Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

bucse tendoane fata

soimu

Postări Recomandate

dragi forumisti, aduc in discutie o mare nemultumire a mea, pentru ca impreuna cu voi sa incerc sa gasesc solutia cea mai buna

am montat acum 2 ani, impreuna cu o suspensie ome +5 (se dovedeste acum total nepotrivita)

de o vreme, aproximativ 4 luni, a inceput sa troncane masina pe drum, mai ales pe drum drept sau la coborare, pe orice denivelare (nu groapa neeaparat)

un zgomot surd, provenit vag de sub masna, fara sa poata fi identificata exact sursa

am dat 50 lei la o statie ITP numai sa imi puna masina pe masina de scuturat sa vad unde e problema... NIMIC NU JOACA

ok

zgomotul crestea

am hotarat sambata sa dau jos tendonul dreapta fata, unde suspecatm ca e problema

surpriza, bucsa caster nr 2 (in spatele puntii) era crapata si mijlocul se misca usor cu o surubelnita.... clar, trebuie schibate bucsele

aveam rezerva de la un bun prieten, 2 bucse ORIGINALE nissan (si desigur, fara corectie caster)

le-am montat, zgomotele nu au disparut, dar s-au redus mult...DAR MASINA STA ACUM LASATA PE PARTEA DREAPTA CAM 4 CM

ok, ieri am primit si bucsele milner, tot fara corectie, asa ca am schimbat si in partea stanga (faine bucse)

acum masina sta cu botul coborat si, desi am arcuri +5 de la OME si badylift, la orice denivelare in curba, rotile fata ating coltul aripilor

nu prea inteleg mecanismul prin care 2 bucse la tendon pot sa forteze arcul si sa il mentina mai comprimat....

ce credeti ca ar trebui sa fac?

sa comand OME cu coretie pt ca sa se inalte masina?

sa le las asa si sa schimb arcurile?

sa comand alte bucse cu coretie dar nu ome (nu stiu altele)?

va rog, cei care se pricep si au experienta, sa expuna parerea si motivele

multumesc

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: bucse tendoane fata

nea luigi, bucse fara corectie am pus ieri de la milner, intrebarea e de principiu... daca ar fi neeaparat nevoie sa pun cu corectie sau nu

si recomand pentru toti care citesc aici, NU LUATI OME

in 2 ani au crapat si au facut joc fara sa folosesc masina hard, fara sa am cauciucuri mai mult de KM2, fara sa ma dau in concurs (e masina de tura) fara sa tractez cu ea sau sa o incarc cu mai mult de 4 persoane si 4 genti de pescuit

pur si simplu o maisina folosita cu bun simt si au crapat ca dracu

orice varianta as experimenta numai sa nu ajung inapoi la OME

intrebarea e... cat e de necesar sa folosesti bucse de corectie pe o scara de la 1 la 10

merci

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Efectul montarii kitului bucselor de caster este ca roteste puntea cu 2 grade in asa fel incat sa compenseze dereglarea geometriei directiei ca urmare a inaltarii masinii .

Daca socotesti ca unghiul de incidenta este cuprins la Patrol y60 intre +2.08: +3.06 grade si ca inaltarea +50mm produce o dereglare de -3 grade (masurat de mine pe aparat), rezulta ca bucsele sunt obligatorii .

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

o explicatie tehnica foarte la obiect, dar pentru profani, ce se intampla, care sunt neajunsurile practice daca nu se monteaza ele?

adica, masina are tendinta sa fie infranata, nu poate vira eficient, ...care sunt problemele daca nu se face corectia de caster

si SUPERPRO sunt bucse de corectie sau nu..si binenteles, un pret e intodeauna un reper in discutii de acest gen :grin: (daca nu pentru alta, dar pentru programari de buget )

Link spre comentariu

soimu, spui ca s-a defectat bucsa din spatele puntii. tot asa am patit si eu, ambele bucse din spre spate. cauza? gaurile urechilor dinspre fata ovalizate. verifica si asta, altfel o sa tot schimbi.

inaltarea produce dereglarea geometriei, clar. se strica unghiul de fuga, convergenta totala ( iti stramba volanul) si probabil si un pic caderea.

cu ajutorul bucselor cu corectie readuci unghiul de fuga (incidenta numit de don' Luigi) aproximativ in parametri. acest unghi (dar nu singur) este crucial pt. stabilitatea directiei la mers pe asfalt, si ajuta si la revenirea volanului dupa viraje.

cred ca se mai produce si o usoara corectie a unghiului de cadere, dar nu asa de dramatic ca la fuga.

convergenta o readuci in parametri din bara de directie, cea de la caseta la roata dreapta. dealtfel nu are nimic daca o lasi asa, doar ca sta volanul stramb.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

nu alea s-au stricat, ci bucsele de la punte

uite o solutie pentru cine vrea sa rezolve problema expusa de tine

http://www.patrol-gr.net/trucs114.php :grin:

faina lucrare

Link spre comentariu

soimu, eu am inteles ce s-a stricat la tine, la fel si la mine. bucsile caster din spatele puntii.

link-ul de l-ai pus tu e pt. drop-box.

uite ce am facut eu.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50038-Nissan-Y61-ZD30-verificari-si.....surprize&p=614185&viewfull=1#post614185

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare