al_eugen Postat August 17, 2013 Autor Partajează Postat August 17, 2013 (editat) Re: A/T versut H/T versus pietre Din cate stiu, la Insa profilele sunt cam asa: Dakar - desen de BFG MT Sahara - desen de Yokohama MT Ranger - desen de BFG AT Special Track - desen de Simex Acum, de cat timp citesc pe forum, exista multe pareri despre fiecare (BFG mai ales) - in functie de tipul de teren vizat pentru iesiri pot fi mai bune sau (mai degraba) nu... Apropo, eu am incaltat Outlanderul cu Yokohama A-T/S (AT) vara asta. Binenteles a crescut consumul, zgomotul si scartaitul la frane puternice. Dar si capabilitatea de trecere in teren usor (jos de pe asfalt, fata de Bridgestone H/P nu e deloc greu) Editat August 18, 2013 de al_eugen Sunt chior, m-am uitat la poze si tot pe dos le-am pus:D Mitsubishi Outlander 2.2D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 Re: A/T versut H/T versus pietre Parca inclin spre Sahara. Vizual, par mai bune pentru noroi. Dar nici Ranger-ul nu arata rau si probabil sunt mai ok pe asfalt. Eee, daca s-ar fi inventat anvelopa foarte buna la toate ... :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 Re: A/T versut H/T versus pietre bai nene, daca nu va pricepeti, macar cautati pe net. este suficient sa va uitati la poze. profilul insa turbo dakar seamana cu bfg km1. insa turbo sahara seamana cu yokohama geolandar mt. ambele sint zgomotoase, ambele sint rigide ca dracu. eu iti recomand sa stringi mai multi bani si sa iei originale, chiar SH-uri ceva mai bune. resapatele sint ok, parerea mea, doar daca ai sanse mari sa belesti un cauciuc in teren si atunci ai si rezerva tot resapata si te doare la basca de un pneu de 500 de lei fata de unul de 400EUR. poti sa mergi cu profile diferite dar aceeasi dimensiune. dar in afara de bogger combinat cu tsl sau ltb, nu vad de ce ai face asta... poate doar pentru ca poti? :wtf1: @bogdan.sb: vezi ca in sibiu gasesti destui oameni pasionati de offroad. te poti intilni cu ei si povesti un pic despre ceea ce vrei sa faci cu masina si cred ca te vor sfatui corect. :wink: The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 17, 2013 Partajează Postat August 17, 2013 Re: A/T versut H/T versus pietre Eu as spune ca ptr piatra s-ar recomanda o guma pur sange MT (uita de resapate) cu flancurile ranforsate ...Calea de rulare nu e asa importanta pe aderenta pe teren pietros cat sunt importante flancurile ... Ca si exemplu si experienta ...foarte bine s-a descurcat pe piatra MT-ul Couragia de la Federal ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 (editat) Re: A/T versut H/T versus pietre Am eu Insa Turbo Sahara pe Feroza, sunt asa si asa am mers pe asflat drum lung,pe macadam, noroi etc.Sunt ok nu foarte zgomotoase sau echilibrat bine dar eu le am pe cele mai mici 195/80/15 sunt un compromis bun pana la un moment si anume cand dejantezi sau vrei sa le muti pe alte jante sau cand un destept le monteaza la misto.Baietii numesc aceste gume ''gogosari'' datorita profilului si nu au un renume asa bun in noroi deoarece distanta mica intre crampoane nu lasa guma sa descarce.Comparativ cu BFG AT pe aceiasi masina tot Feroza la iesirea de la Cheia pe niste urcari eu m-am descurcat mai bine.Poate daca colegul avea BFG MT era alta treaba. Mai pe scurt din fabricatie poti sa ai ghinionul sa nimeresti niste gume cu talonul prost care se rupe foarte usor.Odata rupt guma nu mai janteaza pierde presiune si trebuie sa pui camera sau sa te certi cu vanzatorul.Dar asta este alta discutie.Odata dejantate aceste gume in teren este aproape imposibil sa le mai asezi la loc poate doar cu foc. Concluzia:sunt un compromis bun dar depinde ce faci cu masina.Personal nu as mai alege asa ceva, la ce fac cu masina as alege o marca testata si paratestata gen BFG AT sau ceva asemanator ca profil dar marca cunoscuta. Editat August 20, 2013 de Astral Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Re: A/T versut H/T versus pietre De acord ca BGF sunt mult mai bune, dar si de 3 ori mai scumpe. Pe de alta parte, decat ceva ieftin si cu care sa nu faci treaba, mai bine dai un ban in plus. Am tot cautat second, dar nu am gasit profil pentru offroad si cu atat mai putin la dimensiunea de 195.... Complicat ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 (editat) Re: A/T versut H/T versus pietre De acord ca BGF sunt mult mai bune, dar si de 3 ori mai scumpe. Pe de alta parte, decat ceva ieftin si cu care sa nu faci treaba, mai bine dai un ban in plus. Am tot cautat second, dar nu am gasit profil pentru offroad si cu atat mai putin la dimensiunea de 195.... Complicat ... federal couragia mt. nu sint de 3 ori mai scumpe. adica in loc sa dau 1600 dai 2000 de lei pe ele. acceptabil Editat August 20, 2013 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Re: A/T versut H/T versus pietre De acord ca BGF sunt mult mai bune, dar si de 3 ori mai scumpe. Pe de alta parte, decat ceva ieftin si cu care sa nu faci treaba, mai bine dai un ban in plus. Am tot cautat second, dar nu am gasit profil pentru offroad si cu atat mai putin la dimensiunea de 195.... Complicat ... Dupa parerea mea, ai doua variante: fie studiezi review-urile anvelopelor de teren si alegi in functie de buzunar si domeniul de utilizare (ce ai tu de gand sa faci cu ele) fie, in functie de ce-ti propui sa faci cu ele alegi un model recomandat de cei care l-au utilizat in aceleasi conditii Oricum, asa cum zicea cineva pe aici: "ieftin si bun n-ai sa gasesti":grin: (si nici gume "universale", bune in orice situatie in off-road) It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Re: A/T versus H/T versus pietre Colegul Criscretzu are pe Feroza MT-uri Matador Wisentta si este multumit de ele.Masina baga si asflat si teren pana acum nu l-am auzit sa se planga.Se gasesc mai greu un pic dar sunt mai ieftine ca BFG sau alte marci cunoscute.Mai sunt si Matador Izzarda at-uri care le vad pe un site la 293 ron pe dimensiunea 205/70/15 spre exemplu.Ai putea sa iei in calcul si aceasta marca. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Re: A/T versus H/T versus pietre Nu reusesc sa gasesc la dimensiunile mele (195/80/15 sau 225/70/15) sau sunt prea obosit acum si nu mai vad bine. Daca stiti vre-un magazin cu preturi bune .... daca nu ma apuc maine iarasi de goooooogle, dar mai devreme ca sa am capul limpede ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Re: A/T versus H/T versus pietre pai pune si tu un anunt la Mica Publicitate. serios. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Re: A/T versus H/T versus pietre Hai ca il intreb maine pe Criscretzu de unde si-a luat si caut si site-ul de care spuneam mai sus dupa care iti dau pe privat. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 20, 2013 Partajează Postat August 20, 2013 Re: A/T versus H/T versus pietre Nu reusesc sa gasesc la dimensiunile mele (195/80/15 sau 225/70/15) sau sunt prea obosit acum si nu mai vad bine. Daca stiti vre-un magazin cu preturi bune .... daca nu ma apuc maine iarasi de goooooogle, dar mai devreme ca sa am capul limpede ... Am avut ocazia sa-i cunosc pe cei de la Arinovis ...Sunt superok ...din toate punctele de vedere ...incearca sa ceri si la ei o oferta! :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 (editat) Re: A/T versus H/T versus pietre Acum mi-am dat seama ca Insa sunt reesapate. Pe site-ul pe care le-am gasit mai ieftine nu ziceau nimic, dar am vazut pe alte site-uri specificatia .... :cr Asa, reesapate, am gasit la cineva din Iasi cu 250 lei si poate mai lasa, profil offroad (zice el) si 1 an garantie ... Dar o sa caut totusi mai bunicele. O sa vad si de "matadoare".... Editat August 21, 2013 de bogdan.sb Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Re: A/T versus H/T versus pietre La Insa turbo ai doi ani garantie dar nu te baza pe asta, garantia in Ro este uneori egala cu 0 datorita modului in care vanzatorii isi trateaza clientii.Eu zic sa nu te bagi la gume resapate trimise prin curier mai ales ca tu platesti transport, posibil sa ai surprize de genul diferenta mare de greutate intre pneuri sau imposibilitatea echilibrarii unuia.Este bine sa le iei pe pipaite si vazute.Si sa zicem ca ai probleme cu o guma iar vanzatorul ''din Iasi'' ti-o schimba, in cazul asta vei plati transport dus-intors.Cauta ceva pe langa tine. Calculeaza bine si ai rabdare gumele nu le schimbi ca pe sosete. Asa din cate vad la Matador MT cea mai mica dimensiune este 235/75/15 si nu le-am gasit inca pe vreun site din Ro.Cand apuc sa vorbesc cu Criscretzu il intreb de unde le-a luat. http://www.ityre.com/en/tyres/catalog/matador/model/4414/ Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 21, 2013 Partajează Postat August 21, 2013 Re: A/T versus H/T versus pietre le-am gasit eu in Ro, totul e sa cauti cu rabdare. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 (editat) Re: A/T versus H/T versus pietre Asa este cu garantia. Am discutat cu un vanzator de Insa si mi-a spus ca, daca ai o pana si vulcanizezi cauciucul isi pierde garantia. Deci, chiar daca sare vreun crampon din alta parte a anvelopei ulterior, nu mai beneficiezi de garantie. Nu stiu daca este chiar legal, dar cu OPC-ul de la noi nu ai nicio sansa ... Oricum, ideea este ca nu vreau sa pun cauciucuri mai mari decat cele recomandate de producator (195x80 sau 225x70) Editat August 22, 2013 de Astral VREUN / VREO....fara cratima ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Re: A/T versus H/T versus pietre mai omule...ai in Sibiu tot ce doresti in materie de gume de teren....de ce nu mergi la Pneu Elite....cauta-l pe Gabi Badea...si rezolvi problema...el aducea Ziarelli ...care sunt peste Insa... alegerea iti apartine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Re: A/T versus H/T versus pietre Nu stiam de ei (de Pneu Elite). Maine o sa-i caut si o sa vad ce gasesc la ei... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Re: A/T versus H/T versus pietre sunt la iesirea din SB spre Sebes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Re: A/T versus H/T versus pietre Acum am vorbit la Pneu Elite si nu mai aduc decat Insa pentru off, pe dimensiunile mele... Deci mai caut .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Re: A/T versus H/T versus pietre Vorbeste cu cei de care spunea Yonutz, sunt mai aproape de tine.Iti faceam un pret bune la gumele mele dar nu am chef, timp, bani pentru altele plus ca masina sta mai mult parcata asa ca raman cu ce am momentan :) Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Re: A/T versus H/T versus pietre mai omule...ai in Sibiu tot ce doresti in materie de gume de teren....de ce nu mergi la Pneu Elite....cauta-l pe Gabi Badea...si rezolvi problema...el aducea Ziarelli ...care sunt peste Insa... alegerea iti apartine Pe profil Simex ...Ziareli (care sunt si ele tot resapate) mie mi s-au parut sub Insa. Ptr ca nu cauti dimensiuni mari ...eu ti-as sugera sa te uiti dupa o guma MT, noua. Daca nu permite bugetul atunci ...cauta ceva pe piata de SH pana iti permiti sa-ti cumperi unele noi. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Re: A/T versus H/T versus pietre M-am uitat si dupa second, dar parca nimeni nu are dimensiunile astea !!!! Sau m-am uitat eu tot pe langa :wink: Am gasit tot niste reesapate: http://www.anveloperesapate.com/anvelope-4x4-offroad-resapate/anvelope-4x4-offroad-resapate in cluj si ofera un an garantie chear si daca anvelopa a avut pana in trecut, dar a fost reparata cu petec nu cu snur. Ei zic ca sunt reesapate in Italia. O sa primeasca saptamana viitoare marfa si atunci o sa mai povestesc cu ei. Oricum, se pare ca nu scap de reesapate la pretul de pana la ~~ 400 lei/buc. Sau poate am noroc de ceva second, bune, pana la urma.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 (editat) Re: A/T versus H/T versus pietre Ia Matadoarele alea pe 235 ca nu estre mare diferenta.La itp le pui pe astea de le ai acum si gata.Pe fostul Pajero am avut niste dracii de gume Ceat Tru Trac MT, MS nu mai stiu faza este ca aveau un profil destul de agresiv pentru namol dar se comportau super pe zapada.Testul a fost o urcare pana la cota 1400 pe zapada/polei.Se gasesc greu si nu prea le-am vazut pe masini. Uite in link o masura interesanta 215/80/15.Sa nu se considera reclama va rog. Asa revin deci pana in 400 ron le ai pe astea noi care sunt Anvelope vara MATADOR MP 71 IZZARDA 4X4 M+S 235/75R15 108T F E 73dB 361 lei Mt-urile Wissenta sunt undeva la 450 ron.Dar pe 235/75/15.Din ce vad gume noi sub dimensiunea asta MT nu se gasesc. Editat August 24, 2013 de Astral Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate