gnok Postat Aprilie 29, 2011 Partajează Postat Aprilie 29, 2011 Incepand cu ziua de ieri am auzit un bubuit in puntea spatea (sau in acea zona) .Sunetul e asemanator cu bataia intr-o toba , infundat si destul de puternic .Apare numai cand sunt in acceleratie si schimb viteza (2-3-4).La decelare sau daca las ambreajul usor de tot nu face nici un zgomot sau daca in orice treapta de viteza calc si las ambreiajulla fel nimica... Am verificat astazi prinderile la cutie si cardanul spate la care crucile sunt ok insa am mic joc cca. 1 cm in grupul spate...aveti idee la ce ar trebui sa fiu atent?... 4x4 merge...franele nu sunt blocate,inca nu am iesit in teren cu ea,nu am bruscat-o in vreun fel...poate fi o problema in grup sau? Multumesc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raresbazu Postat Aprilie 29, 2011 Partajează Postat Aprilie 29, 2011 Re: Bubuit in puntea spate... Incepand cu ziua de ieri am auzit un bubuit in puntea spatea (sau in acea zona) .Sunetul e asemanator cu bataia intr-o toba , infundat si destul de puternic .Apare numai cand sunt in acceleratie si schimb viteza (2-3-4).La decelare sau daca las ambreajul usor de tot nu face nici un zgomot sau daca in orice treapta de viteza calc si las ambreiajulla fel nimica... Am verificat astazi prinderile la cutie si cardanul spate la care crucile sunt ok insa am mic joc cca. 1 cm in grupul spate...aveti idee la ce ar trebui sa fiu atent?... 4x4 merge...franele nu sunt blocate,inca nu am iesit in teren cu ea,nu am bruscat-o in vreun fel...poate fi o problema in grup sau? Multumesc... verifica bucsele la puntea spate, cele 4 care sunt pe brate si punte si cele care fixeaza bratele pe sasiu. pune pe cinev in masina sa bage treapta 1 d viteza cu frana calcata si sa lase ambreiajul pana vrea sa ''plece'' apui sa-l calce in fund de mai multe ori timp in care vezi sub masina daca puntea tinde sa aibeo miscare de rotatie in sus... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raresbazu Postat Aprilie 29, 2011 Partajează Postat Aprilie 29, 2011 Re: Bubuit in puntea spate... verifica bucsele la puntea spate, cele 4 care sunt pe brate si punte si cele care fixeaza bratele pe sasiu. pune pe cinev in masina sa bage treapta 1 d viteza cu frana calcata si sa lase ambreiajul pana vrea sa ''plece'' apui sa-l calce in fund de mai multe ori timp in care vezi sub masina daca puntea tinde sa aibeo miscare de rotatie in sus... vezi si la traseul tobei de esapament la mitsubishi am impresia ca e o problema in zona puntii de spate poate sa faa si aia urat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Aprilie 29, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2011 (editat) Re: Bubuit in puntea spate... pune pe cinev in masina sa bage treapta 1 d viteza ... . Am uitat sa mentionez..la plecarea de pe loc chiar si smuncit ...nu se aude nimica...o sa ies sa vad si bucsile la tiranti desi nu au mai mult de 5000 km de cand le-am inlocuit. Edit....am iesit pana afara la masina si am tras cu mana de roata inainte si inapoi...si se pare ca acolo e buba ...la bucse...puntea executa o miscare de aprox 1-2 cm in sus (in jurul axei nu in cursa de suspensie)...culmea ca in viteza 1 nu face ...sper sa fie alea si nu vreo alta belea... Daca mai aveti si alte idei nu va sfiiti...:grin: A...si mai curios...pot ceda aceste bucse brusc dat fiind faptul ca sunt din poliamida?...desi daca stau bine sa ma gandesc am fost avertizat de Melente sa nu pun poliamida in loc de bucsile originale... Multam Editat Aprilie 29, 2011 de gnok Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raresbazu Postat Aprilie 29, 2011 Partajează Postat Aprilie 29, 2011 Re: Bubuit in puntea spate... Am uitat sa mentionez..la plecarea de pe loc chiar si smuncit ...nu se aude nimica...o sa ies sa vad si bucsile la tiranti desi nu au mai mult de 5000 km de cand le-am inlocuit. Edit....am iesit pana afara la masina si am tras cu mana de roata inainte si inapoi...si se pare ca acolo e buba ...la bucse...puntea executa o miscare de aprox 1-2 cm in sus (in jurul axei nu in cursa de suspensie)...culmea ca in viteza 1 nu face ...sper sa fie alea si nu vreo alta belea... Daca mai aveti si alte idei nu va sfiiti...:grin: A...si mai curios...pot ceda aceste bucse brusc dat fiind faptul ca sunt din poliamida?...desi daca stau bine sa ma gandesc am fost avertizat de Melente sa nu pun poliamida in loc de bucsile originale... Multam nu cred ca 1 sau 2 cm e mult posibil sa fie din alta parte dar sincer bucele din poliamida sunt cam slabe probabil depinde si de productor dar eu pot spune ca am avut cateva experiente nasoale cu ele... cred ca nu au tinut nici 2000 km erau montate la prindereape sasiu a bratelor toba ai verific? si bucsele pe sasiu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Aprilie 29, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2011 Re: Bubuit in puntea spate... Bucsele pe sasiu sunt ok ...nu se deplaseaza tirantii...toba e la fel ok, daca ar fi toba ar trebui sa zdrangane mai mult pentru ca am 1 km de ulita stanga-dreapta pana la primul petec de asfalt...maine ma apuc sa desfac un tirant sa vad cei acolo , daca mai sunt in stare buna bucsele. Edit: asa ceva am pe tiranti ...asta a ramas de model...si nu sunt cumparate din magazin sunt facute la strungar...de aceea zic ca daca ar fi astea duse nu ar fi mare bai ca au costat 100 lei 4 bucati.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gaspar andrei Postat Aprilie 29, 2011 Partajează Postat Aprilie 29, 2011 Re: Bubuit in puntea spate... din cate vad este din material solid. gresit! o bucsa trebuie sa fie elastica altfel risti sa se rupa vreo piesa pe linga faptul ca bate urit intro anumita pozitie Born to lose 1975-Live to win Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 29, 2011 Partajează Postat Aprilie 29, 2011 Re: Bubuit in puntea spate... Se subintelege ca bucsele din poliamida sint bune numai atit timp cit nu apuca sa faca uzura , apoi fac un joc din ce in ce mai mare . Nu amortizeaza aproape deloc , si de aici si problemele . Culisanta e in regula ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Aprilie 29, 2011 Partajează Postat Aprilie 29, 2011 Re: Bubuit in puntea spate... Bucsele pe sasiu sunt ok ...nu se deplaseaza tirantii...toba e la fel ok, daca ar fi toba ar trebui sa zdrangane mai mult pentru ca am 1 km de ulita stanga-dreapta pana la primul petec de asfalt...maine ma apuc sa desfac un tirant sa vad cei acolo , daca mai sunt in stare buna bucsele. Edit: asa ceva am pe tiranti ...asta a ramas de model...si nu sunt cumparate din magazin sunt facute la strungar...de aceea zic ca daca ar fi astea duse nu ar fi mare bai ca au costat 100 lei 4 bucati.... Daca alea le ai pe tendoane...schimbale repede cu bucse de cauciuc sau poliuretan... singuru-l loc unde poti pune bucse de poliamida este intre sasiu si caroserie ...adica bodylift si uni mai puneau la bratele de fata ...dar in scurt timp distrug si bratele si transmit si toate socurile in caroserie....in nici un caz la o punte rigida care trebuie sa flexeze chiar si cand te urci pe o bordura ! p.s.dute si pe la biserica si aprinde o lumanare, ca nu a plecat puntea de sub tine Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Aprilie 29, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2011 Re: Bubuit in puntea spate... Daca alea le ai pe tendoane...schimbale repede cu bucse de cauciuc sau poliuretan... singuru-l loc unde poti pune bucse de poliamida este intre sasiu si caroserie ...adica bodylift si uni mai puneau la bratele de fata ...dar in scurt timp distrug si bratele si transmit si toate socurile in caroserie....in nici un caz la o punte rigida care trebuie sa flexeze chiar si cand te urci pe o bordura ! p.s.dute si pe la biserica si aprinde o lumanare, ca nu a plecat puntea de sub tine :oo Auch...acu chiar m-ai speriat deoarece vroiam sa le inlocuiesc cu...tot deastea...si mai grav ca de cand am rezolvat-o cu actele masina urmeaza sa ruleze in conditii de family car... Pe de alta parte ele sunt facute sa intre putin fortat...iar sistemul de prindere al tirantilor de punte nu permite deplasarea lor stanga-dreapta...dar e drept ca pot casa la flexare (mai ales sub efectul unui soc/roata) si tirantul sa se deplaseze...urmarile la viteza mare nu mai zic...brusc nu mi se mai par scumpe bucsile care ''tre acolo'' si multam domnului ca n-am patit-o ...in schimb la vitezele mici practicate in off nu am simtit vreo diferenta fata de cele originale (din 2009 masina nu a mai pupat asfalt)...si legat de acest topic - or fi alea sau nu de vina pentru bubuiala ...o sa le schimb...multumesc Kato de avertisment si de slp. P.S.am incercat in seara asta pe ''mic'' 2-3-4...no sound...vorba lui Kbinder : X-files exista...nici nu mai stiu daca iubesc sau urasc masina asta...jur... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 30, 2011 Partajează Postat Aprilie 30, 2011 Re: Bubuit in puntea spate... Simptomele sint normale . Daca inainteaza uzura la aceleasi bucse , urmeaza mersul serpuit dupa fiecare curba ( puntea oscileaza in limitele jocului din bucse si dai din fund precum o combina , cu directie pe spate ). Cele mai proaste bucse de cauciuc sint mai bune decit cele de poliamida . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Mai 1, 2011 Autor Partajează Postat Mai 1, 2011 Re: Bubuit in puntea spate... Nu mai umblu acuma la punte...cand o duc sai fac avansul o verific in service,faza e ca sta bine pe drum...aseara am rulat 10-15 km (cu 110 km/h) pe autostrada fara a simti vre-un balans la partea din spate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate