Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Plimbare sambata 30.04 Valea Doftanei-Cheia

iulianul

Postări Recomandate

Distinsi colegi, o data cu primii muguri vestitori ai primaverii si a berzelor inaripate, doua veverite zbuciumate in MT-urile goale (a se citi fara trolii) si un G s-au gandit la o iesire Valea Doftanei - Cheia, eu, Nicu007 si un prieten.

Toti doritorii din toate speciile, fie ...riţe, fie ....zauri sunt bineveniti sa se alature. Nu ma luati de organizator ca nici nu stiu traseul, nici mare experienta in offroad nu am, fac si eu o propunere.

Ziceam sa ne intalnim la 9.00 in parcarea Metro Baneasa, mancare la pachet.

Vremea se anunta in regula.

Mai este cineva interesat?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Plimbare sambata 30.04 Valea Doftanei-Cheia

Nu cunosc de loc zona, @Nicu 007 zicea de Campina-Valea Doftanei si mai departe...

Cand apare pe forum poate ne lamureste, eu doar am lansat "ideea de iesire" :grin:

Nimic extrem, oricum.

Link spre comentariu

Ieri (28.04.2011) am trecut din Valea Doftanei in Sacele pe "DJ102"=19km.

Cand intri pe macadamul de la iesirea din Valea Doftanei o ti numai stanga pe langa stalpii de inalta tensiune.:br

Drumul e ok, adica soft dar sunt si cateva portiuni cu sleauri facute de TAF-uri. :h5

Recomand minimA/T.:grin:

Un traseu numai bun pt.o plimbare de primavara si un piknik. :x

Apropo! NU a ramas nicio urma a treceri noastre pe acolo! :old

DSCN2756.thumb.JPG.fc22513444eb87f969612f26a70a396a.JPG

DSCN2751.JPG.af77b1a4213b0dde9bf01b643f1e8414.JPG

DSCN2747.thumb.JPG.5815d6609f635a7e3f10bb2356cd610c.JPG

DSCN2788.thumb.JPG.8a755635649b82a5b19cf21358f5e02c.JPG

DSCN2795.thumb.JPG.294e6fec8954e2cc1ba96d522cf5f74a.JPG

DSCN2739.thumb.JPG.69b6dd994fa62965008512af4386546d.JPG

DSCN2753.thumb.JPG.ea96dc9f9d12f5230c9ec78718c0e69f.JPG

DSCN2796.thumb.JPG.dcdc123078277964feb2e9a51dd16956.JPG

Editat de nessum

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Sa inteleg din poze ca pe creasta Baiului ar mai fi ceva zapada si nu s-ar putea aborda maine?

Cinstit sa fiu si eu ma gandeam la creasta Baiului. Cred ca o hotarare finala o vom lua la fata locului in functie si de vreme si de chef. Oricum e doar o plimbare de primavara.

ex. SUZUKI SAMURAI 1992 - little red car
Link spre comentariu

Maine s-ar putea sa vin si eu la Metro Baneasa la 9 (e ala de pe dn1 in rand cu ikea?) insa la un moment dat pe DN1 ne vom desparti. Voi efectua un traseu de padure de la Campina spre Pucioasa.

Daca intarzii nu ma asteptati. :h5

Va salut !

Link spre comentariu

Cinstit sa fiu si eu ma gandeam la creasta Baiului. Cred ca o hotarare finala o vom lua la fata locului in functie si de vreme si de chef. Oricum e doar o plimbare de primavara.

De-aia intrebam si eu de Baiului, ar fi fost o varianta pentru mine maine. Stiu insa ca acum 2 saptamani era zapadsa mare acolo.

Va salut !

Link spre comentariu

Hai ca scriu eu primul cateva vorbe despre iesirea de azi.

Am plecat de la Metro Baneasa pe la 9.15 doua Jimny-uri, o Toyota HiLux si un Samurai. Am mers pana in Banesti unde ne-am intalnit cu un echipaj de Patrol. Traversat raul Prahova spre Bobolina (nu, nu glumesc, asa se cheama :grin:)

De acolo am incercat 2 tentative de a traversa culmile vestice, ambele esuate. Drumurile care figureaza punctat pe hartile militare, se transformau in ravene foarte inguste cu riscul de a pune masina pe o parte.

In cele din urma am ocolit culmea cu pricina pe asfalt si am urmat un drum care ne ducea spre Valea Lunga. Pe traseu am zis sa mai incercam un drum care facea la stanga si care nu aparea pe nici-o harta. Un localnic ne-a spus ca se infunda in apropiere dar am reusit sa inaintam foarte mult pe el. Drumul spectaculos cu cateva sleauri, peisajul mirific pana cand a inceput ploaia. Am continuat mai departe pana cand am atins coama dealului. De acolo ar fi trebuit sa coboram dar ploaia s-a intetit, drumul era destul de ingust pe coborare cu usoara inclinare laterala si nu ne-am riscat sa continuam cu toate ca pe Google Earth observ acuma ca n-ar mai fi fost decat fo 300m pana devale :grin:

Am luat cale intoarsa si am avut cateva peripetii interesant pe noroiul si sleaurile aparute dupa ploaie. Eu era sa intru intr-un copac, Nicu007 a ramas suspendat in 3 roti destul de periculos, dar am scos-o la capat si am ajuns jos.

Am continuat drumul spre valea lunga. Initial acesta a fost foarte larg si cu macadam. Apoi macadamul a disparut, larghetea si ea de asemenea :ha:

Drumul s-a transformat brusc intr-un drum serpentinos, abrupt si cu mult noroi de la ploaie. Am avut insa noroc ca era in coborare, au mai fugit cururile masinilor pe ici pe colo dar am ajuns in vale unde drumul a devenit din nou primitor. Traseul grupului a luat sfarsit in Iedera. Acolo ne-am splitat, o parte facand cale spre Bucuresti altii mergand spre Valea Doftanei.

Am mai avut o tentativa de soffroad intrand pe un camp, dar ne-am blocal in dreptul unui mal care parea a fi ocale ferata dezafectata pe langa care erau multe gauri sapate in cautarea conductelor de benzina :grin:

Ne-am intors rapid inapoi realizand ca suntem intr-un loca nepotrivit :wink:

Ne-am miscat foarte bine, fara prea multe opriri de taclale, grupul a fost unit si compact, numai baieti de nota :10

Mii de multumriri si la mai mare.

Mai jos traseul, asteptam poze si filme de la cei care le-au facut

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=fyuwjnhocvlldnfd

Editat de omoroka

Va salut !

Link spre comentariu

O zi foarte reusita, cu niste oameni cu care as mai iesi oricand in teren! Vremea super pentru offroad, cald si soare dar mai tarziu si cu fulgere si ploaie in padure, cat sa condimenteze coborarea.

Traseul l-a povestit Omoroka mai bine ca oricine.

Multumesc lui George care s-a gandit la masinile noastre si nu ne-a lasat sa ne bagam prin"locuri nepotrivite" si ca ne-a impins sa iesim din padurea aia cand deja se ingrosa gluma din cauza ploii.

Multumesc si lui Omoroka pentru implicarea ca navigator, el e stapanul hartilor, el a fost copilorul tuturor si de multe ori deschizator de drumuri.

Felicitari tuturor pentru iesirea minunata :h5!

La coborarea din padure, fiind primul si neavand masura sleaurilor si noroaielor de la vreo masina din fata, am coborat usor inconstient :dr2 pana jos :banana, n-am apucat sa-i vad/filmez pe Nicu in trei roti si nici pe Omoroka tasnind din noroi spre pom.

De fapt lipsesc multe filmari, tocmai din cauza actiunii in desfasurare sau a ploii.

Am legat totusi un filmulet:

http://www.youtube.com/watch?v=jtBolebacVw

Link spre comentariu

O zi foarte reusita, cu niste oameni cu care as mai iesi oricand in teren! Vremea super pentru offroad, cald si soare dar mai tarziu si cu fulgere si ploaie in padure, cat sa condimenteze coborarea.

Traseul l-a povestit Omoroka mai bine ca oricine.

Multumesc lui George care s-a gandit la masinile noastre si nu ne-a lasat sa ne bagam prin"locuri nepotrivite" si ca ne-a impins sa iesim din padurea aia cand deja se ingrosa gluma din cauza ploii.

Multumesc si lui Omoroka pentru implicarea ca navigator, el e stapanul hartilor, el a fost copilorul tuturor si de multe ori deschizator de drumuri.

Felicitari tuturor pentru iesirea minunata :h5!

La coborarea din padure, fiind primul si neavand masura sleaurilor si noroaielor de la vreo masina din fata, am coborat usor inconstient :dr2 pana jos :banana, n-am apucat sa-i vad/filmez pe Nicu in trei roti si nici pe Omoroka tasnind din noroi spre pom.

De fapt lipsesc multe filmari, tocmai din cauza actiunii in desfasurare sau a ploii.

Am legat totusi un filmulet:

http://www.youtube.com/watch?v=jtBolebacVw

Foarte frumos colajul. Multumim Iulian :h5

Va salut !

Link spre comentariu

Frumos. Frumos. Frumos. :gr1:gr1

Filmuletul de exceptie (basca e coloana sonora:) La mai multe iesiri si cat mai frumoase!

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare