Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Zmucituri la schimbarea vitezelor.

rommy20005

Postări Recomandate

Am o problema la cutia automata la care nu prea pot sa-i dau de cap.

La inceput, cand am luat masina, imi zmucea toate vitezele indiferent de turatia motorului sau de viteza. Am gasit buba, era de la un vacuum scos care ducea la supapa de pe cutie.

Dupa vreo doua luni a inceput sa-mi patineze schimbarea vitezei din 2 in 3, am gasit si buba asta, era supapa sparta, de pe cutie (scapa vacuum).

Din toate reglajele de la robinetul de vacuum de pe pompa de injectie si de la robinetul din supapa de pe cutie nu am reusit sa scot zmucitura care o da la schimbatul vitezelor la turatii mici.

Daca merg cu masina sa schimbe peste 2000 de rot/min nu am nici cea mai mica problema, schimba perfect dar daca iau piciorul din acceleratie cand ajunge sa schimbe ea in viteza superioara si are o turatie mai mica de 2000, imi da o smucitura puternica in diferentiale in momentul schimbarii vitezei.

Daca are cineva vreo idee de la ce ar putea fi.

Stiu de existenta unor supape in cutie cu niste arculete care da drumu la o anumita presiune de ulei.........ar putea fi de la alea?

Editat de rommy20005
zic si io.........
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Zmucituri la schimbarea vitezelor.

Buna seara !

Da, ar putea fi de la corpul supapelor. Daca acestea (supapele = bila + arc) nu mai inchid sau deschid corect, efectul este o schimbare cu socuri la un anumit regim de turatie.

Rezolvarea este alt corp de supape, de obicei. Iar daca ai patinat cutia, poate e mai bine s-o refaci complet si sa montezi un corp nou de supape.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Am o problema la cutia automata la care nu prea pot sa-i dau de cap.

La inceput, cand am luat masina, imi zmucea toate vitezele indiferent de turatia motorului sau de viteza. Am gasit buba, era de la un vacuum scos care ducea la supapa de pe cutie.

Dupa vreo doua luni a inceput sa-mi patineze schimbarea vitezei din 2 in 3, am gasit si buba asta, era supapa sparta, de pe cutie (scapa vacuum).

Din toate reglajele de la robinetul de vacuum de pe pompa de injectie si de la robinetul din supapa de pe cutie nu am reusit sa scot zmucitura care o da la schimbatul vitezelor la turatii mici.

Daca merg cu masina sa schimbe peste 2000 de rot/min nu am nici cea mai mica problema, schimba perfect dar daca iau piciorul din acceleratie cand ajunge sa schimbe ea in viteza superioara si are o turatie mai mica de 2000, imi da o smucitura puternica in diferentiale in momentul schimbarii vitezei.

Daca are cineva vreo idee de la ce ar putea fi.

Stiu de existenta unor supape in cutie cu niste arculete care da drumu la o anumita presiune de ulei.........ar putea fi de la alea?

Salut Rommy, scuze ptr. interventie.

Ce ai gasit in cutie (defect) si cum ai rezolvat problema ?

Stima.

Link spre comentariu

Merg asa cu ea...m-a invatat cu ea. Daca o tin in timpul schimbului de viteza in sarcina (usor accelerata) nu mai zmuceste deloc. Mie imi zmuceste doar daca e in decelerare.

Am gasit sa imi reconditionez toata cutia undeva in Ungaria si costa in jur de 6-7 sute de euro insemnand schimbarea tuturor pieselor inafara de carcasa pompa si pinioane.

Se pare ca ar fi de la supapele acelea dar daca schimbi decat alea nu o sa mai schimbe la timpul care trebuie...deci e un ansamblu de uzuri.

Editat de rommy20005
zic si io.........
Link spre comentariu

Merg asa cu ea...m-a invatat cu ea. Daca o tin in timpul schimbului de viteza in sarcina (usor accelerata) nu mai zmuceste deloc. Mie imi zmuceste doar daca e in decelerare.

Am gasit sa imi reconditionez toata cutia undeva in Ungaria si costa in jur de 6-7 sute de euro insemnand schimbarea tuturor pieselor inafara de carcasa pompa si pinioane.

Se pare ca ar fi de la supapele acelea dar daca schimbi decat alea nu o sa mai schimbe la timpul care trebuie...deci e un ansamblu de uzuri.

Salut am montat citeva cutii " RECONDITIONATE " in Ungaria si din pacate fac acelasi lucru ca noi inlocuiesac piesele fara sa aibe banc de testare. Dupa montarea pe masina incepi sa faci reglaje dupa URECHE si nu prea iese.Singurul atelier care reconditioneza in mod profesinal pe care lam intilnit este la AUGSBURG in Germania dai cutia si 800-900 euro si primesti o cutie reconditionata si REGLATA.

Link spre comentariu

...Singurul atelier care reconditioneza in mod profesinal pe care l-am intilnit este la AUGSBURG in Germania. Dai cutia ta si 800-900 euro si primesti o cutie reconditionata si REGLATA.

Am auzit si de ei si mai sunt unii in Stuttgart. Sper sa nu ajung sa trebuiasca sa reconditionez cutia dar pana la urma e cea mai sigura si buna alegere e la mama ei in Germania.

Bine ca ai zis de cei din Ungaria. Stiam ca nu au banc de reglaj dar credeam ca ii pot da de cap...Din cate am inteles cica la anul isi fac rost si de banc .

Editat de rommy20005
zic si io.........
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare