shoricelu Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 de ceva timp imi curge ulei pe langa "oala" de la homocinetica. Din cate am citit, acolo ar trebui sa fie vaselina si nu ulei. Mi s-a mai spus ca e posibil sa fi crapat un simering care ar lasa uleiul din punte sa ajunga in homocinetica. Cei de la Service-ul Suzuki din Craiova au zis ca trebuie sa schimb garnitura de pe sfera (piesa 22 de pe desfasurarea pe care o da programul de originale la puntea fata). Beleaua e ca nu sunt sigur daca numai aia e sau mai trebuie comandate si alte piese (eg: semeringul care lasa uleiul sa treaca din punte in homocinetica). A mai patit cineva buba asta? Sa comand doar garnitura de pe "oala" sau ....? http://img148.imageshack.us/img148/5592/picture001bt.th.jpg Jimny "moapsa" M13A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 (editat) Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. N-are garnitura mare nicio treaba, de-aia-mi plac reprezentantele, acolo trebuie sa fie uscat, nu garnitura aia tine uleiul! Ridica roata pe cric, apuc-o de la "orele 12 - 6" si vezi daca ai joc. Cel mai probabil s-au dus rulmentii Kingpin (tin loc de pivoti la veverite). In felul asta cand joaca roata, se misca planetara in simering si curge uleiul din punte. Daca ai mers o vreme asa, iti recomand sa-ti iei si simeringul de la punte ORIGINAL ( de fapt, ia-l oricum, tot umbli acolo si e ieftin). Pentru linistea ta, daca e uzata, ia si garnitura mare, daca tot desfaci (daca nu, spal-o bine). Greseaza rulmentii Kingpin cu unsoare de calitate! Alta probabilitate ar fi rulmentul de la roata (daca apesi frana si cand misti de roata nu mai are joc, atunci e rulmentul de la roata). Nu uita sa completezi sau chiar sa schimbi uleiul in punte, e posibil sa fi intrat mizerie sau apa pe langa simering, asa cum a iesit uleiul! P.S. Cod rulmenti Kingpin: Koyo JR 30302 sau SKF sau... Intreaga procedura aici http://www.bigjimny.com/images/documents/Changing_the_KingPin_Bearings.pdf Succes, Iulian Editat Aprilie 27, 2011 de iulianul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Aprilie 27, 2011 Partajează Postat Aprilie 27, 2011 Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. Garnitura aia doar protejeaza sa nu intre praf in interiorul articulatiei. La tine cu siguranta s-a dus semeringul de pe partea respectiva si uleiul din punte se scurge in articulatie si de acolo mai jos. Iti recomand sa faci o revizie a puntii cu ocazia asta: curatat, gresat si montat la loc. Si verifica si jocul la rulmentii kingpin. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. Tot ceea ce au spus colegii este corect, insa nu este obligatoriu sa fie asa. Eu am facut revizia completa a puntii fata (rulmenti kingpin, simering, garnitura de etansare de pe nuca, uleiul-totul facut in reprezentanta la Suzuki in Sibiu), am parcurs aprox. 15.000 km de atunci, am veificat jocul rulmentilor-nul, nu are joc nici macar putin si cu toate astea am aceeasi problema..., curge uleiul din diferential pe la simeringul de planetara. Am intrebat (tot pe cei de la reprezentanta Suzuki) daca este normal sa cedeze atat de repede acest simering, iar raspunsul a fost ca NU! Am comandat deja simeringul (4,2 euro+TVA) si ma pregatesc de schimbat. Poate ai noroc si este doar simeringul si la tine. Bafta. ( :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vili Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. Eu am avut aceasi problema acum 2 saptamani. In afara garniturii am avut si 2 rulmenti crapati. Se presupune ca din cauza ruginii, probabil a cedat garnitura sau s-a mai umblat la el si a fost montat gresit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 (editat) Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. Astazi am vrut sa inlocuiesc simeringul de la planetara... insa "SURPRIZA"! pivotul de jos (kingpin-ul) are joc, f putin dar are; in viraje si la gropi presiunea fiind f mare cedeaza mult mai mult si jocul este mult mai mare. Deci problema pierderii de ulei pe la homocinetica este legata se pare de acesti pivoti, de uzura lor exact cum au spus si colegii mai sus. Deci va trebui sa comand un set (2 bucati) ptr ca banuiesc ca la scurt timp va ceda si cel de sus. Editat Aprilie 26, 2012 de edy_M corectare/stergere detalii :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. Dupa ce cureti bine "bila" aia mare..... da-i cu un smirghel de 800 bine de tot si un strat de lac.Gasesti la spray. eu asa am facut si inca e lacul acolo. Sa bagi Vaselina grafitata "Mehrzweckfett F". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nautilus Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. La fel mi-a curs si mie la roata stanga fata.Am schimbat rulmentul de suspensie si simeringul. ...JIMNY goes anywhere... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kingy Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. Dupa ce cureti bine "bila" aia mare..... da-i cu un smirghel de 800 bine de tot si un strat de lac.Gasesti la spray. eu asa am facut si inca e lacul acolo. Sa bagi Vaselina grafitata "Mehrzweckfett F". E bine ce spui cu curatatul bine si cu smirghelul de 800 dar cu lacul, de unde-ti veni ideea asta nastrusnica? E suficient sa finisezi suprafata si apoi sa dai cu vaselina dar nu foarte multa si curatat la exterior si refacut stratul de vaselina periodic. Mai ales dupa iesirile in offroad urmate de spalarea masinii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. E bine ce spui cu curatatul bine si cu smirghelul de 800 dar cu lacul, de unde-ti veni ideea asta nastrusnica? E suficient sa finisezi suprafata si apoi sa dai cu vaselina dar nu foarte multa si curatat la exterior si refacut stratul de vaselina periodic. Mai ales dupa iesirile in offroad urmate de spalarea masinii. De la furca biclei. Am un Marzocchi la vreo 800$. E pe arc,ulei si aer. Aveam o mica zgarietura si in timp vedeam ca scapa ulei si se punea prafu instant pe brat. Dupa ce am luat-o cu smirghel de 800 si i-am dat o mana de lac a functionat perfect. M-am gandit ca e bine sa fac asta si la masina. Cu cat e mai neted se uzeaza mai greu garnitura aia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. Pe linga problema rulmentilor king-pin, mai exista doua posibilitati prin care sa se piarda uleiul din punti in omocinetica.Prima ar fi ca suprafata de contact a planetarei sa nu fie perfect neteda, si cea din urma, puntea strimba.Daca puntea(nu conteaza daca este fata sau spate) este strimbata cu doar citiva mm, atunci planetarele( care au ramas drepte) preseaza in peretele simeringului, si de aici si pierderea de ulei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. Astazi am vrut sa inlocuiesc simeringul de la planetara... insa "SURPRIZA"! pivotul de jos (kingpin-ul) are joc, f putin dar are; in viraje si la gropi presiunea fiind f mare cedeaza mult mai mult si jocul este mult mai mare. Deci problema pierderii de ulei pe la homocinetica este legata se pare de acesti pivoti, de uzura lor exact cum au spus si colegii mai sus. Deci va trebui sa comand un set (2 bucati) ptr ca banuiesc ca la scurt timp va ceda si cel de sus. ...nu neaparat. Eu am avut un joc destul de pronuntat si nu pierdea deloc. Stiu insa ca sint de preferat semeringurile originale, mai ales ca nu costa o avere. Cu schimbatul in pereche al rulmentilor king-pin ai dreptate. Greu de crezut ca un rulment e ok si celalalt uzat. De obicei se duce mai repede ala de jos. In plus manopera pentru asa ceva e destul de mare, deci daca tot se desface, atunci mai bine sa se faca treaba completa. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Aprilie 28, 2012 Partajează Postat Aprilie 28, 2012 Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. Cam la cat ar ajunge manopera ptr o astfel de revizie punte fata (schimbat rulmentii kingpin, simeringuri, ulei, etc), mai mult de 400 lei?! Acum trei ani am facut asta la reprezentanta Suzuki din Sibiu, insa si impreuna cu alte operatiuni si nu imi pot da seama cat a fost asta separat. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Aprilie 29, 2012 Partajează Postat Aprilie 29, 2012 Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. Cam la cat ar ajunge manopera ptr o astfel de revizie punte fata (schimbat rulmentii kingpin, simeringuri, ulei, etc), mai mult de 400 lei?! Acum trei ani am facut asta la reprezentanta Suzuki din Sibiu, insa si impreuna cu alte operatiuni si nu imi pot da seama cat a fost asta separat. Do it yourself si te costa doar cateva beri si cateva ore :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. Asta am si facut! Am comandat rulmentii king pin SKF (30302 J2- 45 lei bucata) de la magazinul reprezentanta SKF din Sibiu, dar mai astept acum inca o saptamana cu masina pe butuci ptr ca este foarte uzata si garnitura de la nuca (Seal knucle ), in aproximativ 5 zile lucratoare va sosi si costa 150 lei. Intradevar, nu ar trebui inlocuita aceasta garnitura la fiecare schimb de rulmenti sau simering, dar are si ea o limita, iar dupa cum arata este cea originala (din 2004) 8 ani se pare ca a fost suficient :grin: :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Mai 11, 2012 Partajează Postat Mai 11, 2012 Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. Am primit garnitura (de la magazinul Unix din Sibiu) si a costat 131 lei. Si din cate am observat acum (ptr ca am inlocuit eu rulmentii, simeringul de planetara si garnitura de la "bila"), aceasta garnitura are un rol de protectie f important, daca restul pieselor din acel ansamblu sunt montate corect, etansate cu silicon, doar pe la aceasta garnitura ar fi posibil sa intre apa si impuritati la rulmenti si planetara. Asa ca nu merita sa te zgarcesti la 130 lei, daca tot faci un lucru il faci bine. Dupa cum am spus, nu cred ca trebuie schimbata aceasta garnitura la fiecare schimb de rulmenti king pin, insa trebuie examinata bine, curatata si de asemenea bila trebuie curatata si gresata. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aicidincolo Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 (editat) pierd ulei pe la articulatia homocinetica intretinere kingping pivoti rulment Jimny Samurai ungere salutare la toata lumea, din toate topicurile citite in mai mult de 5 limbi am ajuns la concluzia pentru problemele legate de homocinetica Jimny: schimbare rulment, schimbare pivoti, scurgeri de ulei ,si curatare intretinere homocinetica operatiile sunt aceleasi se pot face DII daca ai sculele necesare in 40min pe fiecare roata, sau chiar 10 ore pentru cei cu experienta acumulata doar uitandu-se la tutoriale sau la alti colegi cum au facut ei.(ca mine :) revin: tutorial pentru toate operatiile cu poze complete am gasit aici: http://jimny.superforum.fr/t199-remplacement-des-roulements-de-pivot aici http://jimny.superforum.fr/t977-fuite-d-huile-pont-avant am gasit cauza scurgerilor de ulei si uni colegi au bagat ei ulei 75w 80 in homocinetica si spun ca au ajuns la 230mii km fara probleme, eu vreaau sa combin ideile. alt tutorial rusesc despre curatarea homocinetica http://www.drive2.ru/l/288230376152119670/ un video cu operatiile in care in 34min un mecanic prof face toata operatia https://www.youtube.com/user/renard381/videos iar de pe toate siteurile inclusiv al nostru s-au gasit codurile pieselor: rulmentii king pin SKF (30302 J2- 45 lei bucata) de la magazinul reprezentanta SKF din Sibiu garnitura de la nuca (Seal knucle) 45120-81A02 (de la magazinul Unix din Sibiu) si a costat 131 lei 09283-26016 codul de la simeringul original de Jimny nu e scump , el e cauza titlului topicului mai trebuie mastic pt a etansa pivotii kingping vaselina pt planetare be baza de litiu 100ml sau max 250 sau ulei de transmisie care se completeaza la schimbarea cauciucurilor. e un forum se bazeaza pe pareri , asta este parerea mea nu aruncati cu pietre raspund doar la discutiile constructive nu la critici sau altele. Intre timp va salut si va doresc drumuri forestiere :P (camoinagii isi doresc asfalt uscat ) Editat Aprilie 26, 2014 de aicidincolo adaugare detaliu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Aprilie 26, 2014 Partajează Postat Aprilie 26, 2014 Re: pierd ulei pe la articulatia homocinetica. E bine ce spui cu curatatul bine si cu smirghelul de 800 dar cu lacul, de unde-ti veni ideea asta nastrusnica? E suficient sa finisezi suprafata si apoi sa dai cu vaselina dar nu foarte multa si curatat la exterior si refacut stratul de vaselina periodic. Mai ales dupa iesirile in offroad urmate de spalarea masinii. Ideea nu e nastrusnica absolut deloc. Eu cu un amic am facut treaba si mai bine. Demontat tot la homoconetica, spalat, degresat bila apoi dat cu primer spray - 3 maini. Dupa ce s-a uscat primerul, am luat smirghel de apa foarte fin si am dat apasand foarte usor pana cand bila a iesit perfect rotunda (sferica mai bine zis). Dupa asta 3 maini de vopsea neagra spray. A iesit mai bine ca la mama ei din fabrica. E treaba cam de o zi intreaga ca trebuie asteptat mult sa se usuce atat primerul cat si vopseaua. Spor la treaba! LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate