Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

SUSPENSIE INDEPENDENTA 4X4 !?

buggymaker

Postări Recomandate

Salut!

Eu ma gandesc sa incerc pe suzuki cel mic o modificare mai neobisnuita: suspensii independente fata si spate. Am o mica experienta cu buggy-ul meu , la care a iesit super. Astfel pot avea distanta mare de la sol la diferential, flexibilitate si cursa telescop mare etc., am citit pe diferite forumuri multe pareri pozitive despre avantajele suspensiilor independente off the road. Stiu sant foarte multe chestii tehnice care trebuie rezolvate, care nu sant usoare deloc , dar.... o sa vad daca iese bine, incerc.

"Faca-se voia ta si sa vina imparatia mea"
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Il cunosc pe Lori si stiu ce a facut cu Buggy cu motor de Suzuki (de motocicleta) ideiile lui sunt mai degraba de rallyraid oricum eu zic ca este aproape imposibil cu pastrarea puntilor poate daca renunta la ele

Succes Lori!!!!!!!!

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Mersi Zoli!

Puntile nu raman ca n-au cum , dah vreau o masina si pt ralirayd dar sa fie capabil si in traseele de offroad extrem. Doresc o suspensie reglabila in inaltime cu telescoape fox air care permit o cursa foarte mare si setari pana la infinit, numai sa gasesc planetare potrivite, (deja am gasit ceva care se pare a fi buna). Eu cred ca trecerea peste un obstacol e mult mai usoara cu astfel de suspensii ca roata de dincolo ramane pe sol in pozitia cea mai optima pentru aderenta ,nu se agata diferentialul in noroi adanc, etc etc, am si vazut in trial extrem masina cu susp. independente,+ am discutat despre asta cu Boros Csaba , ungurul care a fost la Odorhei, Cluj, Deva cu Wrangler, care tot la fel gandeste(e un mare constructor de masini off road). Daca e bine sau nu?... o sa vedem dupa rezultate.

Parerile sant binevenite! Dar si ideile bune!

Mersi!

"Faca-se voia ta si sa vina imparatia mea"
Link spre comentariu

Csaba si-a facut si el o masina custom si are punti de Pinz (sau ma rog, acelasi sistem) si pe fata o poate ridica (masina poate face un pas practic, se urca astfel pe o stanca/mal inalta cu usurinta) Are suspensie pneumatica dealtfel...

Se da la Eurotrial la clasa Proto cu masina :shock:

Tot respectul :grin:

Link spre comentariu

intr-un film de la Ladoga Trophy am vazut ceva si mai si

erau 2 masini a raror roti erau sustinute de brate independente prinse cam in mijlocul masinii (sub portiere)

sub masina erau un scut perfect drept de aluminiu

pe laterale, de sub portiere plecau 4 brate late de cam 30 cm

banuiesc ca transmisia era pe lant dar nu stiu cum vira, probabil prin franare a transmisiei

oricum, sigur era ceva f fiabil si cu performane mari

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare