Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ulei in intercooler

codrinbzzz

Postări Recomandate

pierd ulei prin partea superioara a masinii si am fost la un mecamic si mi-a spus ca imi ajunge ulei in intercoolersi ca pe acolo curge si ca e de vina turbosuflanta.

daca ar fii turbosuflanta nu ar trebuii sa scoata fum pe la teava de esapament?

de mers merge, dar in a 3 e c-am puturoasa pana trece de 2000 de rotatii.

:pl:hl

m-am saturat de hotii astea de mecanici........
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: ulei in intercooler

Daca ajunge ulei in Intercooler, in 90% din cazuri este datorita turbinei. Faptul ca pierzi ulei prin partea superioara a masinii.... nu prea stiu ce vrei sa spui

1995 Nissan Patrol 2.8

Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii.

Link spre comentariu

Turbina iti baga ulei in intercooler. Reviziuieste-o caci daca nu o faci vei avea ulterior surprize neplacute (majore)

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ceva pierderi de ulei sunt normale, mai ales cu utilizarea prin oras si la turatii mai mici.

Cat de mult ulei consuma ? Cat de mult ulei e in intercooler ?

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

daca ar fii turbosuflanta nu ar trebuii sa scoata fum pe la teava de esapament?

turbina are de obicei doua lagare cu ungere, unul la admisie unul la evacuare si pentru fiecare lagar un sistem de etansare. Probabil la tine s-a uzat mai repede etansarea dinspre admisie.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Din experienta proprie (cu mai multe auto diesel) pot spune ca mai toate turbinele baga ulei. Acum in functie de uzura, unele mai mult, altele mai putin, cert este ca atunci cand este exagerat de mult si motorul incins exista riscul sa creasca turatia fara control si sa trosneasca motorul....

Nissan patrol Y61, ZD30 DDTI !

Sa auzim de bine !!!

Link spre comentariu

Eu am avut intercooler-ul ciuruit si aveam 2 pete majore de ulei el in stanga sus si dreapta jos si completam ulei saptamanal. Cand l-am schimbat, surpriza majora - turbina a fost foarte buna. Ma gandesc ca poate nu mergea deloc din moment ce simteam si motorul puturos. Verifica si asta...

Scot fum din A/T-uri
Link spre comentariu

Eu am avut intercooler-ul ciuruit si aveam 2 pete majore de ulei el in stanga sus si dreapta jos si completam ulei saptamanal. Cand l-am schimbat, surpriza majora - turbina a fost foarte buna. Ma gandesc ca poate nu mergea deloc din moment ce simteam si motorul puturos. Verifica si asta...

Scuze, dar prin intercooler circula aer in mod normal. Daca ai avut ulei sa-l pierzi din el.... numai de la turbina era provenienta

1995 Nissan Patrol 2.8

Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii.

Link spre comentariu

Scuze, dar prin intercooler circula aer in mod normal. Daca ai avut ulei sa-l pierzi din el.... numai de la turbina era provenienta

:tk In concluzie: turbina.

Scot fum din A/T-uri
Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

nu chiar

exista un furtun pe care in mod normal ar trebui sa ajunga "vapori de ulei " acest furtun iese din "capacul "de la axele cu came si intra in admisie chiar inainte de turbina.si pe acolo poate ajunge ulei in turbina si implicit in intercooler fiind aspirat de turbina si aruncat in intercooler

poti vf desfacand furtunul de admisie ce intra in turbina si vezi daca gasesti ulei acolo daca gasesti poti monta pe acel furtunel de gaze si inainte da intrarea lui in admisie un separator de ulei

asculta....intreaba... intelege... apoi raspunde ...
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

am veificat mai ine si am gasit ca intercoolerul este fisurat si pe-a colo curge ulei. intrebare: unde pot lipi un intercooler si daca il lipesc mai ajunge ulei in intercooler?

m-am saturat de hotii astea de mecanici........
Link spre comentariu

am veificat mai ine si am gasit ca intercoolerul este fisurat si pe-a colo curge ulei. intrebare: unde pot lipi un intercooler si daca il lipesc mai ajunge ulei in intercooler?

Tu stii care e rolul unei radiator intercooler pe masina? Lipirea intercoolerului nu o sa impiedice accesul uleiului acolo ... :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare