare: ECE22.05 , omologata drept casca integrala si casca jet.

Include protectie de vant la barbie si deflectoul pentru respiratie. Casca este pregatita pentru montarea kitului de comunicatii Caberg Just Speak (accesoriu optional).

Pretul este in jur de 900 lei.

Voi ce credeti merita?

Ce stiti de aceasta firma?

Apropo care e treaba cu omologarea ECE?

S-auzim de bine

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Geaca + pantaloni FLM Polo - 920 ron

Imi place ca are multe fermoare pentru aerisiri. E buna vara si cand e mai rece afara. I-am bagat un burete gros si rigid la protectia pentru coloana.

Pantalonii i-am terfelit prin coclauri,am renuntat la ei.

Ghete Nitro - 280 ron

Le-am folosit o vreme apoi am renuntat. Mult prea rigide.

Casca - 150ron

Nu mai stiu ce marca e. Imi place ca are cozoroc si vizor ca la cele clasice. Cea mai buna combinatie.

Manusi - 140ron

Protectii de carbon cu ventilatii

http://www.freebunker.com/tn/t25090/26042011136.jpg

Editat de Sefulik
Link spre comentariu

cea care zic eu cu posibilitatea de a se deschide atat viziera cat si mandibula se numeste "Flip-up"

ai dreptate am aflat si eu ulerior, de aratat arata foarte bine dar eu zic sa cauti ceva mai ieftin din aceeasi categorie, sa nu iti para rau cand o dai de crengi si o zgarii.

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Link spre comentariu

Vezi ca mai nou s-au ieftinit considerabil castile enduro care au si viziera. Sunt ideale pentru cei care poarta ochelari de vedere si care cu greu pot purta ochelari enduro peste cei proprii. In mod normal nu ai nevoie de viziera, si ea intra sub cozoroc, dar daca ploua sau e namol prinde tare bine. Am gasit Airoh de genul asta la 440 lei (la oferta) la standul Moto-Bistrita de la SMAEB.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Castile cu vizor nu sunt bune in enduro pt ca se zgarie foarte repede vizorul de la noroi cand il stergi, in schimb la ochelari sunt mai putin expusi si poti pune si f0lie protectoare.

Produsele de la FOX (casca, geaca, pantaloni, cizme, etc) sunt foarte bune calitativ dar putin cam scumpe.

TODAY IS A GIFT
Link spre comentariu

Ai dreptate Raul, dar daca esti ochelarist zi cu zi e mai greu cu ochelarii enduro :) Eu in 90% din timp nu am nevoie de protectii suplimentare la ochi, dar pe ploaie e cam nasol si nici ochelarii enduro nu ma ajuta. Nu mi-am luat inca casca de asta cu vizor ca erau scumpe, un Uvex mai ieftin trecea de 200 Euro lejer, dar la 440 lei era chiar un pret accesibil.

Samurai incepator
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare