apostolioanradu Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Sunt relativ nou in domeniul 4x4 si nu stiu in ce circumstante pot folosi 4x4, de pe frontera mea, fara sa il defectez. Un "nene" imi spune ca nu este bine sa cuplex pe suprafata cu aderanta, altul imi spune ca e ok, pe orice suprafata, daca am rotile de o mama, altii imi spun ca nu are importanta si pot cupla oricum si oriunde. Am considerat ca cel mai bine este sa ve intreb pe voi. Care este parerea voastra? De asemenea pe codul de pe caroserie, este trecut g80, care din cate stiu eu este LSD-ul, dar asta iarna cand m-am inzapezit cu ea, invartea numai pe partea cu aderenta redusa. Poate fi defect? Mentionez ca detin o frontera A 2.0i c20ne Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Re: 4x4 De ce nu incepi tu cu alfabetul ? Ia-o catinel si cu putina rabdare...... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?39963-Principiul-de-functionare-al-unui-diferential-obisnuit http://forum.club4x4.ro/showthread.php?40250-Cum-se-pune-diferential-central http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41871-raport-in-punti http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48323-cuplare-4X4 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?52485-cum-pot-verifica-4x4 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
apostolioanradu Postat Mai 11, 2011 Autor Partajează Postat Mai 11, 2011 Re: 4x4 Multumesc, trec la documentat :D Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: 4x4 sper sa nu deranjez prin faptul ca intreb aici si nu mai deschid un topic separat. imi poate spune cineva din ce an apare codul G80 pe placuta din compartimentul motorului? sau mai exact, din ce an au inceput sa le doteze cu LSD? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: 4x4 Foloseste 4*4 pe suprafete cu aderenta redusa (teren, asfalt ud, zapada) si in rest pe asfalt 4*2. Desi e o masina 4*4 nu este 4*4 permanent. Cele permanente au diferential central si astfel pot sa circule oricand si oriunde 4*4. Frontera nu are asa ceva. In legatura cu Lsd-ul, nu te astepta sa faca minuni. Chiar daca ai avea s-ar putea sa fie defect sau sa nu mai cupleze cum trebuie. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kriu Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 (editat) Re: 4x4 daca nu ma insel, dupa 96, cand s-a modificat si suspensia de pe spate, de la arcuri lamelare la elicoidale.... dar lsd-ul nu a fost de serie... daca ai pe placuta g80, sigur are lsd! dar la namol nu simti cam nimic... pe zapada ajuta... daca nu ai ulei special pentru diferentiale cu lsd, acesta nu functioneaza si risti sa se si defecteze... poate arunca stelea un ochi pe aici si te lamureste sigur! Editat Mai 12, 2011 de kriu frontera A 2.0 sport - de off road :tr_____________:jp1 frontera B 2.2 16v sport - de plimbare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: 4x4 stiu ca nu au fost echipate, de serie, cu LSD. de asta intreb. exista sansa ca cele din '93 sa aiba LSD? aaa, zici ca daca e functional...nu e mare diferenta intre una cu LSD si una fara? ca sincer nu as da 1200 de euro in plus pe una cu LSD, mai ales ca e modelul pe care nu mi-l doresc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
apostolioanradu Postat Mai 12, 2011 Autor Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: 4x4 La mine, presupunand ca are (nu stiu daca respecta codul, deoarece a avut facuta recarosare, fiind o frontera din 97' toamna cu foi de arc si motorizare c20ne), si nu functioneaza, in nici un caz nu cred ca merita 1000+ euro pentru una cu asa ceva. Eu am mai scos-o pe namol mare si cu 4x4 asa cum il are, si nu ramane in loc. Presupun ca fara nu este nici masina de extrem, dar eu tin "fata" mea pentru oras (cu gpl multipunct) si ocazional mici escapade in natura, si isi face treaba mai mult decat mi-as putea dori. Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: 4x4 nici eu nu o iau pt offroad, doar ca se mai intimpla sa merg la cite un concurs de pescuit si sa se moaie asfaltu' de la cite-o ploaie. si nu e deloc placut sa car echipamentul de la sosea pe malul baltii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
apostolioanradu Postat Mai 12, 2011 Autor Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: 4x4 cu un set de gume bune, nu te lasa. sport sau lunga? ce motorizare? Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: 4x4 sport vreau. si asta de-mi place mie si e sport e din '93, deci cu mari sanse sa nu aiba LSD. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
apostolioanradu Postat Mai 12, 2011 Autor Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: 4x4 Nu cred ca are. Daca este din 93, este 2.0 benzina (c20ne) ca si a mea. Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: 4x4 ok, in cazul in care nu are...isi pierde mult din calitatile de offroad? adica se comporta mai aproape de un scenic rx4, sa zicem, sau mai aproape de o frontera cu LSD? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
apostolioanradu Postat Mai 12, 2011 Autor Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: 4x4 Aici nu stiu ce sa raspund, deoarece este prima mea masinna 4x4, si a doua pe care am condus-o (prima fiind tot o frontera lunga, 2.4i, fara lsd). Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 (editat) Re: 4x4 Daca imi este permis, as putea sa zic si eu cate ceva. Am o Frontera Sport 2.0i (C20NE) din '95 (inca o mai, dar am scos-o la vanzare). Nu am vazut si nu auzit de vreuna cu LSD. Sunt 99.99% sanse sa nu aiba LSD. Din punct de vedere al comportamentului in offroad sunt momente in care simti (neplacut) faptul ca nu ai asa ceva. Esti nevoit sa te troliezi in portiuni unde cu un LSD sau blocant spate ai trece fluierand. Eu pe a mea am montat blocant spate, moment din care am folosit mai putin troliul. In plus, utilizarea blocantului menajeaza alte componente ale masinii. Nu o mai forjezi atat de mult. LE: Depinde mult de ce vrei sa faci cu ea. Daca mai aveti intrebari, nu ezitati. Editat Mai 12, 2011 de boca77 Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
melculbeat Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: 4x4 cit te-a costat montarea blocantului? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
apostolioanradu Postat Mai 12, 2011 Autor Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: 4x4 Si mai ales, unde s-a efectuat treaba? Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 Re: 4x4 Blocantul e Dioffer. Costul e aprox. 1000 eur. Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kriu Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 Re: 4x4 sigur,pana in 96 nu s-a montat LSD. eu am LSD (functional) pe frontera B si sincer este "pistol cu apa". nu face nimic in plus fata de cealalta din 94 fara LSD... tot blocantul ramane sfant pentru off road. frontera A 2.0 sport - de off road :tr_____________:jp1 frontera B 2.2 16v sport - de plimbare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaic Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 Re: 4x4 Frontera mea sport din "96 are LSD si functioneaza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
apostolioanradu Postat Mai 14, 2011 Autor Partajează Postat Mai 14, 2011 Re: 4x4 Presupun ca pentru lsd, exista si un buton de cuplare, nu ? Opel Frontera Sport 2.0i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NIK4X4 Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Re: 4x4 lsd. nu trebuie cuplat se cupleaza singur... AB16NIK...AB23NIK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Re: 4x4 ca sa afli daca ai sau nu lsd iti ia 5 minute ridica puntea spate pe 2 cricuri si invarte o roata-daca se invart ambele in acelasi sens ai lsd daca una se invarte in fata si una in spate nu ai lsd Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Re: 4x4 Si daca prin metoda indicata mai sus rezolvi dilema daca ai LSD sau nu , asta nu inseamna ca acesta face minuni . Cu roata libera ( ridicata de la sol ) nu ai acelasi efort la roata , deci in sarcina LSD-ul poate sa alunece mult si bine ... In stare buna , e un real ajutor , si o solutie comoda . Mai scumpa decit un diff liber , dar comoda . Insa pentru a fi se eficient , un diferential LSD clasic , asa sunt modelele 'normale ' - cu discuri de frictiune - ar trebui sa fie cam de 2-3-4x mai lungi , corespunzator unor discuri de frictiune mai multe .Si atunci ar fi mai eficient in teren , insa mai putin indicate pentru asfalt .De aici compromisul (necesar si suficient ) unui pachet de discuri de frictiune care in stare noua si cu ulei special LSD nu asigura decit un transfer de putere de aprox 30%. Care procent scade rapid dupa uzura . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Re: 4x4 Acum am vazut si eu discutia .... De o saptamana lucrez la masina si vin acasa foarte tarziu si obosit si nu mai intru pe net. Coincidenta sau nu, tocmai am demontat diferentialul spate pentru a-i repara LSD-ul. Ce trebuie schimbat? 2 buc. discuri de otel pretensionate + 4 discuri de frictiune de bronz + 4 discuri de otel .... total = 2858,7 RON. Mie unul mi se parecam mult. Recomand solutia propusa de @boca77, adica blocant Dioferr (monteaza colegul @unimog - www.offroadmania.ro), sau alte tipuri de blocante. Din ce am observat, cine are posibilitatea poate transforma LSD-ul in blocant (se preteaza la asa ceva). Cum functioneaza? Acest tip de LSD blocheaza permanent diferentialul si incepe sa alunece la un efort care depaseste ... presiunea creata de discurile pretensionate (care este foarte mare). Foarte important este uleiul, ca altfel nu mai aluneca si trepideaza masina in curbe pe aderenta (asfalt) si cand aluneca, distruge discurile. Cam atat. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate