Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Bieletele de bara stabilizatoare!

Irod

Postări Recomandate

Ce se strica la Terrano des sunt bieletele de bara stabilizatoare fata. Cand nu se strica bieletele se strica bucsile lor. Nu stiu ce sa ma mai fac cu ele.

M-au tinut intre 1000 si maxim 10.000 de km o pereche, timp in care am schimbat la ele 1-2 randuri de bucsi. La inceput masina le manca ca pe saratele, apoi am observat ca gaurile din trapez erau ovalizate si de aceea am sudat pe trapez niste saibe groase. De atunci a inceput sa mearga putin mai bine. Apoi am gasit ceva bucsi de offroad care tineau mai bine, dar acum nu mai gasesc nici modelul acesta.

Acum ultima pereche de bielete sunt avariate dupa 1500 km de sosea si 150 km de forestier. Mi se pare extrem de repede.

As avea si eu o intrebare si sper ca nu v-am plictisit cu atatea ocari la adresa bieletelor:

Ce se intampla daca nu le mai schimb si le las asa rupte sau daca le dau jos de tot?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Bieletele de bara stabilizatoare!

bun , sa zicem ca le dam jos, fara ele bara stabilizatoare nu mai are nici un rost deci poate fi data si ea jos.

Nu sunt interesat atat de stabilitate ca nu sunt vitezoman , cat de faptul , ca urmare a indepartarii lor sa nu fie capetele de bara eventual caseta de directie mai predispuse la avarii. Nu ma pricep, dar au bara stabilizatoare si bieletele un rol protector fata de componentele de mai sus?

Natura si aventura

Link spre comentariu

Andrei , esti mecanic de la 15 ani??? Stii care este rolul bieletelor anti-roll-iu,implicit a barei stabilizatoare? Daca da cum de-l sfatuiesti sa le dea jos?? Eu am un prieten cu un Patrol care tot asa s-a luat dupa mecanici de 20 de ani ca tine si a mers o perioada fara bielete iar cand le-a pus a fost uimit de cat de bine se comporta masina la obstacole. Masinile astea au o geometrie care a fost gandita si construita de ingineri cu carte si nu de mecanici cu experienta de garaj din spatele blocului.

Link spre comentariu

Masinile astea au o geometrie care a fost gandita si construita de ingineri cu carte si nu de mecanici cu experienta de garaj din spatele blocului.

Ai dreptate , asa este, a fost gandita de ingineri ... tot acesti ingineri au inventat si bara stabilizatoare decuplabila ! Hai sa ne intelegem - ce inseamna " obstacole" - denivelari de 10 cm luate la 70...80 la ora - in mod sigur masina e mai stabila cu barele stabilizatoare (sa nu uitam ca exista bara stabiliz. si pe spate). Daca in schimb te referi la o flexare sanatoasa de punte, masina se comporta mult mai bine fara bara stabilizatoare (sau cu ea decuplata)!

Pe asfalt si in special in curbe bara stab. e foarte buna, in teren, la flexari , e mai bine fara. Parerea mea :old

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

Sunt de acord cu tine ca in offroad este indicat sa nu le ai pentru a permite o flexare mai ampla, dar daca citesti bine ce problema are Irod ai sa vezi ca omul nu de flexare se plange ci de faptul ca sunt cam scumpe si ca se uzeaza foarte repede si ce ar putea pati daca nu le-ar mai pune ca s-a saturat sa le tot schimbe.

Link spre comentariu

Am luat troaca (patrol) cu o bieleta rupta, ulterior am dat jos de tot bara stabilizatoare si am mers asa cateva luni bune ca deh... mecanici cu state vechi spuneau ca e mai bine asa. Insa din principiu mie imi place sa las masinile cum le-a kkt mama lor; drept urmare am montat la loc bara stabilizatoare si surpriza a fost maxima in sens pozitiv indiferent de viteza rula muuuult mai bine, sarea bordurile cu mare usurinta de gropi nu mai vb. Pentru vreo doi cm cat flexeaza in plus puntea io nu as renunta la bara stabi (fac io cinste). Cu siguranta poti mere mult si bine fara ea, insa ar fi indicat sa gasesti o solutie viabila sa nu se mai farame atat de des, eventual adapteaza de la alta masina ca nu e normal ce se intampla acolo. La celalalt patrol am adaptat unele de Nubira care si acum sunt bune dupa neste zeci de mii de km.

Io sunt patit si nu e prima oara cand ascult sfaturi pseudo-mecanicoase si imi iau leapsa.

Link spre comentariu

"Nu ma pricep, dar au bara stabilizatoare si bieletele un rol protector fata de componentele de mai sus?"

Bara stabilizatoare face ca basculele sa fie cat mai aproape la acelasi nivel, daca una coboara , trage si de cealalta prin intermediul bieletelor si a barii stabilizatoare iar socul este preluat de ambele telescoape, bucsi,pivoti etc.

Link spre comentariu

pare ca e logic ce zici cu impartirea socurilor.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Poate spun prostii, dar majoritatea masinilor pe care le-am avut aveau bielete de bara stabilizatoare "clasice" adica o simpla tija cu pivoti la ambele capete. Cred ca ar merita incercat o simpla modificare, la partea unde vine surubul cu bucsa sa se puna o "ureche" de care sa se prinda pivotul bieletei. Si daca functioneaza se pot face si fineturi gen tija filetata din care sa poti scurta sau lungi ansamblul bieletei.

Daca vi se pare o prostie nu dati cu parul.

Pe de alta parte la magazinul unde cumpar eu piese de fff multi ani bieleta o pot cumpara pe la 50 de ron fara bucsi si 70 cu bucsi. Asa ca nu este prea scump.

VW Touareg V6 benzina - gaura neagra
Link spre comentariu

nu e vorba de bani aci razvane. Problema e timpul, schimbatul acestor bielete dureaza pana la 40 de minute pe elevator..... fara elevator ar putea dura 2 ore de lucru continu....

Natura si aventura

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

salut.si eu am schimbat bieletele pe fata deorece erau uzate si s-a simtit imediat. o alta problema am daca aveti idee. cand acceleram, masina avea o tendinta usoara de a trage dreapta si cand reduc in partea opusa( sau invers) , acum s.a accentuat aceasta problema. de la ce credeti ca este? are bielete si pe.spate? ms

Link spre comentariu

Verifica bucsele de la brate ( fata + spate ) , si jocul in rulmentii de roata ( de asemenea fata + spate ).

Dar nu doar vizual , si nu ruga o domnisoara sa faca asta .

• Like 1

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare