Vizitator BobbyFurtuna Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 (editat) As fi interesat de achizitia unui complex auto intr-un oras mic cu 30.000 de locuitori. Merita investitia? Cam care ar fi profitul aproximativ? Momentan detin un service nu foarte mare in Bucuresti dar as fi tentat sa scap de orasul asta aglomerat si mizerabil, mai ales ca service-ul detinut aici nu este foarte mare, dar costa terenul de sub el mai mult decat service-ul in sine. Complexul auto contine: - Atelier tinichigerie; - Vopsitorie; - Atelier electrica auto; - Atelier mecanica auto; - Zona cosmetica auto; - Spalatorie auto (Firma separata fata de service si magazinul de piese auto dar lipita de hala service in acelasi complex) - Magazin piese auto; - Atelier confectii usoare (Bate protectoare, flanse, elemente simple de caroserie, echipamente de sudura, confectii scuturi protectoare etc.); - Mercedes Sprinter 4x4 capacitate 5t pentru transport marfa duba inregistrata ca fiind masina macazinului de piese (Nu are aceiasi denumire cu restul service-ului); - Platforma tractari auto si licenta pentru tractari autorizate; - Vulcanizare auto motociclete, ATV, turisme, camioane si masini agricole; - Linie ITP aceiasi poveste motociclete, ATV, turisme, camioane si masini agricole; - Dyno test; - Aparatura de testere auto; - Statie GPL si loc pentru constructie pompe benzina si motorina; - Hala industriala in care se afla totul cu parcare subterana, incalzita, gaze, apa, canalizate, curent electric, curent trifazic; - Zona birouri si bar deasupra halei la etajul 1. Cam ce profit credeti ca as putea obtine dintr-o asemenea afacere? Evident ma refer la ceva aproximativ deoarece am banii dar nu stiu daca ii vor amortiza prea curand si la ce sa ma astept daca investesc intr-un complex aflat intr-un oras atat de mic. Service-ul nu are nici un fel de clientela formata, nu a fost functional nici o-data, toata aparatura si toate utilajele sunt noi, nu sunt folosite nici o secunda, deoarece fostul proprietar a murit cu mai putin de o luna inainte sa deschida service-ul intr-un nefericit accident. Ce parere aveti? Merita investitia? Editat Mai 2, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: Complex auto! Nu ne-ai spus cat costa investitia...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: Complex auto! Investitia este destul de mare. In service s-a facut o investitie de 630.000 de euro si se vinde cu 400.000 de euro dar pentru a o amortiza in 48 de luni inseamna 8700 de euro pe luna aproximativ si nu stiu daca as scoate banii astia. In Bucuresti este altceva dar intr-un oras ca acela nu stiu. Ce profit credeti ca ar putea genera daca ma ocup bine inteles, adica si contracte cu firme de asigurari, firma de taxiuni, este un oras cu potential agricol deci societatile agrocole care au utilaje de intretinut, jandarmeria locala, politia si asa mai departe. Ce parere aveti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: Complex auto! Daca vrei sa amortizezi 400000 euro in 4 ani ,dupa care sa vinzi afacerea cu 1mil euro intra in PDL. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: Complex auto! alex22_xxx era o intrebare serioasa nu prostii gen intra in PDL. Daca nu ai nici o treaba cu investitiile sau cu acest domeniu mai bine nu mai posta de dragul sa mai apara un post in plus in descrierea profilului! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: Complex auto! Din pacate, adica din pacate pt noi, simpli cetateni ai acestei tari, cred ca sfatul lui alex s-a vrut unul serios si real : amortizarea celor 400mii in 4 ani, cred ca doar prin "pactul cu ....PDL", se poate face........ In alta ordine de idei : chiar ai avea posibilitatea sa ai contracte cu tot ce misca in localitatea respectiva ? Asta ar fi o chestie buna.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: Complex auto! alex22_xxx era o intrebare serioasa nu prostii gen intra in PDL. Daca nu ai nici o treaba cu investitiile sau cu acest domeniu mai bine nu mai posta de dragul sa mai apara un post in plus in descrierea profilului! 1. Observ ca esti nou pe forum si poate nu sti ca posturile din sectiunea diverse nu se contorizeaza. 2.sa ai un profit de 100000 euro incepand cu primul an al afacerii tine de domeniul politic sau sf. Nu mai are rost sa-ti fac un calcul al cheltuielilor cu personalul,impozite,taxe,curent,etc si o sa vezi ca de fapt profitul ar trebuii sa fie de peste 15000/luna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: Complex auto! Poate vrei sa spui castigul sa fie de 15.000 de euro pe luna nu profitul. Si ca sa fim mai la subiect. Ce profit credeti ca ar genera acea afacere daca as achizitionao? Nu stiu daca as putea sa fac contracte cu tot ce misca in oras dar complexul a fost creat tocmai in ideea ca in acel oras nu exista alte service-uri serioase decat ateliere mici cu 2 elevatoare si o linie ITP si ala e service-ul. Dar sa presupunem ca ar decurge totul normal fara sa acaparez atat de repede piata. Ce profit preconizati am intrebat ci nu ce gandesc eu. Eu am mers pe ideea ca totul merge ca in Bucuresti desii stiu ca nu este asa, bine inteles merge ca in Bucuresti cu un service cu dimensiunile si complexitatea celui prezentat. Intrebarea a fost simpla. Ce profit credeti ca ar genera? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: Complex auto! Daca vrei sa amortizezi 400000 euro in 4 ani ,dupa care sa vinzi afacerea cu 1mil euro intra in PDL. :g :br ... desi, nu chiar, se apropie alegerile si cine stie !?... Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: Complex auto! Orasul e secret sau poti sa-l spui? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: Complex auto! Mare atentie la orasele mici unde si acele 2 ateliere mici iti pot crea o concurenta seriosa prin preturile(probabil mici) pe care le practica. Aprox 8000 de euro/luna cred ca este o suma la care intradevar se poate ajunge,dar poate dupa o perioda mai indelungata de timp. Un alt lucru ce trebuie luat in calcul este nr de masini din acel oras,precum si disponibilitatea fortei de munca de specialitate.Daca spre exemplu un mecanic bun sa zicem ca il gasesti,nu pot spune acelasi lucru de un electrician auto.... Cel mai bine este sa faci un studiu de caz la fata locului,sa incerci sa afli ce contracte poti face si cam ce cifra de afacere au atelierele din zona...poate chiar sa ne zici numele orasului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: Complex auto! Din cand in cand trec prin Rasnov langa Brasov. E un orasel foarte mic si de curand au un Bosch Car Service destul de mare. Tot timpul e plin de masini acolo si lume care asteapta. Un avantaj este si apropierea de un oras mai mare. Vin si de acolo clienti. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: Complex auto! Este vorba de orasul Dragasani. In zona unul dintre acele ateliere mici are o cirfra de afacere destul de mare, cu un profit destul de mare si ca sa revin la subiectul anterior desii nu ma incanta deloc si patronul cu o influenta politica destul de mare dar nu cred ca ar fi o piedica asta, populatia ne fiind interesata de acest subiect bine inteles, eventual decat anumite firme care nu as putea sa le ,,atrag" din acest motiv. O alta idee data de juristul actualului meu service ar fi si infiintarea unei scoli de soferi in incinta aceluiasi complex sau a unui parc de dezmembrari tinand cont ca nu este nici un parc in oras. Ce parere aveti si la cat s-ar ridica investitia? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: Complex auto! Cu banii astia poti face ceva afara. Si scapi si de praf, mizerie, politica ...etc Parerea mea! :h5 Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Mai 2, 2011 Partajează Postat Mai 2, 2011 Re: Complex auto! nu e rau Dragasaniul pentru asa ceva....cine a trecut pe acolo a vazut ce masini sunt si toate vin la valcea...pentru ca unii mecanici de acolo mai dau inca cu ciocanul in masina cand pleci sa bei cafeaua..si in plus sunt foarte multi locuitori in imprejurimi care se deplaseaza pentru nu stiu ce reparatii la craiova sau valcea.Vorbesc in cunostinta de cauza,frecventez zona....si am patit pe pielea mea cand eram cu discovery acum 2 ani prin zona si nu am avut unde suda toba de esapament,ca sudorul gheorghe e nu stiu unde,vasile stie dar nu se baga,pe mine nu ma lasa ca e aparatul scump..,ca a venit gheorghe dar nu se baga ca nu stie din ce aliaj e facuta,,,,deci spor la treaba!..numai cu statia itp si cateva maruntisuri o sa scoti jumatate din ce vrei tu pe luna....o sa rupi gura targului daca le faci pe toate scrise mai sus la un loc,Sa te gandesti ca mai e si tranzit in zona:h5si vin din ala bun!!!:x Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Re: Complex auto! poate fi complexul poleit cu aur, clientii ii aduc si mentin angajatii...care daca nu ai de unde... o sa tragi oblonul repede un mecanic, vopsitor, tinichigiu bun, sunt rari, si cei care sunt angajati si mai rari... risc maxim forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarzy Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Re: Complex auto! daca te misti bine o sa atragi clenti si din "metropolele" apropiate, acum cativa ani cei de la IATSA Campina aveau majoritatea clientilor din Bucuresti si Ploiesti, cred ca nici acum ponderea nu a suferit multe modificari. Ideea este sa faci treaba cu angajati seriosi si sa nu te bucuri la "tunuri" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Re: Complex auto! Da ai dreaptatemirciulica pot incepe ceva afara doar ca nu voi stii limba, nu voi stii cum merg lucrurile si asa mai departe, o sa fie firme mari care imi vor da multa bataie de cap, o sa fie si acolo birocratie care nu este deloc usor de invatat, in Romania macar stiu ce si cum, am avut o tipografie in Ungaria acum 2 ani si am fost inspirat sa o vand inainte de faliment si sa imi recuperez investitia si ceva peste dar nu foarte mult. Afacerea a meritat dar am avut noroc ca am dat-o la timp deoarece la nici 3 luni a venit o editura de nivel european si au disparut clientii instantaneu, noul patron a micsorat preturile (Tot roman din Timisoara) si am vorbit cu el si abia mai scotea 300 de euro pe luna cat sa nu moara de foame stii? Deci afacerile in afara tarii se fac cu bani multi, foarte multi, adica peste 3 milioane de euro daca vrei ceva profitabil, si chiar si in Romania in orasele mari daca nu ai un teren bine plasat pe care sa incepi o afacere terenurile sunt foarte scumpe si nu se poate incepe nimic sub 2 milioane de euro cel putin, decat in conditiile in care faci un contract de inchiriere dar stii cum e Romanul cand vede ca iti merge bine renegociaza contractul sau iti returneaza banii si il reziliaza. Daca pui anumite clauze in contract nu e de acord si nu semneaza... tot in Romanica noastra sunt cele mai profitabile afaceri cu bani putini ca deaia e tara tuturor posibilitatilor. Poate intru si in PDL (Cu bomba de gat) daca ziceti ca se scoate bine :)) Am vorbit cu un analist economic in dimineata asta si e de parere ca afacerea va merge mai ales vulcanizarea, spalatoria, magazinul de piese auto, zona de cosmetica auto, zona de testere auto + cu o reclama buna si tractarile auto vor merge ca sa nu mai adaug statia de alimentare cu GPL care in timp daca voi avea bani o voi dezvolta si cu benzina si motorina + statia ITP + Dyno Tester-ul care este singurul din judet si nici in judetele apropiate nu exista + ca exista targuri auto in zona si multi vor sa testeze masinile pe care le achizitioneaza deci numai astea ar scoate un profit frumusel + restul care sa functioneze pentru plata cheltuielilor (Intretinere, modernizare, plata angajatilor, curent, gaze, autorizatii care unii probabil stiti ca trebuie reinoite si asa mai departe in fiecare an unele etc.) si daca dupa plata acestora mai ramane si ceva profit este si mai bine. Amortizarea investitiei se va face in aproximativ 72 de luni dupa asta incepand sa fie pe profit afacerea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Re: Complex auto! Pentru scoala de soferi investitia pleaca de la minim 8000-10.000 de euro si creste in functie de cite masini doresti sa achizitionezi(obligatoriu doua) sau gradul lor de uzura(daca sunt noi costurile pot creste cu mult peste 10.000).Partea nasoala e ca dupa ce faci toata investitia,mai apoi trebuie sa mai stai macar 1luna sau doua pina vine autorizatia de la ARR timp in care trebuie sa mai sustii costurile adica salarii personal angajat,chirie,utilitati etc. Crede-ma ca nu vorbesc din auzite,personal am o scoala de soferi in Iasi.Daca doresti si alte informatii da-mi un pm. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Re: Complex auto! Stiu dar deja am 3 Opel corsa folosite ca masini de firma si va trebuii omologarea pentru uz de instruire si asa mai departe stiu toata povestea + instructori auto care sunt destul de usor de gasit sinceri sa fim, + o sala de curs pentru legislatie si cam atat. Iti dau un mesaj privat in aproximativ 2 ore cand ma intorc de la banca si vorbim! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Re: Complex auto! Stiu dar deja am 3 Opel corsa folosite ca masini de firma si va trebuii omologarea pentru uz de instruire si asa mai departe stiu toata povestea + instructori auto care sunt destul de usor de gasit sinceri sa fim, + o sala de curs pentru legislatie si cam atat. Iti dau un mesaj privat in aproximativ 2 ore cand ma intorc de la banca si vorbim! Ai numerele mele de telefon pe pm!In rest daca totul ar fi atit de usor cum pare as fi cel mai fericit om de pe planeta!Sincer iti spun ca treaba nu e atit de usoara pt ca traim in Romania si suntem nevoiti sa lucram cu romani.Daca as fi avut afacerea in Germania eram deja de Pasti in drum spre Caraibe:ha::ha::ha::ha:! Ps:"cam atit" ajunge sa ajunga "incomensurabil de mult":ha::ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Re: Complex auto! Ok multumesc mult revin cu un telefon in cursul zilei de maine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Re: Complex auto! Da ai dreaptatemirciulica pot incepe ceva afara doar ca nu voi stii limba, nu voi stii cum merg lucrurile si asa mai departe, o sa fie firme mari care imi vor da multa bataie de cap, o sa fie si acolo birocratie care nu este deloc usor de invatat, in Romania macar stiu ce si cum, am avut o tipografie in Ungaria acum 2 ani si am fost inspirat sa o vand inainte de faliment si sa imi recuperez investitia si ceva peste dar nu foarte mult. Afacerea a meritat dar am avut noroc ca am dat-o la timp deoarece la nici 3 luni a venit o editura de nivel european si au disparut clientii instantaneu, noul patron a micsorat preturile (Tot roman din Timisoara) si am vorbit cu el si abia mai scotea 300 de euro pe luna cat sa nu moara de foame stii? Deci afacerile in afara tarii se fac cu bani multi, foarte multi, adica peste 3 milioane de euro daca vrei ceva profitabil, si chiar si in Romania in orasele mari daca nu ai un teren bine plasat pe care sa incepi o afacere terenurile sunt foarte scumpe si nu se poate incepe nimic sub 2 milioane de euro cel putin, decat in conditiile in care faci un contract de inchiriere dar stii cum e Romanul cand vede ca iti merge bine renegociaza contractul sau iti returneaza banii si il reziliaza. Daca pui anumite clauze in contract nu e de acord si nu semneaza... tot in Romanica noastra sunt cele mai profitabile afaceri cu bani putini ca deaia e tara tuturor posibilitatilor. Poate intru si in PDL (Cu bomba de gat) daca ziceti ca se scoate bine :)) Am vorbit cu un analist economic in dimineata asta si e de parere ca afacerea va merge mai ales vulcanizarea, spalatoria, magazinul de piese auto, zona de cosmetica auto, zona de testere auto + cu o reclama buna si tractarile auto vor merge ca sa nu mai adaug statia de alimentare cu GPL care in timp daca voi avea bani o voi dezvolta si cu benzina si motorina + statia ITP + Dyno Tester-ul care este singurul din judet si nici in judetele apropiate nu exista + ca exista targuri auto in zona si multi vor sa testeze masinile pe care le achizitioneaza deci numai astea ar scoate un profit frumusel + restul care sa functioneze pentru plata cheltuielilor (Intretinere, modernizare, plata angajatilor, curent, gaze, autorizatii care unii probabil stiti ca trebuie reinoite si asa mai departe in fiecare an unele etc.) si daca dupa plata acestora mai ramane si ceva profit este si mai bine. Amortizarea investitiei se va face in aproximativ 72 de luni dupa asta incepand sa fie pe profit afacerea. La cele spuse de tine, mi-as permite sa spun ca : -afara exista un sistem functional - spune tu o institutie a statului acestei tari care functioneaza corect si eficient ! -afara functionarii nu te trateaza ca pe un infractor..... -afara banii se pot face si prin munca cinstita sau mai ales prin..... -afara justitia chiar functioneaza...... -afara legea concurentei sau cererii si ofertei chiar functioneaza..... -afara statul isi protejeaza contribuabilii versus companiile-mamut sau asa-zise autonome...... Poate sunt eu visator, dar ei "fac Mercedes, etc, iar noi Logan"...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Re: Complex auto! Astral stai linistit ca nici afara nu e cum pare. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator BobbyFurtuna Postat Mai 3, 2011 Partajează Postat Mai 3, 2011 Re: Complex auto! Sa le luam pe rand: -afara exista un sistem functional - spune tu o institutie a statului acestei tari care functioneaza corect si eficient. Tinand cont ca eu voi fi unic actionar si voi avea foarte putin de lucru cu institutiile statului exceptand RAR-ul unde totul este ok deocamdata si bancile care majoritatea sunt private si incearca sa isi pastreze clientii deci nu este nici o problema. -afara functionarii nu te trateaza ca pe un infractor..... Cand aud ca esti roman acolo esti tratat mult mai urat decat un infractor stai linistit ca nu poti face afaceri care sa implice functionarii bugetari ai statului; -afara banii se pot face si prin munca cinstita sau mai ales prin..... Nu se fac nicaieri banii prin munca cinstita, peste tot exista o ,,Mafie" care are la degetul mic principalele institutii de care te lovesti mereu, prin faptul ca detin marile branduri; -afara justitia chiar functioneaza...... Afara justitia functioneaza dar in afacerea mea foarte rar o sa am de a face cu justitia, eventual politia rutiera care se prosteste imediat (Nu ca nu ar fi destul de prosti) si chiar daca nu, nu sunt persoane care sa imi incurce afacerea; -afara legea concurentei sau cererii si ofertei chiar functioneaza..... Da legea concurentei functioneaza dar din moment ce exista un brand mare care investeste intr-o tara acela va acapara cea mai mare parte a pietei. In Romania aproape nimeni nu investeste in afaceri mari, ce au mai venit acum Italieni, Austrieci si chiar Mormoni desii nu o sa va vina sa credeti; -afara statul isi protejeaza contribuabilii versus companiile-mamut sau asa-zise autonome...... Statul isi protejeaza contribuabilii dar conducerea locala din aproape orice tara din Europa incearca sa scape de romani si nimeni nu va apela la tine ca si firma pentru vre-un serviciu din vechiul si simplul motiv ca esti ROMAN. Desii nu este perfect normal dar asa merg lucrurile afara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate